Aktív témák
-
tr00p3r
addikt
hát megpróbálom, de elég frusztált lennék, ha az író adta volna meg magát! én valamiért mégis a vinyóra gyanakszom. általában ISO biztonsági másolataim vannak, ez az első IFO-s amivel talákoztam. és az ISO-kal semmi gondom nem volt. amúgy te az ISO-t mivel írod és milyen sebességgel? én a decryptert és a cloneDVD-t szoktam váltogatni. mind 3 rész ilyen. ImgTool az eccerű?
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz tr00p3r #1551 üzenetére
Én mindig Decrypterrel írok. ISO-t és IMG-t tud írni, úgyhogy ha fájlok vannak (ami a szerkesztés miatt elég gyakori), akkor ezt a kis ingyenes progikát használom az ISO felépítésére. Ennyit tud (nameg meghívni írásra a Decryptert), de azt jól csinálja.
ImgTool Classic a pontos neve, szerintem pofonegyszerű használni. Annyi háklija van, hogy nem a VIDEO_TS könyvtárat kell neki megmutatni, hanem a parent dirt.A legjobb aláírás a héten
-
szokrika
tag
Sziasztok!
Semmi ötlet a fenti hsz.: (#1515) problémára...én vagyok a ló a linux meg az ábécé...
-
szokrika
tag
Sziasztok!
Semmi ötlet a fenti hsz.: (#1515) problémára??
Üdv: szokrika...én vagyok a ló a linux meg az ábécé...
-
kutyafile
tag
Ha egy asztali DVD lejátszóra azt írják, hogy DIVX (és azt mondják is rá, hogy a divixes filekat lejátsza), az mit jelent pontosan?
Pl. azokat az .avi filekat játsza le amit divix kodeccel tömörítettek, vagy csak kimondottan .divx kiterjesztérű filékat?
(merthogy akkor nem kellene .avi-ból DVD formátumot készítgetnem ) -
-
-
Vik 11
csendes tag
Sziasztok.
Vettem egy plextor 712-a dvd irót és rengeteg lemezt elcsesz nekem.Ha vinyóról irom ki akkor is ha copyzom akkor is.Egyszerűen nem tudom mi lehet a baj.
A gépembe már csak az irót kötöttem be meg a vinyót semmi más meghajtó nincs rajta mert azt hittem ,hogy sok a meghajtó de igy is ugyanolyan xar egy csomó lemez-ami a vinyón persze tökéletes.
Mi lehet a baj valaki segitsen! -
moncsicsi
csendes tag
Sziasztok!
Másolásvédett zenei cd-t semmiféleképpen nem tudok megírni, vagy van valami progi rá.
Aki tud valamit írja meg.
Előre is köszi
Moncsi -
momo2
csendes tag
Nagyon kezdő vagyok DVD-írásban, most fogok NEC 3500-as írót venni.
Kérdésem: úgy láttam, kétféle kiszerelésben kapható, OEM jelzéssel ellátva szoftver nélkül, vagy dobozos formában szoftverekkel, kicsit drágábban.
Melyiket érdemes megvenni?
Ha szoftver nélkülit veszek, mi a teendő? Internetről kell a megfelelő programokat letölteni? Melyek ezek? -
Grunya
aktív tag
Valaki elmagyarázná nekem röviden, hogy mi is a különbség az egyes interfész-ek között, amik beállíthatóak a DVD Decrypter-ben? Melyiket kell/érdemes használni? Azt hiszem, hogy alapból a Microsoftosat jelöli ki. Jó az? Vagy mindegy, csak az a lényeg, hogy lássa a program az írómat és akkor már jó lesz?
Az ASPI-t ti fel szoktátok telepíteni? Melyik verziót?
Előre is kösz: Grunya -
deedee
őstag
hali!
egy kérdés ami talán nem ebbe a topikba való,de azért felteszem:
Sok film csak sztereóban jelenik meg de nekem 5.1-el vannak meg.a kópián látszik,hogy kalóz,de nagyon jó minőség.ezeket hogyan csinálják?beviszi a multiplexes mozigépész a laptopját és ráköti a vetítőgépre /vagy máshova/ és egyszerűen leszedi a filmet?a kópián látszik,hogy mozis,de nem az a régifajta,amit még kamerával vettek fel. -
gdevil
aktív tag
Kedves Erdoke!
Régebben volt szó (1201- utáni néhány hozzászólásban) arról, hogy miként lehetne egy csak külföldi hangot tartalmazó dvd-re magyar hangot tenni úgy ,hogy a menü is megmaradjon. Ugyebár ki kéne cserélni a lemezen lévő mondjuk angol 2.0-át magyarra.Konkrétan a Star Wars 2-be tennék be magyar hangot, de sehogyan sem sikerül a végeredmény.
Úgy csináltam,hogy az eredetit DVDremake-el a felesleget (warning felirat) ''hide''-oltam, majd exportáltam. Kipróbáltam, ez így ugye még működik. Ezután DVDrebuilderrel az egészet ujratömörítettem ,hogy szép legyen (az egyik angol 2.0át kiszedettem vele). 6 pass tömörítés után lett is egy szép, de még csak angol hangot (5.1, 2.0) tartalmazó dvd-m.
Namost ezután ifoedittel csináltam egy dvd-t az 5.1-es hanggal és a magyar 2.0-val, feliratok a helyükön, fejezetek is az eredetiek. Tehát a film elvben ugyanaz mint az eredetiben. Bámásoltam az eredeti .ifo, .bup fájlokat és a menü fájlokat is a könyvtárba (felülíva az új .ifo-kat). Tehát elvben úgy néz ki minden mint az eredeti dvd-n kivéve, hogy ebben magyar hang van az angol helyett.
És nem jó. Akármit csinálok, valami nem működik jól a ''kész'' dvd-ben. Vagy nincs felirat, vagy másik felirat jön a magyar helyett, menüből a play-nél lefagy, stb.
Légyszi segíts nekem, mert már kifogytam az ötletekből. Már több helyen olvastam ilyen utólagos ''szinkron berakásról erdeti menüvel'', de mindenütt csak felületesen írnak róla (csináld ifoedittel, vagy bűvészkedj pgcedittel) de konkét leírást még sehol sem találtam erről.
Bocs ha hoszzú voltam.
(kicsit off: Egy ügyes dvd-releaser csapat a SW trilógiába nagyon szépen belerakta a magyar hangot. Vajon hogy csinálták???) -
I_Am
veterán
-
deedee
őstag
a van helsing is 5.1-el van meg és ott/a star warsal ellentétben/ látszik,hogy mozis kópiárol másolták.apró fekete csíkok néha,ami a mozis,kissé kopott kópiára jellemző pl.De nem kamerával vették fel,mint ahogyan az régen volt divat. hogyan csinálták?mozigépész csávó laptoppal a vetítőről lopott?
-
I_Am
veterán
Figyelj két lehetséges módszer létezik, hogy magyar 5.1-es hangsávot készíts.
1. Mikor csak a Centert cseréled ki és a többi marad az eredeti hangsávból.
2. Mikor a centert és a frontokat is cseréled. Ez a módszer már bonyolultabb, de van mikor sok duma megy a front sugárzókban is és szükséges.
Ha beletanul valaki, akkor egyszerű, de nagyon az alapoktól kell kezdeni mindent és sok programot kell ismerni hozzá, mert nem mindíg lehet automatizáltan megcsinálni.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
erdoke
titán
Az lesz a gondod, hogy az eredeti IFO-ban, amit használsz, más sorrend és számozás van a streamekre mint ami az új VOB-jaidban. PGCEdit duplaklikk a film VTST-jén, aztán balra lent a ''Current Domain Stream Attributes'' gomb. Itt át tudod állítani, hogy melyik hányas és milyen nyelv legyen.
Ilyenkor a legegyszerűbb megoldás az, hogy egyetlen hangsávot távolítasz el az eredetiből, és kvázi annak a helyére ülteted be a magyart. Átírod a nyelvazonosítóját, és a menüben egy képszerkesztővel kicseréled a gomb mögött a hátteret.
[Szerkesztve]A legjobb aláírás a héten
-
deedee
őstag
értem.engem egyébként csak a ''hogyan'' érdekelt.nem szándékszom ilyenekkel foglalkozni.sokan csinálják már,hát had dolgozzanak helyettem,én meg élvezem a munkájuk csümölcsét...Viszont találkoztam nem túl jó munkákkal is.pl a kelly hősei-nél az utolsó 6-7 percben el van csúszva a hang/egyébként csak mono/.ilyenkor mi van?végig szuper,csak a végén van gond/2 órán keresztül oké minden/.akkor talán ez még a vhs-ről másolt hanggal készült régebbi munkák egyike lehet?
-
I_Am
veterán
Nem régebbi munka, csak eléggé sokan vágnak bele és tolják fel a sok alacsony minőségű cuccot a netre. Nagyon sok DD2.0-nak vagy 5.1-nek feltüntetett filmen mono hangsáv van.
Kelly hősei nemsokára fent lesz 5.1-ben is, rendesen megvágva.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
erdoke
titán
Hát egyelőre erre csak a jobb authoring progik képesek normálisan, DvdReMake se ad hozzá highlight-ot (gomb ott van, csak nem tudod asztalin kiválasztani ).
Maestro, Scenarist, DVDLab Pro tutira alkalmas erre. PGCDemux-szal szétszedni a menü VOB-ját, aztán ezekkel a progikkal újra összerakni, új gombot hozzáadni. Közben persze ott a Photoshop vagy a PSP a háttérkép átszerkesztésére. A dolog még izgalmasabb, ha BOV van, mert akkor ugye egy MPEG-2-ben kell az összes olyan kockát módosítani, ahol a háttérképen a pl. ''Spanyol'' feliratot ''Magyar''-ra akarod cserélni.
Szerintem k..va nagy meló, BOV esetén én nem is vágnék bele, bármennyire is igényes a végeredmény. Menü nagyjából békén hagy, vagy töröl osztjóvan.A legjobb aláírás a héten
-
I_Am
veterán
BOV nem érdekes és ritka is.
Viszont az eljárásról majd ha lesz időd írj egy pár szót, ha kérhetlek.
Az is elég lesz ha már plusz gombot bele lehet tenni, mert igy megkülönböztethető lesz majd a saját gyártmány. Lesz majd felvezető hang is a közeljövőben. (pnd előszeretettel lopkodja és teszi fel saját nevén az általunk készitett filmeket és kicsit berágtunk)Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
gdevil
aktív tag
Köszi, megpróbálom, bár épp ma töröltem le mindent, amit eddig szerkesztgettem. úgyhogy tiszta lappal indulok. Újratömörítem ismét a filmet, és megpróbálom mégegyszer.
Érdekes egyébként, pedig úgy csináltam, ahogy írod,hogy egy meglévő hangot cseréltem magyarra, és az ifoedit ''author new dvd''-nél a feliratokat is abban a sorrendben tettem egymás alá, mint ahogy az eredetin vannak. Tehát elvben minden ugyanúgy készült el. És mégsem.... -
erdoke
titán
Sajna mostanában elég kevés az időm, most is akkor kerültem gép elé, amikor végre elaludt a gyerek (még a nagyobbikkal egyedül vagyok itthon, amíg a többiek nem jönnek a kórházból).
A netes ''csoportok''-ról ne is beszéljünk, eddig még mindegyik után dolgozni kellett. Azt pl. sose fogom megérteni, hogy egy menü néküli film miért nem magyar hanggal indul, vagy egy menüs miért nem, amikor a Play gombra kattintok...
Egyebekről ne is beszéljünk, úgy látom rajtam kívül kevés magyar embernek van gyári DRM Pro-ja.
Egy Get VTS Sectors-t pl. nyomhatnának, mert némelyik film el se indul asztaliban, ha a gyanútlan delikvens egyből kiírja a képfájlt (lásd SW VI.). Ráadásul PGCEdit automatikusan meg is csinálja mentéskor...
Nekema VULCANO csapat a vesszőparipám, azok állandóan 10 pass CCE-vel dobálóznak (vajon mafasznak?), meg ''quality release''-zel, közben meg ott figyel a lengyel hang a filmben, és nyelvválasztó menüvel indul a szerencsétlen... De sorolhatnám.
Úllátom egyszer vagy két rackkel megkereslek majd.
Addig is dobhatnál egy listát, ha van. Tudod, a módosítandó dolgokról.A legjobb aláírás a héten
-
nagyúr
éjszaka gondoltam, hogy míg alszom, berakom a rebuildernek a brian életét, mit kezd vele 6 pass-szal...
cirka 7 GB a DVD, sok extra van rajta, gondoltam, nem szedem ki őket, mert tök érdekesek.
5:30-kor kezdte a rebuilder, és még most is csinálja... kezdem unni...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
momo2
csendes tag
Fontos kérdés!
Gépem adatai: Pentium III, 700 MHz, 128 Mb RAM (bővíthető lenne 256-ra).
DVD-írót szeretnék venni hozzá, a kérdésem:
a Pio 108 és a NEC 3500 közül melyiket bírná el ez a gép?
Nézegettem a rendszerkövetelményeket, de nem volt egyértelmű számomra. -
erdoke
titán
A RAM bővítést mindenképpen javaslom, a 128 MB még Win2000 alá is kevés. 98 alatt pedig én nem szívesen írnék DVD-t.
Egyébként a HDD sebességétől függ a gyors DVD írás, tehát a RAM-on kívül még arra érdemes figyelni. Az tökmind1, hogy melyik író, a gépigényük gyakorlailag megegyezik.A legjobb aláírás a héten
Aktív témák
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- WD RED SA500 SATA 2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest