Hirdetés

Aktív témák

• StoneHead

csendes tag

válasz HSNet #2 üzenetére

Kedves HSNet!
    Köszönöm a gyors választ.
    Az IDE kábelt már lecseréltem. Kicsit gyanús is volt, mert mintha túl merev lett volna a kábel és törést illetve felületi sérülést is felfedezni véltem rajta. Kontaktus hibát ellenben nem tudtam kimérni a szalagkábel hajlítgatásával sem.
    A kábel maga eredetileg is rendesen van bekötve és az új kábel bekötése is ok (kék-alaplap, fekete-hdd, szürke-üres). A gépet eredetileg szervízben rakták össze. Azóta csak portalanítás (druckluft) ügyén és a CD író installálás céljából nyúltam bele, illetve most a hibakeresés miatt.
    A hiba első jelentkezésekor a jumpert áttettem CS-ről. Ez nem segített.
    Nem mobil rack-ben van a hdd.
    A tápfeszültségek nem kő stabilak. Mi a megengedett ingadozás? A BIOS a +5V-ot 4.919V-4.945V-4.972V értékekkel váltakozva jelzi. A 4.972 a leggyakoribb érték 5 perc figyeléssel. A +12V 12.619V-12.682V-12.746V értékek közt változik. A két felső érték egyforma gyakorisággal jelentkezik 5 perc figyeléssel, a 12.619V lényegesen ritkábban. A ház ATX Codegen 6034L P4-es. A táp 300W-os.
    A táp kábel cserét megpróbálom.
    Arra van elképzelésem, hogy egy véletlen hiba - érintkezés, táp ingadozás vagy zavarjel- miatt a hdd kiesik a rendszerből.
    Amire nincs ismeretem: miért nem ismeri fel a BIOS a hdd-t amikor a gép a hiba jelentkezése után újra indul (meleg indítás) és miért ismeri fel (eddig) biztosan kikapcsolás után? Mi az eltérés a két folyamatban?

Aktív témák