Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
kungzi #18022 üzenetére
Muszáj lesz megnézni azt.
Nálam most épp az a probléma, hogy kipróbáltam az új TransEdit-et (frissítettem a DVBViewer-t is) és nem hajlandó kezelni a dual tunerem. Látja, de ha megy a TV, akkor nem keres csatornákat. A 3.9.6.0-val jó volt ez a része, de ott meg Symbol Rate-nek 6875 helyett 6875000-t kellett írnom az INI-be, így a lementett csatornalista meg nem ment a DVBViewer-ben, amíg vissza nem írtam 6875-re.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kungzi #18019 üzenetére
CTRL+A-val kijelölsz mindent, majd van ott a jobb alsó részen egy olyan, hogy Export to file. Ezzel lemented, majd a DVBViewer-en belül a Csatornaszerkesztő-nél CTRL+I és beimportálod a megadott fájlt.
(#18020) kungzi: Ez nem túl szép. Nézd meg az USB-s cuccnál a kötést. Esetleg ha tudsz máshonnan szerezni egy tunert, próbáld meg azzal.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kungzi #18005 üzenetére
Kötések rendben vannak? Látom, hogy kiírja a jelszintet (a TV-ben levő nem feltétlen a valós értéket írja). Nézd meg a TransEdit-tel, Analyze módban, hogy mi a helyzet. Nálam ott a Quality 90-93%, nincs gondom vele. A Missing-nél meg láthatod, hogy milyen mértékű a csomagvesztés. A jelerősség meg hasonló, mint nálad.
Ha nem jó, esetleg egy erősítőt elosztóval még megpróbálhatnád, nekem az van bekötve, alapállásban sokszor menne 80% alá a minőség, amitől szétesne.
-
Bozek
nagyúr
válasz
pataslogeza #18001 üzenetére
Olyan szolgáltatót kell választani, amelyik nem korlátoz. Ennyire egyszerű. UPC esetében meg másik eszközzel valószínűleg nem is fog menni a dolog, csak az általuk adott médiabox-al.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Atomantiii #17990 üzenetére
Ja, azzal csak analizálni tudsz egy-egy frekvenciát.
Esetleg ezt próbáld meg. Bár régi és sose néztem, de úgy tűnik, hogy arra való, amit szeretnél. Van még valami, csak nem jut eszembe a neve.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Atomantiii #17988 üzenetére
Mit értesz vakkeresés alatt? Én az ilyen keresésekhez a TransEdit-et használom, az alapból jár a DVBViewer mellé.
-
Bozek
nagyúr
válasz
papasoft80 #17889 üzenetére
Melyik szolgáltató? Milyen operációs rendszer?
Windows alá ott a DVBViewer. Igaz, a program fizetős, de szerintem megéri az árát. Ha felteszed a Recording Service-t is (a program megvásárlásával alapból jár), akkor akár távolról is tudod kezelni a felvételeket, időzítőket és streamelni is tudod az adást otthonról. A Recording Service-t mondjuk már nem frissítik, a Media Server lépett a helyébe, ezért viszont pluszban fizetni kell.
-
Bozek
nagyúr
válasz
sunpower #17875 üzenetére
Ha Ismeretlen eszköz, akkor nem jó a driver, vagy nem jól lett feltelepítve. Próbáltad kézzel felrakni hozzá az illesztőprogramot? Innen szedted le?
Amúgy a MediaPortal fórumában találtam olyan információkat, hogy többféle TerraTec H7 van, és nem mindegyikhez jó a driver... Bár ott BSOD volt, nem pedig Ismeretlen eszköz.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Fitzgerald #17862 üzenetére
Értem. Attól még nem ide tartozik... Ha itt se kapsz választ, felteszed majd valamelyik számítógépes játék topikjában?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Fitzgerald #17860 üzenetére
És ennek mi köze van amúgy a TV tunerekhez?
-
Bozek
nagyúr
válasz
StevieWonder #17855 üzenetére
Sose használtam a gyári programját egyik eszköznek sem, azoknak mindig vannak hiányosságai. Nálam a DVBViewer van fenn a gépen, szerintem megéri érte kifizetni 20 dollárt. De van ingyenes alternatíva is, a ProgDVB.
Más: Van 6-os verzió a DVBViewer-ből, elvileg már lehet hozzáadni online TV-t és rádiót is.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
StevieWonder #17825 üzenetére
-
Bozek
nagyúr
válasz
azbest #17795 üzenetére
"az ksym, szóval ha sima sym kell akkor az ezerszeresét kell beírni"
Múltkor én is belefutottam, bár én Windows alatt TransEdit-tel. Mondjuk érdekes, hogy az emlegetett kínai tunernél elég volt beírni a 6875-öt, míg a Hauppauge WinTV-HD esetében 6875000-t kellett volna. Na, a program csak 5 számot fogad, így végül INI-ben kellett átírnom. Először azt hittem, hogy ez nem akar működni a tuneremmel, eltartott egy ideig, mire rájöttem a problémára.
-
Bozek
nagyúr
válasz
farkas-j #17774 üzenetére
Nem tudom, nekem az összes gomb be van programozva. Sőt, úgy oldottam meg, hogy a kikapcsoló gomb a HiFi-t kapcsolja ki, valamint a hangerőt is azon szabályozom, a többi meg a DVBViewer-t irányítja. Így nem kell a két eszközhöz váltogatnom köztük.
Egyébként a tanításnál nekem is volt vele gondom régebben, hogy nem ment valamelyik gomb. De azóta rájöttem, hogy amiről tanítom, azon éppen csak meg kell nyomni a gombot, nem kell addig nyomva tartani, amíg a SilverCrest ki nem írja, hogy Success.
-
Bozek
nagyúr
Szoftit nem adnak hozzá, csak szoftvert.
Amúgy igen, amennyiben van BDA drivere a tunernek (a linkelt kínainak van), akkor bármilyen másik szoftverrel kezelhető. Én DVBViewer-rel használtam, amíg fel nem adta, azóta most egy AverMedia-t nyüstölök.
De lehet, hogy rendelek még 2 kínait, hogy normálisan menjen a PiP, valamint fel is tudjak venni még mellette.
-
Bozek
nagyúr
Itthon elérhető vagy olcsó kell? Sajnos ez a kettő egyszerre nem teljesíthető.
Magyarországon elérhető - 15790 Ft
Olcsó - 4810 FtDöntsd el, hogy sürgős vagy sem. Az utóbbinál mondjuk elég nagy szórást adtak meg a várható érkezésnél. De eBay-en találsz ilyent több eladótól is.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
stanley00 #17684 üzenetére
Csak a hangra elég szerintem az analóg átvitel is. Továbbá számítógéppel, kártyaolvasóval esetleg megoldható, bár a Digi esetében nem tudom, hogy hogyan van. Az biztos, hogy a MindigTV-s kódolt csatornákat simán felvettem anno PC-vel és vissza tudtam nézni más eszközzel.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Henrico #17653 üzenetére
Szerintem sokaknak van.
Magyarországon beszerezhető USB-s tuner az AverMedia TD310, míg Kínából az Astrometa (találsz másik eladónál is), aminek topikja is van. Esetleg a MyGica T230.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#33253120 #17639 üzenetére
És cipelsz magaddal egy antennát is hozzá?
Az ilyen miniatűr antennák csak a torony közelében jók.
Ha van net, akkor ott a Telenor MyTV, ott elő lehet fizetni és lehet neten nézni. Vagy ha a szolgáltatódnál van ilyen lehetőség (mint mondjuk nálam a Tarr MobilTV), akkor az is egy megoldás.
-
Bozek
nagyúr
válasz
puhakex #17607 üzenetére
Egyáltalán nem. Mindegyik csatorna MPEG4-ben jön, DVB-C-n él már csak az MPEG2-es kódolás. Gondolj bele, hogy MPEG2-vel az 5 MUX-on hány csatornát tudnának továbbítani. DVB-C-n ez annyira nem probléma, mert ott van frekijük bőven, a Tarr például most dobott be egy 754 MHz-est a Vajna csatornáknak.
-
Bozek
nagyúr
válasz
envagyok #17545 üzenetére
Aham, értem. Na akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba. Az általad említett S905 nem egy box, hanem csak egy processzor, innentől fogva ez nem épp érdemi válasz volt. Lehet olyan S905-ös eszköz, ami szoftveresen mondjuk rossz.
Ez kb. olyan, mintha megkérdeznék tőled, hogy milyen telefont vegyen, te meg válaszolnál, hogy Snapi 820-ast...
-
Bozek
nagyúr
válasz
nfsu17 #17522 üzenetére
Szerintem a SmartDVB-ben a szerver IP-címét tudod beállítani, nem azt, amelyiken fogni akarod. Próbáld meg úgy, hogy ott beírsz egy a hálózaton nem használt IP-t, majd az említett formában ezt írod be az M3U-ba.
DVBViewer-ben legalábbis így van, bár ott beállítottam a Recording Service-t jól, onnantól fogva nem kell variálnom vele, látom weboldalon keresztül az összes adót. Na meg Android-ra van külön alkalmazása is, úgyhogy arra is egyszerűen tudok streamelni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Kernel #17510 üzenetére
Nem tudom, hogy ki trollkodik. Én beírtam valamit és ott le is lehetett volna zárni az egészet. Egyébként ilyen alapon bárhová beírhatom, hogy "minek szórakozol, töltsd le netről az adott programot". Nem írok linket, szóval nem sértem meg az alapelveket. De mindegy is, voltak már ilyenek miatt törlések másik topikokban amúgy.
Részemről amúgy a téma befejezve.
-
-
Bozek
nagyúr
Van itt valaki, aki Avermedia TD310 tunert használ DVBViewer-rel?
Leírom az én történetem:
- Felraktam a drivereket, a DVBViewer látta is a tunert, de adás nem volt.
- Felraktam az AverTV-t, ott meg is találtam a csatornákat, csak a program nem jön be.
- Véletlenül a háttérben futott a DVBViewer, amikor újra elindítottam az AverTV-t (már 4 beállított csatornával), erre elindult az adás a DVBViewer-ben... A másik probléma ezzel, hogy ha átváltok DVB-T-re, akkor utána megint el kell indítanom az AverTV-t, hogy menjen a DVB-C a DVBViewer-ben...Van valami megoldás, hogy ezt az utóbbit ne kelljen mindig eljátszanom? Így sajnos a Recording Service se úgy működik szerintem, ahogy kellene.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Kernel #17456 üzenetére
A fogyasztóvédelemnél szakvélemény díja cipő esetében is 7620 Ft.
Amúgy a modem egy DSL-321B volt, ami akkor újkorában 10-11 ezer Ft-ért volt kapható. Szóval nem egy olcsó modem esetében kértek ennyit, bár mondjuk egy 3000 Ft-os esetében is szerintem annyi lett volna.
-
Bozek
nagyúr
válasz
wwenigma #17451 üzenetére
De igen, vizsgálni fogják. Szakvéleményt kell kérni és azt elküldeni a biztosítónak. Ami amúgy szintén pénzbe kerül, nálam múltkor ha jól emlékszem 6500 Ft volt egy eszköznél (kettő ment tönkre, egy router és egy modem). Persze nálunk a szakvélemény árát is kifizette a biztosító, szóval nem ért kár.
-
Bozek
nagyúr
Nekem 2,5 évig volt MindigTV, de bőven elég volt belőle. A Tarr-nál normálisan jön digitálisan minden, amire szükségem van. A 9 sportadó közül 6 HD-ben, csak a két Eurosport és a SportM van SD-ben. Hozzáteszem, hogy amíg a Sport1-2 SD volt, addig se volt gondom a képminőséggel.
-
Bozek
nagyúr
Azért ott a minőség nem a legtökéletesebb, lévén kevés hely van az adóknak. Most meg, hogy VajnaTV lesz belőle lassan, nem egy főnyeremény.
(#17431) hati: Hidd el, hogy idővel lesz majd megoldás a CI+-ra is. Elvileg ott az Unicam, vagy a Maxcam, de nem mondom biztosra, mert csak olvastam róla.
-
Bozek
nagyúr
válasz
khron78 #17424 üzenetére
"Egyébként mi az oka, amiért CI+-os kártyát nem lehet használni PC-ben, ha sima CI-s van?"
Már leírták: "CI+ ujabb, CI slot meg regebben volt hasznalatos illetve nehol ma is". Egy DVB-T-s tunerrel se tudod fogni a DVB-T2-es adásokat, mert más technológia. Ugyanúgy a CI és a CI+ is különbözik.
(#17426) khron78: Win 10-el nem próbáltam, 8.1-el még simán elment. Szerintem amúgy 10-el is, mert folyamatosan frissítik. Mivel rendelkezik BDA driverrel, így megy DVBViewer-rel is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
wwenigma #17312 üzenetére
Köszi, akkor ez a hiba is javítva van már. Innentől fogva a linkelt hozzászólásokból továbbra se lehet azt a következtetést levonni, hogy a tuner hibás.
Van amúgy egy Alcor DTV Duo cuccom a DVB-T-re (amikor még MindigTV előfizető voltam). Na, az már Win8 alatt se megy. Nagy nehezen felhekkeltem a drivert, de amint elindítom a DVBViewer-t, jön a kedves kis kék halál.
-
Bozek
nagyúr
Igazából nincs más túlzottan. Először én egy Magyarországon is kapható Delock tunert vettem (négyszerese volt az ára, mint ennek), ami rövidesen ment is vissza a boltba. Sajnos csak a rev1-esnek volt BDA drivere, a rev2-esnek nem. Ez utóbbival sehogy se tudtam összehozni a Tarr-os TV-t, mert csak a gyári programját használhattam.
412: Nem a tuner tehet arról, hogy nincsenek feltelepítve a megfelelő kodekek a gépre. A tuner csak átadja a TS-t a PC-nek, a dekódolást már az csinálja.
440: Előfordulhat gyári hibás bármelyikből. Itt is igaz az, ami sok már topic-ban. Ha valami működik, arról kevésbé írnak, mint arról, ami rossz. Ha 100-ból 1 ilyen hibás, akkor is csak azt az 1-et fogod olvasni, mert a többi 99 nem ír ide. De ez igaz bármi másra is.
471: Már az hiba, ha Win10-et rak fel valaki.
Amúgy azóta van újabb driver, de nem tudom, hogy azzal mi a helyzet. Win10-et csak akkor rakok fel, ha már egyáltalán nincs más választásom.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Kernel #17253 üzenetére
Nekem is AF9015-ös tunerem van DVB-T-re. Win8.1 alatt se megy, ezért az asztali gépen maradt a Win7. Amúgy ez egy Alcor DTV Duo, amihez a honlapon letölthető eszközcsomag tökéletesen megfelel.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Márton #16903 üzenetére
DVB-C, felvétel és MP4 lejátszás 10 ezer Ft alatt már igenis nagy igény.
Egyébként ha 14000 Ft még belefér, akkor az Amiko Impulse T2/C-re vethetsz egy pillantást.
-
Bozek
nagyúr
válasz
azbest #16896 üzenetére
Ezért is vagyok én megelégedve a Tarr-al.
Itt nincs set-top box és jönnek DVB-C-n az adások, még több is, mint analógon.
Egyébként most valami ingyenes napok lehetnek náluk, mert a TransEdit 205 csatornát talált, köztük az összes MTV, a VH-1 (és a Classic) és a Filmbox-ok is.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
viperabácsi #16806 üzenetére
Az Astrometa-t (eBay-ről beszerezhető) sokan használják itt a fórumon. Ez DVB-T/T2 és DVB-C egyben, valamint USB-s.
-
Bozek
nagyúr
válasz
nszabolcs #16784 üzenetére
USB-s tunerből Magyarországon beszerezhetőt én csak a Delock-ot láttam, de az csak a saját programjával működne, ha be lehetne állítani értelmesen. Mivel nem lehet, ezért visszaküldtem a boltnak, ahonnan rendeltem és inkább hozattam Kínából egy Astrometa tuner-t. Bővebb információkért használd a keresőt.
-
Bozek
nagyúr
válasz
attilav2 #16775 üzenetére
USB-s tuner, M4 HD közben a processzorhasználat (Intel i3-4130) 9 és 13 százalék között mozog. Szerinted ez annyira terheli? Még akkor se esik túlzásba a gép, ha elindítom a Photoshop-ot és a Lightroom-ot. Jó, nálam az Nvidia Geforce GTX 750 Ti is segít, de ez is csak egy középkategóriás videókártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest