Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2016. 08. 20.
Egér vásárlásához: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
eventus
veterán
Sziasztok,
Egy ideje urál a kurzor, mintha az egér szenzora nem érzékelné a felületet, bármire is teszem, rendes egépadra is. Van amikor semmi gond, de szakaszosan csinálja. Korábban ilyen gond nem volt és a billentyűzet is néha nem reagál. Ezek vezetéknélküliek, korábban nem volt gond. Eszkzök és az adó/vevő között 1 méter sincs, közte semmi zavaró elektoromos eszköz. Az az érdekes, ezek a laptoppal jól mennek. Mi lehet ennek az oka? Próbáltam drivert is frissíteni, de nem oldotta meg, W7 van fent.
Köszönöm!
-
ribizly
veterán
válasz
lime.pro #4447 üzenetére
Most hirtelen én sem találtam, de amúgy ez a leghatékonyabb és leggyorsabb megoldás:
Veszel 0.5mm-es teflonlapot: [link]
Veszel hozzá 3M 2oldalú ragasztót: 3M 300LSE
Nomeg 6mm-7mm-es bőrlyukasztót: [link]
Összerak, kalapács bumm-bumm a teflonos oldalról amennyi csak belefér és lesz egy rakat kerek talpad életed végéig! -
lime.pro
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Cougar 450M egér, melyen elkoptak a talpak. Ezeket a talpakat szeretném lecserélni, viszon nem lehet hozzá kapni utángyártottakat. Nos, a bevezetőben olvastam, hogy tömör teflont vásároljak, valószínűleg 0,5mm vastagságú fog kelleni.
A fő kérdésem, hogy aki esetleg csinált-e már ilyet, mivel vágta ki a teflont? Egy erősebb olló megteszi, vagy esetleg szike / más eszköz kell hozzá? Előre is köszönöm a segítséget!
UI: Itt egy kép az egér aljáról, hátha valaki tud valami okosat mondani!
[link]
-
Vanir
veterán
válasz
Rebekacska #4444 üzenetére
Nem ér annyit, amennyiért vesztegetik, de specifikációk alapján rendben van. 2 évnél tovább valószínűleg ez sem bírja hibátlanul.
-
FireKeeper
nagyúr
az a baj hogy pont azokon a dolgokon spórolnak, amik kopnak, tönkremennek. pl elég lenne 20000dpi helyett negyedannyi is, cserébe optikai enkódert és japán omront belerakni. csak hát azzal nem lehet olyan jól eladni.
Rebekacska: szerintem azzal csak még több nyűg lenne. én ugyan már rég játszottam MMO-t, de soha nem éreztem szükségét hogy több gombos egeret vegyek. még az oldalsó előre/hátra gombokat se használom soha.
-
Rebekacska
tag
Elhiszem amit irsz. Megeshet, hogy a szerencse nem allt az egereim mellett. Remelem a jovoben valtozni fog
Mi a velemenyed a Razer Naga Trinity-rol? Azt neztem ki kovetkezonek, mert sokszor az oldalso gombok kevesenek bizonyulnak. Annak cserelheto az oldala, ezaltal remekul adaptalhato a kulonfele jatekokhoz. -
Vanir
veterán
válasz
Rebekacska #4442 üzenetére
Az elmult par evben volt szerencsem par Roccat egerhez, tesztelesi celzattal foleg. Volt amit napokig intenziven hasznaltam, ugy, hogy mar evek ota hasznaltak elottem, es egyikkel sem volt soha semmifele problema. A mai napig a legjobb osszeszerelesi minoseggel rendelkezo egereknek tartom oket. Lua, Savu, KPM, KPOE, Kone AIMO volt nalam, mindegyik 10/10-es ebbol az aspektusbol. Semmi nem zorog, gombok szepen, taktilisen jarnak, nem kotyog semmi. Es igen, direkt keresem ezekben a hibakat, direkt a legaprobb dolgokba is belekotok, ez a tesztjeim lenyege. Szerintem a Roccat-nel optimalisabb helyzetet nem fogsz talalni mas gyartonal sem, sot...
Nincs szerencsed a temaban. Van ilyen, valaki sok evig hiba nelkul hasznalja ugyanezen termekeket. Nagy a szoras sajnos a QC-ben, es ez egyre csak rosszabb lesz.
-
Rebekacska
tag
(#4440) ribizly Nem vitatom. Bizonyosan gyarthatnak jobb minosegu, mas termekeket Roccatikaek. Altalanossagban az egerekrol nyilatkoztam. Az elmult 7 ev tapasztalatai alapjan a vasarlo szemszogebol nezve cseppet sem optimalis a helyzet.
(#4441) FireKeeper
Vagom miert nem lehet kicserelni "ipari csapagy hq-ra" az alkatreszt, am ettol meg nem leszek boldogabb. A kimondottan jatekokra tervezett egereknek miert is kene birniuk a fokozott igenybeveteltA logitech g9xtol kezdodoen mindegyik egerem meghibasodott. Szerencses esetben garin belul (pl.SteelSeries Kana V2). A mostani eppen garin tul....hajra tervezett avultatas!
Egyik egerem sem a 3-5k-s kategoriat kepviseli/te.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Rebekacska #4439 üzenetére
az ilyen oldalra döntögetős görgők a konstrukcióból adódóan jóval nagyobb oldalirányú terhelésnek vannak kitéve mint a normál görgők. nem csoda hogy eltörik.
-
ribizly
veterán
válasz
Rebekacska #4439 üzenetére
Azért a Roccat-ra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy hulladékot gyártana.
-
Rebekacska
tag
válasz
FireKeeper #4438 üzenetére
Koszonom a lehetoseget. Egyenlore elutazom, szoval varhat a dolog par hetet. Amugy a tengely bennem mar regen eltort. 7 ev alatt ez az 5. egerem. Hihetetlen mennyi ipari hulladekot gyartanak manapsag. Tudom en, hogy globalizacio, meg fogyasztoi...de azert ez egyszeruen szegyen szerintem.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Rebekacska #4436 üzenetére
amúgy látatlanban arra tippelek hogy a görgő tengelye tört el ami belemegy az enkóderbe, ezért érzékeli a lenyomást, a görgetést viszont nem. megragasztani talán meg lehet próbálni de nem hiszem hogy az hosszú életű megoldás lenne, szóval vagy meg kéne próbálni cserealkatrészt szerezni hozzá, vagy esetleg 3D nyomtatni.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Rebekacska #4436 üzenetére
azt nem ígérem hogy meg tudom csinálni, de rá tudok nézni. viszont csak úgy, ha nem sürgős, mert jövő hét után két hétig totál szabin leszek (tehát nem is lesz Bpn).
-
Rebekacska
tag
Udv!
Roccat Kone Pure Optical egerem ugy dontott, nem szolgalja tovabb az FPS jatekokkal valo egyuttmukodest.
Egy reccs formajaban a gorgo elhalalozott. Bal, jobb oldalra dontve kattan, kozepen a gorogot lenyomva is kattan, viszont a gorgot fel vagy le tekerve teljesen megszunt az ellenallasa. A racsnis hang teljesen elhallgatott. A gorgetes egyaltalan nem mukodik. At lett dugva laptopra, ott sem mukodik.
Mit lehet tenni?
Budapesten javit vki egeret? -
válasz
jaffa 2843 #4434 üzenetére
Nincs rajta logó. Akkor mihez jó végülis?
-
válasz
T0mBd1gg3R #4433 üzenetére
Unifying bármit lát, amin ott a logo.
Modellszám nincs rajta?
-
válasz
jaffa 2843 #4431 üzenetére
ConnectUtility látja, Unifying nem. Bármilyen (nem unifyos) Logitech eszközzel működik, vagy csak a sajátjával?
-
Kam1kaze
tag
válasz
ribizly #4429 üzenetére
Kösz az infót.
A hétvégén beregisztráljuk a Logitech-nél. Azért fura, hogy ha van OEM is belőle, miért kerül az dobozba a későbbiekben, így, hogy az S/N különbözni fog. Lehet azért is olcsóbb a G102, mint a G203. Remélem, tényleg ugyan olyan minőségű a kettő, mert annyira nem fogott meg eddig. Az előző 2.000 Ft-os egeremhez képest, nem érzek sok különbséget. Az is érdekes, hogy 3 év jótállással sikerült megvenni 7.500-ért (a G203-at is valahol csak 1 évvel adják, maximum 2 évvel láttam), direkt olyan helyet néztem, ahol többet adnak rá és egyben megbízható az üzlet.
-
válasz
T0mBd1gg3R #4430 üzenetére
-
Sziasztok!
Találtam egy régebbi gépbe bedugva egy Logitech USB nano receivert. Sajnos nem tudom mihez volt, az eszközt nem kaptam meg hozzá, viszont sokan pont az usb-t hagyják el, esetleg 2-re van szükség valamiért.
Honnan tudhatom meg a pontos típust? A logitech-től letöltöttem egy SW-t, de nem ír mást csak hogy kapcsoljam be a beviteli eszközt.
Devícse Mánágerben megnéztem a VID 046D a PID C534.
Hogy tudok ehhez bármit rácsatlakoztatni? -
ribizly
veterán
válasz
Kam1kaze #4428 üzenetére
Nem kell aggódni!
Korábban volt erről szó, és elvileg az van, hogy az egereket nagy valószínűséggel árulják OEM kiszerelésben is (doboz nélkül) és ezért nem foglakoznak azzal, hogy azonos legyen a S/N. Regisztráld be Logitech,hez az egéren lévőt a számlával és ha gond van vele akkor dönthetsz, hogy a Logitech support-on keresztül intézed az egér saját serial-jával a dolgot vagy a bolton keresztül a dobozos megoldást. -
Kam1kaze
tag
Sziasztok!
Ezt találtam a legmegfelelőbb topiknak. Nem hibás az egér, de jótálláshoz kapcsolódó a kérdésem.
1 hete vettünk párommal 1-1 db Logitech G102 Prodigy egeret és most vettem észre, hogy mind a kettő esetben a csomagoláson (dobozon) lévő S/N szám nem azonos az egéren lévővel. Az első 7 karakter azonos az utolsó 5 eltér. A jótállási jegyen a dobozon lévő S/N szerepel.
Más is tapasztalt ilyet? Mert olyat láttam TV-nél, hogy direkt kevesebb karakter volt írva a dobozra, mint ami a készüléken volt S/N, de amit írtak, az stimmelt teljesen.
Írtam az üzletnek, ahol vettük az egeret, hogy ennek így kell-e lennie, nem jelent gondot, ha esetleg probléma lenne az egérrel és szervizeltetni kell majd.
Korrektek voltak, hamar vissza is írtak, hogy szerintük nem, de ha úgy gondolom, akkor vigyem vissza és adnak egy új jótállási papírt.
Csak kíváncsi lennék, hogy ez mennyire jellemző? Mert én most találkoztam először ilyennel.
-
Rans
csendes tag
Hali.
Corsair M65 egér, extra gombra beállítom pl a "v" betűt, windowson belül működik, játékokban viszont hiába van pl. a késelés a v betűn, nem késel. Valakinek tipp?
Bármelyik extra gombra beprogramozok a szoftverével egy gombot, windowson belül simán beveszi, de játékban nem hajlandó. Régebben működött amúgy, nem tudom mi lett vele.
-
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Van egy RAPOO 7800P egerem, amelynek a görgője elkezdett rakoncátlankodni. Tulajdonképp egy irányba történő görgetésnél néha ugrál egyet-egyet a másik irányba is (mostanában már egész sokat). Szedtem már szét, a görgető encodere egy Kailh 11-es, amit ha befújok pl. izopropil alkohollal, akkor pár napig fasza lesz, most épp szilikonsprével fújtam be, olyan mint új korában - egy ideig. Mit ajánlotok, ez cserélhető, érdemes cserélni? Esetleg más típusra? Ő lenne az: [link] Esetleg lehet még más hiba a háttérben?
Előre is nagyon köszönöm!
-
Werkly
őstag
Az is egérhibának számít / vehető, hogy az egérpadon "áll" az egér hátradőlve nézem a monitort és néha megmozdul "magától" a kurzor mármint nem odébb megy hanem mintha fölébresztené a gépet. Most mintha ellensrollt nem csinált volna a 403. A Logi meg írt, hogy nem jeleztem vissza, hogy jó e a rágcsáló? Most akkor panaszkodjak nekik tovább? Érdemes kicseréltetni vagy szériahiba ez a scroll ennél a típusnál? Vissza kell küldeni postán gondolom mert nem pesti vagyok. Valami okosság? Kösz!
-
Vanir
veterán
válasz
FireKeeper #4422 üzenetére
Van egy minimális sansz rá, hogy megcsinálják a szervizben, de nem sok.
Az én G603-asomra rá se néztek, mert hogy nem a gyári talpak voltak az egéren, és az már szerintük 3. fél általi beavatkozás - persze a Logitech Support elismerte, hogy ez a FixIT baromsága volt, és küldtek nekem egy vadonatúj egeret.
-
Üdv mindenki!
Egyik ismerősöm vásárolt egy Genius NX-7000 típusú vezeték nélküli egeret. Elem van benne, az egér be van kapcsolva (világít), adóvevő a gépbe dugva, de mutató nem mozdul. Ez egy Win10-es laptop, próbálta az összes USB portot, megnézte másik notin (Win8.1), de semmi. Én nem láttam a szitut, gondoltam biztos fel kell tanítani, de a Genius oldalán ezt írja a PDF: The connection of the wireless device
and the receiver is factory preset, so when you plug the USB receiver into any USB port, the connection between the micro receiver and the mouse will be established automatically.
Szóval ez ilyen plug and play lenne, mégse megy. Itt van valami TXID reset program, de nem tudom, megoldaná-e.Szerintetek? Vigye vissza, vagy valamit nem csináltak jól?
Köszi a segítséget előre is!
-
Werkly
őstag
Random scrollhibára Logi support ajánlott régebbi LGS-t. Nem ismeri föl vele az egeret. Új softwarenél már igen. Ezekután ha megírom, hogy ritkán ugyan de ugrik egyet scrollnál a 403-as akkor cserélik? Van értelme vagy mindegyik bugos? Szállítási díj terhel vagy milyen módon megy ez Logiéknél? Köszi!
-
dvids
aktív tag
Ja igen, azt elfelejtettem mondani, hogy másik USB porton sem volt jó. Még nem volt alkalmam másik gépbe dugni, de még ma megejtem azt is.
Köszi a választ! -
dvids
aktív tag
Üdv!
A4 Tech X710BK, az érzékelő LED már bekapcsolástól kezdve csak villog, ahelyett, hogy folyamatosan világítana. A kurzort még szakaszosan tudja mozgatni, de nyilván így eléggé össze van zavarodva az irányzékot illetően. A gombok egyáltalán nem működnek. Ki-be csatlakoztatás, csatlakozó megtisztítása nem segített. Egyelőre másik gépen nem tudtam még kipróbálni. Van remény még szegény egeremnek?
Bocs, ha volt ilyesmiről szó, nem igazán megy most így a topik átolvasása. :/
Köszi a válaszokat! -
inf3rno
nagyúr
Nekem elég érdekes ez a görgős dolog. Még nem cseréltettem a második G603-at, és mintha a napokban nem jönne annyira elő, mint előtte. Még az is lehet, hogy tényleg valami mocsok került oda, és megjavul magától, bár annyira sok esélyt erre nem adnék. Még várok én is a visszaküldéssel, hogy teljesen behülyüljön.
-
Werkly
őstag
válasz
jaffa 2843 #4407 üzenetére
Néha scroll down helyett ugrik egy scroll up! Sajna ez is betegség a G403-nál? A végén a 304 wireless lesz a végleg használatos!
-
-
Werkly
őstag
Egérre (Logi 403 wired) jelenleginél régebbi firmware visszatehető? Ha igen milyen módon?
-
Jofi81
őstag
válasz
#16939776 #4401 üzenetére
Gondoltam, hogy mielőtt nekiállok méregetni, kipróbálom a laptopban is, és ott tökéletesen működött. Visszadugtam a gépembe, ott is működik. Próbáltam a kapcsolót mozgatni, a nyákot nyomkodni, semmi nem történt, most tök jól működik. Én már ezt nem értem...
Ami viszont fura, hogy a gépem nem ismeri fel a típusát, csak HID-egeret ír az eszközkezelőben, valamint a Logitech Gaming Software is azt írja, hogy nem található kompatibilis eszköz. A laptop már a csatlakoztatás pillanatában írta, hogy g100s.
-
törölt tag
A kapcsoló "COM" és "NO" lábaira. Érdemes lenne a két láb léghegyere, az előző forrasztás nem újramelegítésére törekedve "rápöttyenteni" egy-egy 15cm-es vetetéket. A vezetékek végére sorkapocs és abba kötni a multimétert.
Lényeges lenne az USB csatlakozó bedugás pillanatától figyelni a műszert, ha nem vezet át a kapcsoló és jók a vezetősávok, nem szabad változnia a feszültségnek a mérőpontok között, attól, hogy feszegeted a kapcsolót, nyomogatod a PCB-t vagy férfias erővel az egér burkolatát.
Ha így mérhető és reprodukálható anomáliát találsz, akkor annak az oka pár lépésben behatárolható, akár meg is tudod javítani "telefonos segítséggel", feltéve hogy van türelmed méregetni, akarsz erre időt szánni.
Mivel tanulságos lehet másnak is, aki ilyen problémába fut, ez a fórum is elbírja, ha a Topikgazda is így érzi.
Nem mennék át Privát-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Formula-1
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Riasztó topik
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest