Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
Ugyanilyen gépem van (az enyém konkrétan Acer ES1-512).
Valószínű, hogy te is csak a bétát (Freya) tudod felrakni, a stabil (Luna) túl régi, valószínűleg nem ismeri fel viszonylag friss hardvert (chipset), ami ebben a gépben van, mert amikor pendrive-ról fel akartam rakni, közben lekapcsolta az usb portokat, így el sem indult a telepítő. Ugyanígy jártam a Crunchbanggel is, ami szintén régi disztró. A Freya gond nélkül felment, jelenleg már elég stabil és gyors is. RAM fogyasztás alapjáraton 4-500 MB. Fájlkezelő+Spotify+Firefox+Sublime Text+Terminal és még mindig csak 1100-1200 MB-nál jár a memória.
A memóriát amúgy is a böngészők tudják megenni, ha olyan weboldalt nézel, a linux disztrók nem annyira éhesek.Ubuntu is elmenne rajta szerintem, de annak azért picit több erőforrás kell, mint az eOS-nek. És 64 bitest tegyél fel, mert 64 bites a gép. Egyébként ha nincs hardver/driver kompatibilitási gond, akkor kb. bármelyik disztrónak el kell futni ezen a vason.
Amúgy én 1,5 GB RAM-mal használtam a Win 8.1-et a régi gépemen. Persze amikor egy Photoshop meg volt nyitva meg még pár cucc, akkor már eléggé szenvedett.
De átlagos használatra elég volt egyébként.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- LG UltraGear 38GN950P-B Monitor! 38" 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Új AKRACING CORE EX gamer szék dobozában, BONTATLAN!
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- 4K Gamer PC //Számítógép // Ryzen 7 9850X3D // 5070Ti // Számla + Több év garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Valószínű, hogy te is csak a bétát (Freya) tudod felrakni, a stabil (Luna) túl régi, valószínűleg nem ismeri fel viszonylag friss hardvert (chipset), ami ebben a gépben van, mert amikor pendrive-ról fel akartam rakni, közben lekapcsolta az usb portokat, így el sem indult a telepítő. Ugyanígy jártam a Crunchbanggel is, ami szintén régi disztró. A Freya gond nélkül felment, jelenleg már elég stabil és gyors is. RAM fogyasztás alapjáraton 4-500 MB. Fájlkezelő+Spotify+Firefox+Sublime Text+Terminal és még mindig csak 1100-1200 MB-nál jár a memória.
De átlagos használatra elég volt egyébként.