Aktív témák
-
Cyberslider
őstag
Ilyen esetben profi asztali eszközökre lenne szükség,a tvtuner & co-val jó nagyokat lehet szívni,nem eléggé megbízható.
Tessék használni videot LP-ben. Vagy asztali dvd írót:) -
TudorVigyor
aktív tag
Leírta, hogy médiafigyeléshez lesz az anyag, azért is van rá annyi zsé.
Nekem 1 tunert kb. 4 hónapba telt megoldani, hogy 99%-os biztonsággal menjen frame-dobás nélkül (megfelelő driver és prog), de ez nem hw mpeg, az tény. És mégis most akár virtualdubozhatok is mellette.
Kívánom, hogy ne szívj vele, Zooly. -
Cyberslider
őstag
Nézzék (nézzed) meg a tv műsort www.port.hu aztán ott kiderül mit adnak,akár 5 napon keresztül is.
Be lehet állítani, egyszerre akár 18-at is tud mutatni! :) :) :) -
UHHH
őstag
engem is marhara erdekel...:)))
-
guest666
aktív tag
Lehet hogy a Jakupcsek és a Mónika shót akarják egyszerre nézni, meg melklé még az Esmeraldat is :))))))))))
-
zooly
aktív tag
Utánajártam, egy gépen egyszerre nem lehet több egyforma tunert használni, különböző tunerekkel és softwarekkel megoldható.
Részemről a megoldás az lett, hogy szereztem kölcsön 5db P3-as gépet (cpu switch-el), megy mindegyikbe egy usb-s hw-mpeg2 tuner + 250gb winyó. -
Sipi
addikt
válasz
TudorVigyor #20 üzenetére
Egyébként Linux alatt a MythTV-t szinte erre találták ki. Van egy szerver része, ami felügyeli a beállításokat (pl. mikor mit kell felvenni), és akárhány kliens, amelyek más gépen is lehetnek. Egy gépben több tuner is lehet.
Ezeknek beállítod, melyik mit, mikor és meddig vegyen fel, melyik kártyáról, és elmész aludni. :D
Sajnos, csak egy tunerkártyám van, elég gyenge géppel, de ha megdob valaki egy megfelelő nagyságúval, szívesen kipróbálom. :D :D :D
Sipi -
TudorVigyor
aktív tag
Hát ha 100%-os megbízhatóság kell, akkor csakis 5 videó lesz a megoldás. Antenna láncban felfűzve vagy szétosztva. TV-t menet közben dugdosni. Pana most olcsó, van EP módja (harmadolós sebesség), és ha jól emlékszem, már a kétfejesek is tudják.
A korábbi fejtegetésekhez kapcsolódóan: több tuner/1 gép nagyon érdekelne, ha valaki kipróbálja, írjon. Én nem ruházok be, mert nem csak a hardveres része bizonytalan, az is kérdés, hogy a driverek mit szólnak hozzá. Nagyon gagyi tud lenni egyik-másik. Szóval ha valakinek összejön, az szóljon! -
zooly
aktív tag
Sajnos hang is kell, és azért lenne jbb a PC-s megoldás, mert utána át is kell nézni a felvételeket, és tekergetni egyszerűbb PC-n...
Jó kisnagy meló lesz, az tény...
Találtam most külső USB-s hauppauge cuccot HW mpeg2 tömörítéssl, nettó 40 körül, ebből lesz pár darab a jelenlegi lehetőségek szerint. Azért még várok hétfőig, hátha mégis tud valaki valami megoldást...
Winyó az 4db 250gigás remélem elég lesz.
Amúgy az ár csak annyiból számít, hogy a lehetőleg normális keretek közt legyen (max. x százezer), mivel az OBSERVER-től 1 óra sugárzott műsor elkérése 40.000Ft.-, ami ~18.000.000 forint lenne 5csatorna/napi18óra mellett/5napon át... -
tray
aktív tag
Ja most jut eszembe. Létezik olyan digitalizáló kártya, amely egyszerre több jelet digizik. Onnan jut eszembe, hogy a cégemnél is fejlesztettek ilyet, a gépemben is van, meg a fiókomban is ilyen kártya :DDD
Biztonsági kameráknál szokás ugye, hogy a megfigyelésnél négy kamera képét nyomják egy TV képernyőjére, na valami hasonló felhasználási területe van a miénknek is.
Négy S-videó bemenete van (tehát tuner nincs rajta, külső kellene), és hangot sem digizik. Asszem a célnak a nem felel meg, dehát te kérdezted (Létezik-e olyan...) -
tray
aktív tag
Esetleg megoldható, hogy egy gépbe beraksz 5 mezei tunerkártyát. Így képet tudsz felvenni alacsonyabb minőségben: kb. VHS-ben 25 fps-sel, vagy kisebb framerate-tel is nagyobb felbontásban. Probléma a hanggal lenne, azt csak az egyikhez tudnád rögzíteni (tudtommal).
-
vfo7
senior tag
1db. kis TV+5db. VHS, kijön max.120-ból. Ez a legolcsóbb megoldás. A TV-n egyenként lehet ellenőrizni a képet, a VHS-eknek van saját tunerük, csak láncba kell őket kötni. 240-es kazettával normál sebességnél 4 óránként kazicsere.
Minek a PC, mert digizni utólag is lehet 1 db. tunerkártyával, ha kérik. Ha nem, akkor fölösleges a strapa. -
bitfarkas
őstag
-
DaSilva
senior tag
Szerintem egy gyorsabb gép elbír egyszerre egy aiw-t, ami ugye agp-s, meg egy pci-s tunerkártyát.
-
bitfarkas
őstag
Ha ez csak eseti megbízás, akkor ezt a legkevesebb befektetéssel kéne megoldani, mert még rá is fizetsz a végén.
TV vevő, gondolom egy-kettő összeszedhető az ismeretségi körből. Erre külső Mpeg2 átalakító, az már nehezebb ügy, megvenni meg legalább 35k/db, tehát elég húzós.
Valszeg a kombinált megoldás a nyerő: 2 videomagnó, két számgép videokártya tömörítéssel, meg egy külső tömörítő a tv-ről táplálva. -
zooly
aktív tag
Találtam, köszi! :)
HAUPPAUGE PVR MPEG2 PCI TV TUNER KÁRTYA 49,832.- Ft 62,290.- Ft
Egyébként 4mbit/sec-es MPEG2 az jó minőségű?
Azzal a bitrate-el férne fel 90 óra egy 160as winyóra... -
zooly
aktív tag
Érdeklődtem máshol is, eélytelen a dolog...
Így viszont akkor az a megoldás lesz, hogy 2gép/1-1tunerkártyával.
Milyen HW-es tömörítéssel rendelksző cuccok vannak? -
zooly
aktív tag
Ha hw-esen tömöryt szvsz mindegy hogy külső vagy belső, mivel csak a tömörített adatfolyam terheli az adott buszt (~1-10mbit / csatorna).
-
Sipi
addikt
Megerősítem. :)
Egy kártyával egyszerre egy műsort tudsz felvenni. Többet bele tudsz préselni, de iszonyű gyors gép kellene hozzá, hogy egyszerre használni is tudd. (Csak maga az adatfolyam túllépné a PCI-sín áteresztőképességét, amit ráadásul a winchesterre való írás is csökkent.)
PIP-et egy tunerrel is lehet, ha támogatja - de elég kevés ilyen van, és azok elég drágák is.
Ja, és a tömörítés természetesen hardveres kellene, hogy legyen.
Az USB2-es sem hinném, hogy megoldja, mert talán elviekben az USB2 sávszélessége elég lehet, de onnantól, hogy bejött a gépbe, már megint nem lesz elég...
Szerintem az 5 videomagnó a legelegánsabb megoldás.
Sipi -
L3zl13
nagyúr
SZVSZ nincs ilyen tunerkártya. Mert két csatornához két tunerre volna szükség (mint a PIP-nél)
Tehát vagy több tunerkártya (nem tudom megfér-e több egymés mellett egy gépben) vagy 5 külső tuner USB2-n esetleg. :F -
zooly
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam egy feladatot, hogy 5 napon át, kb. 3-5 TV csatornáról felkellene vennem az egész napi adást (~18óra/nap). Az alap elképzelés szerint 5db videó, és cserélgetem a kazikat benne. TV-Tunerrel gondolom sokkal egyszerűbb lenne a dolog, de max. 2db számítógép áll rendelkezésre.
A kérdés a következő lenne:
- Létezik-e olyan TV-Tuner kártya (vagy külső eszköz) amivel egyszerre több csatornát lehet felvenni (ilyenkor viszont gondolom HW-es tömörítéssel rendelkező kellene mindenképp, a gépek 'csak' AthlonXP 1700+ és 3200+ -osak)?
- Amennyiben ilyen nem létezik, lehet-e egyszerre több eszközt használni párhuzamosan (van-e valakinek tapasztalata ezen a téren)?
- Egyáltalán milyen eszközt (vagy eszközöket) érdemes venni (nem a [kép]minőség a lényeg, inkább a megbízhatóság)? - Itt konkrét típusokra lenne szükségem.
Előre is hálás köszönet a segítségért...
Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest