Keresés

Aktív témák

• Foobar

tag

Hi!
    A memóriákat akkor lehet Dual DDR módban futtatni, ha az órajelük azonos a processzor FSB-jével?? Erre valaki válaszoljon plz, mert mintha olvastam volna ezt valahol, de már nem tudom. Nálam pl az a helyzet, hogy van egy Athlon XP 2000-es procim (még régi szar palomino magos, úgyhogy nem húzom), ennek tehát 266 Mhz az FSB-je, memóriám pedig van 2x512 MB DDR 400 Infineon. Az alaplapom Abit NF7. A memóriát én visszavettem BIOSban 400-ról 266-ra, és bizony gyorsabb így a gépem, mint DDR 400-as módban, tesztprogramok szerint. De nem hiszem, hogy Dual-channel módban megy, mert azt kiírná, nem? Majd átteszem őket másik slotba, ha azon múlik (most nemtom már, melyikben vannak), de a kérdés az, hogy hány Mhz-en menjenek, ha Dual módot akarok? 266? Netán 133, mert ketten vannak? (ja, és ha valaki hülyének nézne: azért vettem DDR 400-ast 266FSB-s procimhoz kábé egy hónapja, mert akkor minden memória nagyon olcsó volt, a 400-as se került sokkal többe, mint 266-os vagy 333-as. Aztán meg majd úgyis veszek jobb procit valamikor).

Aktív témák