-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Nyomon követés ennyi:
Célországba elküldve
Átvették
Ki, mikor, melyik országban, melyik városban? - Nem tudjuk. Na most ezért kár volt 3k-t kipengetnem, dobhattam volna egyenest a kukába is, az ingyen van. Azt se mondják meg 3k-ért melyik ország/város/postahivatal?Az egy dolog, hogy sokszor itthon nem él a trackingjük belföldön, de kifizetek 3000-et és cserébe annyit kapok csak: nem tudjuk, az már egy egészen más dolog.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Chaser #27098 üzenetére
Az ajánlott arra jó ha eladó vagy igazolhatod hogy feladtad és nyomon is követheted a cuccot...
A tértivevény szolgál arra hogy megtudd átvették-e...
Korábban felvettem a kapcsolatot az ebay magyar ügyfélszolgálatával, ők segítettek mit hogyan csináljak, és minden flottul ment... igaz, ehhez kellett a korrekt másik fél is
-
Chaser
legenda
Az ajánlott akkor mire szolgál, ha nem dokumentálásra?
Mert eddigiek alapján kb semmi előnyét nem vettem észre.
Melyik országba érkezett meg?
- Nem tudjuk.
-Melyik városba, hivatalba?
-Nem tudjuk.
Ki vette át?
-Nem tudjuk.Na most ennyi erővel kár volt címzettet ráírnom a dobozra....
-
TaaT
nagyúr
válasz
Chaser #27091 üzenetére
Én úgy küldtem vissza egy csomagot Kínába (garanciába) hogy ajánlott, elsőbbségi, és tértivevény (+350ft)
MELYEK A TÉRTIVEVÉNY ELŐNYEI?
Dokumentált feladás és átvétel
Küldeményének átvételét a tértivevényen a jogosult átvevővel elismertetjük, majd ezt követően az erről szóló - jogi eljárásban bizonyító erejű - okiratot visszaküldjük Önnek.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #26944 üzenetére
Tartozom még egy helyzetjelentéssel.
A csomag hétfőn postára került, kedden délelőtt már meg is kaptam. Végül Parcelforce helyett UPS-el küldte a csaj, mert az volt számára biztonságosabb. A különbözet 25Ł-ot bevállalta ő.
Szóval szuperül összejött az adás-vétel. -
rontgenes
csendes tag
Sziasztok,
Lett volna egy vásárlásom, amit kifizettem, de egy idő múlva azt jelezte az eladó, hogy nem tudja teljesíteni az ügyletet. A pénzt visszautalta magától. Mit kell még nekem ez ügyben tennem. Ezt írta még:and i open a cancel trans action case to get my ebay selling fee back.please accept it and help me to resolve this problem.
Valamit nyugtáznom kell, hogy teljesítette a Refundot?
köszi előre is
-
Chaser
legenda
Kérdezem másképp. Aki küldött ajánlott levelet más országba, szerepelt-e a célország neve és a kézbesítési város/postahivatal?
-
Chaser
legenda
válasz
Enszuke #27090 üzenetére
Azon túl vagyok. elvileg jövő 7en jön. De annyi lesz rajta hogy: x napon célország - feltüntetve nincs h melyik a cél ország - y napon meg átvették. Ez gyönyörű annak tudatában hogy 3k-t fizettem. De aludtam rá egyet és nem fogom annyiban hagyni. ennyi erővel feladhattam volna sima levélként is, ha még azt se takarja az ajánlott, hogy legalább a város és posta nevét közölni tudják.
-
Ftomi198
újonc
Sziasztok!
Abban tudna valaki segíteni, hogy az angoloknál kell-e, illetve ha igen milyen érték után kell áfát vagy vámot fizetni?
Egy USÁból Angliába küldött csomag után. -
most lett a számlámon mobil aláírás, és most nem működik a paypal egyből. hogy lehet megcsinálni? :/
-
Chaser
legenda
Küldtem Kínába egy csomagot, ami a címzett szerint nem érkezett meg. 1ébként hiszek neki, sok bizniszünk volt gond nélkül. Magyar posta nyomkövetőjén csak annyi látszik hogy x napon célországba megérkezett, y lapon átvették. Ajánlott levélként volt küldve elsőbbségivel. Nos a posta mossa kezeit, mert sztük megérkezett. A címzett azt mondja, ő nem kapott semmit. A posta viszont nem tud semmit mondani a csomagról, azon kívül, hogy elvileg megérkezett Kínába - ezt semmilyen tracking oldal nem erősíti meg, csak célországot említ - és hogy átvették. De hogy ki és melyik országban/városban arról nem tudnak nyilatkozni. Most bennem az merült fel, gyakorlatilag mért is fizettem a postának?
Nem lenne kutya kötelességük legalább azt tudni melyik országba és városba került a csomagom? Érdekes, ha én Kínából kapok trackinges cuccot, Mo mindenféleképp rajta van, de ált-ban végállomásnak a helyi posta neve is.
-
HXY
addikt
Mint írtam, a Vatera MPL-el küldtem.
Nincs aláhúzva semmilyen szám. -
LÁZ
addikt
ha ajánlott a küldemény, akkor a küldeményazonositó részen van, ilyen formátumot kell keresned:
RR123456789HU pl , a lényeg, hogy betűbetű-9szám-betűbetű. ha nem ajánlott, akkor nem tudod követni, csomagnál pedig szintén küld.az., vagy ráragasztják, vagy nyomtatva van a feladópapiron..
-
HXY
addikt
És melyik a csomagszám?
"HOL TALÁLOM A KÜLDEMÉNYAZONOSÍTÓT?
A kísérő okiraton a vonalkódhoz kötötten, jellemzően alatta található, aláhúzással megjelölve.(A betűjelzést közvetlenül követő négy számjegy nem kell a lekérdezéshez, ezért amennyiben aláhúzásra került , azt nem kell beírni.)"Nekem a vonalkód alatt nincs aláhúzva a szám.
-
HXY
addikt
Szoktatok a Vaterán MPL-el küldeni?
Tudnátok segíteni, hogy ezen az oldalon [link] hogyan tudnám nyomon követni a csomagomat? (Én adtam fel) -
creative24
csendes tag
válasz
Daniel Alves #27079 üzenetére
Próbáld meg itt: [link]
-
Daniel Alves
őstag
válasz
Daniel Alves #27070 üzenetére
Tegnap ezt a TN-t kaptam elvileg fel is adta viszont nem nagyon találok róla infót
EC983811193US -
matykooo
aktív tag
hm dec 12.én feladott csomagom jött ma meg... tehát cirka 9nap... viszont a novemberiek, és ezelőtti decemberi rendelések még sehol
vicces
-
W1
senior tag
Beszarás..
Szeptember 29-én rendeltem egy tokot, $2-ért, ma, December 21-én jött meg.. Majdnem 3hónap.. -
llaszlo
veterán
Ha a kapott tracking kódot beírom egy keresőbe, akkor azt írja ki, hogy nincs hozzá országkód. Mit kell hozzáadni, Hong Kong esetén?
-
bul07
nagyúr
válasz
Daniel Alves #27068 üzenetére
Posta díját is beleszámolják
De ha nagy szerencséd van át is csúszhat, kisebb ere az esély ha futárszolgálat szállítja -
Daniel Alves
őstag
válasz
Daniel Alves #27013 üzenetére
Na meg is rendeltem.
Hülye kérdés de a vám+áfát a csomag értékére és a postadíjra értendő?
Mert összesen 52741ft-ot fizettem az eladónak. Akkor ennek még kb a 30%-át kell fizetnem majd? Vagy csak a terméknek az árának a 30%-át? -
TaaT
nagyúr
Tegnap megtettem az értékelést a hibás kamera ügyében, mivel minden költségemet megtérítette az eladó így positive feedback-t hagytam + "Good seller stb" szöveg
Erre ma ezt az üzenetet kaptam tőle:
Thanks for your understanding!
And also,could you help us to cancel this transaction after you got this refund,so we can get this transaction fee back to us,thanks for your help in advance!
Look forward to getting your early reply!Most akkor mi van?
-
bul07
nagyúr
Hát én falun vagyok és ha személyesen nem találkozik valakivel a postás akkor csak bedugja a kapu egy résébe a küldeményeket , volt hogy egyszerre 10borítékot találtam a kapuba(nem volt nagy értékűek de ő ezt nem tudhatta)
Mondjuk én agyfrászt is kapnék ha csengetne , reggel hétkor jövök haza 24 órás melóból ha 10-11 körül addig csengetne míg fel nem kelek biztos elküldeném melegebb éghajlatra -
üszök
őstag
Mi lehet az utolsó határidő amit még a hold újév előtt postára adnak?A két ünnep között?
-
bul07
nagyúr
Még falun se divat csengetni vagy személyesen átadni , akkor majd pont városba lenne ideje hogy mindenkinek személyesen adja át a leveleket
Jobb lett volna ha csak egy cetlit hagy hogy menj be a postára mert nem fért be a postaládába és vedd át
Amúgy hidd el elég sok vastagabb csomag van, probó anyagok tömkelege miatt is
Amúgy honnan tudnád meg hogy valaki ellopta a küldeményedet , ha nincs nyomon követési szám -
faresz5
aktív tag
Először a postással beszélj, kérd meg szépen, aztán ha nem megy, akkor a főnökével. Többet érsz a dologgal, ha tud valamihez kötni, emlékezni fog és fog szólni, néma borjúnak az anyja se érti a szavát, ha nem szólsz neki, akkor nem fogja tudni,hogy gondod van a postázási móddal. Egyébként az ő szemszögéből nézve a történeted: Miért nem veszel nagyobb, zárható postaládát?
(Hozzáteszem nekem ilyen van, odaadtam a pótkulcsot a postásnak és még örült is neki, hogy nem kell percekig szarakodnia vele, hanem csak kinyitja berakja és mehet a dolgára. Én meg örülök,mert nem kell a postára mászkálni a csomagokért.) -
szandro
senior tag
Processed through USPS Sort Facility
Your item was processed through our JAMAICA, NY 11430 facility on December 17, 2012 at 10:23 am. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later.Szerintetek ez mikorra érhet az országba?
-
NSG
csendes tag
Sajnos nem akarok úgy járni, hogy bedobja a postás a ládába és mire én ki szeretném venni, nem lenne bent..
Úgy vélem ez egyik félnek sem jó, mivel ő mondaná, hogy bedobta.. én meg mondanám, hogy nem volt bent.. Na ilyenkor mi a helyzet?
Sok szemét reklámmal néha teleszórják és előfordult, hogy a postás belerakta a csomagot, de úgy, hogy kilógott a csomag 3/4-e.. ergó valaki jött volna az utcán, aztán kikaphatta volna simán.
Nem hiszem, hogy olyan sok embernek visznek nagyobb méretű csomagot, hogy be kelljen neki csengetni minden házhoz.
Amúgy meg a régi postás mindig becsengetett még a levelekkel is, aztán ha nem volt itthon senki, akkor bedobta a ládába. Talán ezért is vagyok érzékeny erre az új módira. -
NSG
csendes tag
Ez már vicc. Tényleg be kell másznom a postára úgy néz ki...
Itthon vagyok, még a kocsi is kint áll a ház előtt, de gondoltam azért lemegyek megnézem a postaládát, hátha... és láss csodát, bent figyelt a ládában egy elég méretes csomag, kb. épp hogy belefért.
Ennyire nehezére esik tenni egy próbát, hogy valaki itthon van-e?!Amúgy ezek a kínaiak úgy becsomagolják basszus a termékeket, hogy az valami eszméletlen.
Konkrétan a légpárnás fólia 3x annyi volt a csomagban, mint a termék.
Lassan annyi bubis fóliám lesz, hogy nem is kell vennem többet.
-
bul07
nagyúr
válasz
dReFiX #27048 üzenetére
Nem ebay és van szállítási díj is ha nem Budaspesten laksz (pestieknek elég olcsó vagy ingyenes), de van garancia
Kingston USB pendrive 32GB *DT III GEN* 5500Ft (23$ környékén van)
Kingston USB pendrive 16GB *DT 100* Gen2 2900Ft (12$ környékén)
Bár a sebességük nem a legjobbak, viszont nem árulnak zsákbamacskát sebesség tekintettébe -
dReFiX
senior tag
Valakinek van jól bevált, jó áron dolgozó ebayes eladója, 16/32 pendrive beszerzésre, rákerestem a dologra itt a topicban de elég sok a kamu silány termék.
-
pumi1980
tag
Sziasztok.
Kezdő ebay-es vagyok.
Adott egy termék, ami az ebay.com-on 2.09 $.
Ugyanez az árú az ebay.hu-n 452 Ft* (*Becsült összeg helyi pénznemben). Ez pont annyi mintha középárfolyamon váltanánk forintot dollárra (MNB 216.6Ft /1$).Ez eddig rendben is lenne, viszont, az ebay.com-on keresztül vásárolva (Paypal váltással) már 471Ft lenne a tényleges ár. Ez itt +5%. Ez mitől lehet?
Lehetséges, hogy az ebay.hu nem a paypal árfolyamával becsüli meg az árat?
Honnan lehet egyszerűen megtudni, hogy a paypal milyen árfolyamon váltja a forintot?Ha sok mindenre nem is, de legalább egy gyors becslésre jó lett volna az ebay.hu. Végül a saját bankomra bíztam a váltást. (Nyilván ilyen kis összegnél ez mindegy, de nem is ez a lényeg.)
-
faresz5
aktív tag
válasz
Melack #27040 üzenetére
Átlagos postázási idők (tapasztalat)
g5online csomagok(Anglia) 3-5 munkanap alatt megérkeznek mindig elsőbbséggel adja fel, mondjuk 2-3font csak a posta.
Taiwani csomagok 5-7munkanap.
USA UPS saver 3munkanap
CN,HK 2-5hét (ideális esetben 2hét), HK ideális esetben 1hét
Svájc 4-9munkanap elsőbbségi sima levél. -
Ybron
senior tag
Ok, kösz, már eltelt több mint 10 nap hogy megrendeltem, de még sehol sámli tracking number szerint, majd meg jön valamikor, remélem...
-
Ybron
senior tag
Az lenne a kérdésem hogy mi a jellemző ha Kínából ems-el küldenek.
Mennyi idő alatt ér ide?(7-20 napod adnak meg szállításnál rendeléskor, de olvastam hogy sokaknak 1 hét alatt megjött. -
Melack
veterán
Az ilyet szeretem: Leather Pull Black ZTE KIS Fizetve! 2012.12.12 Megrendelve: 2012.12.12. Postázva: Kézhezvéve: 2012.12.19. Eladó: g5online
És a bélyegző alapján tényleg brit szigetekről jött a csomag.
-
Nimrod
addikt
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Egy nagyon pozitív tapasztalat.
Dec 6-án rendeltem egy csomagot Hongkongból, amit dec 9-én adott fel az eladó.
Arra számítottam hogy csak januárban ér ide, azonban ma, dec 19-én megjött. Azaz 10 nap alatt ideért! Nagyon örülök.
Pedig szerintem sima Economy csomagként adta föl.Egyébként az eladó valószínű képben volt, mert anélkül, hogy ezt külön megbeszéltük volna, bepipálta a csomagon a "Gift" négyzetet, és 15 USD értéket írt rá a csomagra, holott 29 USD-be került a rendelés.
Na ilyen is van.
-
Zewa
senior tag
Postásunk szabin volt, beugrott egy másik. Várom a postát, délelőtt 10 körül jön mindig. 11h. Mondom csak megnézem a többieknél járt-e már. Postaládában ott figyelt az értesítő. B@szott csöngetni.
Ilyenkor persze csak a következő munkanapon tudom átvenni. be is battyogtam hogy tessék mára fejére koppintani.
Azóta nem volt ilyen. (2 hét múlva visszakaptuk a régi postásunkat)Tegnap érkezett meg egy Dec 2.-ai kínai csomagom, értesítőt ma lehetett érvényesíteni. Lényeg csak én vagy a meghatalmazottam veheti át. Frankó, ugyan is ált. csak akkor érek haza amikor bezárt már a posta, így asszony vette volna át. Mint mindig.. Egy 4$ cuccnál mi szükség rá?
Sokan lenézik a Postás szakmát, pedig egy jó, megbízható postás aranyat ér! Alkalomadtán mindig honorálom is valamivel a végtelenségig kedves, normális hozzáállását.
-
faresz5
aktív tag
Ha vámosok néznek bele, akkor vámos szalaggal van lepecsételve, valószínű a postásod volt túl kíváncsi. Nálam ha elszakad a csomag, a postás még ha nem ajánlott a küldemény, akkor is felhozza és szól, hogy felszakadt a csomag nézzem meg minden rendben van-e vele. Még vannak korrekt emberek.
-
NSG
csendes tag
Ma megjött az Angliából rendelt csomag.
Hülye postás lusta volt becsöngetni, csak bedobta a postaládába... Mondjuk csoda, hogy nem tört darabokra a termék mire ideért, mivel az eladó nem rakta bele légpárnás borítékba, csak simába..Na szóval a lényeg, hogy a boríték ki volt bontva(konkrétan le volt tépve az 1ik fele).. lehet a vámosok kukkantottak bele? Csak aztán nem ragasztották vissza?!
-
randras
veterán
Buyincoinsról 15 napra jönnek a cuccaim.
-
hun620
tag
Csak egy észrevétel: a vám nem rövidítés, nem kell nagybetűvel írni.
-
Tangerine
senior tag
-
Tangerine
senior tag
válasz
Ilyen nagy cucc nem hiszem hogy átcsúszik. Közelebb (EU) nem találtál? Durva a szállítás is.
Nekem a postásnak kellett kifizetnem a vámot, mikor hozta a cuccot.
-
TaaT
nagyúr
Utaltak 18dollárt a paypal-omra, de ebből csak 16,82 ami elérhető, megjelenik...
Előtte 18-nak jelent meg, volt mellette egy accept gomb, rákattintottam...Amount received: $18.00 USD
Fee amount: -$1.18 USD
Net amount: $16.82 USDEzt most nem értem
-
albinolynx
senior tag
válasz
...vagy átcsúszik. Egyébként ahogy írod.
-
Daniel Alves
őstag
Sziasztok!
Ismerősömnek kellene rendeleni az alábbi alkatrészt. Elsőre 35%-kal számoltam.
Szóval megrendelem a cuccot. majd gondolom amikor a vámra ér be kell küldenem a számla másolatát? és utána befizetni egy adott összeget (~30%) majd továbbítják a vevő felé az árut?
[link] -
NSG
csendes tag
válasz
albinolynx #27011 üzenetére
Igen, köszönöm.
Itt már mutat infókat. Sajnos ez alapján csak 18-án adták postára. No mindegy. -
albinolynx
senior tag
-
NSG
csendes tag
válasz
albinolynx #27008 üzenetére
CN a vége, szóval nem hinném, hogy Szingapúr lenne.
-
lupus_l
aktív tag
válasz
radi8tor #27003 üzenetére
Nézd meg a trackinget a Canada Post weboldalán. Amint elhagyja a csomag Magyarországot, ott követhető lesz.
Nekem van egy csomagom, ami a VÁM után már a 2. napja arra vár, hogy bekerüljön a Canada Post rendszerébe (vámon már átment).
-
Nimrod
addikt
Szerintem egy darabig nem fogok foglalkozni eBay-el. Két rendelésem is volt, mindkettő USA-ból. Egyiknél totális bukta, az eladó sem válaszol és már a reklamációs időből is kifutottam. A másiknál jó fej volt az eladó és visszautalta az árát, mert ott sem jutott ki még az Államokból sem a csomag.
-
NSG
csendes tag
Ilyen típusú tracking számmal találkozott már valaki?
RB130235824CNEz az RB micsoda?
13-án adták fel, de a trackitonline.ru még mindig nem lát semmit. Se a posta.hu. -
radi8tor
MODERÁTOR
Amerikába postázó fórumtársakat kérdeznék: feladtam ajánlott elsőbbségivel egy sapkát CA-ba november 27-én. Sajnos csak belföldi tracking van rajta. Ez normális jelenség?
Ma kaptam egy üzenetet a vevőtől, hogy még nem érkezett meg a csomagja. Mennyi idő alatt ér oda kb a nyugati partra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest