Új hozzászólás Aktív témák
-
Blogba feltettem képeskönyves kiadásban, az emulátor egyszerű használatát.
-
válasz
benedekco #66 üzenetére
Igen tényleg a Bruce Lee és Race Ace is sokat futott nálam is, meg névre már sok mindenre nem emlékszem, de emulátorozással vissza lehet hozni azért sokmindent
, egy igazi gép még feelingesebb lenne. Sajnos a miénk már régesrég nincs meg, vmikor a 90-es évek közepe/vége fele táján faterkám elajándékozta, remélem jó helyre került akkor a masina.
-
Nah, azt nem ismerem.
A Nodes és a Batman az beégett rendesen az agyamba, de ezeket mind ismertem és toltuk.
Nálunk nagyon sokat futott még a Bruce Lee, Karate, Last Ninja, Enterball, Antiriad, Magic Ball, Sorcery, Cauldron, Mission Impossible 2, Race Ace, Star Strike, Rambo, Eggs of Death, The Abbys, Renegade 1 és 2, Dan Dares, Skate or Die...
Na de biztos volt több, de ezek voltak a sztár játékok nálunk amikre emlékszem. -
Illetve a fenti előre beállított idés vagy sd kártyás konfigokban benne van az 1.9-es epdos rom is, így nem is kell semmit telepítgetni csak kezdőképernyőn írd be, hogy :epdos és már indul is az epdos, ezzel tudsz futtatni is progikat, meghajtót pedig úgy tudsz váltani, hogy egyszerűen csak megnyomod a kívánt meghajtó betűjelét.
-
válasz
benedekco #63 üzenetére
Ilyen 3D nézetes autóvezetős, üldözős játék, a drogdílerek páncélozott (piros és kék színű) autóit kell mozgásképtelenné tenni, de maga a pályaméret és mozgási szabadság is elképesztő volt az akkori gémekhez képest, elég sokat szórakoztam vele anno, ami még sláger volt az a Turbo Rudi, Beach Head, Manic Miner, Nodes of Yesod, Wriggler, Fred, Batman, Space Invaders (sajnos azt a verziót ami nekünk volt nem találtam meg a honlapon, BAM-os játékokhoz hasonlóan sokminden elveszhetett).
Igen volt pár Dos shell progi, ami az nc-re hajazott, mint pl a dosshell, de vannak már "modernebbek" is, mint az alábbi FT.Igen 640Kb van beállítva, ha már emuláció legyen kövér, mondjuk játékoknak ált 128kb is elég, 256kb még tud hasznot hozni itt-ott, ami viszont meghálálja a "sok" memóriát az a demók, hang és videofájl lejátszás.
-
válasz
benedekco #61 üzenetére
Nincsmit, annyit még hozzáfűznék, hogy a file menüben be lehet tölteni kész rom konfigokat is, itt mondjuk a magyar/angol idéset érdemes választani és akkor már csak disk menuben kell hozzáadni a fenti vhd fájlt, amin baromi sok minden van, de így is lehet hiányolni fogsz vmit, én pl a Turbo Espritet, de az Enterprise 128 múzeum oldaláról letölthetőek (mondjuk voltak ilyen BAM Hidas & Csikos játékok amiknek már a nevére sem emlékszem és azokat ott sem találtam, lehet már az enyészeté lettek), és simán hozzál lehet még adni a vhd fájlhoz, vagy vannak üres vhd fájlok is, amit a saját szájízed szerint tölthetsz fel tartalommal.
-
válasz
benedekco #58 üzenetére
Igen, ráadásul magyar fejlesztés, ep128emu2 néven fut, innen lehet letölteni, fut Win és Linux alatt is, nekem is nosztalgiázni volt kedvem és tök jól használható, virtuális hard drive-ot is kezel, így nem kell virtuális floppykkal pláne tape-el szöszölni, de mivel csak fat12-őt ismer, így kb minden Enterprise-os cucc 6x30mb-nyi fat partíción fér el, de csak egy imgae file-t kell betallózni hozzá. Annyi hogy ellőtte be kell lőni a rombeállításoknál, az ide vagy az sdext biost is töltse be, meg ha már ott voltam a legfrissebb isdos, exos rom verziókat is betallóztam (legjobb, hogy a romokat sem kell vadászni a telepítő része), utána már csak ha betölt a basic csak :exdos aztán a kívánt partíció (6 db van a fenti hdd image fileban ált F:-el kezdődően, az első 4-en vannak a gamek, az 5.-en a demok, a 6,.-on pedig a utilsok) és dosos parancssorban tudsz lépkedni, amit be szeretnél tölteni csak load példaprogram.com és a másodperc töredék része alatt már játszhatsz is, nézheted/hallgathatod a demokat.
Bővebb leírást itt találsz. -
Multibit
nagyúr
Én is szívesen játszottam ezen a gépen. De a legszebb emlékem mégis az EP128 basic nyelvéhez fűz. A kortárs home computerekben implementált basic-eket alázta. Olyan megoldások voltak benne, amik visszaköszöntek a később használt komolyabb nyelvekben
-
Van manapság valami felhasználóbarát emulátor ami elfut w10-es gépeken is?
Ha nincs basic command line hanem rögtön tölti befele a játékokat, az még jobb.. persze hiányozni fog a színes villódzó logó, de azért az se baj, ha nem kell emlékezni meg variálni a parancsokra/kal. -
nimfas
addikt
Eladó Enterprise 128-as gépet vennék, működő és esetleg dobozos verziót. Főleg Angol billentyűzettel.
Privátban várom az esetleges ajánlatokat. -
gabf
csendes tag
Sziasztok! Eladóvá vált kis masinám. Részletekért érdeklődj priviben
-
hezol
csendes tag
Sziasztok. Regi Ep18 as rajongo vagyok!
Beszereztem 2 db dobozos enterprise128 gepet. Felujitottam mindd a 2 db ot. Mindtha uj lenne! Tud e valaki nekem szerezni exdos kartyat?
Nagyon meghalalnam! Tel szamom 0670 314 2367. -
szalai56
senior tag
Itt van róla szó. Nem minden LCD-vel ment.
-
kisqqcs
csendes tag
Üdv!
Hátha jár erre valaki.
Most vettem egy gépet és amikor összekötöm a tévével, akkor színes helyett fekete-fehér a kép, zúg, illetve eltorzul a kép jobbra. Van valakinek valamilyen tippje?
Üdv,
kisqqcs -
törölt tag
-
szalai56
senior tag
-
törölt tag
Ha valakinek meglenne az ARNHEM nem magyarított változata, kérem keressen meg privát üzenetben.
-
Nodes of Yesod
azok a játék zenék... agyam eldobom... a hetekben a race ace zenéje szólt az agyamban, meg a nodesé
arra gondoltam, hogy lementeném wav-ba a csatornákat külön-külön, majd keresnék valami mp3/wav -> mid konvertert majd variálnék vele picit (reason)
az a rengeteg klassz game, meg zene... hihetetlen volt
volt egy music nevű progi, 3 nótát tudodd, egy beatles, egy wham és egy yazoo nótát tolt, közben klassz animációval, órákat tudtam hallgatni ezt a három számot gyerekként
nomeg mostanában is lement párszor ez a három szám.... az eredetijüket nem ismerem, csak a Beatles-t de az is jobb így kockábalegnagyobb az enterprise, de jól elbaszták sajna, mekkora lett volna ha a vezetés nem kúrja el, talán eljutottunk volna oda ahol ma az amiga van
-
profilum
tag
mekkora gép volt már ez, imásdtam a robin hood ot, meg azt a hernyós gamet amikor a nagy pókok elől kellet menekülni
-
szalai56
senior tag
válasz
attila830915 #37 üzenetére
Esetleg ezt bővebben kifejtenéd!!
-
attila830915
csendes tag
Helosztok Van Egy Ep 32 Emulátor Decsak Flopirulakar Betölteni
-
szalai56
senior tag
Már vinyó illesztő is létezik hozzá.
-
zszszs
tag
Itt ilyen is van!?
Nekem is az első számítógépem ilyen volt, angol cartridge-dzsel. Sőt még meg is van egy dobozban valahol a tárolóban! Talán még az eredeti Enterprise magnó is megvan hozzá valahol. Jó sokat tekergettem rajta az olvasófej csavarját, hogy szép élesen csiripeljen.Valamikor 1989-90 táján vettem kéz alól 10k-ért. A billentyűzetfólia nálam sem volt az igazi, de azért szuper kis gép volt, míg le nem cseréltem egy fantasztikus 386-osra.
-
Drizzt
nagyúr
Áááááá, megtaláltam az első játékot, amitől anno lezúgott az állam!
Star Wars Enterprise-raÁÁÁÁÁ! Beszarok. Szóval már két évesen kocka lettem volna?
A Star wars3-ra most is emlékszem tisztán. Enterprise emulátor van valahol.
-
szalai56
senior tag
Hátha valaki tud segíteni. 800kb-ra formázott lemezt kéne olvasnom 5 1/4 -es meghajtón. Most a 800k és a fix720 programmal próbálkozom. Ezek sajnos nem jók. Van esetleg valakinek ilyen jellegű programja.
-
szalai56
senior tag
A bővítés nem a cartridge portra kell, hanem a gép jobb oldali bővítőjére megy. Valamikor az asmont használtam kazettás másoláshoz
, de nem értek a gépi kódhoz. Némi BASIC tudást vettem fel, de azt is inkább a Primómtól. A floppy vezérlőt kis
segítséggel (Zozo) magam csináltam így csak alkatrész ár volt + floppy (ez bontóból menekült álltalam). Betöltés 3-4 sec hiba nélkül.
-
vedini
őstag
sajna odaadtam uncsi tesómnak (lehet visszakérem mert csak porosodik nála)
egyébként marha nagy szívás volt, a magnós téma,
mindig is szerettem volna floppy-t, de túl drága volt, ha akkor lett volna, lehet ma már programozó lennék
a bővítést (512kb) a catridge helyére kell rakni, sokat dob rajta a gyakorlatban?
gépi kódu prgramozást csináltál már? -
szalai56
senior tag
Van még érdeklődés itt a PH-n Enterprise ügyben vagy felejtsem el.
-
szalai56
senior tag
[link] Teljesen új Enterprise magyar fórúm
-
szalai56
senior tag
Bocs az off topikért: nincs valakinek kölcsön néhány programja Atari 800XL-hez? Ki szeretném végre próbálni.
-
PihentAgyMan
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az első gépen Enterprise 128 volt(apám hozta el simsonon, 200km-re volt a gép eladó 10000ft-ért vettük), mikor betöltöttem a demókazettát, teljesen letaglóztam a grafikától
Valami brutális volt akkor...
Kinek van még meg az eredeti enterprise 128 demo kazetta?
Emlékszem a gépen lévő joy hamar kinyekkant, mindig azt kellett javítgatnom
Amúgy nagyon tetszett, állandóan rajzolgattam vele, de most még egy vonalat sem ''húznék'' rajta annyira körülményes.
Egyszer gondoltam egy nagyot és szétkaptam, csináltam belőle egy kukakicipelő masinát(12voltos akkurol ment,minden csütörtökön kivitte a kukát és behozta...)a hangkimenetről vezéreltem a kiskocsit a nagyon cool progimmal
, magas/mély hang jobbra ill balra,magnórelék előre/hátra + ha akadályba ütközött a progi kikerülte a tárgyat, szal mind1 jó volt ez a kis gép, sok mindenre lehetett használni.Régebben valahogy azt akartam megcsinálni, hogy télen ha reggel kell mennünk valahová indítsa el az autót amíg elég meleg nem lesz bent,utáltam hideg kocsiban utazni...Szal jó hülye voltam
Ezek kb 12 éve voltak kb...Nem értettem semmihez...
pihi
[Szerkesztve] -
-
AROS
csendes tag
SZIA LACI VAGYOK TEGNAP VÁGTAK HOZZÁM EGY EP128 MAGNOVAL NEKEM SINCS HOZZÁ EGY DEKA KAZIM SE ! SIKERÜLT NEKED MEGOLDANI A HELYZETET????? HA IGEN ÉRDEKELNE ! HA NEM GOND FELHIVNÁLAK TTELEFONON MERT VAN EGY PCÉM ÉS VAN EGY ADAT KAZIM AMIVEL ELVILEG ÖSSZE LEHET KÖTNI A PC HANG KIMENETET A EP MAGNOVAL! MOB : 0630 9009 187 . SEGITSÉGED ELÖRE IS KÖSZI! VISSZA HIVLAK !!
-
szalai56
senior tag
Magamba beszélgetek
-
szalai56
senior tag
Nemrég szereztem hozzá egy eredeti floppy illesztőt, amit nem is használtak még.
-
szalai56
senior tag
A tv-kel volt ilyen probléma többek között nekem is, de miután csináltam egy scartos bekötést onnantól megszünt minden betöltési probléma. Ha jól emlékszem valamelyik számtek újság foglalkozott is a témával.
-
neduddki
nagyúr
HI!
KOsoznom de nem hinem hogy a lassan 15-20 eves hazettaim kitunoen uzemelnenek meg, meg aszt se tom gol vannak, /elveszve:- (((/ meg itthon se orulnenek ha a gyonyoruen kimunkalt konyveloprogik-rol vissza ken ulni a regi sajat penztarkonyvemre, meg nehezen vennek a 733-as p3ak cserejet a 4mhz-re:- )))
de relikviank jo lesz nem hinenm hogy agykran akarom hasznalni:- )))
De ah amar itt tartunk, az enymenk votl egy ojajn kmmmm ''kompatibilati'':- )) problemaj hogy nem minden tv-vel vot hajlando mukodni, a mukodes emg ment is rajta de a jatekprogikab mar be is halt, ha kihuztam az mazzagot a tv felol akkor egybul rendeb vot minden...:- ((( nektek ne vot ijen bajotok???
amugy nalunk egy citizen 120d-val uzemelt, meg egy 60 perces kazi egyik oldalara vegig a pezntarkonyv progi volt felveve igy ne kelelt ossze vissza tekergetni csak avegen vissza:- )))
duv
neduddki
mod: hmmmmmmmm vannak arak:- )))
[Szerkesztve] -
szalai56
senior tag
Bővebben: link Itt még tudsz venni hozzá bill.fóliát.
-
neduddki
nagyúr
H!I
NEkem si megvan meg:- )))
De masfel ev konyveles amit mukodesi elettertama vegen elszenvedett tulcsorditta a billnetyuzet foliait foleg a szamok es enter halott:- ((( amugy fel evvel ezelott meg mukodott:- )))
de nem valnek emg Tole... habar nehany pofatlan egyen mar probalta elcsaklizni
mejjik volt az a nautilus??? a cim esmeros de nem tok hozzatenni semmit:- ((((
udv
neduddki -
szalai56
senior tag
Nekem most is van és néha előveszem.
-
szalai56
senior tag
Bővebben: link
Ez egy kicsit megállt.
[Szerkesztve] -
szalai56
senior tag
-
sziszegő
senior tag
Köszi szépen a segitséget ha még van bármi irjatok.
-
Sanyo
senior tag
Találtam néhány játékot:
Bővebben: link -
sziszegő
senior tag
Mennyit adnál érte. Megvan magnó, minden kábel magyar könyvek leirás doboz stb full extrás álapotban.
-
Sanyo
senior tag
Az első számítógépem...
szerk: bocs, az #1-nek ment.
[Szerkesztve] -
sziszegő
senior tag
Van egy Enterprise 128 as gépem és az lenne a kérdésem hogy progikat honnal lehetne letölteni hozzá és pc -ről átjátszani a magnójára a hangkártyán keresztül. Meg akinek volt ilyen vagy bármit tud segiteni irjon.
Köszike
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest