Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
junior19 #10978 üzenetére
Nem vitatkozom veled, mert valóban vannak még kérdések, de ha az én okfejtésem "több sebből vérzik", akkor a tied meg teljesen valótlan. Nézd meg az EDID mire való. Nem állítom ahogyan jeleztem is hogy ez szentírás, de ezt így egy pár mondatban lesöpörni ahogyan te tetted.....
Azért nem értelmetlen az extractor, mert másként semmilyen formában nem működik a kollégának az 5.1 hang, akárhogy is köti össze a tv vel a dunét+ az erősítőjét. Akkor mi a magyarázat szerinted, mert nem mondtad a megoldást!?Ennek az eszköznek a beiktatásával lett csak 5.1 hangsávja.
Magyarul az extractor szerepe nála, inkább közvetett, mint közvetlen, mert "csak" abban segíti a dune lejátszót, hogy helyes legyen a konfigja, és 5.1 jelet adjon ki az optikán."A másik, hogy az edid minden hdmi eszköz között létre hozható, lekérdezhető. Az Extractor és a Dune között is. Tehát nincs olyan, hogy a Dune -Samsung között működik, Extraktor -Samsung között működik, de Dune -Extractor között nem jön létre az EDID."
Ki mondta hogy nem így van, én azt mondtam, hogy elméletem szerint valahogyan elakad a kommunikáció az extractornál, a tv kommunikál az extractorral, az extractor pedig a dunevel. Emiatt közvetlenül az edid nem jut el, vagy nem úgy, a fene tudja a tv től a dunéhez. Mivel a dune az extractorra hagyatkozik infoügyileg, ami azt mondja neki hogy jöhet az 5.1 így a dune kiadja az optikán azt.
Szívesen veszem a magyarázatot, vevő vagyok rá, hogy akkor miként megy, csak így extractorral rendesen a kollégának? Mert addig bármit csinált, semmi nem vezetett eredményre. -
blakey
titán
válasz
junior19 #10978 üzenetére
Ráadásul az optikai, koax digitális kimenet független a hdmi-től
- egy ideje van összefüggés a HDMI, spdif kimenetek esetében. Nincsenek külön beállítási lehetőségek, ha a HDMI kimenet továbbküldésre van állítva, akkor az spdf-en is úgy lesz, ha PCM, akkor HDMI-n és spdif-en is PCM, automatikus mód jó lenne, de csak ATV11-ben működött megfelelően, ATV12 és ATV14-ben nem jó, a HDMI-t veszi alapul és ha pl. az optikai egy sztereó rendszerhez van csatlakoztatva, akkor zavaró sistergő hang lesz hallható.Az EDID felülírható, kiiktatható, elképzelhető, hogy az extraktor épp kiiktatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- ASUS routerek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest