- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egyébként QMK-ban is tudsz gombonként címezni RGB-t, csak ahhoz saját firmware-t kell fordítani. A GUI-kban/forkokban csak alapszintű vezérlés van. Vialban pl. ilyen (ez már egészen extenzív, de a Keychron/Lemokey launcherben is jelentősen kibővítették a korábbiakhoz képest):
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Azért ezeket is be lehet lőni ízlésesre, csak engem inkább már zavar a fényorgona, billencsen is állandóan off, mert kikészít, ha a perifériás látómezőmben pislákol.
Meg éjjel nem lehet tőle aludni, mert bevilágítja a szobát (nyilván le lehet kapcsolni, de eh), és a vas effektíve sok éve 24/7 megy, néha van csak reboot. Leállás meg akkor, amikor szerelek benne valamit, az meg megint csak több éves intervallumokban mérhető.
------------------------------------------------------------
(#14) sixpak: "beszorultam 2 Noctua fan közé,"
Erről eszembe jutott a két rotor közt darabolódó hattyúk zaja, mint két évtizedes platinaturha (az az aranyköpések felett egy, az ezüstslejm felett kettő, a bronzcsulák felett meg három szinttel van).
Hiába, szeretem, ha kb. abból tudni, hogy megy a gép 24/7 évekig, hogy pilácsol a power LED, és van kép a monitorokon, ráadásul még a support is első osztályú, nem csak maga a termék vagy a körítése. : >
(És még a 30 méterről felismerhető, trademarkolt bézs/barna színséma is guszta – na nem, mint ha látnám működés közben.) -
Synthwave
HÁZIGAZDA
A magam részéről napi 10-14 órát töltök a gép előtt (meló, böngészés, médiatartalmak fogyasztása, alkalmasint játék), a hét minden egyes napján. A billentyűzet, amellett, hogy egy hobbi, keményen munkaeszköz is, és mivel már sub-40 százalékos kivitelűt használok, hatványozottan fontos lett az abszolút maximális programozhatóság/testreszabhatóság, illetve az open source platform (hogy ha később más QMK-s/Vialos motyót veszek, mert csak ilyet fogok, mindent tudjak egyszerűen migrálni).
De néha én is szoktam a vasban gyönyörködni, bár ez inkább a perifériákat érinti, mert a hardverek egy hangszigetelt, teli oldallapos és szétnoctuázott Fractal Nano S-ben laknak, az meg egy minimalista téglatest.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem, billentyűzethez egy szoftert, pontosabban firmware-t használunk, a QMK-t (vagy annak GUI-jait/forkjait), ami valóban jó lesz minden értelmes modellhez, mivel open source. Ha ismernéd, akkor tudnád, hogy semmilyen proprietary szoftver (iCUE, Synapse, G HUB, akármi) még csak gyertyát sem tarthat neki, olyan szinten komoly programozhatóságot/testreszabhatóságot biztosít.
Millió konfigurálható réteg (billencsfüggő, a mostani mainemen épp 6), mod tap, layer tap, tap dance, hold, combo, makrók, bármi és minden pontosan oda kerül, amelyik gombra/rétegre/aktiválási metódussal akarod, komplett egérvezérlés billentyűkről, key override, média, RGB stb. stb. stb. Vialban pl. csak a rétegváltó parancsokra 44 opció van.
Online és standalone egyaránt elérhető, semmi installáció. Természetesen futnia sem kell állandóan, mert minden elmentődik a billencs belső memóriájába. Nyilván mindent is el tudsz menteni fájlba. Komplett firmware-t vagy akár csak łogikai kiosztást, és ezek nyilván be is importálhatók vagy akár text editorral szerkeszthetők.
Az RGB itt annyi, hogy ég a gépem kék power LED-je, de már többször gondoltam rá, hogy leragasztom vagy lehúzom az alaplapról. Arra lehet, hogy jó az iCUE, ezzel nem szállok vitába. Nekem egy egeret első firmware frissítésnél egyébként konkrétan téglázott, a gyártótól kellett firmware-t kérni, de ettől eltekintve sem volt kb. soha olyan, hogy ne lett volna valami. Akár instabilitás, akár fagyás, akár nem működő beállítások. Meg a felület sem a hatékonyság mintapéldája. Mondjuk én csak billentyűzetekkel és egerekkel (mindkettőből többel is) használtam. Szóval szerintem a Corsair nagyon jól teszi, hogy az újabb motyóihoz csinált webes drivert.
A ventikhez ott van a Fan Control, mindent is tud, ami a ventivezérléshez kell, és folyamatosan fejlesztik. Van installeres verzió és portable is, az utóbbi kemény 52 MB kitömörítve, aztán szabadon másolható bárhová.
Az egeremnek pedig van egy ~6 MB-os standalone drivere, amit egyszer belövök, és annyi.
Minden is abszolút tökély, zéró bloat, maximális egyénre szabás és flexibilitás.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Már javítottam, de köszi. Most szokom a 38 gombot, még van variálás a logikai kiosztással, meg reflexből félreütés, olvasni meg kb. félsoronként szoktam, szóval mindenképp jó, hogy szóltál.
"mit jelent az Icue-t nélkülöző kifejezés?"
Az, hogy nem kell a konfigurálásához iCUE, mert van webes appja, a Corsair Web Hub.
"Messze a legjobb szoftver a piacon,"
Az a QMK, és annak GUI-jai (VIA/Vial), illetve a wireless üzemre optimalizált ZMK. Meg még a gyarkolatilag VIA webfork Keychron/Lemokey Launcher. De a QMK a top, Vial erős második, és semmi proprietary driver még csak meg sem közelíti őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070Ti 12GB Zalman S2 TG Enermax 750W
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest