Hirdetés
- Váratlanul ledobta asztali csúcs-Ryzenjét az AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Micro Four Thirds
- Kell(ene) a hűtés a MacBook Neónak
- Apple MacBook
Aktív témák
-
StoneHead
csendes tag
Kedves HSNet!
Köszönöm a gyors választ.
Az IDE kábelt már lecseréltem. Kicsit gyanús is volt, mert mintha túl merev lett volna a kábel és törést illetve felületi sérülést is felfedezni véltem rajta. Kontaktus hibát ellenben nem tudtam kimérni a szalagkábel hajlítgatásával sem.
A kábel maga eredetileg is rendesen van bekötve és az új kábel bekötése is ok (kék-alaplap, fekete-hdd, szürke-üres). A gépet eredetileg szervízben rakták össze. Azóta csak portalanítás (druckluft) ügyén és a CD író installálás céljából nyúltam bele, illetve most a hibakeresés miatt.
A hiba első jelentkezésekor a jumpert áttettem CS-ről. Ez nem segített.
Nem mobil rack-ben van a hdd.
A tápfeszültségek nem kő stabilak. Mi a megengedett ingadozás? A BIOS a +5V-ot 4.919V-4.945V-4.972V értékekkel váltakozva jelzi. A 4.972 a leggyakoribb érték 5 perc figyeléssel. A +12V 12.619V-12.682V-12.746V értékek közt változik. A két felső érték egyforma gyakorisággal jelentkezik 5 perc figyeléssel, a 12.619V lényegesen ritkábban. A ház ATX Codegen 6034L P4-es. A táp 300W-os.
A táp kábel cserét megpróbálom.
Arra van elképzelésem, hogy egy véletlen hiba - érintkezés, táp ingadozás vagy zavarjel- miatt a hdd kiesik a rendszerből.
Amire nincs ismeretem: miért nem ismeri fel a BIOS a hdd-t amikor a gép a hiba jelentkezése után újra indul (meleg indítás) és miért ismeri fel (eddig) biztosan kikapcsolás után? Mi az eltérés a két folyamatban?
Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Óra topik
- Váratlanul ledobta asztali csúcs-Ryzenjét az AMD
- Jófogás tapasztalatok
- Kedvenc zene a mai napra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Windows 11
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000- HUN / számla-garancia
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest