- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- iPad topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
GhanBuri Ghan #42 üzenetére
Városi ütközetekről van szó, olyan nagy távolságok nem lehetségesek.
Miért nem?
Ha végignézel a körúton meddig látsz el? Pár száz méteres távolságig, egyes kontexusban akár kilométeres távolság is simán lehetséges.AMR-t persze fel lehet vinni kézben is egy toronyházba, viszont még ha tönkre is tud tenni egy ilyen eszközt (ami töredék árú mondjuk egy M1A1-hez képest), akkor felfedte a pozícióját, mehet oda a másikból egy 120 mm-es csomag.
Nem kell AMR. Egy nehézgéppuska vagy kis kaliberű gépágyú is elég egy Toyota Pickup platóján. Az is megfelelő ilyen gyenge páncélzat ellen. Szíriában a ZSu-23-2 irgalmatlan hatásosnak bizonyult ilyen célra...
Városi harcban a szétszórt gyalogságnak szerintem több esélye van visszavonulni és fedezéket keresni hirtelen támadás esetén, mint ha egy tankban ülnének.
Nem véletlen, hogy e téren kettős gondolkodásmód van.
A #25-ben már leírtam, onnan copy-paste:Nos, ez a városi hadviselés kategóriája, már pedig azt már sok hadsereg sok háborúban megtanulta, hogy városi hadviselésnél eléggé darwin-díjas az, hogy magában kóricáljon egy harckocsi. Ideális esetben a gyalogsággal közvetlenül együttműködve mennek, a gyalogság az épületeket takarítja, a harckocsi pedig a megerősített pozicíókat tudja semlegesíteni gyorsan és hatékonyan (magyarul: szétlő minden épületet, ahol egyértelműen ellenség van).
Ez az egyik megoldás, a másik, hogy a gyalogság a légi vagy földi tüzérségi támogatást használja fel arra, hogy a felderített ellenséges megerősített pozíciókat feltörje.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook Air M1 2020 13" (A2337) 8GB/256GB, akku: 100% (35 ciklus), garancia: 2026.10.12.
- Lenovo Legion Go 512/16 ,19 hónap garancia, szép állapotban eladó!
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar - Garancia - 0 ciklus
- Lézeres hátlap csere VERHETETLEN áron
- Lézeres hátlap csere VERHETETLEN áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest