Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
arrancar2
újonc
Még hozzá tenném hogy a túl írás még 3MB-al sem ajánlott sőt HÁTRÁNYOS.
Mijent engedéylezed a túlírást tegyük fel filmről van szó. ált.3film fér 1 iylen DVD lemezre.
Na most ha túl írod mindig van olyan hiba hogy a film 120perces de csak 80percet játszott le a DVD avagy COMPUTER.
a maradék 40percet meg bízhatod a fantáziádra.
Tehát ne tegyétek. -
arrancar2
újonc
Jah
És a túl írás nagyon is lehetséges s a brpgram totálisan nem mindegy hogy mivel.
NÉRO7 már engedéylezi.
Legalábbis felajánlja.
A legtöbb program nem engedéylezi pl: CDBurnerXP.Remélem segíthettem.
-
arrancar2
újonc
Hihetetlen hogy mindenki löki a f.....ságot!!!
Néhány ember meg értette. (AZ üzenet nem közvetlen neked szól csak kiválasztottam 1 felhasználót h írjak)
1 Lemez mely hozzá teszem DVD lemez írásuk szerint 4.7GB-os adatot bír el.
Na most ezt annyira könnyű kideríteni hogy mennyit hogy pl.: letöltjük a CDBurnerXP író programot betesszük a lemezt a bit-re pontosan megmondja hogy milyen méretű.
Na most személyem szerint úgy látom általában hogy 4.45GB-körüli hely van rajta.Ne vedd magadra haver.
-
TomAce
tag
válasz
IRON STORM #202 üzenetére
Koszi!
A program egyebkent mindegy? -
TomAce
tag
válasz
IRON STORM #200 üzenetére
Aha...
Es akkor mivel lehet? -
TomAce
tag
Verbatim DL +R -t szeretnek tulirni LG iroval, vagy 110 megaval, lehetseges?
-
Forestal
tag
TÚLÍRÁS
Én Plextor satás 810-al nyomom. 2 szer írtam túl DVD-t vele Neroval 7-el. Sajátmaga visszaolvasta hibátlan de a munkahelyi LG DVD olvasó nem. A Pio íróm meg hol beolvassa, hol nem... -
Weaver
senior tag
visszolvasgattam, de látom még pár megával is necces túlírni, nemhogy 70 megával.
na mind1, akkor más megoldás kell. -
masterful87
senior tag
Annyi fejlemény van még hozzá, hogy jó eséllyel fél éjszaka alatt kiderítettem, hogy melyik is volt ez a mocsok film!
Ami a lemezemre fér:
4 700 375 040 byteA film mérete:
4 700 831 744 byteEz mind2 kerekítve 4483,0MB
Volt egy harmadik szám is: 4 700 798 976 byte, ez a kiírt lemez mérete!
Ez közben megoldódott, kábé 30 kilobyte extra információt tartalmaz egy rendes iso fájl a film méretéhez képest! Tehát az iso méreténél olyan 30kb-tal kisebb maga a tartalom!Teszt gyanánt próbáltam TC-vel átmásolni, már 5%-nál olvasási hibát írt!
Néró meg csinált róla gond nélkül egy 4482,6MB-os nrg image-fájlt!
Hogy lehet, hogy ez kisebb, mint az eredeti forrásfájl? Én eddig úgy tudtam hogy az nrg mérete megegyezik az isoval, de hogy kisebb legyen...Ezek szerint még ekkora komoly, 350kb-tal se lehet ezeket a lemezeket túlírni?
Mert az írás végén azt írta, hogy a DVD írás sikertelen, azt nem figyeltem hogy már a lezárásnál tartott-e vagy sem!Hogyan deríthetném ki, hogy a lemez hibás-e egyáltalán, és a Néró nem csak túlírásról lévén szó, dobott egy DVD írás sikertelen ablakot, és ezzel mintegy 2 napra nekem értelmetlen munkát adott?
-
masterful87
senior tag
Sziasztok!
Előrebocsájtom, hogy talán én vagyok az egyetlen ember aki végigolvasta a topikot mielőtt kérdezne!
Tehát napjainkban is változatlan a helyzet?
DVD túlírás nyista? Csak Plextor-ok és BenQ-k kiváltsága?Nekem nincsenek nagyratörő vágyaim... és csupán pár 100 kilobyte-tal szeretnék túlírni!
A szituáció a következő, szerintem a többségnek nem új:
Adott egy DVD film image 4483MB-tal!
A +R lemezre ugyebár 4483MB fér rá!
Viszont az image nagyobb pár száz kilobyte-tal!!!
Ez időben úgy néz ki, hogy pl 510 perc 2 mp a felírandó, a hely meg 510 perc és 1 mp!Még a topik megismerése előtt tudatlanul belevágtam egy ilyen túlírásba, egy Ricoh DVD+R 16x GOLD lemezre!
Az írás végén azt a hibaüzenetet dobta, hogy az írás sikertelen!
De semmi konkrét error nem volt a naplózásban!Megnéztem a filmet, a végét direkt végég néztem, semmi ugrás, akadás, hiba!
Gépen néztem!Mondom akkor szuper!
Most meg beraktam sebességtesztre, és 4GB körül a szépen felfelé ívelő görbe lezuhan!
16-ról 10-re, de aztán felkapaszkodik megint emelkedő görbével 12-re azon a maradék 0,4G-n!Tanulva elődeim hibájából TC-ben simán áthúztam a videótartamlat, az meglepetésemre gond nélkül stabilan, 15MB-tal átjött!
A baj az, hogy még akad pár ilyen szuper iso-m, de ezeket látva, meg mindent elolvasva, aszem kénytelen leszek 4488-as -R-t beszerezni!
-
ALI_G
veterán
olvasgattam a topicot és úgy találtam, hogy a pioneer DVD írómmal semmi esélyem sincs 9 MB-tal túlírni egy DVD-t. Igaz ez?
-
R.P.
aktív tag
Hali!
Sorozatot akarnék kiírni, és kb. 90 megával kellene túlírni egy lemezt. A Nero-ban engedélyeztem a túlírást, de amikor nekikezdenék akkor nekemszegez egy kérdést, miszerint biztos vagyok-e benne, mert ez nemcsak a lemez elrontásával, de akár az íróm károsodásával is végződhet. Ez valóban igaz? Elromlik ettől az íróm?Optiarc AD-7170A az íróm (nem találtam nagyon semmit róla a topicban, elég régi) és egy Benq DVD-R 16x (gondolom erősen noname) lemezre szeretnék írni. A lemezért nem kár, ezt előrebocsátom.
Szóval szerintetek megpróbáljam, tényleg károsodhat az íróm?
-
volvoguy
addikt
válasz
IRON STORM #184 üzenetére
és még csak "tag" vagyok
-
PPeter
addikt
válasz
volvoguy #182 üzenetére
Baromira nem jó ám, hogy állandóan több topikban felteszed ugyanazokat a kérdéseidet. Ott a problémás írók témája, körülbelül hatvanszor leírtuk benne, mik a teendők íráshiba esetén, milyen szoftveres és hardveres hibalehetőségeket kell végignézni. Ott a topik meg a kereső, ne várd, hogy sültgalamb a szádba repüljön.
Kis segítség: KLIKK -
volvoguy
addikt
frissitettem a firmware-t az 1.41-re tegnap. (pio 110D) meg is irta a lemezt. de a második DL lemezt, amit msot akartam irni megint elkurta. mi lehet a baja? ezt irta ki megint: Az egymenetes DAO lezárás nem hajtható végre. mi lehet a baj?
-
volvoguy
addikt
üdv. ugye lényeges különbség nicns a minuszos illetve plusszos dvd-ket illetően? mármint kompatibilitás illetve biztonság szempontjából? mert én évek ota minuszosokat használok, és vennék DL lemezeket, és hogy abból is vehetek nyugodtan minuszosokat is?
-
gardener
senior tag
válasz
volvoguy #174 üzenetére
Nem fontos ülnöd. Állhatsz is
Az író software kezeli a folyamatot. Felismeri az író a dl-es lemezt és közli az író softwarevel a media típusát. Onnantól kezdve már a dl-s lemez maximális kapacitásáig jeleőlheted kis a rá írandó maximálsi adatmennyiséget. Írás közben pedig jelzi neked,hogy mikor kezd bele a 2. réteg írásába. Az írás idejétől nem fogsz hanyatt vágódni... -
volvoguy
addikt
üdv. vki megtudná mondani, hogy hogyan tudom kiirni a DL lemezeket? ugyértem, igényelnek vmi különleges beállitást, vagy szépen magától kiirja a progi nekem a 7 gigát..először megirja az első, madj utána a második réteget? és nekem csak ülnöm kell? vagy kell vmit beállitani?
-
erdoke
titán
válasz
tommy-gear #168 üzenetére
Gyakorlatilag sehogy. Az a mennyiség még a legjobb író-lemez kombináció esetén is a hosszab távon visszaolvasható túlírás mérethatára fölött van.
-
gardener
senior tag
Pioneer-ek gondolom nem tudnak túlírni dvd-t?
-
slaci007
senior tag
válasz
tommy-gear #168 üzenetére
Nehezen csak egy-két író tudja,Plextor,Benq.
-
tommy-gear
tag
Sziasztok!
4,55gb adatot szeretnék kiirni egy sima dvd-re, de a nero sehogy se engedi, hogyan lehetne túlírással megoldani?? -
zsiga667
addikt
Gondolom egy 1080p .mkv filmről van szó. A megoldás hogy feldarabolod a file-t, az mkvmerge tud ilyet.
Egy leírás a netről:
"DVD9 MKV fájl kettévágása 2db DVD5-re
1, Töltsd le az MKVToolnix nevű programot és telepítsd fel (letöltés: http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-unicode-2.0.2-1-setup.exe )
2, Nyisd meg az mkvmerge programot és az input files részbe húzd bele az mkv fájlodat vagy az add gomb segítségével töltsd be:
3, Ha ezzel meg vagy menj a Global fülre. A Splitting résznél pipáld be az Enable splitting opciót és a ...after this size: 4460M legyen (Az M betűt is írd be a 4460 után).
4, Most már csak az azt kell megadnod, hogy a program hova készítse el a két DVD5 fájlodat. Alul az Output filename résznél kattints a Browse gombra. Adj meg egy olyan meghajtót ahol minimum 9GB hely van. Utána kattints a legalul a Start muxing gombra és a program el kezdi az mkv fájlod darabolását.
Megjegyzések: A program a hangokat és a feliratokat is tökéletes kettévágja. Ha van a DVD9-es mkv fájlodhoz plusz szinkronod vagy feliratod amit rászeretnél rakni akkor ajánlott ezeket először hozzá muxolni a DVD9-hez és majd azt kettévágni. A szinkront mielőtt hozzá muxolnád a DVD9-hez nézd meg hogy mekkora lesz a mérete az mkv fájlnak és a kettévágás után mekkora lesz a 2 DVD5, hisz annak nincs sok értelme ha a DVD5 fájlod nem fér rá a DVD-dre."
-
Kenny88
tag
Nem talaltam jobb helyet a kerdesemnek remelem jo helyre irom. A lenyeg van egy 12GB Fajlom amit kiszeretnek irni DVD-re de mivel nem fer ra hogy tudom ki irni? Vagy hogy tudok folytatolagosan DVD irni PL: 1. DVD 2. DVD 3. DVD ......... remelm erteheto azt hogy kell csinalni. Nem tudom fontos-e de Nero 8.1.1.0 Ultra Edition van meg a DVD iro a konfigomnal.
-
pilota
tag
helo válaszolva kérdésedre elégsok dvdt megirtam és az a tapasztalatom,hogy a leglyobb dvd lemeztis csak max 10Mb az a
4,7GB-os DVD MAx 4,8Gbra irható.Kérdezed,hogy mért mert amit te tul irsz az a lezárásra szánt hely vagyis ezzel a modszerrel kevesebb részt zár le az iró,de ezáltall a tulirt részre irt adat könyebben sérül mivel már ott igen közelvagy a dvd széléhez.De nyugodtan használd mert ha vigyázva van a dvdre akkor nincs gond az esetek 2,3 százalékában sérül csak az adat tehát nem gáz ha tulirod.
-
honda23
aktív tag
lg 4187es 16xos íróval bármilyen pluszosdvd lemezre (verbatim, tdk) 50 mb túlírást tudtam csinálni, amit az asztali lejátszóm is simán végigjátszott! én sem hittem a szememnek...
mínuszos lemezre nem engedi -
somaster
csendes tag
Na szóval van egy Pioneer íróm, pontos típus: Pioneer DVD-RW DVDR-107D
És van egy film, a Nero Start Smartom írja:
a felírni kívánt adat: 4 483 MB
szabad hely: 4 482 MBSzerintetek itt most mit tehetek?
-
Jazz
veterán
Hali!
A gondom a következő:
Nero-val (legújabb) 1 Mb-ot! sem tudok túlírni az a 4489 vagy mennyi Mb-on felül, noha engedélyezve van a túlírás, DAO egymenetben írok, és a ''rövid levezető szakasz használata, további 12Mb'' is egnedélyezve van.
A hiba üzeneteket az elején írja ki a Nero, el se kezdi az írás. Ezek az alábbiak:
''Érvénytelen mező a parancsban''
''D: Nec DVD RW 2510A...''
''Az egymenetes (DAO) felírás nem indítható''
''Írási hiba''
Az íróm: NEC 2510A a legfrisseb firmware-el
A lemez: Verbatim DVD-R 16x -
HellGreg
őstag
Helló,
tegnap nero-val próbáltam 3 megával túlírni egy benq lemezt (dvd), udf-ben, 8x-osan, úgy, hogy csak simán a settingsben engedélyeztem a túlírást. persze az írás nem sikerült, a lemezt ki lehet dobni.
Mit rontottam el? -
Fauszt
senior tag
És itt a ráadás.
Írás: [link] bár 4.0 X-es sebességet mutat a kép, de 8 X-san írta, mert elfelejtettem kikapcsolni a QSuite-ban az OverSpeed-et.
Visszaolvasás: [link]
PIE/PIF teszt: [link] még egész jó is lett ahhoz képest, hogy több, mint 200MB-tal túlírtam, ráadásul nem is egy kifejezetten minőségi lemezről van szó... -
Torry
addikt
Hi all!
Akkor +66 megával neis nagyon próbálkozzak?
Asztalihoz kellene majd a sorozat. -
Márton
nagyúr
Jól van igazatok van, nem lehet túlírni 1625-tel.
''itt vagy nagy tévedésben''
Már nem, mivel írtam hogy biztos kell hely egyéb infóknak, könyvtárszerkezetnek.. -
PPeter
addikt
Még az is lehet, hogy a hasznos tartalom ráfért ugyan, de a drive nem volt képes a felírt tartalomnak megfelelő lezárást és session fixációt megcsinálni, ebben az esetben a legtöbb PC-s meghajtó csak addig a logikai szektorig hajlandó olvasni a korong tartalmát, amennyi a lemez gyári kapacitása lenne eredetileg, tehát hiába van ennél több adat fizikailag a lemezen. Ez még akkor is előfordulhat, ha a lezárás és a session bejegyzés hibajelzés nélkül lefut, a Pioneer DVD-írók például nem tudják a Plextor írókkal túlírt DVD+R lemezekről azt a területet leolvasni, ami a gyári kapacitáson felül került a korongokra. Buktató és hibalehetőség tehát van számos. Ha meg az írás végén block hibát kapunk, tuti hogy a lemez lezárása nem sikerült. Az asztali lejátszók működését pedig - újfent leírom - ne hasonlítsuk a PC-s drive-ok működéséhez és programozásához, ugyanis NEM ugyanúgy működnek a dolgok.
-
erdoke
titán
Miből gondolod, hogy ráfért? Hiszen hibát dobott a végén. Nem emlékszek pontosan, de mintha csak 1640-estől fölfele lehetne BenQ írókkal túlírni +R lemezt. Talán csak egy kis fekete kép maradt le a végéről, amit nm veszel észre asztaliban, de a PC-n ugye hiányzik a hivatkozott VOB vége.
A VIDEO_TS könyvtár mérete nem egyenlő a lemezre kerülő adat méretével, itt vagy nagy tévedésben. Csinálj belőle képfájlt ImgTool Classic segítségével, és majd meglátod.
Tele van a téma azzal, hogy milyen íróval, lemezzel és milyen programmal érdemes túlírással próbálkozni, talán bele kellene olvasni, nem lámáskodni.
[Szerkesztve] -
Márton
nagyúr
''látom Te nagyon vágod a témát, csak akkor minek kérdezősködsz?''
Nem tudom kedves Peter, mivel érdemeltem ki ezt a hangnemet.
Volt egy témába vágó kérdésem, tudtommal ez egy fórum.
Azért vitatkozok, mert szeretem tisztán látni a dolgokat.
Pl. azért irtam hogy szerintem megírta rendesen a lemezt, mivel a nero figyelmeztetett írás előtt hogy lehetséges hogy az írás végén kapok egy error üzenetet, de ez ne zavarjon, túlírás esetén ez normális. És nem azért írtam, hogy kötekedjek veled! -
PPeter
addikt
Jó van, akkor ráfért, látom Te nagyon vágod a témát, csak akkor minek kérdezősködsz?
Pedig hidd el, hogy butábban, egyszerűbben olvas egy asztali lejátszó. Hiába van benne szemre egy ''PC-s drive'', legtöbbször az ilyen meghajtó meg sem mukkan, ha PC-re kötöd (én már próbáltam számos készülékkel), mert más firmware van benne, másrészt a lejátszó vezérlése is teljesen más parancsokkal operál, mint egy állományrendszer mentén navigáló személyi számítógép operációs rendszere. De nem muszáj elhinni, szerintem kérdezz még és ha kapsz vlaszt, akkor magyarázd meg, hogy az nem úgy van. -
Márton
nagyúr
Nem tudok összeszedni 100 féle lemezt, csak 98-at
Szerintem a túlírt lemezre ráfért minden hiba nélkül.
Azzal, hogy az asztali meghajtó butább volna azért vitatkoznék, mert jópár
asztaliban (lásd MBO921), PC-s drive van IDE kábellel stb.
Ilyen alapon a pc is simán olvashatná. Butább firmware kérdése az egész? -
PPeter
addikt
Tegyél be száz féle DVD-R lemezt, 99-nél ~ 4489 MB lesz a kapacitása. Van egy-két kivétel, de ez csak erősíti a szabályt.
Így van, magához az állományrendszerhez is kell pár megabájt plusz hely a lemezen. Az asztali valószínűleg azért olvassa végig, mert a VOB állomány szerintem végig ráfért, csak a lemez lezárása és kivezető zóna felírása nem sikerült. A PC-s meghajtó belső programja viszont nem hajlandó a lemez gyárilag megjelölt kapacitásán túl olvasni, akkor sem ha oda került némi adat, míg a ''buta'' szekvenciális asztali lejátszó, ami sorban megy a lejátszanó adatsor mentén, addig megy, amíg fizikalilag van mit olvasnia. -
Márton
nagyúr
Jaj, nem ez a bajom!
Ismerem én a byte, MB, GB közötti váltásokat, illetve a félreértéseket..
Nem erről szól a problémám.
Amúgy helyesen: 4 700 000 000 byte
Erre miért nem fér fel a 4 699 xxx xxx byte adat?
(gondolom kell valami rendszerinfonak is hely, könyvtárstruktúra, stb)
Másik kérdés pedig az volt, hogy vajon minden asztali olvassa majd az 1-2mb-tal túlírt lemezt?
''A DVD-R(W) lemezek kapacitása mindig ~ 4488-4489''
Ez a Nero szerint nem igaz. Disc Info gomb üres lemezre:
TDK DVD-R 4489MB
Omega LS DVD-R 4483 MB -
Márton
nagyúr
Csináltam családi videót, a video_ts könyvtár tartalma 4 699 xxx xxx byte.
DVD+RW lemezre nem tudtam kiirni, mert a nero szerint pár megabyte-tal több mint amennyi a lemezre fér. Az info gomb szerint 4483MB fér a lemezre, viszont emlékeim szerint az egyszer írható lemezeknél 4489-et szokott kiírni. Betettem egy TDK-R-t és jól gondoltam, arra felfért. Viszont most ki kéne írnom egy újabb lemezre, egy Lightscribe-os Omegára. Erre nem fér fel, mert az info szerint ismét 4483 a szabad hely
Miért nem szabványos hogy mennyi adat fér egy egyszer irható dvd-re?
Azt hittem 4.7GB vagyis 4 700 000 000 byte minden lemezre felfér.
Aztán engedélyeztem neroban a túlírást, így fel is ment a lemezre, de a végén block error-t reklamált, bár erre figyelmeztetett az írás előtt a nero, így gondolom ez normális jelenség.
Betettem asztaliba, látszólag minden ok, megy a film minden része.
Viszont pc-n nem tudom lemásolni az utolsó vob file-t, írási hibával kiakad a total commander. (nem, nem olvasási, írási hiba a vinyó felé).
Most akkor mi is van? Jó a lemez, fogja vinni minden asztali, csak a pc bolondul meg, és így tulajdonképpen csináltam egy jó kis másolásvédett lemezt? -
PPeter
addikt
válasz
várnarancs #142 üzenetére
A CD- és a DVD-túlírásának NULLA (0) köze van egymáshoz.
-
Blasius
tag
Sziasztok!
A Lite-on írók tudnak DVD-t (+ v -) túlírni?
(konkrétan a shw-1635s érdekelne)
Csak azért gondolom hogy talán igen, mert pl. a nero cd/dvdspeed ''lemez minőség teszt'' is lefut, a dvd+r túlírásra képes Plextor és Benq írókhoz hasonlóan.
Poén lenne ha az egyik legolcsóbb író a piacon képes lenne arra, amire csak a nagyok -
erdoke
titán
A túlírástesztet hanyagold szerintem, a CDR-Infonak is azt kellene tennie. Sajnos az utóbbi időben több ilyen ballépésük volt, valami tesztprogi kiír nekeik egy furcsa adatot, ők pedig nem nézik meg, hogy az valóban úgy működik, vagy esetleg a program vacakol.
A BenQ/Philips írós témában belinkeltem annak az írónak a túlírási tapasztalatokkal foglalkozó CDFreaks fórumtémáját, ott sokkal hasznosabb, a gyakorlatban alkalmazható dolgokat olvashatsz. A jelenleg és a közelmúltban megvásárolható írók közül ezen kívül a BenQ 1640 és a Plextor 716 tud biztosan túlírni +R lemezt (előbbi az újabb ImgBurn, utóbbi az utolsó DVD Decrypter verziókkal), ezeket már én is próbáltam többféle lemezzel. -
Fauszt
senior tag
[link] ezek szerint mégiscsak megy a mínuszos lemezre a túlírás csak megfelelő író kell hozzá!?
-
Fauszt
senior tag
Kinek, milyen íróval, milyen dvd-re, mennyivel sikerült eddig túlírni? Vagy ha végzett valaki a nero cd-dvd speed-del túlírástesztet, az is érdekel...
-
PPeter
addikt
válasz
Pizzafutar #130 üzenetére
Hogy a Shrink mit ír ki, az semmit nem számít. Ami a lényeg, hogy MENNYI adatot kell ténylegesen a lemezre írni.
-
erdoke
titán
válasz
Pizzafutar #130 üzenetére
Aha. Pontosan hány szektort ill. hány bájtot írtál? Milyen lemezre?
Valószínűleg a +R lemez kapacitásával számol a progi, és még ráfért a 6,x MB-tal nagyobb -R-re. -
Pá
addikt
-
Pá
addikt
''Ha csak 1%, akkor CloneDVD2, vagy akár Shrink/Recode.''
Ez mit jelent? Láma vagyok...
Ez a 150 megával nagyobb DVD éppen jó lenne(még pár extra is felférene), ha az okosok megnyugtatnak, hogy nincs benne semmi hókuszpókus.
szerk: úgy látom ez az előző hszben közben tisztázódott...
A kérdés az, hogy honnan tudok szerezni, mert nekem elég lenne 1-2 de itt úgy láttam minimum 50et kell venni. Ez egy elterjedt dolog? Pl MM-ban kapható?
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
Most nem írom le konkrétan mind a huszonkettőt ami épp itt van nálam, még a saját tizenhét félét se, de eddig minden író megírta. Ezeknek a lemezeknek a kezelése nem számít olyan túlírásos trükknek, mint a CD-R-eknél a 90 és 99 perces lemezek írása, tehát nem követel extra képességet. De hamarosan felteszem az aláírásomban linkelt teszt-adatbázisba ezeket a lemezeket is.
-
PPeter
addikt
Nem minden esetben és nem teljes mértékben a chipen múlik, sajnos a firmware programozása is lehet olyan, hogy nem lehet benne utólag engedélyezni ezt a képességet, mert eleve nem is gondoltak rá a tervezési fázisban. Az írás alacsony szintű folyamata sajna elég bonyolult (állati bonyolult) dolog
-
vegh
tag
nem teszteltem de egy próbát megér 80huf/db.
a kérdés az hogy kezelik-e az irók,mert ugye a 90 perces cd-t se vitte minden cd-iró még anno. -
vegh
tag
bocs 150 mb-vel
Bővebben: link -
vegh
tag
Üdv!
Láttam olyan dvd-t ami 185 megával nagyobb mint egy ''hagyományos'' dvd -
Pá
addikt
Jah, értem, köszi.
szerk: arra esetleg ne is gondoljak, hogy az írót meg lehet valahogy piszkálni, hogy ne dobja vissza? Valami hackelt firmware vagy ilyesmi?
A Lost sorozatot írnám ki, pont kiférne két DVD-re a 24 rész, csak az a baj, hogy az utsó rész az dupla és így a második DVD 46 megával kinőtte a helyet, viszont azért az egy maradék részért hülyeség lenne még egy DVD-t kezdeni...
Valakinek van esetleg valami ötlete? Hogy lehetne egy kis helyet szorítani? 1% megtakarítás elég lenne. Újratömöríteni nem szeretném a videokat.
[Szerkesztve] -
gabe_
őstag
Akkor hagyom az egészet...
thx az infót! -
PPeter
addikt
Csak Plextorral lehet, minden más író képtelen rá, illetve csak 5-10 MB túlírásra képes pár meghajtó állítólag - de nekem még semmlyen más íróval nem sikerült. Próbálkozni próbálkozhatsz, valószínűleh nem fogja kinyírni az íród, ha az írás végén lefagyó drive-ot egy restarttal, resettel észhez téríted - de a lemez biztosan kuka lesz.
-
gabe_
őstag
Hali!
Nekem is ez a problémám: van egy .iso képfájl, ami az intéző szerint 46 46 336 kb, a Total Commander szerint 4 537 mb. Namost ezt nem tudom kiírni mínuszos lemezre. Pluszosra sem engedi, csak túlírással. Azt viszont elkúrja. Ez egy xboxos játék, tehát magához az isohoz nem tudok hozzányúlni. Próbáljak valami normálisabb lemezt? Mert amire megpróbáltam, az valami gagyi volt...
Egy Pio 108-as az író... -
Pá
addikt
-
Pá
addikt
Asus 1604P DVD íróval, Verbatim DVD-R 8x lemezre kéne kiírjak 4535,4 MB adatot, de a Nero nem engedi.
Mivel próbálkozzam?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kuponkunyeráló
- Pici telefon, óriás akksival?
- Futás, futópályák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xbox Series X|S
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Arena Breakout: Infinite
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest