Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attilav2

őstag

válasz Bozek #16771 üzenetére

Az usb nek nagy az overheadje, jobban terheli a procit, ezért nagyobb az esélye hogy szaggasson kockásodjon a kép, különösen ha több minden fut mellette. Mohdjuk laptopnál más alternatíva nincs, esetleg minipcie, expresscard. De nem sok olyan laptop van ami ilyen bővítőhellyel rendelkezik, illetve az antenakábelt a minipcie kártyához bajosan tudod bevezetni, az expresscardhoz be lehet mert azt eleve úgy designolták hogy hozzáférhető legyen, de ritka mint a fehér holló, a foglalat is a kártyák is. Usb tunernél, különösen asztali gépnél, megvan a lehetősége hogy vagy a kütyü vagy az usb foglalat tönkremegy. Asztalinál a port magasabban van, a tuner a "levegőben lóg" ha erre még csatlakoztatom a fémcsatlakozós rg6-os jóminőségű(trishield) koaxot akkor lefelé húzza a tunert, egy idő után meg vagy a foglalat vagy a tuner kontaktos lesz. Laptopnál még elmegy mert az usb port pont az asztal síkjába esik, de ott is vigyázni kell véletlenül meg ne rántsuk a koaxot. Lehet persze usb hosszabbítót használni de ez ronthatja a jelátvitelt. Ezért is vettem anno a pci-os technisat cablestar hd2-t, ami még mindig jól szolgál, de az alaplapokról eltűnik a pci foglalat így váltanom kell. Az avermedia val annyi aggodalmam van hogy nem vagy nem teljesen bda kompatibilis így esetleg nem megy vele a dvbviewer, amit megvettem. Progdvb vel a leírás szerint, ez is van olyan jó mint a dvbviewer, a sima verzió ingyenes is, de felvenni csak a pro tud és azt megintcsak meg kéne vennem. A másik aggályom hogy mi van ha a digi közszolgálati transpondereket nem fogja rendesen, többeknek is volt ilyen problémája különféle tunerekkel, a tbs support reagált a problémára és javította. Kérdés hogy az aver mennyire lenne készséges. Tbs 6618 pont annyiba kerül mint ez az aver, de csak dvb-c t tud, de dvbviewer kompatibilis és van CI foglalata, de nem tudom ci+ cam+kártyával menne e.

törölt tag

Annak a tunernek meg is vannak a maga korlátai. El lehet vele bohóckodni. A gyári sw-t mondjuk el kell felejteni, mert egy hulladék.

Az AVer-rel semmi érdemi gond nincs, a saját sw-e is egészen rendben van. Hülyeségei annak is vannak mondjuk, de melyiknek nincs? Ráadásul a garancia miatt nem annyira zsákbamacska, mint az Astrometa. Utóbbiból időnként elég sok a hibás, vagy gyorsan elhaló példány. Ráadásul roppant nagy a mérete is.

Persze kinek mik a preferenciái.

• Gróf...

aktív tag

UESBÉSTUNERR! Ne viccezz már! Tudom, hogy itt sokan elvannak vele...

Új hozzászólás Aktív témák