- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
AllStarzZZ
csendes tag
Hali!
Nekem is hasonló a problémám annyi különbséggel, hogy DVI-I dual linkes csatlakozóm és átalakítóm van és úgysem működik.Elvileg ha így kötöm össze a monitorral a gépet akkor kéne működnie vagy az én cuccaimban van valami hiba?Vagy a DVI-I female csatlakozó csak digitális jelet ad?
-
Vertigo18
addikt
Tehát akkor miért is gyártanak ilyeneket?
-
Vertigo18
addikt
válasz
Inquisitor78 #142 üzenetére
Jééé, hogy valaki ugyanabban a cipőben járjon, mint Én, hát ilyeeeet!
A kérdésem ugyanaz: minek gyártanak ilyen átalakítókat, ha semmire sem jó?
-
Inquisitor78
csendes tag
Sziasztok, vettem egy DVI-D to VGA átalakítót, de úgy érzem ezt megszívtam. Na nem volt egy vészes mutatvány, mert dolláros eBay-es vétel
Sztori a következő: van egy MSI A75MA-G55 típusú alaplapom, FM1-es socket-tel, és ezen muzsikál egy AMD A8-3850-es APU. A lapon egy 15 pin-es VGA, egy DVI-D, és egy HDMI kimenet foglal helyet. Jelenleg a VGA-n vezetem ki a jelet, de át szerettem volna tenni DVI-D -re. Azonban a monitoromon csak VGA bemenet van... A moncsi egy ASUS VW195D, 19" LCD. Szóval jött a VGA to DVI-D átalakító, én beiktattam, aztán jő nagy sötétség
Persze próbálkoztam minden hogyan, de nem jutottam eredményre. Ahogy kell, ezután gugliztam, fórumokat olvastam, magyarul is, külföldiül is. Most azért írok ide, hogy felvázoljam a gondolataimat, és szeretném, ha megmondanátok a frankót - hogy jól gondolom e
Tehát, azt szűrtem le, hogy a DVI-D az csak és kizárólag digitális jelet nyomat, míg ugyebár a VGA az csak analógot továbbít, ergo egy A/D konverter beiktatása nélkül jelen pillanatban lenyelhetem keresztben az átalakítómat
Ez a helyzet? A kérdésem az lenne, hogy amennyiben így jártam, akkor mi a fenéért gyártanak egyáltalán ilyen átalakítókat?? Ez kimondottan egy DVI-D to VGA konverter, aminek így semmi értelme nincs - javítsatok ki, ha tévedek. Ezen kívül viszont nem értem azt sem, hogy egy LCD monitoron mi a rákért nincs DVI input (akármilyen is), tudtommal minden LCD monitor digitális technológiát használ a működése során....
Ha már itt tartunk, a DVI-D kimenetet azért akartam kipróbálni, mert van egy érdekes jelenségem. Teljesen változó időnként a monitoromon (leginkább legalul/legfelül de néha más területeken is) kb. hajszál vastagságú vízszintes csík/csikok jelennek meg. Ha több, akkor jellemzően egy legfelül, egy meg nem sokkal alatta... Ezek általában nem érik el a moncsi teljes szélességét, és fekete színűek. Tehát mondjuk egy csík, ami fekete, hajszál vékony, és mondjuk 10-15cm hosszúságú vízszintesen ÉS vibrál is! Olyasmi, mint amikor overclock-olod a memóriát a diszkrét kártyán herz-enként, és amikor eléred a határt és feszegetni kezded (nem tudom jobban definiálni). Gond az, hogy ez a konfig (másfél éve vettem a lapot, a procit, és a memóriát vadonat újan) sosem látott OC-t. Mindenki a standard beállításai szerint megy (BIOS szerint a memók 1600 helyett 1333-on, de megemeltem 1600-ra akkor is előfordult a fent leírt szitu). A legfőbb probléma pedig az, hogy ez a csíkozás teljesen spontán lép fel! Sosem sikerült még készakarva reprodukálnom. Üresjáratban épp úgy előkerül, mint terhelés alatt és/vagy után.... De természetesen olyan is van, hogy egész nap terhelem, mégsem jön elő egyszer sem. Mindezekből kifolyólag persze nem tudom behatárolni, hogy melyik komponens lehet problémás, és mivel reprodukálni sem tudom a jelenséget, ezért gariztatni sem tudom a cuccot - jól lehet minden komponens garanciális még. Ráadásul az üzlet ahol vettem és köztem van jó 200km... Akárhogy is, ritka jelenség, nem zavaró (nem kell leállítani a gépet, magától felszívódik egy idő után), szóval nem omlok össze idegileg, ha nem találok megoldást, azonban szakmabeliként rettenetesen fúrja az oldalamat ez az ügy.
Még egy apróság: bár a DVI-D -t nem tudom jelenleg tesztelni, a HDMI-t viszont már használtam (bár nem sokszor, és nem sok ideig alkalmanként), azt tudom elmondani, hogy a HDMI használata során egyszer sem tapasztaltam ezt a jelenséget.
Végezetül bocsi a hosszú posztért, de így tudtam rendes képet adni a helyzetről. JA! A memóriák:
GEIL 4096MB Black Dragon DDR3 1600MHz CL9 Dual-kit (2x2) GB34GB1600C9DC
A procira és a lapra 36, a memóriákra 60 hónap gart kaptam, tehát még bőven élnek. Ha van ötletetek, szívesen fogadom. Köszi, aki elolvasta. Üdv.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Hali!
Adott egy Samsung P2350 monitor, melyen van VGA és DVI-D csatlakozó. Eddig átalakító+VGA kábellel használtam, most vettem egy DVI-D single monitorkábelt, amivel viszont nem megy (check signal cable). Mi a gond? Dual link kellene neki?
-
El Kebir
őstag
válasz
Aron 96r #132 üzenetére
az első link egy ipari hulladék, átverés lehet. A második se konvertál neked semmit. (mivel azt nem is monitorok és vga kártyák közé tervezték)
ha tényleg kell az a második analóg kimenet, akkor ilyen konverter-t keress (lehet van olcsóbb is, jobb is, nem ismerem ezeket) szerk. bolthely
vannak dvi-->d-sub konverterek is ... ("átalakító" néven csak a csatlakozó átalakítókat találsz, amik nem alakítják át a jelet, csak a meglévő jelet vezetik át és a csatlakozó alakját "alakítják" át)
-
Aron 96r
csendes tag
válasz
El Kebir #130 üzenetére
Kiterjesztett asztalt szeretnék csinálni de sajna mind3 monitorom d-sub os!
Amúgy csak 2 db akarok használni egyszerre! Film effekt-eléshez kéne a több monitor. most vettem ezt a +2 monitor és ugyanott vagyok mert nem néztem rendesen utána a DV csatlakozóknak és azt gondoltam hogy a megfelelő átalakító megoldja, ez részben igaz is csak épp annyiba kerül az átalakító mint a két monitor együtt!!! -
El Kebir
őstag
válasz
Aron 96r #127 üzenetére
sehogy. szerk.: de ha visszaolvastál volna két hozzászólást akkor ezt már olvashatad
bővebben, esetleg vehetsz aktív átalakítót hozzá, ami digitális jelből készít neked analógot, de ugyanazzal az erővel, inkább a monitort kellene valami korszerűbb DVI bemenetesre cserélni.
-
Aron 96r
csendes tag
Sziasztok lenne egy kérdésem mégpedig azt hogy, hogyan tudnám a d-sub -os monitorom üzembe helyezni mert a d-sub már foglalt! Ilyen kimeneteim vannak:
1. DVI-D
2. DVI-D
3. HDMI
4.D-SUB (FOGLALT)és ezekhez milyen átalakító kéne???
LÉCI Segítsetek! Sehol nem találtam ilyen átalakítót csak (DVI-I to D-SUB) -okat taléltam!!!
-
El Kebir
őstag
ha dvi-d, akkor azt biztosan nem lehet átalakítani d-subra. (lehet csak a csatlakozón van rajta a tüskesor, de nincs beforrasztva a nyákra)
hogy így van-e, azt kipróbálhatod azzal, hogy megcseréled a két megjelenítőt, kábelt, átalakítót, ha marad annál a csatlakozónál a gond, akkor biztos, hogy az lesz a baj.
-
Taybore
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudok már mihez kezdeni a problémámmal, jó eséllyel már csak itt kaphatok választ. A történet a következő: van egy Radeon HD 6850-es VGA-m amin van két DVI. Az egyik egy DVI-D a másik DVI-I. A monitorom egy D-SUB-os 22"-os, amit a DVI-I-re kötöttem DVI/D-SUB átalakítóval. Eddig oké a történet, DE...
A másik DVI-D-re is kötöttem egy projektort szintén DVI/D-SUB átalakítóval, de a Win7 nem ismer föl második monitort. Minden be van kapcsolva, minden driver föl van telepítve.
Lehet az a gond, hogy a DVI-D-t nem lehet átalakítani D-SUB-ra? Így nem tudom egyszerre használni a monitort és a projektort? (Mindkét átalakítóban benne van az összes tüske, nem a hiányos fajta.)
A csatlakozók:A választ előre is köszönöm: Norbi
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
akadt egy kis problémám egy Micro-HDMI kimenetes telefon (Alcatel OT-995) és egy DVI-D bemenetes, hangszóróval is felszerelt monitor (Fujitsu-Siemens ScaleoView D19-1) között.
A telefon ugye hdmi-n leadja a hangot is és így maga a készülék el is némul. A monitoron viszont már csak kép van és igazából nem találok rá kielégítő választ, hogy konkrétan a monitorban nincs a hangszóró bekötve a dvi foglalatban, vagy az összekötésre használt kábelem nem alkalmas hang átvitelre.ű
Sajnos nincs lehetőségem kipróbálni más eszközön a kábelt, de mivel tudom, hogy a telefon megfelelően működik, ha tudnám azt, hogy be van-e kötve a dvi-be a hang a monitoron, akkor kizárásos alapon biztos lenne, hogy a kábelem a rosz, de ugyan ez fordítva is bizonyítható.
Esetleg a DVI nem képes hangot közvetíteni? Ez is elfogadható számomra, mert nem akarok konkrétan feleslegesen görcsölni a megoldáson. Ha tudom mi a gond, akkor tudnék hozzá alkalmazkodni is!
Előre is köszönöm!
-
batagy
őstag
válasz
El Kebir #121 üzenetére
Szia!
Igazat adok neked.
Ne ragozzuk túl (
), de a kérdésfeltétel igazából a kábel ajánlásra vonatkozott! A Dual - Single közötti különbség kérdés csak "mellék" kérdésként szolgált, amit természetesen magamtól megnéztem utána. Bár meglehet, hogy a post írásakor még nem, és valóban túl kényelmes voltam, ilyen triviális kérdést nem kellett volna beírni, ebben igazad van! Őszinte elnézést kérek.
Viszont engem meg kicsit bosszantott az, amikor a 119-es hozzászólásban leszóltál, hogy mennyire "vicces" a Dual Link választása, holott teljesen nem arról van szó, ezért írtam a 120-asban a beidézett "Mellesleg" kezdetű mondatot. De mindegy. A lényeg az hogy egyébként igazad van minden ponton.
-
El Kebir
őstag
"Mellesleg először feltettem ide a kérdést korábban, hogy mi a különbség a Dual és Single között"
Erre a kérdésre a válasz már megvan a témában, meg máshonnan is triviálisan kikereshetted volna, ha érdekel... az ilyen kerdésekre egy idő után egyszerűen nem válaszol senki, mert a kérdező részéről mérhetetlen kényelmességet feltételez, hogy 5-10 perces keresésre sem volt képes. (és ilyenkor a pontenciális válaszolót is elfogja a mérhetetlen kényelmesség és legtöbbször tovább kattint más témára...)
-
batagy
őstag
válasz
El Kebir #119 üzenetére
Szia!
Teljesen egyetértek veled, és nem a Dual Linkben látom a megoldást. Mellesleg először feltettem ide a kérdést korábban, hogy mi a különbség a Dual és Single között, 2 napot vártam, senki nem válaszolt, utána meguntam és megrendeltem.
- Egyetértek azzal, hogy nekem Single Link is elég, de mivel nálam hosszú kábelre van szükség, ezért úgy gondoltam,a Dual Link nagyobb sávszélességű, ezért valszeg hosszabb kábel esetén kevésbé romlik rajta a jel, akkor is, ha single Link módban használom. A minőség is teljes mértékben számít!
- A másik, hogy amikor kerestem a kábeleket 10m-esben, Single Link-est nem is igazán láttam, szinte mind eleve Dual Link-es volt. Úgyhogy ezért (is) vettem Dual linkest.
-
El Kebir
őstag
ezért az vicc mikor a dual-link-ben látjátok a megváltást...
Arról lehet szó, hogy a kétlinkes kialakítás komolyabb minőségi követelményeknek kell megfeleljen, hogy működjön (több vezeték miatt), tehát hasonlóan minőségi singe-link kábel ugyanúgy jó.
ezért nem dual vs single a probléma gyökere, hanem gagyi vs minőségi közötti különbséget érzékeled.
(főleg azért is mert pl a példádban is csak az egyik link üzemelhet rajta) -
batagy
őstag
Megjött a Wiretek DVI07-10, 10m-es DVI-D Dual Link kábel.
Hibátlanul működik a Sandy Bridge integrált VGA-val. Az előző 15m-es Single Link kábellel villogott és minden baja volt. 1280x1024 felbontásban, 32bites színmélységgel és 60Hz-en használom.
A Wiretek DVI07-10:
- Jó vastag, elvileg duplán árnyékolt!
- Van rajta ferrit szűrő, mindkét végén.
- Azt írták, aranyozott csatlakozó, nem tűnik annak! Bár nagyon halványan mintha lenne valami sárga vagy réz szín a tüskéken.
- Negatívum: a körbetekert kábelt összeszorító kötéssel kicsit megnyomorították a kábel végét (gyárilag, nem az Ipon). De ennek ellenére szerencsére nincs semmi baja. -
old_artist
addikt
válasz
Szabolcs1982 #114 üzenetére
Üdv!
A monitorodhoz, és az 1920x1200-as felbontásig bőven elegendő egy DVI-D single link-es kábel. A DVI-D dual link-eseket az 1920x1200-as felbontás felett vagy 120Hz-es képernyő frissítéseknél van jeletősége.
A minőség néha fontos, mivel a kábelek végén lévő csatlakozók anyaga és kivitelezése kihat az általuk továbbított kép- vagy hangjel minőségére, (az olcsóbb csatlakozóknál krómot használnak), ezért igényesebb változatokon 18 vagy 24 karátos aranybevonatút érdemes választani - persze ez sokszor pénztárca függő is!
Lényeges lehet még a vezetékek beforrasztására használt anyag összetétele is.
Igényesebb változatokban ezüsttel dúsított forrasztóónt alkalmaznak.Támpont lehet még, hogy miért is digitális jelet használj, analóg helyett.
-
batagy
őstag
Ezt a Wiretek DVI07-10 DVI-D Dual Link kábelt rendeltem meg, meglátom milyen lesz.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani jó minőségű 10m-es DVI-D kábelt?
A gépem és a monitor külön szobában vannak (csendesítés miatt). Jelenleg 15m-es DVI-D Single Link kábelt használok, mégpedig pontosan ezt a típust , aranyozott csatlakozók, 24 AWG vastag , viszont ferrit gyűrű nincs rajta.
Eddig egy Radeon HD4670-et kötöttem össze vele Eizo S1931 monitorral, és teljesen hibátlan volt a 15m-en. Most viszont Sandy Bridge G840 proci integrált VGA-ra (Intel HD 2000) migráltam. Ezzel azonban már gondjaim vannak, sötét részeknél piros pöttyök láthatóak és ha a monitor visszajön standbyból, akkor a kép nem is tud stabilizálódni, folyamatosan villog a kép. Szerintem ez az összeállítás érzékenyebb a zavarokra, a jelfutásra.
Most mértem, igazából 10m hosszú is elég, tehát szeretnék egy 10m-est, hátha azzal megjavul a gond. Csak egy jó minőségű kellene, lehetőleg dupla árnyékolt. Gondolom a ferrit gyűrű előny.
Egyébként DVI-D Single link, vagy Dual Link jobb nekem?
Kösz!
-
Szabolcs1982
csendes tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni ebben a témában. Vásároltam egy NVIDIA Geforce Gtx 660 as kártyát. A következő csatlakozók vannak rajta: Csatlakozók 1x Dual Link DVI-I, 1x Dual Link DVI-D, 1x HDMI, 1x DisplayPort. Össze szeretném kötni egy Benq Senseye3 G2250 el. Amit adtak a monitorhoz kábelt(D-sub), az a hagyományos csatlakozó amit a videó kártyára csak átalakítóval tudtam rádugni, viszont így néha csikozódik a kép, nem zavaró, de azért mégis
A monitor rendelkezik: D-sub / DVI-D csatlakozókkal. Összetudom valamivel úgy kötni, hogy tökéletes legyen a kép? (Én Dvi-D kábelre tippelek, de pontosan nem tudom milyen kell, elég sokféle van Hdmi-s végü is, és ugye van olyan csati a kártyán.) A témához nemigen értek a mai napon olvasgattam csak kicsit bele. Örülnék neki ha valaki adna nekem felvilágosítást ezzel kapcsolatban. Előre is köszönöm.
-
VaMik
tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy kis problémám, hátha tudtok segíteni. Videokártya DVI kimenetére kötöttem egy DVI-A átalakítót és azon keresztül analóg kábelen megy a jel a monitorhoz. A problémám az, hogy mintha nem jutna el minden színösszetevő a monitorhoz és zöldes-sárgás színben pompázik. Tudna valamelyikőtök valami megoldást ajánlani a problémára?
-
Rainman05
tag
válasz
old_artist #110 üzenetére
Ja énis a DVI ajánlom!!
Csak mondtam VGA is -
old_artist
addikt
válasz
Rainman05 #109 üzenetére
Üdv!
"De amúgy VGA kábellen is megy a FullHd." - ez igaz, viszont miért ne digitálisan használja a legjobb minőségben ... miért is DVI
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam ezt a topic-ot, szerintem a kérdésemre a válasz igen, de azért megerősítést várok!
Szóval adott egy dvi-d csatlakozós 22"-os lg monitor és egy dvi-i csatlakozós vga. A monitorhoz járó dvi kábellel mukodokepes allapotba lehet majd hozni? Illetve ezzel működni fog a fullhd?Előre is köszönöm!
Ui: sürgős lenne, mert ha így működik, akkor holnap megyek megveszem. Hihetetlen olcsó, nyitási akció van a boltban.
-
SSwift2
tag
válasz
El Kebir #103 üzenetére
Legelőször DVI-ra volt dugva, úgy telepítettem a windowst. Megy is minden, amíg szabványos vga adapternek ismeri a vga kártyát. Ilyenkor 1280x1024-ig tudom állítani a felbontást. Aztán amikor telepítem a vga drivert és újraindul a gép, eljut a windows logóig és azt írja, hogy nincs jel.
Ha Vga-vel van összedugva és a dvi is be van dugva a forte managerbe amikor át szeretném állítani digitálisra, akkor is szintén az van, hogy nincs jel. Igazából azt se tudom, hogy hardver vagy szoftver hiba-e, de ha szabványos vga-val működik a dvi szerintem is valami szoftveres baj lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AOC Gaming monitor 165Hz 1ms!
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Philips FHD monitor ELADÓ
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest