Új hozzászólás Aktív témák
-
Rush77
aktív tag
Én is véghez vittem egy komplett takarítást a 8460p-n.
Már régóta terveztem de csak most jutottam el odáig.Kitisztítás után Arctic MX-4-el újra pasztáztam.
Elötte és utána is mértem a hőmérsékletet miközben futott a prime95 (1 órán keresztül futtattam, hogy beálljon egy stabil szintre).
Elötte: 93c
Utána 80c
mindkét esetben a maximumról beszélek.Ez elég nagy különbség, arról nem is beszélve, hogy így a hűtés is kevesebbet dolgozik.
Egy kicsit más téma.
Azt nem tudja valaki, hogy ha a jövőben fejleszteni szeretném a gépet akkor lehet beletenni más processzort (mondjuk ugyanúgy Sandy Bridge csak ez i7-2630QM lenne a 2620m helyett)?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
Üdv!
Gondoltam megosztom veletek tapasztalataimat..
Megelégeltem a 2540p hőmérséklet anomáliát és szétkaptam a gépet (kb 2 éves +- pár hó). Semmi extrát nem csináltam, csak szereztem egy sűrített levegő spray-t és alaposan adtam neki.. Az eredmény: -30 fok hőmérséklet csökkenés. A korábbi 50%-os cpu plafont visszavettem 100-ra, és így éri el maxon a 80 fokot. Nem volt benne sok takony, de mivel rendkívül kicsi a hűtőborda és a szellőző nyílás, ezért ez a kicsi kosz is nagy gondot tudott okozni.
Tanulság: 2 évnél gyakrabban érdemes ezt a műveletet érdemes megcsinálni (mindössze 5 csavart kell kiszedni - 10 perc alatt meg van a mutatvány)[ Szerkesztve ]
•
-
félisten
Nekem szervízben tisztították és pasztázták az általam adott AC pasztával, és kimutathatóan javult a helyzet: AIDA64 stress test-en jóval lassabban érte el a 90 fokos tartományt, de előbb-utóbb mégis felment annyira.
Szóval használt a dolog, de csodát nem kell várni.Throttling-ot viszont soha nem tapasztaltam, úgyhogy szerintem nem kell félni, jól szabályozza a gép a teljesítményt! Persze ettől még elég forró a gépház, de kibírható.
Power Assisstant-ban kell eljátszani a beállításokkal; én pl. a max. cpu-kihasználást 50%-ra tettem, és így sem tapasztaltam lassulást a mindennapi teendők során.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Hát nem túl jól. Holnap tudom csak megnézni, de alapban olyan 50-körülire emlékszem, komolyabb terhelés alatt meg felmegy 90-köré az i5-ös változat.
Igazából ez az egyetlen aggályom a géppel kapcsolatban...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Linux haladóknak
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% AMD Ryzen 7 7435HS 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- MSI Cyborg - i5-13420H - RTX 4050 6GB - 512GB SSD - 16GB RAM - 15,6" FHD 144Hz, ÚJ! 3 év gar
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Dell Latitude E7470 /16GB RAM, 512GB Samsung NVMe/
- ÚJ Intel i7 12650H, 32 Gb - Acer Aspire 5 A515-57 laptop, 15,6 FHD IPS - 3 év garancia
- Lenovo X270 core i5 laptop táskával, dokkolóval
- Asus VivoBook Go E1504GA, 2027-ig garanciás laptop eladó, 15.6"FHD i3-N305 8GB ddr4 512GB SSD Win11
- MacBook Air 13, M3 chip, Midnight színben, Apple számlával és garanciával eladó!!
- Acer Predator 17 G9-791 40 pin 4k UHD LCD EDP lvds kábel eladó 1422-0268000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest