- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPad topik
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Házimozi belépő szinten
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
Ésszel él a magyar: a govee alul van és hanyatt fekszik láthatatlanul a tv állvány talpán és felfelé néz. Az appban meg kifigyeltem, hogy van mód ezt helyre rakni, mert ismeri ezt az orientációt. Hibátlanul működik és nem látszik. Ráadásul 4 oldalas! A havernek Philips OLED-je van gyári legjobb ambilight-al - hát összefosta magát a goveetól.
-
Squirrel
őstag
Így a dekorfal miatt el tudom vezetni mögötte a hangfalak kábeleit. Ha a tv komód helyett meg falra cuppantott polc lesz, oda meg befér az összes elosztó meg falból jövő tyúkbél. Most irgalmatlan ocsmány a komód mögötti helyzet. Ezért szeretem a reklámfotókat. TV a falon, alatta polcon erősítő, körben a szobában 7 hangfal, 2 sub és sehol egy kábel, elosztó. Én is szeretnék ilyen rendszert, hogy a levegőből kap minden áramot meg jelet
-
Squirrel
őstag
válasz
hunspikey #46 üzenetére
És lóg föntről a govee kamerája? Néztem én is, de azt a kamerát valahogy nem tudom rajta elképzelni. Nálam megy fel a dekorfalra mindenképp. Hasonlót tervezünk csak az akusztik panel után nem fal lesz, hanem fa, a kő meg kijön a fal széléig hosszan. A komód meg a falra lesz rakva, aba megy az erősítő meg az összes kábel.
-
-
bteebi
veterán
válasz
hunspikey #40 üzenetére
Ki. A 65"-osnál 34,7°, a 77"-osnál meg 35,0°. Gyakorlatilag ugyanakkorák. (De a 77"-os is el fog kicsit állni a faltól, vagy 5 centire biztos, akkor meg már 35,7°.) De amúgy nem muszáj falra aggatni, 230 centiről az már 40,7° lenne - majdnem pont a THX ajánlás.
#41: Nézd meg, de talán nem. Valószínűleg 400×400 vagy 400×300. Vannak állítható VESA állványok. A tömegbírás releváns szempont. Egy ilyen pl. lehet jó.
#42: Jóféle setup. Az OLED-et ne tedd a falra, máris nagyobb lesz. Vaaagy... told kicsit közelebb a kanapét, ha megoldható. De amúgy a 83" az 40 centivel szélesebb és 20-szal magasabb. Nem lesz az kisebb a falon se, sőt. Az a 30-40 centi meg lesz eleve vagy 20. A falon se a fal síkjában lesz, hanem előtte valamennyivel, és a plazma panel síkja is beljebb van a TV állvány elejétől.
-
Squirrel
őstag
Csak gyors illusztráció:
A Tv egy 65-ös VT60-as. Az alatta levő kommód meg 180 centi széles. A 83-as LG meg 183 centi széles. A kanapéról fotóztam. Szerintem kiábrándítóan kicsi lesz a méretnövekedés, ráadásul ugye 30-40 centivel hátrébb kerül a falra... -
Squirrel
őstag
Ha lesz még egy akkora kartonom, akkor felteszem a 65-ös mögé a falra. Nekem is bútoron áll a jelenlegi, 40 centivel biztosan előrébb. Nagyon csalódott voltam. Viszont a sima falra kerülni fog akusztik panel, kő (arra a tv). Gondolom a 83-asnak más méretű a fali konzolja, követ se akartam 2x lyukasztgatni
-
hunspikey
őstag
Vagy ha úgy értetted, hogy 65" 220 cm, a 77" meg 250 cm, még akkor is a 77" nyer, 37,7° vs. 36,2.
Így volt, de inkább 40 cm a reális különbség, mármint a bútoron álló 65"-os képernyősíkja és a falsík között és a valóságban ez egy hálószoba, ahol az ágy végében van a bútor, azon a tv (illetve mögötte a fal) tehát a valós távolságok 230 cm (65") vs 270 cm (77"). Így is ki tudod számolni a fokokat?
-
bteebi
veterán
válasz
hunspikey #37 üzenetére
Oké, részint félreértettem, de a megfogalmazás se helytálló. Igen, más szögben fogod látni, de akkor is, 65" <>77". Ha ugyanoda teszed a TV-t - és miért ne ugyanoda tennéd (ha az újat máshová teszed, akkor az előző TV fixen rossz helyen volt) -, akkor a nagyobb képátlójú nem meglepő módon nagyobb lesz, és nő a látószög is. Ha azonban 1 méterrel messzebbről néznéd, akkor meg már a 83" se lenne elég (65" 3 méter > 83" 4 méter). Szeretem, ha a TV jól kitölti a látómezőmet... de azért nem minden áron. Vannak praktikussági korlátok (bútorok elhelyezkedése), ha nem dedikált moziszobáról beszélünk. (És hát aligha arról.)
" így tökéletesen érthető, hogy miért nem tud egy falra szerelt 77-es nagyobb lenni, mint egy fal alőtt kb 30-40 centivel lévő 65 colos - ugyanis ha ugyan ezt a setupot, 2.5 méterről nézed, akkor "növekszik" az elől lévő 65 colos és már kvázi akkora, hogy ha a 77-est falra teszed"
De nagyobb, csak nem sokkal. Azért 30-40 cm csak nagyon kis nézési távolságoknál számít érdemben ekkora méretkülönbségek mellett (+40% felület!). 65" 300 cm-ről nézve 27,0° látószög, 77" 330-340-350 cm-ről meg 31,7-29,0-28,1. Vagyis egyértelműen nagyobb, még ha nem is nagyon sokkal. (150" 1 m-ről meg 117,9°, 40" 6 m-ről meg csak 7,2°, de most nem ez a lényeg.) De még a fenti példádnál is maradva 65" 250 centiről 32,1°, ami a 77"-osnál 280 cm-nél már 33,9°. Vagy ha úgy értetted, hogy 65" 220 cm, a 77" meg 250 cm, még akkor is a 77" nyer, 37,7° vs. 36,2. Tegyük hozzá, ezek nem túl nagy különbségek, szemre, felületesen megfigyelve akár még a 65"-os is nyerhet.
-
hunspikey
őstag
válasz
hunspikey #37 üzenetére
szerk időn túl, szóval 77-es lett nálunk, de nem ment a falra, mert kidobott pénz volt ha a méretnövekedést nézem. Úgyhogy egyszerűen a bútoron van, pontosan a 65"-os helyén és így brutál mekkorával nagyobb. Egyébként lehetne nagyobb -én már rég túl vagyok ezen a wow hatalmas a TV feelingen. Semmi sem elég nagy
-
hunspikey
őstag
Nincs semmiféle kivitelezési probléma - te egyszerűen nem kalkuláltál azzal a lehetőséggel, hogy más a perspektíva.
Azt írod, 3-4 méterről nézed - így tökéletesen érthető, hogy miért nem tud egy falra szerelt 77-es nagyobb lenni, mint egy fal alőtt kb 30-40 centivel lévő 65 colos - ugyanis ha ugyan ezt a setupot, 2.5 méterről nézed, akkor "növekszik" az elől lévő 65 colos és már kvázi akkora, hogy ha a 77-est falra teszed akkor pontosan (vagy minimális eltéréssel csak) egy 65 colosnak látod ahhoz képest mint amikor valóban 65 colost nézel úgy hogy a fal előtt van a bútoron.
Készítettem erről egy Móriczka ábrát, de arra jó, hogy gyorsan lásd nálunk mi volt a szitu.
-
bteebi
veterán
válasz
hunspikey #35 üzenetére
"77 colos karton kivág, c9 mögé falra feltesz, és láss csodát ugyan akkora.."
Akkor ott azért volt valamilyen kivitelezési probléma.
A 77-65" 12"-ja érdemben nagyobb ugrás, mint a 83-77" 6-ja. Persze a 83-65" ugrás az még nagyobb.
65" = 165,1 cm, 143,9×80,9 cm (1,165 m2, 100% felület)
77" = 195,6 cm, 170,5×95,9 cm (1,635 m2, 140% felület)
83" = 210,8 cm, 183,7×103,4 cm (1,899 m2, 163% felület)Az előző - még angol - munkahelyemen vettek egy 83, 85 vagy 88"-os Sony LCD TV-t (már nem emlékszem rá pontosan), projektor kiváltására. Na az egészen bruálisan nagynak hatott.
Nekünk viszonylag sokáig (2017-ig) csak 40"-os TV-nk volt, utána vettem egy 55"-os 3D-s LG-t. Hatalmasnak tűnt. Aztán 2022-ben vettünk egy 65"-os Hisense-t. Az - nyilván - még nagyobbnak.
A feleségem szinte szörnyülködött rajta, és viszonylag sokan osztották azt a véleményt, hogy az már milyen brutál/feleslegesen nagy. Én mondjuk pont nem így gondolom. Nekem a 75-77" tetszik, tetszene egyelőre, 80+"-t viszont kb. nem tudok elképzelni. Akkor már inkább projektor. És nem az ára miatt.
Mondjuk egy 110-150"-os LED falat (micro LED TV-t) el tudnék képzelni házimozinak, egy dedikált szobába. Nappaliba meg hálószobába viszont szerintem többnyire elég a 75-77", persze ez a nézési távolságtól is függ.
-
hunspikey
őstag
Ugyan így jártam én is.
65C9-et kellett váltani ami falhoz tolt szekrényen volt a fal síkja és a képernyő közt kb 30 cm volt.
77 colos karton kivág, c9 mögé falra feltesz, és láss csodát ugyan akkora.. Fuck..
De azért csak kell MLA szóval 3rd party állcány einkauffen és 77G3 ment a c9 helyére állványra.. Lol
-
Squirrel
őstag
-
GreatL
őstag
Remélem a c1 még sokáig kibírja... 120 hz elég, fényerő elég...
-
laed
aktív tag
A 2 milkós TV nagy piaci siker lesz Magyarországon!
-
Squirrel
őstag
Azt hiszem a 83G4-re cserére várok még fél évet legalább. 8700 Euro az sok kicsit.
A tavalyi modell 5000 alatt van jó ideje, az is sok, de jobban hangzik, mint a 8700.
-
bteebi
veterán
-
Tigerclaw
nagyúr
Valahol meg lehet nézni pár évre visszamenőleg hogy van-e bármilyen árcsökkenés az euro-s indulóárakban?
-
Tigerclaw
nagyúr
Legalábbis OLED-ből. Hagyományos LCD modellek esetén az induló ár nem sokat esik év közben, kvázi day 1 meg lehet venni. OLED-nél az induló ár bullshit a négyzeten és jellemzően őszig kell várni, vagy aká a BF környékéig hogy az ár/érték aránya legalább elfogadható legyen. Én már annak is örülnék ha az LG nem ultra budget okos TV hardvert rakna a tévéibe, ami már induláskor borzalmasan lassú.
-
bteebi
veterán
válasz
N.YCityBoy #25 üzenetére
Az optikai net nyilván nem LEHET olyan, mint a klasszikus modemes betárcsázós (dial-up) net. Mert az nem optikai, hanem telefonkábelen megy (ment), ergo egy pöppet lassabb, úgy 15-20 ezerszer. Emiatt nem kellett oda semmilyen smiley. Annyi hasonlóság van csak, hogy (alapból) az optikához is kell egy account, ami ha nincs rendesen beállítva a modem/routerben, akkor tulajdonképp lehet annál is "betárcsázni" (manuálisan csatlakozni).
-
-
bteebi
veterán
válasz
N.YCityBoy #22 üzenetére
Ööö... esetleg poén volt?
Évekig éltem Angliában, és a 10-20-30 Mbites "fiber" netekért (ami valójában koax kábeles volt) fizettek az emberek 50-80 fontot, miközben itthon akkor még a gigás Digi talán 5 ezer se volt. Nyugatabbra nagyon sok helyen elég rossz a netes helyzet, de azért itthon sincs mindenhol FTTH.
-
-
bteebi
veterán
válasz
N.YCityBoy #19 üzenetére
Manapság már a betárcsázós net is optikán jön, és gigabites.
-
yericho800
aktív tag
válasz
N.YCityBoy #19 üzenetére
Természetesen
-
válasz
yericho800 #18 üzenetére
Kész csoda akkor, hogy ide tudtál írni valamit, internet is betárcsázós? 😂
-
yericho800
aktív tag
Én egy normális 55 ips panelnak is örülnék
Mostani ezer éves grundig gubom helyett xD -
-
Breaker
tag
"Belépőszint. 1.690.000 forintért. Nagy koponya vagy"
-
atiska007
senior tag
hát a 3-as sorozat kezdő áraiból kiindulva én nem mondanám, hogy 100k lenne a különbség
LG C3 65 hüvelyk 3200 euro (~2 435 000 forint)
LG B3 65 hüvelyk 2800 euro (~1 065 000 forint)Bár a cikkben nem is értem a 400 eurós eltérés hogy jött ki 1 milla+++ HUF-ra
-
atiska007
senior tag
LG C465 hüvelyk3200 euró (~1 260 000 forint)
vs
LG B465 hüvelyk2800 euró (~1 100 000 forint)ezmeghogy????
-
GreatL
őstag
válasz
N.YCityBoy #10 üzenetére
Dobozsérült... targonca nyomta? Nekem már jött sérült dobozban tévé és a tévé is sérült volt, vacakolt is mindig... egy LG 37LF65.
-
-
hunspikey
őstag
77g3 már 1m alatt.. MLA panellel valószínűleg hülyére veri a b4-est
-
omfgk
veterán
Nem kell beszarni.
Ezek a bevezető árak.
Most a C3 65 colos 500k az emagnál.B4 65 is kb ide fog eljutni.
-
bteebi
veterán
Attól emelkedik ennyit, hogy ez most új. Tavaly is majdnem ugyanennyibe kerültek újonnan. De aztán sokat esik az áruk gyorsan.
Az LG 77C21 2022. augusztusában több, mint másfél milla volt, de tavaly áprilistól kezdve már egymillió körül, vagy alatt elérhető. A Samsung QE77S95 tavaly márciusban 2,1 milla volt, most meg kb. 960 ezer Ft.
-
Norbi8
csendes tag
BX-et 320-ért vettem anno, döbbenet ez az ár.. mire fel ? Miközben ezek a tévék évek óta semmit se fejlődnek, ugyanazt még át se csomagolva (ugyanúgy néz ki a tévé kívülről, egy centit se változott) adják el évek óta, max a proci új (vagy csak a számozás), meg egy-két hangzatos technikai nevet hoznak /átcimkéznek. Időközben meg a régebbi készülékeket is úgy kipofozták (frissítések, új webOS, javuló képminsőég), hogy váltani sincs értelme, meg mutatja is, hogy megrekedtek egy szinten.
-
-
Eclips21
őstag
Lemaradtam valamiről? C1-t kevesebb mint fele annyiért vettem mint itt a B4 55"-s mitől emelkednek így a tv árak?
-
bteebi
veterán
Ööö... kicsit vastagon fogott az a ceruza.
Sebaj, pár hónap múlva már a 77"-os is egymillió alatt lesz.
-
Trailblazer
veterán
Ugorgyunk.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Már lehet tudni, hogy mennyiért jön a belépőszintre szánt OLED televízió Németországban.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest