- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Androidos fejegységek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
fail..
-
-
Rick4
félisten
Gondolom nem érthető a hozzászólásom. Leírtam a DVB-S pc kártyáról valamit, nekem is ilyen van, éstudom, hogy konkrotan TSA-ben is lehet vele rögzíteni. De ezután volt egy sor szünet, és írtam egy másik mondatot a kolléga által felvetett dologra, ami bizony minőségromlással jár. Az "ez" és az "az" szó miatt reménykedtem, hogy mindenkinek egyértelmű lesz a mondatrészek hovatartozásra és egymásra nem mutatása..
-
Rick4
félisten
válasz
ps_feri #8338 üzenetére
Egy eszköz se fog neked az eredetitől eltérő, választható méretbe menteni, vagy pedig eredeti méretűbe mentés után azonnal konvertálni is. Vagy kombinálod a HD műsort fogó beltérit egy PC-s tunerkártyával, vagy egy eszközt veszel, akkor az jó megoldás lehet, bár a gépet bekapcsolva kell tartani mindig.
Tehát ha a jelenlegi műsort beküldöd RCA-n egy tvtuner kártya bemenetére, ott már emészthető méretű lesz, már nem tudok értékeket mondani, mert nincsen ilyen kártyám, de a jobb szoftvereknél állítható a a felvétel kép- hang értéke, sok sok paramétere.
Másik megoldás, ha lenne egy olyan műholdvevőd, vagy DVB-T beltérid, amibe pendrive, memóriakártya is dugható, és egy SD-ben sugárzott ATV adást mentesz le rá, (pl mindigTV vagy UPC direct) az a jó megoldás, itt csak annyi, hogy elő kell rá fizetni, cserébe nem fogyaszt a PC nonstop...
Ha most HD-ban nézed, felvenni akár 1-2 órányi műsort is iszonyat mennyiségű helyet igényelne. -
Rick4
félisten
válasz
ps_feri #8325 üzenetére
PC-n van a skystar 2 HD2-es műholdvevő kártya, és lehet hozzá venni kártyaolvasót, tehát meg lehet oldani, kérdés számít-e a pénz, mert ez nem olyan olcsó mulatság...
De az se lesz tökéletes, minőségromlással járhat, de olcsó megoldás a műholdvevő, kábeltévén video vagy más eszköz analóg kimenetére egy videobemenetes VGA-t kötni PC-vel, és arra felvenni...
-
Rick4
félisten
válasz
DRPCDoki #8219 üzenetére
Ezt a dolgot ennél csak konkrétabban lehet leírni.
Azt meg már elég konkrétan leírtam abban a bizonyos hozzászólásban. Ha van a tunereden video- in csatlakozó, (=más néven AV- in) akkor oda kell bedugni a SCART- RCA kábel utóbbi felét, a SCART vége ennek a boxnak a scart csatijába van dugva, veszel még egy RCA- 3.5mm jack átalakítót, azt a hangkártya line- in bemenetére megy, hogy legyen hang is (vagy rögtön a boxra kötsz erősítőt pl) . Aztán a tunerprogramon AV-in-re válasz, és nézed a műsort.
Esetleg ha a boxon csak kompozit videokimenet van (nem látom rendesen) akkor olyan kártya kell, ami ilyen jelet tud fogadni. De ezek a kártyák az apróban 2-3 ezresért mennek, tehát emellé is be lehet dugni akár. -
Rick4
félisten
válasz
Degeczi #8119 üzenetére
Én is ezt mondtam, nézek a műholdvevővel 6 ezer csatornát 45 műholdon, úgy hol lesz nekem a mindigtv alternatíva? Sehol. Előfizetsz egy upc direct-re, és havi 3K-ért kb. 50 csatit kapsz, a csomagban szinte minden benne van, ami csak szóba jöhet, természetesen nem a töltelék csatikról beszélek.... Épp csak azért van a DVB-T beüzemelve otthon, mert a régi kábeltévés koaxom a kötegben maradt, és a tévémben meg ott a DVB-T vevő, de ezen túl egy forintot nem költenék arra, hogy a földin nézhessem azt az 5-6 csatit
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
kkeeppeekk #7843 üzenetére
A műholdvevő nem fogja a földi digitálisat venni, nincsen közük egymáshoz, és attól függően, hogy merre van az a panelház, plusz az ablakod merre néz, még meg is történhet, hogy sikerül egy közepes jelszintet elérni. Az adó az újszegedi oldalon van a füvészkerttől nem messze, én meg az Algyői út legvégén lakom, a kertes ház padlásán kb 5 méret magasan egy speckón, erre a célra lecsupaszított koaxvég figyel nagyjából jól belőve, idelent 10 méternél egyszer leosztva, és 15 méretnél a másik tévén. Mindkettőn jól működik.
Jó lehet az usb-be dugós is, az antennán fog múlni a vétel.
-
Rick4
félisten
válasz
Raucher #7824 üzenetére
Várjál, igazad van, a forgatós rendszernél a fej fix, nekem a földi pozícióm miatt 1°-ot kell eltekernem az astránál, és ahogy tekerem, mindig dől a tükörrel is a fej. Tehát az összes hold a saját pozíciójához képest vízszintes, ugyanazon hosszúsági fokról, a földről nézve.
A címkés 0.1db-est meg úgy értettem, hogy jellemzően 0.3 körül vannak a fejek, a címkére meg 0.1 van írva... -
Rick4
félisten
Ez egy dolog, épp egy képet készíthetnél róla, nekem is vannak ilyen régebbi fejeim, elvben nem zárja ki semmi, hogy ezek még ma is jól működjenek, egy dolog szokott bejátszani, a fejkonverter zajtényezője. Ez jellemzően ma már 0.3db körül mozog (címke szerint), a régiek meg még 1db körül voltak. ez ronthat a jelszinteden, még egyes TP-k vételén is. Egyébként se múlhat egy új fejen a dolog, 1500Ft körül vannak az egyszerűbbek.
Az új egység valahogy állását leginkább abból lehetne megmondani, hogy hol laksz, melyik műholdat nézed, illetve van-e forgatód a tükör mögött, vagy csak fixen van-e feltéve.
-
Rick4
félisten
megjegyzed, hogy áll (a fej a tartóban a függőlegestől kb. mennyire és milyen irányba van elforgatva)
Ennek sok értelme nincsen, ugyanis nem tudjuk, most jól áll-e az a fej. Egyszerűbb, hogy ha abból indulunk ki, hogy a fejnek a Greenwich-i vízszinteshez képest kell vízszintesnek lennie, ezt itt skew, vagy másképp lnb tilt értéknek hívják. Talán így szemléletesebb: [link]
Plusz az egész fej elforgatási elmélet borul, ha polarmountra lenne felrakva a tükör. -
Rick4
félisten
Elvileg a műholdas része S2-es vevő, tehát a kódolatlan HD csatikat is látnod kellene vele. Itt nézd meg, ezekből mit tudsz nézni: [link] fehér zínű az analóg sugárzású, azokat tuti nem látod, vajszínű, és az encryption system részben "F" betűbel láthatod azokat, amik dekóder nélkül foghatók. Ezeket tudnod kellene nézni, itt: [link] van az a pár csati világos színnel jelölve, ami HD-ben kódolatlanul nézhető.
-
Rick4
félisten
mert az analóg időkben csak az alsó tartományt használták
Az még akkor volt, mikor 5 műhold volt a clark övön. Én a volt barátnőméknek kb 15 éve szereltem a forgatós parabolát, emlékszem, már akkor is olyan beltérik voltak (még ha analóg is volt) hogy tudta a 22khz-es fej átkapcsolást, és akkor se adtak csak az alsó frekiken. A padlásomon van még egy prímfókuszos tükör, amin ott figyel egy mágneses polárváltós fej, na ott lehet, hogy nem volt alkalmas a felső frekikre, de olyat már 15 éve se lehetett venni...
-
Rick4
félisten
hogy a fejegyseget kell kicserelni digitalisra, mert hiaba hozza be pl. Pro7 HD-t nem fogom latni mert a fej nem alkalmas megjeleniteni... hiaba van digitalis belterim akkor sem..
Most nem tudom, az ember miről beszélt, de a fej, mint az LNB nem hiszem hogy cserés, már sok sok éve nem lehet olyan fejet kapni, ami jelenleg ne lenne alkalmas. A fejegységre érthette a set top boxot, vagy a beltérit? Mert abban valóban létezett analóg, de megint csak sok sok éve mindegyik digitális. De ha meg as fej nem alkalmas.. Hát, nem tudom, szerintem 6-7 éve nem vehetsz már olyan fejet ami ne lenne jó. Egyébként meg egy sima Sharp fej kb 1000Ft.
-
Rick4
félisten
Az astrán saccra 2000 csatorna van, ennek már elég régóta java része digitálisan sugárzott. Mivel évek óta nincsen már analóg beltérim, (van, de elcsomagolva, évek óta be se volt dugva) csak tippelni tudnék, hogy talán akad 1-2 analóg csati.
Ha a kettőt egyesíted, szerintem ott rendesen belepiszkálsz a fejnek küldött 13-18V-ba is, nem úgy megy, hogy elvágjuk a vezetéket, és aztán egy másikkal összekötjük.
-
Rick4
félisten
Egy megoldás van, ez se nem okos se nem buta, ez csak a létező egyetlen. Kérsz még egy beltérit, ami össze lesz párosítva a kártyával, ezt összekötöd egy video in-t tudó kártyával (legyen akár egy 1000 Ft-os régi tv tuner kártya is). Ennyi. Ingyen meg azoket tudod azon a holdon nézni: [link] amiknél a satellite encryption oszlopban DVB-S szerepel. Magyarán mondva semmit, amit érdemes lenne 1 percnél tovább nézni.
-
Rick4
félisten
válasz
vtechun #7500 üzenetére
Relatív a normális kábel, biztosan nekem van szerencsém a 6 km-re lévő adóval, de ez a kábel többéves, a kötegben hagyott vacak (majd jó lesz valamire alapon) ami kb 12 méter hosszú, miközben 2 helyen toldva is van, igaz F csatlakozóval és F toldóval. Tehát a feltételek nem kifejezetten ideálisak, mégis megy.. Persze az lenne a tuti, ha a notiba dugva felvinném a nagycsatisra átalakított, elvágott kábelű kínai tuneremet, és térerő alapján lőném, be, egyszer ez is meg fog történni, de amíg hiba nélküli képet látok, nincsen értelme küzdenem vele.
-
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
Darahian #7484 üzenetére
Nem tudom, Te hol laksz, én az Algyői út végén a Shell kúttól nem messze. Kertes házban lakom, a padláson, a cserepek alatt a födémtől kb 50 cm magasságban egy itt leírt koaxcsupaszítós módszerrel, 2 perc alatt gyártott kókány antennám ven feltéve, és rendben jön, igaz az irány még kb 45°-ban nem jó, de megy vele. Az irány se jó, nem hinném, hogy házak se lennének köztem s a torony között, plusz valószínű nálad messzebb is vagyok. Nálad más gond lesz. Tedd fel a vlc playert vagy a dvb dream 1.4i.t..
-
Rick4
félisten
válasz
zhagyma #7462 üzenetére
Felhívnám a figyelmedet két dologra a hozzászólásomból. Az egyik az lenne, hogy a Te leírásod alapján csináltam meg a 95mm-es koax csupaszítást, ott le volt írva, hogy vízszintesen legyen odatéve a helyére, úgy is van, a másik pedig az, mint említettem, a tévén nincsen semmiféle térerő jelzés. Nézem, van kép, nézem, kockáz. Ennyi.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Na, akkor kérdezem másképp. Ha Szeged Hódmezővásárhely felőli szélén lakom, és a kis teljesítménnyel sugárzó szegedi adó, illetve a nagy teljesítménnyel sugárzó szentesi adó egy frekin sugároz, ( de nekem tuti nem egy irányban vannak, akkor most melyikről is nézem a tévét? Asszem épp zhagyma írta a lecsupaszított koaxot, nekem az van feltéve, működik vele a tévé rendben, de se térerőt, se mást nem látok. Gondolom egy komolyabb antennánál már az irányítással is kiderülne, mi a szitu, de ez itt nem kell a jó vételhez. Szegedi adótorony nem tudom merre lehet, ha a Rókusi krt-i tévétorony nevű épület, akkor légvonalban 2.2 km, cserébe elméletileg 19.95KW-tal sugároz, a szentesi adó meg légvonalban 40 km, és cserébe 100KW-tal tolja. A véleményem szerint Szegedről nézem, de a franc se tudja. Egyszer egyszer bekockáz 2 naponta, de ma reggel totál elment minden, most azonban ugyanúgy megy mint előtte.....
-
Rick4
félisten
Tud valaki most a szentesi vagy a szegedi adó problémájáról? Tegnap kb éjfél óta nem működnek a csatik, eddig hibátlan volt, most meg azt írja, gyenge a jel. Igaz nem nézem, csak a tévém képes a vételre, de nem tudom mi baja lehet.
-
Rick4
félisten
válasz
gyulank #7369 üzenetére
Ma csak olyan lnb-t és olyan tunert tudsz csak venni, ami minden földi halandó számára engedélyezett adót tud fogni, persze ez még csak a vétel oldala, a kódolás más kérdés. Jó, vannak speckó fejek, de úgy értem, a legegyszerűbb cuccok is kompatibilisek egymással és a sugárzott csatik foghatók.. Nem sok olyan adás van, amire ne lenne elég egy 80-as tükör, ami ennél nagyobb, az már csak időjárási tartaléknak jó, se a kép, se a hang nem lesz jobb.. Első körben a legjobb megoldás egy upc minicsomag, havi 1190Ft, és akkor még a tányért arra tekergeted amerre akarod.
-
Rick4
félisten
válasz
attilav2 #6993 üzenetére
lap 30 rugó, a proci 14,
Pont olyan konfig kellett volna ahol az árak éppen fordítva szerepelnek. Egy intel E8200-8400-as proci meg egy 15K-s lap röhögve lekörözné a gépedet, miközben kevesebb pénzből megvan. Ez a proci a kb 12K értékű E5400-asokkal (na jó, azt alapfesz alatt 3.6-on hajtva) van egy szinten...
-
Rick4
félisten
válasz
lajszer #6762 üzenetére
Vegyél ahhoz az orion tévéhez 1-2 ezresért olyan video-t aminek a tuner része jó. Scarton benyomod a dvb-t vevőt, és az rf csatlakozón meg beállítod egy neked tetsző frekire, a tévén behangolod, nézed. Kb 2 hónapja dobtam ki két ilyen video-t, működött rendben, de senki se használta, 4 éve a szekrény tetején pihentek.
-
Rick4
félisten
válasz
motoman528 #6676 üzenetére
Azt én nem tudom, hogy a powerdvd mit csinál, ezek a kodekek a dvbsupporton mind ott vannak, onnan letöltöd, felteszed, majd ki választod a listából. Kb ennyi a teendő.
-
Rick4
félisten
válasz
motoman528 #6668 üzenetére
-
Rick4
félisten
válasz
motoman528 #6665 üzenetére
Viszont a DVD Dream nekem nem működik kifogástalanul! A HD adások nem jelennek meg, csak fekete háttér.
Milyen H.264 kodek van fent, mit választottál ki a dekódolásnál?
-
Rick4
félisten
válasz
motoman528 #6655 üzenetére
legfrissebb DVB Dream telepítve
Én a dvbdrem 1.4i-ről beszéltem..
-
Rick4
félisten
válasz
motoman528 #6650 üzenetére
Eőőször is ne a cd-ről telepítsd fel a drivert, a cég honpalján, vagy a neten tuti van frissebb, ezt a szoftvert meg akár le is törölheted úgy ahogy van, másodszor tegyél fel egy dvbdream 1.4i-t, és azzal indítsd a kártyát.
-
Rick4
félisten
Persze, ha neked csak ez kell, fizess érte. De ennyiért nincsen értelme sem egy készülékben ezt a két dolgot használni, meg ennyi pénzt kifizetni érte. Akkor egy kábeltuneres stb és egy 2K-s usb-s tuner. egyszerre mennek két helyen, akár egy lakáson, akár 100 km-re is egymástól, árban meg lényegesen olcsóbb lenne...
-
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #6543 üzenetére
Oksa, akkor ugye már tudjuk, hogy a kivétel erősíti a szabályt, de nézzük meg, hogy 10ezer műholdról sugárzott csatornából mennyi is cbr? Mert ez a TP lehet fixált (pl mert egy bizonyos csatornatulaj előírt egy minimum minőséget, és ezt teljesíteni kell, de ez csak kivétel...
Itt egy upc-s TP:Meg itt a másik TP, bár én a digifilmet nem látom a listában:
-
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #6537 üzenetére
Tudom, hogy a h.264-nek mekkora a hardverigénye, de nem is erről beszéltünk, hanem arról, hogy ugyanolyan képminőségnél az mpeg2-ben sugárzott műsor és az mpeg4-ben sugárzott milyen bitrátával jön. Vagy megfordítva 5Mbit mpeg2 és 2mbit mpeg4 között milyen különbség lehet képileg. Ugye érted, hogy ehhez a hardvernek konkrétan nincsen köze.
Arról nem beszélve, hogy műholdon eleve nem létezhet cbr, mivel egy mpeg2 vagy mpeg4 adatfolyamba van bemultiplexelve 10-12 csatorna, ott minden csatinak kell valamennyi, meg ugye össze vissza, minden csatornánál jelenetfüggően amennyi még pluszban. Ha cbr lenne, akkor konstans módon közepes lenne, de mivel vbr, így az esetek 90%-ában jól mutat a kép. Főleg az álló.
-
Rick4
félisten
válasz
zhagyma #6531 üzenetére
a műholdas sugárzás vbr kellene hogy legyen, az én értékeim is 30 sec alatt átlagolt mérések, mert hogy ugye a képtartalomtól függően változik a ráta. Mikor a Barátok köztben Imi beszélget a csajával, akkor lemegy, amikor meg Géza támad az udvaron, és szinte minden képpont folyamatosan változik, akkor aztán felszalad... :-))
De a régi divx kódolós dolgokra visszaemlékezve mpeg4-ben 700MB voltaz, ami mpeg 2-ben 4GB.. Persze ki lett egy csomó sallang szedve, de akkor is 700MB vs 3.5GB....
-
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #6519 üzenetére
Már nem az sajnos, csináltam volna pár képet csati bitrátákról, a konkurencia ellenében.. Így most csak egy példa:
Most az rtl-en megy a barátok közt, ezt mindhárom szolgáltatónál megnéztem, 30 másodpercig figyelt és átlagolt a beltéri.
Digi: video: 30 sec átlaga: 2485kbps, audio 128kbps,
Upc: video: 30 sec átlaga:1897kbps, audio 127kbps,
T-home: video: 30 sec átlaga: 2348kbps, audio 96kbps, és ugye ez mpeg4-ben megy... -
Rick4
félisten
válasz
Woodcutter #6413 üzenetére
Miért ne lenne az. Egyébként megy a fórum nyelve magyar.
Digitális sugárzásnál ( se műhold se földi ) nem használnak progresszív képmegjelenítést. Ez ugye azt is jelenti, hogy a dekódolás lényegesen könnyebben megy, mert kevesebb a dekódolandó adat. Tehát mégiscsak reveláns.
-
Rick4
félisten
válasz
Woodcutter #6407 üzenetére
A fullHD az pontosabban 1080P lenne, ez itt meg csak 1080i, tehát nem fullHD..
-
Rick4
félisten
-
-
Rick4
félisten
Na, megpróbáltam itthon, a kis pici antennával bent zéró (pedig a notiba volt dugva, és körbejárkáltam az egész lakást), de kint kb 2m magasan már rendben volt a vétel, 100/80-nal vehető volt a jel. Mindegy, megpróbáltam, most meg szépen elteszem a fiókba, majd jó lesz valamire...
-
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #6341 üzenetére
Amikor Forma 1, vagy más (sport) esemény van, akkor megritkítják a filmeket, mert szükség van a csatornákra.
Az csak egy dolog, de külön csatorna van ahol a multisignal-t látod (a 4 csati egyszerre), akkor továbbkapcsolva csak az eredmények, köridők, meg minden ami a csapatok monitorán is látható, akkor van a cocpit kép ami csak a kocsiból mutogat, meg ugye van a rendes élőkép ahol kapcsolgatnak ide oda....
Nem mellesleg megérkezett az 1638 Ft-os DVB-T vevőm, felraktam a programot amit a cd-n adtak (blaze) meg a drivert, bár ugyanazt szedte le a W7 a saját szerverről is, most keres, a szedegi frekin 100%/10% volt, nem talált semmit. Kell (érdemes) beállítani valamiféle adatot vagy találnia kellene? Udvaron is próbáltam a notival, ott se volt semmi.... Szegeden ennek kellene mennie benti pici antennával?
-
Rick4
félisten
ÉN eddig is a műholdas vételre szavaztam, aki eddig erőlködött pár csatiért a földi vétellel, annak érdemes erre a cikkre 3 percet szánnia: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest