Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kricsi81

senior tag

Ma jött meg a 80cm-es fehér-fekete reflex ernyőm. Eddig nagyon tetszik, nagyon megvagyok elégedve vele, főleg, hogy csak kb 4000 forint volt.
    Mivel egy vakunyi szettem megvan, gondoltam csinálok egy kis "tesztet".
    Ami van:

- McGoat féle állványok - Olcsók, jók. Elég magasra felhúzhatók, viszont úgy már nagyon instabilak. Le kell súlyozni több kilóval, és akkor tökéletesek. Táska is járt hozzá.

- Phottix PT-04 II - Remekül működik, szép díszdobozban kaptam, sok kiegészítővel (stúdióvaku kábelek, átalakítók, elemek). Kipróbáltam, hogy működik. Átmentem a másik szobába, becsuktam az ajtókat, leoltottam a lámpákat, majd katt. Működött. Teljesen jó, és olcsó.

- McGoat féle színes fóliák - Teljesen jók, kaptam hozzá tépőzáras felrakó cuccost, meg tokot is, úgyhogy teljesen megvagyok elégedve vele.

- Ebay-es vaku-ernyő tartók - Nagyon olcsó, negyed annyi mint itthon, és nagyon jók is. Jó nagyok a csavarok, és a McGoat féle állvánnyokkal teljesen "együttműködik", mert az állványra-helyező csavarja pont jó helyen van, tehát iszonyat stabilan áll rajta.

- Ebay-es 80cm-es fekete-fehér reflex ernyő - Jó minőségú, olcsó, szép szórt fény ad, ráadásul jó csomagolásban érkezik, mert egy hosszúkás nagyonkeménypapírcsőben van, amiben több ernyő is elfér, tehát szállításra tökéletes. Teszt lásd lejjebb.

Egy kis fény lágyság teszt:
    Az első képen direkt módon magamra irányítottam a vakut, így nagyon kemény, ronda fényt kapva.
    A másodikon a reflex ernyőt használtam, közel elhelyezve magamhoz, viszont a vakutól a lehető legtávolabb raktam, úgy, hogy ne essen ki a vaku-ernyő tartóból.
    A harmadikon szintén az ernyőt használtam, de itt még megsépkeltem a dolgot egy 1/4-es CTO-val.

Az eredmény szerintem egyértelmű. Ha majd megjön a Mikrosatos ernyő is (120cm, fekete-fehér reflex), akkor csinálok egy ernyő tesztet is, hogy melyik miben jobb/rosszabb. (az árat is figyelembe véve...)

1:

2:

3:

u.i.: A pózt meg ilyesmit ne nézzétek :DDD

Új hozzászólás Aktív témák