Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
SD-hez elég elvileg, de ki is próbálhatod a terhelést. Korábban töltöttem fel DVB-T adásból származó stream-eket:
http://prohardver.hu/tema/dvb-t_dvb-s_dvb-c_kartyak_usb_pci/hsz_8413-8413.html
-
Watt25
veterán
Na, na jó, asszem megtaláltam a megoldást:
Well, according to Nvidia Forum (sorry, I'm not yet allowed to post url)) Nvidia's driver have a "bug" that, for every AGP card,-disables h264-dxva if your cpu does not support SSE2
-disables wmv-hd-/vc1-dxva completely
Ha ez igaz, akkor ezt buktam. (SSE2 sincs a CPU-mban, mert Athlon-om van.) -
azbest
félisten
A régi tunerkártyák sem segítettek a videókártyának vagy a processzornak. Amire te gondolsz az az mpeg2-es rögzítés. Az analóg adás rögzítését tudja némelyik hardveresen.
A streamből a castornákat kicsomagolni nem kell sok erőforrás (bár szerintem te másra gondolsz). Ahhoz kell erős gép vagy célhardver, hogy a tömörített digitális képet "kicsomagolja" tömörítetlen képpé, ami meg tud jelenni a képernyőn.
Ha a processzor nem elég erős, akkor olyan vga kártya kell vagy esetleg (főleg notebook esetén) broadcom crystal hd kártya, ami képes hardveres dekódolásra (dxva).
Viszont az sem elég, hogy minden jól menjen, mert olyan tévé néző program is kell ami képes használni a hardvers gyorsítást.
A digitális adás rögzítése sem erőforrás igényes, mert eleve egy tömörített digitális adatként jön az adás, ezt csak el kell menteni. De a felvétel megnézésére is ugyanaz igaz, mint az élő tévéadás megtekintésére (erős processzor vagy hardveres támogatás).
-
hati
addikt
Nem kell erőgép, csak vminek ki kell kódolnia az mpeg anyagot. Egy ATI HD4550 pl. bőven elég (nekem is ez van a gépben).
-
GBogyó
tag
Igen, így van. Az AH megkapta valamikor a nyár folyamán az engedélyt, hogy a DVB-H-s multiplexeket DVB-T-re alakítsa át.
Egyelőre nem nagyon van publikus információ, hogy mi lesz a bővítésben, lesz-e egyáltalán FTA bővülés vagy sem.
Annyi tudott, hogy holnap lesz egy sajtóközlemény ezzel kapcsolatban, illetve gondolom a mindigtv honlapra is felkerül. Nagyon valószínű, hogy október 1-én fog elindulni, illetve ekkortól lesz változás, mert akkor éjszaka (reggel?) lesz valami teljes leállás.
Még azt lehet tudni, hogy a nemzetközi frekvenciakoordináció miatt pár telephelyen nem fog elindulni a B MUX (Kabhegy, Pécs, Csávoly, Kiskőrös, Fehérgyarmat, Szentes). -
vegyszer
addikt
-
Watt25
veterán
Írtam e-mail-t mindigTV-nek, jött is válasz egy órán belül:
AH részéről természetesen megoldható a MinDig TV-n a 16:9-es sugárzás, amennyiben az RTL ilyen formátumban adja a jelet, de egyelőre sajnos még a 4:3 formátumban kapjuk a digitális platformra is.
Úgyhogy labda átpasszolva RTL-nek, megy nekik is a levél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged