Hirdetés
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
torkis
csendes tag
válasz
Oszilaci
üzenetére
Közben találtam egy másik cikket is, ahol fogyasztási adatokat mérnek, ráadásul PicoPSU-val (sajnos francia):
[link]Ebből egy grafikon alább látható. Szerintem az üresjárat és az MPC-HC értékeket érdemes nézni, mert a többi már nem egyenértékű. Sajnos G-s Pentium nincs benne, csak egy G1840-es Celeron. Egyébiránt nekem az Asus H81T + G1840 + 1SDD + 1HDD film nézéskor mostanában átlagban 30-32W szokott lenni, 130W-os notebook táppal. Megnézem majd 65W-ossal is, mert olyan éppen van itthon.
A gép egyébként nagyon hasít, a boot egészen a Kodi képernyőig most 3 másodperc, az eddigi 10-ről. Biztos a média adatbázist frissítette eddig, azért volt hosszabb ezelőtt. 1080p-s film nézés közben (+ torrent) a CPU 7-10% terheltséget mutat mindkét magon. -
Ribi
nagyúr
válasz
Oszilaci
üzenetére
Nem valószínű, hogy érdemes lecserélni. Ha annyira zavar a fogy, vedd visszább a procit.
Amúgy mint írták a táblázat azért nem jó, mert maxra terheli a procit és míg a j1900 elvégez x feladatot, addig a celeron 2-3x annyit.
Filmnézés közbeni fogyit kellene mérni.
De amúgy is írtad, hogy szinte csak filmezés közben megy.
Akkor meg nem is értem a problémát.Amúgy nekem is olyan 24W körül eszik a j1900, de nincs benne csak SSD. Cserébe be tud akadni weboldalakon, és egyszerre ha sok mindent csinálok is érzem, hogy be tud lassulni. G proci nem belassulna, hanem többet fogyasztana és megcsinálná akadás nélkül ugyanazt.
-
Polllen
félisten
válasz
Oszilaci
üzenetére
raspberry pi < raspberry pi B < raspberry 2 Már ha erre gondoltál a butításoknál. Itt nincs butítás, így fejlődött a lap.
Fogyasztásnál nézd meg, hogy mekkora lenne a különbség, úgy óránként 5-10W (lehet sokat is mondok)? Na az úgy éves szinten, ha 24/7-ben megy a géped 3500-4000 forint. Ha csak a felében, 2k...
Nézd meg a váltás költségeit és döntsd el, hogy csak a fogyasztás miatt érdemes-e. Arra tippelnék, hogy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Steam Deck
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elektromos autók - motorok
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi