Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• WestBam

Topikgazda

válasz bedvóter #82796 üzenetére

Na most akkor folytassam?
    Ok, nem volt jó a 2 darab világító kapcsolóból az egyik színe. Bumm, így jártam, buktam fél gombóc fagyi árát.
    De: vettem a T5-höz világtós kapcsolót 1 darabot (színe eltalálva), beszerelem, bekapcsolom, nem frankó. Se módváltás, se programozás, se semmi, kikapcsolva pár mp. után kikapcsol a világító kapcsoló fénye.
    Itt most képzelj el egy félórás kapcsoló ki-be, másik kapcsolóra cserét, meg ilyesmi hasznos időtöltést. Eredmény: csak a gyári nem világító kapcsolóval működik jól. Oka: vagy a világító kapcsolóhoz mellékelt műanyag alátét vastagsága, vagy a driver nem működik együtt a világító kapcsolóval. Most írt vissza Simon, hogy a driver és a kapcsoló gyártója nem ugyanaz a cég, valószínűleg ez lehet a probléma forrása. Na de akkor felmerül bennem a kérdés, hogy melyik lesz hozzá jó? Elvileg az RGB kapcsolót ugyanaz gyártja, mint a drivert. Este ezt tesztelem, legjobb esetben ez is bazári lesz, legrosszabban meg marad sima kapcsolóval.
    Szóval ennyit a sötét oldalról.

Írjam a jót is:
    Megjött az MT1A Pro. Semmi gond nincs vele, most mértem le, 800 helyett 1022 lumenen indít, 1 percnél 792 lumen, 2 percnél 502 lumen, 4p34mp-nél van 400 lumenen és 6p11mp éri el a 363 lument, amit egészen stabilan tart 1:11:15 másodpercig, mikor is már "csak" 285 lumen és itt lelép 49 lumenre, amit tart még 10 percen keresztül, mikor is kikapcsol. Teljesen reálisnak találom, vetített kép rendben (majdnem, lásd lentebb), minőség szokásos prémium, külön kiemelném a kapcsolót, könnyű hozzáférni és nagyon egyben van a kapcsolás érzés is.
    Ha hozzáveszem, hogy dobozból kivéve minden frankó vele, nem kellett bütykölni (bár a T5 ezen a téren jó volt, csak az extrázást nem bírta), akkor még az ára is reális, főleg a T6-Z1-hez képest, amikkel majd egy órát szarakodtam mire értékelhető vetítési képük lett, miközben itt is- ott is voltak egyéb bajaik is.

Gyors AA/14500 összevetés ezekből az újabbakból:
    Tömeg:
    Convoy T5 üresen: 44,7 g
    Convoy T6 üresen: 57,2 g
    Nitecore MT1A Pro üresen: 33,0 g
    Hossz:
    Convoy T5: 88,1mm
    Convoy T6: 103,4 mm
    Nitecore MT1A Pro: 92,9 mm
    Átmérő (legnagyobb):
    Convoy T5: 21,5 mm
    Convoy T6: 24,8 mm
    Nitecore MT1A Pro: 19,8 mm
    Vetített kép:
    Convoy T5: full flood, textúrázott TIR lencse, nem lehet belekötni.
    Convoy T6: miután helyreraktam a gyári tükörtojás vetítési képet, utána spotos, a hotspot nem szépen határolt, látszik, hogy fókuszálási hibája van. Szenvedjen tovább vele aki nagyon unatkozik, jó ez így is. Van a vetített képen kívül egy nem várt és nem odavaló gyűrű ami látható.
    Nitecore MT1A Pro: sajnos nem 100%-os, a hotspot gyönyörűen határolt, körülötte enyhe halványodás látható, illetve ennél is jelen van egy nem tervezett, viszont halványabb gyűrű vetítési képen kívül. Szórt fénye a T6-nál jelentősen szélesebb, a markáns hotspot miatt viszont kb. azonos hatótávra számítok, de ezt majd este megnézem.

Összegezve: aki Convoy lámpát vesz és nem kifejezetten "dual fuel" AA/14500 lámpát akar, az jobban jár ha azonos összegből vesz egy S szériás lámpát és 18350 akkut kér hozzá pluszban, mert akkor megkapod a rövid csövet, a 18350 akkut aminek a kapacitása kb. egyezik a 14500 akkuval, plusz lesz lehetőséged 18650 akkuval használni a lámpád, amivel jelentősen növelhető az üzemidő. A rövid 18350 akkus S szériás modellek méretre kb. azonosak a T szériával, picit vastagabbak, cserébe jobb a hőháztartásuk. Akik meg AA/14500 akkuhoz ragaszkodnak azoknak érdemes más gyártónál nézelődni, mert sokkal kisebb és könnyebb lámpákat lehet találni ebben az akkuméretben, persze alapvetően drágábban, viszont nem kell őket szerelgetni, csak használni.

Új hozzászólás Aktív témák