Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
attilam
őstag
Ezzel sajnos nem értek egyet.
A 85% szvsz a legalsó határ ahol transzkódert lehet használni (én csak 90%-ig használom). De 1:1-es másolatok sokszor az említett 85%-os határ alá esnek, és ilyenkor ha valakinek számít a minőség, akkor más programok után nyúl. Persze én tudom, hogy az üzlet diktál. Én is írtam már ki egy csomó filmet avi-ból DVD-re. Akinek ez kell hát legyen (így kérték, hiába mondtam hogy sz@r lesz). De magammal szemben mindig vagyok annyira igényes, hogy 90%-alatt erősen CCE-t használok. -
erdoke:
Ez bizony könnyen elképzelhető, mert csak 1 VTS van benne(maga a film az egy szem hangsávval) a VIDEO_TS-en kívül, pedig még az elején csak kiblankoltam a felesleget (erről Te világosítottál fel, hogy jobb ha csak blankolva van) de nem töröltem, ezzel szemben nincsen se VTS 2,3,4,5 állomány.
A lényeg: ha már így sikerült - közben sejtem hol rontottam el, akkor hogy tudnám úgy átszerkeszteni a VIDEO_TS állományt, hogy ne hiányolja a hiányzó VTS-eket, mert azok ugye amúgy is üresek.
A film viszont kiváló lett és a menük is jók?
Szóval VIDEO_TS editálót keresek
Nagyon nem akarom 9 órai munkával újrakódolni.
Köszi előre is.
Dchard
[Szerkesztve] -
Pentax
tag
Add fel.
Ennek (erdoke,vagy ki a fax) mindig igaza van,ha mégse,akkor az első pont lép érvénybe!!!!!!!!
Fikázta a Clone DVD-t,állította,hogy lamerek használják csak,erre mit olvasok:''Én általában 85%-ig használok transzkódert (CloneDVD2 minősége jobban bejn, bár nem ingyenes), '',előtte nekem szövegel,hogy az ilyen progik,az igénytelenek tárháza....no comment...
Tud a fickó,szó se róla,de amit ő,az a king,amit más,azSUX...
SZVSZ el akartam beszélgetni ezzel a taggal,de sajna Bash,mint moderátor( ugy néz ki,hogy erdoke bokáig benne van a seggében)egy ilyen topicomat törölte,miután felháborodásomnak hangot adtam,e-milben közölte,hogy ez volt az utolsó,többet se,post törölve...(innen üzenem: baxátok meg aPH státuszt,ha ezen mulik,akkor nem kell,lexarom,tiltsátok ki a nicket)
Ugyhogy erdoke:vizet prédikálsz....( a többit tudod...) -
tr00p3r
addikt
-
Snakeiboy
aktív tag
Helotok olyan keresem lenne hogy letoltottem a CCE-t 2.67-est es a DVD Rebuilder 0.56 beta-t es nem ertek hozza. Nagyon megkosszonnem ha valaki leirna nekem lepesrol lepesre hogy a felinstalalas es elinditasa utan mit is kellene csinalnom hogy tomoritseg at egy eredeti DVD-t hogyelferjen egy egetheto DVD-R-re. Ezt elmentennem es feltennem a netra halegkozelebb valakit erdekelne eleg lenne cask acimetmegadni es nem kene hatszor elmondani. Elore is koszi a segitseget
-
haxy
tag
Az, hogy milyen nyelvvel indul, amikor beteszed a lejátszóba, vagy amikor a Play gombot választod a menüben, csak a beállított navigációtól függ. Ha átállítod, hogy a magyarral induljon, akkor azzal indul.
A Golyoáló szerzetesnél nyomom a magyar szinkront és mitad isten angolul indul.
csak a dvdlejátszó saját menüjével tudom angolra álitani.
Pánpéter mese: ez még érdekeseb ha kihagyom azt a 10s rész akkor a menübe sem tudok belépni és angolul indul el. 30percembe került mire megtaláltam azt a 10s részt ahol be lehet lépni a dvd film setup menüjébe. viszont nagyon szép menüje van.
de lehet hogy én vagyok ilyen szerencsétlen. Nem hinném mert másnak is gondja volt vele. Holott a lemezek gyári lemezek voltak. -
Történt némi fejlemény:
Mikor DVDReMake-el megnyitom az általam elkészített dvdt, és azt bármilyen változtatás nélkül megpróbálom kiexportálni akkor: inkorrect VIDEO_TS file format-ot ír ki. Tehát az eredeti - kiírandó - anyag VIDEO_TS file formatjával nem stim valami.
Lehet hogy itt lesz a hiba? Ezt nem eszi meg a Nero sem?
ISO-t meg nem csinálok belőle mert annyi plusz helyem sajna nincs.
Már így is közel 15 giga van fenntartva ennek az egy nyavajás DVD-nek...
Amúgy ha megnézem ezt a VIDEO_TS file-t, akkor mit keressek benne ami rossz lehet?
Köszi! -
Üdv!
Köszi mindenkinek a sgítséget. Főként a macsman féle verzió segített, ennek alapján sikerült is a gondok 95%-át megoldani/rájönni.
Mielőtt bármit leírok: azknak akik rebuilder + CCE SP 2.67(hackelt) verziót használnak:
A rebuilderben az Options --> CCE opt. --> CCE SP verziót használják, mert CCE 2,5-tel egy 70 perces encode után ugyan azt kapod vissza.
Visszatérve:
Sikerült lekódolni a filmet, méret stimmel, összes elkészített file stimmel(itt egy kép az elkészült file-okról: Bővebben: link, a minőség (6pass és 9óra után) csodaszép: nem lehet megállapítani, hogy ez most az eredeti-e vagy a gyári.
Mikor azonban a Nero legfrissebb (6.6.0.6) Enterprise verzióval DVD video módban a fenti képen látható file-okat betallózva elkezdeném írni a cuccot, pont az írás megkezdése előtt azt mondja hogy:
''Unexcepted exception''.
Majd ''internal error''.
Ezek után kiadja a lemezt, majd lefagy a progi.
A DVD íróm hibátlan (már írtam vele).
Mi a fene lehet a hiba?
Egy korábbi Nero verzióval is ugyan ez a hiba.
Írás előtt teszteltem az elkészült anyagot a POWERDVD 6-tal HDD módban, és ott mind a menük, mind a film(csak a film(egyetlen hangsávval) van a DVD-n, plusz a főmenű csonkított verziója, mivel sem extrák sem semmi nincs) tökéletes volt.
Mi lehet a hiba, elcsesztem valamit a struktúrán vagy mi a fene?
Mindent a leírások szerint csináltam.
Köszi előre is!
Dchard -
erdoke
titán
Én és az ismerőseim mindig megtartjuk az eredeti hangot és a magyar + eredeti feliratot is. Ez még dob rajta 150-500 MB-ot pluszban.
Én általában 85%-ig használok transzkódert (CloneDVD2 minősége jobban bejn, bár nem ingyenes), de ez persze függ a filmtől is. 90% fölött nem is gondolkodok rajta, az még mindig jó volt transzkóderrel. CloneDVD2 is végez 15 perc alatt úgy, hogy ISO fájlt is készít. -
haxy
tag
Egyébként az emberek nem a minöség rovására mondanak le a dvd kinálta extrákrol.
Az ok amit én tapasztaltam az idösebb korosztálynál, egyszerüen nem tudják kezelni a lejátszót, és föleg a dvd filmek furfangos menüit.
Sajnos a nálunk megvásárolható filmek töbségén az alapértelmezet audió hang angol. Ezt tetézi még hogy vanak filmek mejnél nem lehet a dvdlejátszó menüvel álitani a hangot. Csak a filmbe épitet menüvel. És ezzel a csávó elis vesztete a fonalat, vissza hoza a boltba a filmet mert szerinte nincs rajta a beigért magyar szinkron ami egy jó nagy matricával fel is van tüntetve.
és nemis anyira idösek mert 30 - 40 év közötiek.
Erre most mit mondjak? Ki írom csak a filmet magyar szinkronal.
[Szerkesztve] -
haxy
tag
az adott filmhez milyen zsugorítási módot használ. Ugyanis az nem csak a film hosszától függ
Egy 2h film, 2 rétegü lemezen, extrákal.
Film 6G 3 szinkron min 7 felirat.
3Szinkron és 7 felira 1G helyet foglal.
Film magyar szinkronal feliratal 5,3G
ha a 100 -as skálát nézem 12db film volt amely 6G fölé jöt ki. De ezekhez külön lemezen volt az extra.
5,3G nél szerintem mindegy mit használok. Csak enyit szeretem volna mindenki tutára adni.
Egyébként Shrynkel HDD röl HDD re ezt az 5,3Gt 2perc 11másodperc alat irja át, 47% lemeztöredezetség mellet. A francba kéne futatni a Lemeztöredezettség-mentesítőt.
-
erdoke
titán
Sajna ezek az árak vannak errefelé, és ezek se boltiak...

A 10-ből 8-at elhiszem, de szerintem pont ezek azok, akik egyszerűen átolják a Shrinken, bármekkora és bármilyen is a film. Én is használom a Shrinket (zseniális a csóka), de csak a számomra megfelelő esetben.
VInyóból tényleg sose elég, de ha elszáll egy 250-es... -
haxy
tag
A mai napig nem értem hogy a 80ft -os ARIT hogy lesz nálunk 140Ft, és hogy a 620Ft -os 2rétegű TRAXDATA miért lesz nálunk 1600Ft.
nekem 4 gyerekem van. az 5 éves fiam egy lemezt sem karcolt még össze.
Holot nincs olyan nap, hogy 2 - 3 mesét ne nézen meg.
Merevlemezen FULL ban tárolom a filmet ha 8G akor 8G.
Ha megtellik egy winyo veszek egy másikat. Innen kérésre ugy irom ki ahogy kérik.
Ezért mertem mondani, hogy 10 böl 8 nemkér mást csak film, magyar hangal. -
erdoke
titán
Na, én meg ezen röhögtem jót. Nem elég, hogy megveszel egy filmet 5-7e Ft-ért, még 2e Ft-os lemezre írd ki a gyereknek, hogy tudja karcolgatni. Zseniális ötlet!

Azt meg döntse el mindenki magának, milyen menüre és extrára van szüksége, illetve az adott filmhez milyen zsugorítási módot használ. Ugyanis az nem csak a film hosszától függ.
PS: Az se hülyeség, ha megtanulsz írni, ha már ennyire szereted mutogatni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
haxy
tag
Végig olvastam ezt az egészet és jót röhögtem.
mert:
1. A DVDShrink nem csinál ojan rosz képet hogy egy 51cm képátlójú tévén észre vehetö legyen, mondjuk KB max 2 óra hoszú filmröl volna szó mint legtöb film.
mondjúk 10 emberböl 8at nem érdekel az extra meg a 6 külömbözö szinkronsem.
ha ezek nem kellenek akkor a menüre sincs szükség már. igy megeset hogy jó párszor maga a film csk 4G vagy 3,6G volt. ezen a DVDShrink nem ront semit.
2. ha valaki igényes az legyen szives megveni az eredetit és megkapja a menüt ami a 12 felirat 6 szinkron meg az egyéb sallang miat kell. / eleinte kellet nekem is a menű, de meguntam azt a 15percet amit végigkellet néznem a film elöt./
3. Ha nem akorod az eredetit megveni mert mindenkép másolni szeretnél,
veszel 17K egy PIONEER 108 irot vagy hasonlot meg hozzá kétrétegü lemezt és 1 - 1 ben másolhatod mert ennél jobb minöséget még a CCE sem biztosit.
Itt megjegyezném ez utobbit csak a 2 órásnál hosszab filmeknél használom
Harry Potter, Gyürük Ura. -
erdoke
titán
Csak film esetében egyszerűbb a DVD2DVDR 1.81-es verzióját használni a CCE SP valamelyik 2.67-es változatával. Ott csak kipipálod az eltávolítandó streameket, és mehet az áttömés.
DVDShrink Reauthor Mode-ban is megoldható a csak film másolás a megfelelő hangsávval, akár transzkódolás nélkül is. Utána mehet a Rebuilderbe. -
Waterman
aktív tag
Itt találsz értelmesnek tűnő leirást hozzá.
Bővebben: link -
erdoke
titán
VIDEO_TS.VOB opcionális a DVD-Video szabvány szerint, de nehogy kitöröld, inkább blankold ki vmi egyszerűen használható ingyenes progival. Komplett Title Set (VTS) blankolásához a PGCEditet, egyes részekhez a VobBlankert ajánlom. Persze a DvdReMake mindent visz, de az nem ingyenes.
Amikor nem kell zsugorítani a filmet, akkor praktikusabb kikerülni az adott PGC lejátszását a navigációban. -
-
Még annyit hadd fűzzek hozzá az előző hozzászólásomhoz, hogy a VIDEO_TS.ifo/bup/vob triónak mindenképpen rajta kell lennie egy asztali lejátszásba szánt, de amúgy az előző hozzászólásban leírtaknak megfelelően készülő DVD-n?
Illetve ha el lehet hagyni, akkor szimplán töröljem ki, mielőtt a rebuilder elindul?
Egyáltalán le kell ezt is rippelnem?
Amúgy csak ilyen jogvédő izét tartalmaz nálam a VIDEO_TS.VOB, hogyha lejátszom: --> a film másolását törvény bünteti bla bla.
Szóval ha valaki felvilágosítana, annak megköszönném!
Üdv:
Dchard -
Üdv!
Remélem nem nagy gond, hogy itt teszem fel a kérdést, de nem találtam megfelelőbb topikot:
Bővebben: link
A fenti képen a DVD Rebuilder látható mielőtt épp elkezdeném a filmet(csak a filmet magyar szinkronnal; extrák & menük nélkül) kódolni.
A probléma a másik két video folyam: VTS 3 és VTS 5.
Hogyan tudnám őket eltávolítani?
Próbáltam először Smart ripperrel leszedni csak a szükséges video folyamot meg a hangot, de az így elkészült RIP-el már a Prepare-nál HIBA lett az eredmény, pedig direct stream copy-ztam..
Próbáltam Decrypterrel is, itt már jobb volt az eredmény: leszedi meg minden (ugyan úgy direct stream copy). Az elkészült cuccot belövöm Rebuilder-be, megy is : egészen a rebuild végéig eljut hiba nélkül, de kb. 99,9%-nál (utolsó NAV package frissítésének a felénél) hibával kilép. Ettől függetlenül megpróbáltam kiírni Nero-val, de már az írás elején szólt, hogy olvashatatlan lesz az elkészült mű, úgyhogy itt abba is hagytam.
Van valakinek van valami ötlete főként az alap problémára?
Nagyon köszi előre is!
Dchard
Ui.: Nagyon fontos nekem ez a film, és szeretném biztonságban tudni egy jó minőségű másolatát. Köszi még1x. -
Starsky72
addikt
figyelj, ha fáradtság válaszolni, akkor hanyagolj, kösz

amúgy meg nem egy motor áráért akartam megoldani, gondoltam, ha a leszedés megy olyan egyszerűen, hogy az ilyen magamfajta, gonosz másolós bácsik is megtudják csinálni, akkor visszarakni is kb ilyen 1szerű. Elnézést a tudatlanságomért
amúgy meg megsúgom, hogy a cél pont az lett volna, hogy minimum a decryptert kelljen használni Józsikának.
téma ejtve részemről. -
PPeter
addikt
válasz
Starsky72
üzenetére
De meg van oldva, vegyél egy DVD-R for Authoring írót (300k HUF), vegyél hozzá DVD-R A (azaz Authoring) lemezeket (darabja 2500-3000 HUF), vegyél egy CSS kódolásra képes Authoring rendszert (500k HUF-tól kezdődik), minden egyes védendő kiadványra egy CSS licence-et (azt 50-150K HUF példányszámtól függően) és akkor csinálhatsz CSS védett lemezt, amit aztán Józsika ugyanúgy lemásol egy Decrypterrel, ahogy Te másoltad le az eredetit. Ne fárassz már.
[Szerkesztve] -
Starsky72
addikt
Hi!
Másolásvédelmet vissza lehet valahogy varázsolni? -
GP-Sz
senior tag
-
GP-Sz
senior tag
Nem a vinyóval van a gond és a defrag se segített. Egyszerűen vagy a windowsban, vagy a decrypterben van kicsit elszúrva valami. A neroval pl semmi probléma nincs, csak nem kedvelem
Az ilyen egyszerű, letisztult szoftvereket szeretem, mint a DvdDecrypter. Na jó, kicsit le van rongyolódva a windowsom, az tény, már több, mint 1 éves és sok hülyeséget csináltam vele, de szerintem nem itt a gond. Na majd kipróbálom ASPIval, aztán megmondom, hogy segített-e. Aztán valamikor újrarakom a windózt is 
-
GP-Sz
senior tag
Üdv!
Decrypterrel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Amikor 8xosan írok, akkor gyakorlatilag semmit nem lehet csinálni közben, mert közben nem bírja tölteni a puffert. 128 megásra van állítva, de még így is le tudja szopni nullára, amíg indítok mondjuk egy explódert, aztán ezt azért mégse szeressem
Most jutott eszembe, hogy esetleg ha átállítanám az I/Ot Ms SPTIről ASPIra, akkor megszűnne ez a dolog. Csak mert ennek azért nem kéne ennyire durvának lenni szvsz. Csak most éppen nem írok semmit, úgyhogy nem tudom kipróbálni, gondoltam megkérdezem itt 
-
Starsky72
addikt
válasz
Blackmate
üzenetére
erdoke topic elején lévő dvd2dvd-r leírásában vaan, hogy ntsc-nél kell scenarist-ot használni, pal-nál ifoeditet. én már jó pár filmet megcsináltam vele, gyakorlatilag semmi gond vele. azok a fileok, amiket legyárt, marhára nem érdekesek, mivel majd ezekből megcsinálja a végterméket és ha készen van, ezeket törli is.
palnál bitrate viewert is használd, onnan tudod kinézni az mpeg encoder beállításokat. -
erdoke
titán
válasz
Blackmate
üzenetére
Annyi a gáz, hogy az IFOEditnek .sup feliratfájl kell, nem .bmp-ből és scriptből dolgozik mint a Scenarist. Mostanában nem használom a progit, úgyhogy nem tudom, van-e arra lehetőség, hogy csak a demuxolást végezd el újra IFOEdit módban, a tömörítést átugorja, majd összerakja a filmet.

-

Na most én a DVD2DVD-R -t Scenarist NT módban hagytam. Akkor adtam a szarnak egy nagy pofont?
Megnéztem, ezek készültek:
2 db mv2 fájl, ebből az egyik hossza stimmel az eredeti film hosszával, a másik rövidebb. Ez miért van?
Továbbá meg vannak a demuxált AC3 hangsávok is (angol, magyar), és BMP-be a felirat is.
Szóval ezekkel tudok valamit kezdeni? -
No én is nagy fába vágtam a fejszémet CCE kódolás

Ott tartok, hogy a DVD2DVDR v1.81 és CinemaCraft MPEG Encoder v2.50.01.00-gyel elmatatott a gép 1 jó darabig. Készült egy raklap fájl ~ 9,5 G mennyiségben. (Többekközt két M2v fájl is).
Mi a teendő ezek után?
Gondolom vmi DVD Authoring progival kellene bűvészkedni. Tud valaki egy jó kis progit mutatni leírással? -
erdoke
titán
-
erdoke
titán
válasz
Thulcandra
üzenetére
Leszedéskor szinte egyik progi se nyúl a filmhez, általában a kimenetén történnek változások. Ha ráfér DVD5-re, akkor nem bántja, ha nem adsz neki ilyenre utasítást. A hangot is csak elvétve tömöríti újra egy másoló progi, a legáltalánosabban használtak soha nem nyúlnak hozzá.
-
Thulcandra
senior tag
Tényleg szép volt

Mostmár értek pár dolgot. Sajna még csak most kezdem ezzel foglalkozni, igaz DVD íróm még nincs, és nem is lesz még egy darabig - megvárom míg jobban kifejlesztik a dolgokat. Most egyenlőre még 2 dolog van amit nem értek:
Hogy ha kevesebb adatot szedek le clonedvd -vel mint egy dvd5 mérete, akkor is belepiszkál a filmbe? vagy akkor bitről bitre leszedi csak? Ha viszont nagyobb mint egy dvd5 akkor csak a képet dolgozza át, vagy a hangot is? -
PPeter
addikt
válasz
Thulcandra
üzenetére
erdoke úgy értette, hogy ''AVI-ból'' dolgozik, hogy forrásként nem közvetlenül az eredeti MPEG, VOB állományokat nyitjuk meg a CCE-vel (mert azt nem is támogatja), hanem az avisynth segítségével egy scriptet adunk át neki, amelynek köszönhetően úgy tudja megnyitni az állományokat (közvetve), mintha egy AVI állományt nyitna ki.
Az enkóder gyakorlatilag (attól függően persze, hogy milyen formátumokat támogat inputként) bármilyen videóállomány megnyitására képes (a CCE például az AVI állományokat szereti kimondottan), és ezekből készít MPEG adatfolyamot.
Az MPEG veszteséges tömörítés, amely nem önálló képkockákat tárol a tömörítést követően, hanem úgynevezett képkocka-csoportokat (GOP - Group Of Pictures), amelyeken belül csak az úgynevezett I (Intra) képkockák tárolódnak el teljes mértékben. A GOP többi - többségben lévő - képkockájához csak az Intra kockákhoz képesti változást tárolja az algoritmus, kétféle módon, lehetnek P (Predicted) és B (Bi-directional) képkockák még, amelyek önállóan értelmezhetetlenek, csak a kiindulási I képkockák ismeretében jeleníthetők meg (ezért is nehézkes és nem ajánlott az MPEG, illetve bármilyen GOP alapú tárolási formátum utólagos vágása, újraszerkesztése, hiszen nem diszkrét képkockákról, hanem ezek csoportjairól van szó, és egy kocka megváltozatása érdekében a teljes GOP-ot, GOP-láncolatot újra kell kódolni, tömöríteni a kérdéses képkocka környezetében).
A transzkóder csak egy már elkészült MPEG adatfolyam ''átkódolására képes'', a forrásként megadott MPEG stream sávszélességét, GOP felépítését megvizsgálva megpróbál a tömörített adatfolyamon még tovább optimalizálni - mivel az eredeti képanyag nem áll rendelkezésére, és jellemzően sokkal kisebb adatátviteli sévszélesség (bitráta) a cél, ezért a transzkódolás értelemszerűen jelentős minőségi veszteséggel járhat. Mivel teljes mértékű újrakódolás és analizálás nem történik, a folyamat jellemzően sokkal gyorsabb, mintha egy ''rendes'' enkódert venénk igénybe. Mivel a sávszélesség csökkentése mellett az adatfolyam felépítése lényegében nem lesz optimalizálva az új sávszélességhez igazodván (ezzel jobb eredeményt lehetne elérni, csak ugye erre nincs idő), ezért mindenképpen minőségi veszteséggel kell számolni a transzkóderek használata esetén. -
Thulcandra
senior tag
AVI -ból dolgozik? Na ezt megint nem értem...
Mellesleg mi a különbség az enkóder és a transzkóder között? Csináltam egy másik topikot clonedvd-ről az os/alk. topikban de ott se kép se hang, ezért kérdezném meg itt is, hogy ha kevesebb adatot szedek le clonedvd -vel mint egy dvd5 mérete, akkor is belepiszkál a filmbe? vagy akkor bitről bitre leszedi csak? -
erdoke
titán
-
PPeter
addikt
''Ez azt jelenti, hogy átnézi a filmet, milyen a szerkezete, hol milyen a bitráta, a GOP struktúra, stb.''
A forrásnak nincs szerkezete, bitrátája, GOP struktúrája, lévén a forrás lehet tömörítetlen, avagy akár MJPG AVI is, vagy ugye az avisynth-tel scriptelt tetszőleges állománytípus - a forrásból az egymást követő képkockákat látja a CCE, egyebet nem. A VAF fájlba az eredeti képanyag jellegéről, tömöríthetőségéről és minőségi szintjéről készül elemzés. A további menetek során ezzel hasonlítja össze a tömörített képkockák minőségét az algoritmus, és ehhez viszonyítva tud az egymást követő menetekben a kevésbé kényes helyekről elvenni, a kényes helyekhez hozzátani bitrátát a beállított értékek határain belül játszadozva, az eredeti lépkockák minőséget leginkább megtartani, megközelíteni igyekezvén. MIndezt azért, hogy valami hasonló legyen a végeredmény, mint amit a forrásból kiolvas program. A GOP struktúra meg ugye nem a forrásból jön, hanem a tömörítési paraméterekkel állítható be, hogy milyen rendszerű legyen a frame összetétel a képkockacsoporton belül az elkészülő MPEG adatfolyamban. -
erdoke
titán
válasz
Thulcandra
üzenetére
VEgyük példának a Cinema Craft Encodert (CCE) Multipass VBR tömörítéssel (lehet még OPV és CBR is). Ő úgy számolja a passokat, hogy először csinál egy vaf fájlt egy Vaf pass során. Ez azt jelenti, hogy átnézi a filmet, milyen a szerkezete, hol milyen a bitráta, a GOP struktúra, stb. Ezután a beállítottnak megfelelő menetben megcsinálja magát a tömörítést, ahol a létrehozott vaf fájlt használja infonak. A második pass során is ugynazt a vaf fájlt használja, ehát tulajdonképpen egy 1+1+1...+1 tömörtést csinál a beállítot passok számától függően. Más tömörítők egy pass-nak számítják az első, átvizsgálóó kört is, tehát ott egy 2 pass tömörítés valójában 1+1, míg CCE esetében ugynez a 2 pass 1+1+1.
-
erdoke
titán
válasz
Thulcandra
üzenetére
Pass = ''menet''. Hány menetben/körben csinálja a tömörítő progi az anyagot.
-
Thulcandra
senior tag
---> ÁÁÁPSZ?!% <---
-
Thulcandra
senior tag
Sziasztok!
Már mindenhol kerestem a választ, de nem találom... Leírná nekem v.ki értelmesen h mit jelent a Video -nál a Pass / Passes ? Már sok leírásban láttam hogy xvid 2 pass meg dvd 6 pass vagy 9 pass - mit jelent ez ? -
Starsky72
addikt
mit ajánlotok a következőre: van egy kiegészítő lemez, sok kis bizbasz rajta, plusz menü. Kell az egész, viszont 200Mb-al több, mint a DVD-R. Mivel lehet egy hangyányit nyomni rajta, ami megtart mindent és nem akarja kivágni belőle az egyébként más esetben kivágandó dolgokat?
-
erdoke
titán
válasz
Blackmate
üzenetére
1. Passz, utána kéne olvasni. Logikázz ki valamit az N= GOP hossza (frame-ben), M= P képek elhelyezése információból. Nekem ehhez túl késő van.

2. Minél kisebbet, amit még enged, ha jól emlékszem.
3. Gyakorlatilag semmire. Az első pass során végigelemzi a filmet, aztán az ott kapott adatok alapján a másodikban áttömi az anyagot. Minden további pass az első alapján, a többi figyelembevételével módosít a filmen. 1+2 pass-nál többet csinálni teljesen értelmetlen, vájtszeműek ragszkodhatnak az 1+3-hoz...
-
jUPájdééé
-
A CCE-vel kapcsolatban lenne nekem is par kerdesem. Olvasgatom-olvasgatom a fentebbi hsz-eket, de csak nem ertem

1. Ha a GOP Sequence-nel az M-et mondjuk 3-ra allitom, az N/M erteket pedig 4-re, akkor 12 kepkockankent lesz nekem I frame?
2. A Quantizer characteristics mire szolgal? Milyen erteket erdemes ide beallitani?
3. A Multipass VBR micsoda? Mire jo?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciàval
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- Ultimate előfizetés akár 3856 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

na mind1, a nap süssön le rád fényesen 

Épp ezért a puffer se fogy el. Úgyhogy az ötlet nem volt rossz