Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- SSD kibeszélő
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pohár
félisten
válasz
Daniel Alves #29447 üzenetére
igen? na, akkor meg is mutathatnád, hogy hol, de pont ugyanez legyen
supreme7...
-
Outlander
addikt
válasz
Daniel Alves #29447 üzenetére
Ráadásul arról még talán lélekben is elhiszed h eredeti...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Daniel Alves #27687 üzenetére
Request total from seller opciót kell választanod. Ilyenkor ő kap egy emailt és ki tud neked állítani egy számlát eBay-en, amit te utána ki tudsz fizetni.
Legközelebb figyelj jobban oda, mert nem kötelessége oda is szállítani, ami nem volt megadva a termék adatlapján. -
Daniel Alves
őstag
válasz
Daniel Alves #27509 üzenetére
Tudna valaki segíteni?!
Sajnos még kifizetni sem tudom így. Írtam az eladónak hogy állítsa át hogy hazánkba is szállít mert úgy egyből egyszerűbb lenne. Valakinek vélemény? -
LÁZ
addikt
válasz
Daniel Alves #27509 üzenetére
ha már megvetted, akkor a purchase history-ban a fizetésnél van olyan opció, hogy request a total, ergó kérsz egy fizetési felszólitást, küld egy olyat, amin a magyarba postaktsg szerepel, és kifizeted.
szerk. @secret : 76/0
-
Daniel Alves
őstag
válasz
Daniel Alves #27302 üzenetére
általában mennyi idő amíg reagálnak az emailre?
-
creative24
csendes tag
válasz
Daniel Alves #27079 üzenetére
Próbáld meg itt: [link]
-
Daniel Alves
őstag
válasz
Daniel Alves #27070 üzenetére
Tegnap ezt a TN-t kaptam elvileg fel is adta viszont nem nagyon találok róla infót
EC983811193US -
bul07
nagyúr
válasz
Daniel Alves #27068 üzenetére
Posta díját is beleszámolják
De ha nagy szerencséd van át is csúszhat, kisebb ere az esély ha futárszolgálat szállítja -
Daniel Alves
őstag
válasz
Daniel Alves #27013 üzenetére
Na meg is rendeltem.
Hülye kérdés de a vám+áfát a csomag értékére és a postadíjra értendő?
Mert összesen 52741ft-ot fizettem az eladónak. Akkor ennek még kb a 30%-át kell fizetnem majd? Vagy csak a terméknek az árának a 30%-át? -
Tangerine
senior tag
válasz
Ilyen nagy cucc nem hiszem hogy átcsúszik. Közelebb (EU) nem találtál? Durva a szállítás is.
Nekem a postásnak kellett kifizetnem a vámot, mikor hozta a cuccot.
-
albinolynx
senior tag
válasz
...vagy átcsúszik. Egyébként ahogy írod.
-
Daniel Alves
őstag
válasz
Daniel Alves #26027 üzenetére
nyitottam egy caset abból baj nem lehet.
-
randras
veterán
válasz
Daniel Alves #25998 üzenetére
Érdemes, különben simán megteheti, hogy nem küldi újra.
szerk.: Amúgy csak érdekességképpen a többieknek is, régebben volt róla szó, hogy néha 1 cégnek több eladói akkja is van eBayen, és hogy ez milyen dolog már... az egyik eladóval most van vitám, közölte, hogy az ő cégük 69 darab eBay store-t üzemeltet.
-
válasz
Daniel Alves #25910 üzenetére
Már a fele készen van
-
kaliber
aktív tag
válasz
Daniel Alves #25744 üzenetére
Igen várd meg azt a két munkanapot (feltéve ha 45napon belül maradsz úgy még) egy kicsit vissza jött a bizalmam, ma megjött az utalás 24 óra múlva mint ahogy írta.
-
matykooo
aktív tag
válasz
Daniel Alves #25744 üzenetére
ha jók az értékelési, és sok van neki akkor refundolni fog... én is tegnap kaptam egy ilyen üzenetet, mára meg is volt a refund... igaz nekem minimális összegről volt szó, 1.24 dollár...
-
kaliber
aktív tag
válasz
Daniel Alves #25732 üzenetére
Nekem ugyanezt küldte a hola-fly nevü eladó, de ezután még van egy dölt betüs rész is amiben azt írja 24órát kér az intézkedésre (mármint a refundra) ha türelmetlen vagyok, akkor nyissak ügyet a paypal-on mert neki az a jobb.
Magyarán ő tételekbe szedi, hogy mit vár el tőled, de az utalást várhatod! Időhúzás egyértelmüen, 44napon nyitom a dispute-t a paypalon neki, akkor még van 20napja, hogy ideérjen a csomag, ha meg nem akkor claim. Ja azt várhatja, hogy én pozitívot adok neki! -
kaliber
aktív tag
válasz
Daniel Alves #25667 üzenetére
Ahol felhívja a figyelmem ott már egyből mehet az email az eladónak?
Korábban is küldhetsz e-mailt az eladók a "shipping and payments"-nél leszokták írni országonként, hogy mennyi idő után (ha nem érkezik meg a csomag) adnak "refund"-ot.
Végülis itt még írhatok az eladónak hogy nem jött meg a cucc és utalja vissza a pénzem... viszont 15.-e után már semmit nem tudok csinálni? Sem refound ,sem case?
Írhatsz az eladónak még utána is csak "case"-t nem tudsz nyitni már, tehát az ebay már nem véd téged csak az eladóval tudsz megegyezni.
-
kaliber
aktív tag
válasz
Daniel Alves #25665 üzenetére
200 rendelésen túl és még nem kellett refundolnod? Te valamit nagyon tudsz, nekem most lesz az első 20 rendelésem, de úgy néz ki min. 4-5 refund lesz, rossz időben kezdtem ebayezni.
-első körben contact az eladóval megírod, hogy refundot kérsz mert nem érkezett meg a csomag, természetesen ha megérkezik kifizeted neki megint.
- attól függően hogyan reagál, (vagy reagál-e egyáltalán) lépsz tovább ha készséges és küldi a zsét nincs túl sok teendőd.
- ha vitatkozik irány a resolution center >>>>case nyitása és itt intézed melyik termékkel (vagy szállítással ) van problémád erre általában fizetni szoktak
- ha itt sincs megoldás akkor magasabb szintre kell emelni az "ügyet" aminél már a levelezésből és egyéb tényállásból az ebay eldönti kinek van igaza (többnyire a vevőnek)Arra kell még figyelned, hogy erre a védelemre (a híres ebay "buyer protection") 45 napod van (erre a dátumra hívja fel a figyelmed az ebay a termékek alatti apróbetüs részben) ha kicsúszol a határidőből már csak az eladó jófejségében bízhatsz, hogy megtériti a károd.
A legalsó termékednél 15-én jár le a határidő ott lehet egyből "case"-el kéne indítanod mert az a hivatalos "refund" indítása.
-
Tomate
veterán
válasz
Daniel Alves #25243 üzenetére
Fizetéstől számított 45 napod van reklamálással élni. Mi van ha 2 hét alatt nálad van? Akkor nincs para. Ha 26-ig nincs nálad írj az eladónak, hogy mi a helyzet. Majd ha nem tud mit mondani, vagy nem fizeti vissza a pénzed, nyiss case-t, de ez még arrébb van.
-
Dicker
őstag
válasz
Daniel Alves #24059 üzenetére
Én is voltam egyszer régen 3-3-n, (az egyik kedvenc meccsem volt) illetve egyszer a Bernabeuban. 0-2-n.
Én anno zászlókat hoztam be.
Jó nagy bőröndöt viszel meg egy pólót/nadrágot. Visszafele meg megtelítedMondjuk én nem értékesítettem itthon, ezért a csomagolást eltávolítottam, hogy ne köthessenek esetleg bele.
-
matykooo
aktív tag
válasz
Daniel Alves #24054 üzenetére
ja tényleg hülye vagyok
látszik most keltem bocs
így nincs rajta vám
-
Dicker
őstag
válasz
Daniel Alves #24052 üzenetére
Szia!
Nem, mert eu-n belül van. Egyébként, ajánlom a Hi 5-os pólót is. Nagyon ütős kis darab. Bár nehezen beszerezhető. Ezelőtt lekéstem róla. Azóta nem találok.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Nem fogsz utána vámot fizetni, EU-n belül van.
Nem a sál, hanem a szállítás ára darabonként a második után + 1,26 font. -
matykooo
aktív tag
válasz
ezt hol látod? hogy 2. után már csak annyi?
Ha egyszerre rendelsz mondjuk 20at és mondjuk felbontják akkor valószínű mivel összesen a 20db kb 280dollár (65ezer forint)
-
zsolx
tag
válasz
Daniel Alves #23435 üzenetére
Tulajdonképpen meg is válaszoltad a kérdésed, igen, hiszen a termék Kínából érkezik
-
Dzsana
senior tag
válasz
Daniel Alves #23429 üzenetére
Az áfa pár éve már 27%
-
faresz5
aktív tag
válasz
Daniel Alves #20181 üzenetére
Nem értem minek görcsölni?
Nem jön meg a cucc 40napig. Kérsz refundot, ha nem ad, indítasz case-t ezzel kitolod a 45 napot, még várhatsz a csomagra,ha megjön zárod a case-t ha nem jön meg akkor 2hétig indíthatsz disputet-t és megtárgyalod paypallal/ebayel.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Daniel Alves #20181 üzenetére
Ahogy érzed.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Daniel Alves #20179 üzenetére
Illetve azt honnan tudjam hogy valóban azok a cuccok jönnek meg illetve a megfelelő mennyiségben?
Onnan hogyha megjön a csomag akkor kibontod és megnézed hogy mi van benne.
Fizetéstől számított 40. napon indítsd el a reklamációt ha addig nem jönnének meg a termékek.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Daniel Alves #20177 üzenetére
Mivel az eladó igazolni tudja hogy feladta a terméket egyáltalán nem biztos hogy visszakapod a pénzed.
-
randras
veterán
válasz
Daniel Alves #20174 üzenetére
Ha sürgős valami, miért a világ másik feléről rendelsz ( gondolom Hong Kong ) ?
-
Peethy
őstag
válasz
Daniel Alves #20170 üzenetére
Meg kell nézni, hogy mit garantál az eladó, mennyi idő után adja fel.
-
zoli03
őstag
válasz
Könnyen előfordulhat, hogy most adta fel. Velem is volt már ilyen (eBayen bejelölte, hogy feladta, majd egy adott trackinget, aszerint viszont két héttel később lett feladva, a szállítási idő is erre enged következtetni), a fórumból is írták már páran.
De ha megnézed a posta oldalán, 25-ét ír a csomagfelvételre.
Az is könnyen előfordulhat, ha egy eladótól rendelsz, egybe küldi a csomagjaid, ha pár napos eltéréssel rendelted (sőt, sokszor egy eladónak több accountja is van, ott is ez a helyzet). -
Winner_hun
félisten
válasz
Itt nézd
Igen, lehet hogy csak most adta fel. Ha ugyanaz az eladó akkor lehet hogy 1 csomagba jön mind az 5 termék. -
randras
veterán
válasz
Daniel Alves #20133 üzenetére
Csak egy megjegyzés, egymást közt szólva: ilyen esetben akármikor kaphatsz refundot, mert az eBay kierőszakolja neked, ha megjött a cucc, ha nem, mivel az eladó már befürdött valamivel.
-
Tomate
veterán
válasz
Nekem is függesztettek fel így eladót és megjött a cucc rendben.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Ebay biztos okkal függesztette fel a fiókját.
Várj a vásárlástól számított 30-35napig, ha nem jön meg, akkor indíts case-t.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Daniel Alves #19710 üzenetére
Automatikusan nem vonnak le semmit a számládról.
Ha megnyered a terméket, akkor neked kell rákattintani a fizetés-re és akkor vonják le a termék árát + postaköltséget. -
Winner_hun
félisten
válasz
Daniel Alves #19697 üzenetére
Jaja
-
rocket
nagyúr
válasz
Daniel Alves #19686 üzenetére
Szia!
Ennel a termeknel nincs lehetoseged licitalni.
Azonnali megvetel van (buy it now), vagy az eladonak tehetsz ajanlatott (make offer). -
Winner_hun
félisten
válasz
Daniel Alves #19649 üzenetére
Licitálj rá, ha nyertél írd meg az eladónak hogy pár napon belül tudod kifizetni mert most nincs pénz a számládon.
-
válasz
Daniel Alves #19652 üzenetére
Akkor bocsi.
Paypalon van egy ilyen:
My recent activity - Last 7 days (Mar 29, 2012-Apr 5, 2012)
Alert messageClose the alertThis list doesn't include your most recent account activity yet. (Last updated April 5, 2012 03:46 PDT)
Ez mit jelent, és mit kéne tenni?
-
válasz
Daniel Alves #19649 üzenetére
Nem szállít Magyarországba.
faresz5: Köszi, akkor ha nem ír hamarosan, márpedig már nem fog, elindítom a case-t.
2 dollárról van egyébként szó. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Daniel Alves #17333 üzenetére
Adidas Darth Vader felső.
-
1Room
csendes tag
válasz
Daniel Alves #17100 üzenetére
..,akkor az egyik kesztyűt S-es méretben rendesen megkaptad, ám a másikat M-es méretet pedig 1db M és 1db S-es méretet kaptál.
kíváncsian várom, hogy mit fognak rá írni. -
1Room
csendes tag
válasz
Daniel Alves #17096 üzenetére
Itt az előzményekbe egy S és egy M-es re is licitáltál.
-
bul07
nagyúr
válasz
Daniel Alves #17092 üzenetére
Akkor írd meg nekik hogy küldjék el még 1x de ha nem jön meg dec.17-19-ig akkor refund-ot kérsz
45nap előtt mindenképp le kell zárni vagy így vagy úgy , mert az újra elküldött termék simán ki csúszhatAmúgy az a Sale date: 11/09/11 hogy lehet, mert nekem a középső mindenképp a hónap
-
1Room
csendes tag
válasz
Daniel Alves #17092 üzenetére
1hónapba telt mire kifizetted??
-
1Room
csendes tag
válasz
Daniel Alves #17089 üzenetére
Az eladó feedback-je?? mennyi volt az eladása???
Szeptember óta nem reklamáltál neki???
Mikor kaptad meg a terméket?? -
bul07
nagyúr
válasz
Daniel Alves #17089 üzenetére
Szeptember 11.-én vetted meg ?
Ha igen akkor a refund-ból kicsúsztál nem kicsit, így a pénzedet már nem kaphatod vissza
Próbáld meg elküldetni még 1x , vagy küldjenek mindkettőhöz párt , lebegtesd meg neki a negatív értékelést végső estbe -
bul07
nagyúr
válasz
Daniel Alves #17084 üzenetére
Honnan rendelten meg és mikkor mert nehogy kicsússz a 45 napból
De amúgy kérd azt hogy küldjön párt a meglévőkhöz kárpótlásul a kellemetlenkedésért
-
1Room
csendes tag
válasz
Daniel Alves #17084 üzenetére
Remélem még nem értékelted??
Igen írj neki levelet és csatold a képet, amit ide linkeltél.
Kérj tőle másik pár kesztyűt (M-es méretben) vagy kérd a pénzed vissza.(#17083) bul07__Csak megértő az ember. Belefért a postaköltség ára. Nem azért mert sok a pénzem, hanem a fiamnak örömet tudtam szerezni.
-
bul07
nagyúr
válasz
Daniel Alves #17079 üzenetére
Először is ne értékeld az eladót
Majd írd meg neki hogy különböző méretű kesztyűt küldtek és
Vagy visszakéred a pénzt, mert így nem tudod használni
Vagy küldje el még 1x , ezt csak akkor érdemes ha közeli a feladó mert a vásárlástól számítva 45 napon belül meg kellene hogy érkezzen megint ,hogy legyen esélyed refund-olniÉn a pénzt kérném vissza és megrendelném még egyszer , mert így a 45nap újraindul
(#17082) 1Room
Én simán közöltem volna vele hogy nem azt a méretett küldte amit rendeltem és nem tudom használni és refund-ot kértem volna, és ha vissza akarja kapni a pólót utalja el a postaköltséget -
1Room
csendes tag
válasz
Daniel Alves #17079 üzenetére
Én Honkong-ból rendeltem egy l-es pólót, de S-es méretet kaptam.
Reklamáltam.
Ki kellett fizetnem a postaköltséget asszem 5dollár volt, 2hét alatt megérkezett az L-es póló.
Megtarthattam az S-est, azzal a feltétellel, hogy sok pozitív értékelést adjak neki. -
kerekfej
őstag
válasz
Daniel Alves #17077 üzenetére
Értelemszerűen reklamálsz ha akarsz.
-
1Room
csendes tag
válasz
Vissza írni az áru küldőjének, és reklamálni. (Fényképezd le.)
Jó esetbe küldi az M-es pár kesztyűt.
Rossz esetben nem válaszol. -
bul07
nagyúr
válasz
Különböző méretű a jobb meg a bal kesztyűt küldtek?
-
1Room
csendes tag
válasz
Daniel Alves #17072 üzenetére
Igen használom, de ilyet, erre pont nem találtam, és ezért érdeklődöm.
Odáig eljutottam (más termék esetén) 25%-ot meg kell fizetnem, de a vámról nem esik szó.
Ajándék, vagy cég termék megjelölésével meglehet úszni a a 25%-ot és a vám árát.Ezért bizonytalan vagyok.
Szeretnék pontos választ kapni.
Azért köszi, hogy segíteni próbálsz. -
Winner_hun
félisten
válasz
Daniel Alves #16904 üzenetére
Érdemes. Max nem fogsz
-
faresz5
aktív tag
válasz
Daniel Alves #16758 üzenetére
Nézd meg a bankod honlapján az aktuális deviza árfolyamot(naponta többször változik), célszerű reggel 10előtt elindítani a tranzakciót, mert egyébként plusz 1nap az átfutási idő(bankos csaj mondta nekem) ami,hogy ha gyengül a forint akár súlyos ezreket is jelenthet nagyobb tételnél. Ne paypallal váltsál hanem a bankoddal, olcsóbb. Keresőben keresd meg volt már róla szó, hogyan kell.(jobb felső keresés itt)
-
Winner_hun
félisten
válasz
Daniel Alves #16758 üzenetére
PayPal, Send money, összegnek beírod hogy 1, valutának kiválasztod a fontot vagy a dollárt és a beírt összeg alá kiírja hogy mennyi az annyi.
Jelenleg
1 GBP = 375 Ft
1 EUR = 321 Ft
1 USD = 235 Ft -
Lasy
veterán
válasz
Daniel Alves #16604 üzenetére
semmennyire, nekem sem ugyan az, és semmi gond nem volt eddig vele.
-
kezdő
senior tag
válasz
Daniel Alves #14925 üzenetére
Holnap lövök pár képet róla és elküldöm privátban.
(csak a telefonommal tudok most képet csinálni és mindenki jobban jár, ha az nappali fényviszonyok között készül) -
Winner_hun
félisten
válasz
Daniel Alves #14655 üzenetére
Mark as pament sent. Vagy csak ne foglalkozz vele, július 23-án eltűnik.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Daniel Alves #14655 üzenetére
Ez az a termék aminek az árát visszautalta neked?
-
Dave46
tag
válasz
Daniel Alves #12074 üzenetére
Kicsit pontosítva: nem lehet gond, ugyanis ha az eladó nem kért immediate payment-et, vagyis azonnali fizetést, akkor az ebay általános szabályai szerint 7 napod van a fizetésre. Az eladó nem tud "semmit" csinálni, mert 7 napon belül az ebay rendszere kvázi nem engedi.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Daniel Alves #12072 üzenetére
Általában nem gond, írj az eladónak hogy pár nap amíg fizetni tudod
-
Taru
tag
válasz
Daniel Alves #11851 üzenetére
Írhatsz neki az ebayen, hogy a paypalos címedre küldje (ha az az a cím ahol most is laksz, amikor utalsz neki paypalon át akkor látni fogja a neved és címed), vagy csak írd meg neki az ebay oldalán (én úgy tenném, így lesz nyoma az ebay előtt is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S24 Ultra Dual sim 512GB
- BONTATLAN! Sapphire RX9070 / Asus TUF RX9070 Videokártya! BeszámítOK
- Apple MacBook Air 15" M3 Chip 16GB 256GB - éjfekete - bontatlan új - 3 év garancia
- I5-4460/GTX 1650 OC/16GB RAM/500 GB SSD
- MacBook Pro 16" 2019 i7-9750H 2.6GHz 32/500GB RADEON PRO 5300M, ÚJ,GYÁRI AKKU, Üzletből, 27% ÁFÁS ár
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest