Új hozzászólás Aktív témák
-
Atyus
tag
Kouwell FireWire 1394 DV Digitális videoszerkesztő rendszert és egyáltalán bármilyen FireWire kártyát akkor érdemes vásárolni, ha nincs az alaplapra integrálva, s szeretnénk a DV kemeránkon lévő anyagot eredeti munőségben a számítógépünk vinyóján látni.
Az USB-nek semmi köze nincs ehhez, azon keresztük az álló, vagy mozgóképeket tudjuk beolvasni a kamera Memória kártyájáról. -
bitfarkas
őstag
A csatolókártya nem arról híres, hogy ismeri a különböző videoformátumokat (Azt a kártyától független feldolgozó szoftverek fogják felismerni) Viszont képes a DV, vagy D8 kameráról online bejövő jelfolyamot fogadni, és ha van elég memód, gyors processzorod és vincsid, a jelfolyamot frame vesztés nélkül a vinyóra rögzíteni.
Amit venni akarsz, a célra megfelel, a videoszerkesztéshez a hozzácsomagolt szoftver tanulni megteszi, később meg szerzel helyette jobbat. -
shtml
őstag
Magad adtad meg a választ a #14-ben: vegyél egy Firewire (IEE 1394) kártyát. Az említett típust nem ismerem, nekem a kamerámhoz adtak Firewire-kártyát. Rossz nem lehet, őlusz kábelt is kapsz vele, csak ne várj túl sokat a hozzáadott szoftverektől, bruttó 8,500-ért nincsenek csodák. Ha a kártya jó és az OS rendben felismeri, úgyis azt használsz hozzá, amit akarsz.
-
shtml
őstag
Digitalizáló kártya csak analóg jelforrás digitalizálásához kell (tv, videó, analóg kamkorder), egy digitális kamerának azonban mindig van legalább egy DV kimenete. Ezen keresztül már eleve digitális jel jön (ráadásul kb. 1:5 arányban tömörített), tehát abszolút téves dolog a Firewire-porton keresztüli áttöltést digitalizálásnak nevezni.
A kamerákhoz vagy Firewire kártyákhoz csomagolt videószerkesztő programok használata szerintem erősen ellenjavallt. Ezek ui. vagy erősen lebutított (Lite, light) verziók, vagy eleve gyengécske, instabil, kis tudású programok. Sürgősen felejtsd el őket.
A kamera és a PC közötti oda-vissza átjátszáshoz, szerkesztéshez Adobe Premiere. A legfrissebb a 6.5 verzió, de nemsokára kijön a 7-es. Tömörítéshez virtualdub, ha DivX-be akarsz tömöríteni. -
bitfarkas
őstag
Tökéletesen elég hozzá.
Az érdekesség, hogy ezeket a cstolókártyákat is digitalizálóként szokták emlegetni.
Érdemes szétnézned a depoban és másutt is, mert érdekes árakkal találkozhatsz.
Amikor anno a csatolókártyát vettem, ott derült ki, hogy a D8-as kamerámat náluk kicsit olcsóbban kaptam volna meg + adtak volna hozzá ingyen egy 8k-s cstikártyát.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest