- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
-
PROHARDVER!
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
A csomagkezelő a rendszer része, azon nincs mit telepítgetni. Esetleg pl. Debian vonalon ott a Synaptic, ha nem terminálban akarsz szórakozni.
Mondjuk ha már egy apache+php+mariadb telepítése is gond, akkor nem neked való a linux, mert konfigurálni biztosan nem tudod majd. Maradj windows vonalon. -
Siriusb
veterán
Attól függően, melyik disztrót használod, rákeresel a neten az ahhoz tartozó apache stb telepítés és konfigurálás leírásra. Apache-ben létrehozol virtual host-okat, a nekik megadott könyvtárba bemásolod a drupal-t és a böngészőből telepíted. Illetve telepítheted a drush-t is, ha bent van a disztró tárolójában, hogy még egyszerűbb legyen lokálisan a drupal telepítése, frissítése stb.
Persze ha már linux, nem árt, ha értesz is valamicskét hozzá (jogosultságok, konfigurációs fájlok szerkesztése és így tovább). -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #596 üzenetére
Jaj de megijedtem, hogy honda kollega ide jött át, amikor láttam, hogy új hozzászólások vannak
-
Siriusb
veterán
Drupal 7.24-re frissítéskor érdemes ellenőrizni a státuszt is az Admin szekcióban, htaccess-t kell esetleg bűvölni: [link]
(#592) Jeno.L
Vagy Firefoxban (firebug modul telepítése célszerűl) vagy Chrome-ban nézve az oldalt jobb klikk az érintett területre, megnézed mi a blokknak az ID-je, és a smink könyvtárában található css-ben hozzáadod a megfelelő háttérszínnel, ha még nincs definiálva, amennyiben létezik, akkor csak módosítod a backgound-color tulajdonságot. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #585 üzenetére
Igen, azt akartam írni. Mostanában kezdek (egy d!!
) figyelmetlen lenni. Rá kell szorítanom magam, hogy újra elolvassam, amit írtam mielőtt elküldöm, múltkor egy angol levélnél írtam olyanokat, hogy a hajam is kettéállt, mikor átolvastam. Nem akartam elhinni, hogy én voltam az elkövető. :'(
ne legyen teljesen kutyulva a kettő
Ne jácca már mög magát, tudja kend jól, maga kis morgó méregzsák, miről beszílünk.
Legyön stílusos kend, oszt hívja mán föl a figyelmit azoknak, akik nem vöszik íszre a párhuzamot. -
Siriusb
veterán
-
Siriusb
veterán
válasz
(Bundás) #578 üzenetére
Még a kérdést is felejtsd el gyorsan.
Egyébként mi célt szolgálna?
Illetve ha félreértettem volna, telepítés során meg tudod adni, hogy legyen prefixe a tábláknak, tehát pl. dp7_balabla néven legyenek létrehozva a táblák, így egy adatbázist, de különböző táblákat használna a két telepítés.
Persze előtte ezerrel mysql export vagy dump három példánybanSzerk:
De gyors vagy. Esetleg én lassú? Egyébként a kutya szótővel rendelkező szavakat kéretik máskor vastagon kiemelni
Másik fórumban ma majdnem javítottam valakinek a helyesírását, de időben visszafogtam magam. -
Siriusb
veterán
Ha van egy drupal alaptelepítésed, ott láthatsz egy blokkot, ahol be lehet jelentkezni, ill. regisztrálni. Neked igazából semmit nem kell tenned, ezt készen megkapod.
Egyébként a Structure/Menus pontban tudod módosítani a menüket, itt hozzáadhatsz új menüpontokat a már meglévő menükhöz. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #570 üzenetére
Tetszett a kérdés, no meg a szép magyarság, mi?!
Egyszer már felélesztettük halottaiból ezt a topikot, mi az nekünk újra?!
-
Siriusb
veterán
Szia!
Fogalmam sincs mit akarsz, de az első hozzászólásban találsz néhány lehetőséget, melyek segítségével elsajátíthatod az alapokat, mely mindenképpen és erősen javallott, sőt szükséges.
Legalább legyünk tisztában a fogalmakkal, mert azt kétlem, hogy a kérdésednek bármi köze lenne a modulokhoz. Próbáld meg világosabban kifejteni, mit szeretnél elérni. -
Siriusb
veterán
drupal 7 + google analytics: ha ff firebugban nézem, vagy a Chrome tracking code debuggerrel, elküldi az analyticsnek az adatokat, ezek hiányában nem. Ötlet?
A forrásban látszik a headerben a kód. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #557 üzenetére
Én nem vártam azt, hogy egyből meglegyen minden fordítás. Teljesen megértettem volna, hogy csúszásban vannak. Amúgy is magam szoktam lefordítgatni, ha felteszek valamit, ami nincs vagy csak részben van magyarítva.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #555 üzenetére
Ezer évvel ezelőtt még használtam a localize-t, de aztán felfedeztem a drupal.hu-t, s gondoltam, növelem a látogatottságot...
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #548 üzenetére
Nem mondod komolyan, hogy a magyar honlapra nem teszik fel a legfrissebb verziót?!
Én meg voltam győződve, hogy ott a legfrissebb van. Elnézést kérek.
Túl logikusan gondolkozom? -
Siriusb
veterán
válasz
birozoli7800 #540 üzenetére
A Beállítások / Felület fordítása / Importnál ezt olvastasd be.
-
Siriusb
veterán
ÁÁÁ
Mit szívtam a 000webhoston a clean url-lel. Nem értettem, a Kapcsolat menüpontra miért akad ki. Már nem contact a neve, hanem Contact :'( Ki volt az az idióta, aki ezen változtatott?
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #531 üzenetére
Elsőként én is localhoston frissítek (egy ideje már drush-sal
), és utána jön az éles. Eddigre már minden hiba ki kellene legyen szűrve / megoldva. Nem is volt még gondom, a htaccess kivételével, de az kézi vezérlésnél is ugyanúgy előjött volna.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #528 üzenetére
Hehe, csak jó az öreg a háznál, mi?!
A Softaculous - ról van szó. Ha belépsz a cpanelbe, legalul.
Amikor először találkoztam a tárhelyparkkal, kicsit szétnéztem. Játszásiból ezzel raktam fel a drupalt, meg is lepődtem, hogy a legfrissebb verziót telepíti, hát még amikor beszólt, hogy frissíteni kéne.Meglepetésemre egy-két kattintással készült egy backup és megfrissült a rendszer. Már egy éve ott van az egyik weboldalam, és minden verzió frissítés gond nélkül ment.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #525 üzenetére
Amire gondolok, az a script, amit biztosítanak. Csak végig kell kattintgatni azt a kb. 3 lépést, és még a backup-ut is megcsinálja.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #523 üzenetére
miért nem határozod meg eleve
Lustaság?Kire gondolsz?
Csitt, még elbízza magát!Ja, nekem mindig rá kell keresni, pedig minden alkalommal azt hiszem, megjegyeztem a followsymlinket
Viszont ellensúlyozza az, hogy náluk rendkívül egyszerű a frissítés végrehajtása. -
Siriusb
veterán
Ha drush-sal kreálok új usert, mi a default jelszó? Nem találok infót róla.
-
Siriusb
veterán
Azért elég időrabló a drupalos oldalak karbantartása. Még jó, hogy egy okos ember javasolta a drush-t, legalább az első körben a lokális példányokat könnyű upgradelni. A tárhelyparknál viszont mindig elfelejtek beletúrnia htaccess-be, csak akkor jut eszembe, amikor az update.php helyett hibaoldal jön be.
-
Siriusb
veterán
Ha valaki találkozott mostanában tetszetős sminkkel a 7-eshez, ne tartsa magában a nevét.
Az se baj, ha támogatja a mobil eszközöket, legalább egyszer nem fix szélességűre készítek valamit. Nem akarok túl sok energiát beleölni, nagyjából csak egy fórum lesz az egész. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #517 üzenetére
Lehet, hogy rossz megközelítés, de legalább az enyém.
Régebben értetted a viccet, mi történt, hogy ennyire harapós kedvedben vagy? Láttam, időnként más topikban is magadra vetted, amit nem kéneHa elkészítesz egy weboldalt, utána teljes arculatváltás szerintem nem szokott havonta lenni, tehát a modul előnye ebből a szempontból nem feltétlenül van jelen. Persze elfogadom a véleményed, sőt még igazat is adok neked, lévén neked nagyobb a tapasztalatod e téren, de én mégis máshogy oldok meg bizonyos feladatokat. Akár helytelenül...
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #515 üzenetére
Részben igazad van, ezt modulban jobb megírni. Amint azt beszéltük régebben, én nem szeretem azt a gyakorlatot, hogy minden apróságra telepítsek / készítsek egy modult.
Az _én_ szemszögemből túlzás egy egyszerű számításra egy modult létrehozni. Ha másik sminkre megyek át, a css-ben úgyis foglalkozni kell ezzel a mezővel, az adatszerkezet meg úgysem változik, tehát ha új css-eket készítek, akkor más nem tart semeddig átmásolni azt az egy blokknyi kódot. Persze csinálja mindenki úgy, ahogy az az ő gondolkodásába beleillik. Aki lusta, az írjon modult. -
Siriusb
veterán
és azokat különféle menüpontokban látni
Mire gondolsz. Ugyanaz a cikk több menüpontban is megjelenjen?Egyébként Views modult kellene használnod.
Elsőként létrehozol pl. 3 különböző tartalom típust. Ennek a 3 tartalom típusnak a Views-ban készítesz egy kvázi <front> page-t, mindegyiknek egyet-egyet, értelemszerűen (tartalomtípusra szűrsz). Ezeknek az itt létrehozott oldalaknak, adsz egy útvonalat (mysite.hu/tipus1 stb) és megadhatsz menüpontot is.
A szerző, mikor a cikket meg akarja írni, kiválasztja a tartalom típust, attól függően, melyik menüpont alatt, avagy melyik oldalon szeretné megjeleníteni. Tehát a lényeg: nem a cikk megírása után választ a szerző, hanem ez az első lépés. -
Siriusb
veterán
1) Talán ez segíthet. Profile 2
2) Nem túl jó ötlet kézzel belenyúlni az adatbázis szerkezetbe, pláne mező tulajdonságokat változtatni. Ez egyenes út az oldal működésképtelenségéhez szvsz.
Amint azt mondták, exportálni a phpmyadmin-ból lehet, szolgáltatók leginkább ezt a felületet szokták biztosítani. Szintén a szolgáltató mondja meg, milyen címen tudsz bejelentkezni erre a kezelőfelületre. A felhasználónevet/jelszót már tudod, azt a drupal telepítésekor meg kellett adnod. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #447 üzenetére
hibákat kezelni kell
Nem mindig a szelíd gyógymód a leghatásosabb.Kipróbáltam az is_numeric()-t, tényleg benyeli a szóközt, még kettőt is.
Mondjuk ez akkora kockázatot nem jelent, együtt lehet vele élni.
Script: nekem tetszik, kellőképpen egyszerű, pontosan azt csinálja, amit kell és úgy, ahogy kell. Kivéve a node_load-ot.
Az bánt egy kicsit, de valamit valamiért.
Szerk:
és kösz a javaslatokat. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #445 üzenetére
Lokálisan kipróbáltam közvetlen adatbázis lekéréssel (nem egy villámgyors masina), és nem éreztem számottevő különbséget.
És rögtön be is bizonyosodott, jobb a node_load, mert az általad linkel példa csak drupal 6-ban működik, db_result() ejtve lett. Szóval így írtam át, hogy működjön drupal 7-ben:
function get_title_magically($nid) {
return (db_query('SELECT title FROM {node} WHERE nid = :nid',array(':nid' => $nid))->fetchfield(0));
}Az elég ciki, ahogy megcsináltam a regex-et, félbehagyhattam, mindenesetre az is_numeric sokkal jobb ötlet.
Szerintem az exit() nagyon jó megoldás a huncut manók ellen, akik valami csúnyaságon törik fejüket. Hirtelenjében nem találtam, mi a drupal mód a minden művelet megszakítására. Ismersz ilyet?
Mindenesetre javaslataid alapján átvariáltam a kódot.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #443 üzenetére
És köszönöm is. A node_load-ra azért gondoltam, ha később változik valami adatbázis szinten, pl drupal8-ra frissítés, akkor kompatibilis legyen. Egyébként szerinted jelentős az erőforrás-felhasználás különbség?
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #441 üzenetére
Hát ja. 2 nap... Hrrrrrrrr
Viszont így már simán meg tudtam valósítani a célomat a contact form tárgy mező kitöltéssel. Végül azt a megoldást választottam, hogy a nid-et adom - amint te is mondtad: pl. localhost/kategoria?ta=150
És a template.php-ben ezzel a függvénnyel dolgozom fel: pastebinVélemény? Esetleg gyorsabb, könnyebb, szebb megoldás?
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #437 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a template.php-ben bármit próbálok, mintha nem is lenne, ellenben egy tpl.php-ben a watchdog végrehajtódik.
Bemásoltam a starterkit-ből újra a template.php-t, de próbáltam úgy is, hogy csak a <?php sor maradt benne, semmi... -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #435 üzenetére
Elvileg jól lett létrehozva. Majd kipróbálok pl. egy preprocess html-t vagy valamit, ami már a feldolgozás végén van, hogy ott mi a helyzet.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #433 üzenetére
Valamit nagyon benézek...
Lehet pihentetem kicsit és majd friss szemmel rájövök, mekkora hülye vagyok. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #430 üzenetére
Az rendben, hogy tegnap már nem fogott az agyam, de hogy ma reggel sem, amikor válaszoltam...
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #427 üzenetére
Hibaleírás: nem működik
Nem jelenik meg a kiíratás, csak az oldal tartalma.
Komolyra fordítva a szót, bemásoltam a creative_form_alter-edet egy az egyben a template.php-be és semmi. Cache ürítéssel sem. Egyébként zen alapú téma, be van kapcsolva a theme-registry újraépítés minden oldaltöltésnél.
Jé, ez sem működik
-
Siriusb
veterán
Előre is bocsi a lámáskodásért. Már egy jó ideje kínlódom vele, de nagyon belebonyolódtam - már megint.
Template.php-ben szeretném módosítani a contact-site-form - ot, arra gondoltam, egy mytheme_hook_form_contact_site_form_alter(&$form, &$form_state, $form_id) megtenné.
Először is nem tudom előcsalni, mi van a $form-ban.
Másodszor: bénázok.Csináltam egy olyat, hogy tpl.php-t lehessen használni (persze nem akarok használni, de valami kézzelfoghatót kellett már alkotnom):
function myTheme_theme() {
return array(
'contact_site_form' => array(
'render element' => 'form',
'template' => 'contact-site-form',
'path' => drupal_get_path('theme', 'myTheme').'/templates',
),);
}
function myTheme_preprocess_contact_site_form(&$vars) {
$vars['contact'] = drupal_render_children($vars['form']);
}Itt már bele tudok nyúlni, és változtatni mondjuk egy változó értékén, de nem itt akarom.
Igazából a célom a korábban említett "A Views-zal állítom elő a linket: /contact/form-neve/[token: node-title]" helyett a node-title node-id-re van cserélve, és a NID alapján szeretném a Tárgy mezőbe belerakni az adott node Title-jét.
Nem szeretnék külön modult, jó lenne, ha itt meg tudnám valósítani. Ha nagyon hülyeség, szóljatok. -
Siriusb
veterán
Ha már jártál a drupal.org-on, vizuálisan is egyből szembeötlő az azonosság. Ha megnézed a forrást,
<div id="block-menu-menu-hirdetesi-kategoria" class="block block-menu odd first last grid16-4 fusion-border apple-green-list dark-green-background-title title-common">
látható, hogy ez "gyárilag" van generálva.
Ami azt jelenti, hogy neked csak kattintgatnod kell.
Egyébként a structure/menu pontra gondolok.Most komolyan, feltelepítetted egyáltalán azt a modult és belenéztél?
-
Siriusb
veterán
válasz
chepavel #411 üzenetére
Én még egy dolgot próbálnék ki, amivel tényleg eldöntheted, drupal-nál van-e a gond. Az egyik contact kategóriánál a címzettekhez adj hozzá egy külső email címet is, pl gmail. Ha ott sem a megfelelő karakterkódolással látszik a beérkezett üzenet, akkor drupal probléma és visszarúghatod a labdát a fejlesztőnek.
-
Siriusb
veterán
válasz
chepavel #409 üzenetére
Na, kipróbáltam egy drupal-os oldalon, írtam egy üzenetet, a feladó / email cím magyar betűkkel, tárgy/üzenet cirill betűkkel. Mind a webmail (roundcube), mind a thunderbird jól jelenítette meg.
Nem tudom, van-e köze hozzá, Internationalization module is fel van telepítve, lévén kétnyelvű a weboldal. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #400 üzenetére
De az jó neked, ha ékezet és egyéb speciális karakterek levágásával érkezik meg a tárgy?
Inkább ez, mint ne működjön. Olvashatóságot annyira nem befolyásolja.A Views-zal állítom elő a linket: /contact/form-neve/[token: node-title]
Ez a harmadik tag lesz majd a tárgy, a contact form szedi ki az URL-ből az utolsó tagot.
Azt javaslod, a contact form-nak is csináljak egy views template-t? Hmmn. Lehet, tényleg ez a legegyszerűbb megoldás.A webformot nem ismerem, de lehet ránézek. Kösz.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #398 üzenetére
nem lenne-e jobb, ha inkább node id-t raknál az URL-be, és Views-ban pedig contextual filterrel szűrnél
Nem lenne jó egyáltalán. Tehát Viewsban előállítom a linkeket:
/contact/form13/kutyaütő
és
/contact/form13/macskafogóAmikor üzenetet akar valaki küldeni, a linkre kattintva a form13-as contact form töltődik be és a tárgy mezőbe automatikusan bekerül a link utolsó tagja: kutyaütő vagy macskafogó. Mármost a Tárgy elem el van rejtve css-szel, hogy véletlenül se tudják módosítani az üzenetküldők, így amikor megérkezik a kijelölt email címre a levél, a tárgy úgy fog kinézni: [form13]kutyaütő. Ebből tudható, hogy melyik hivatkozásra kattintva, millyen témában szándékozott az illető üzenetet hagyni.
Kérdés, a hivatkozás minden böngészőben jól fog-e működni
Így van, pont ez a kérdés. Ha jól tudom IE nem szereti pl. az ékezetes betűket.Visszakanyarodva az elejére:
Amikor Views-zal előállítom a linket, akkor van lehetőség arra, hogy pl. a Transliteration modul segítségével az ékezetes betűket, speciális karaktereket lecseréljem? -
Siriusb
veterán
Érdekes dolgot vettem észre. Nem tudom, drupal vagy colorbox-node modul eredetű, de chrome böngészőnél van olyan elem, ami kap egy extra class-t, melyet pl. firefoxban nem látok. Mi lehet az oka?
Szerk:
LOL ezt benéztem:
node-by-viewer: Node is authored by the user currently viewing the page. [link]
Szóval ezért van ott pluszban ez a class. -
Siriusb
veterán
Drupal 7 Contact form module.
Egy tartalomtípusban van egy email mezőm, ami rejtett, mert contact form segítségével automatikusan generálom a linket Views-ban. Készítek egy linket az alábbiak szerint contact/kategória/node-title
Ez azt jelenti, hogy az adott kategóriájú contact form töltődik be és a tárgy a node-title-lel töltődik fel.
Az a kérdésem, hogy nem okoz az problémát, ha a node-title, ezáltal a hivatkozás kis- és nagybetűket, ékezeteket, speciális karaktereket, pl . (pont) tartalmaz? -
Siriusb
veterán
Akár az alapértelmezett témák közt is van fix szélességű.
Régebben olvastam ilyenről, hogy egy blokkban (ami akár a fejlécben is elhelyezhető) jeleníted meg ezeket a summary-ket, de az is elképzelhető, hogy simán Views-zal volt megcsinálva, s minden oldaltöltésnél mást és mást jelenített meg. Megpróbálok rákeresni, hirtelenjében nem találtam. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #381 üzenetére
Na, nem gondoltam, hogy ennyire elszabadulsz
Én is éppen tegnap raktam így fel a colorbox-plugint.
Sőt, még új drupal telepítést is csináltam a standarddal. Az 5,8-as verzió van fent. Ha csak annyit tudna a drush, hogy nem kell modult letölteni, kicsomagolni, bemásolni, engedélyezni, függőséget letölteni stb, már akkor is megérné használni.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #378 üzenetére
Nagyon jó, hogy régebben említetted a drush-t. Már nem szeretnék visszatérni azokhoz az időkhöz, amikor még nem használtam.
Hihetetlen, mennyire leegyszerűsíti az ember dolgát és felgyorsítja a munkát.
Ha máskor is ráakadsz valami hasznosra, szólj. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #378 üzenetére
Áttértem prioritásos üzemmódba, az most hátrébb sorolódott.
Szándékaim szerint jövőhét elején eljutok odáig. De szivatott a CKEditor is mostanság, szerencsére csak lokálisan. IMCE-t üzemeltem be, és a CKEditor egyszerűen eltűnt, csak egy nagy üresség volt a helyén, plain text módban viszont megjelent a tartalom. Sehogy nem tudtam rájönni az okára, sem megoldani, kénytelen voltam mentést visszarakni.
-
Siriusb
veterán
Drupal 7-ben próbálok fénykép galériát létrehozni. Kreáltam egy új tartalomtípust, kép típusú mezővel, melyet korlátlan számban lehet hozzáadni. Van egy Views is, azt szeretném, ha 3 fénykép jelenne meg csak egy oldalon. Hiába állítom a pagert 3-ra, az összes kép megjelenik. Mit néztem el?
Szerk:
csak írnom kellett, egyből megtaláltam: Multiple field settings / Display all values in the same row, pipa kivesz. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #374 üzenetére
Kösz!
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #372 üzenetére
Csak lazán, élvezd a hétvégét.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #370 üzenetére
Viszont ez a szélességen nem segít. Azt hiszem, más irányból fogom megközelíteni a dolgot és majd egyszerű szövegmezőkkel operálok. Csak nem tudom elkerülni, hogy tpl-t kreáljak a views-nak. Remélem, még emlékszem valamire php téren, oly' rég használtam.
-
Siriusb
veterán
Újabb kérdés: CKEditor-t használok egy szöveg mezőt, szövegdobozzal. Lehet valahogy konfigurálni, hogy pl. csak 25 karakter szélesen és 4 sorban lehessen bevinni szöveget ezen az egy helyen?
-
Siriusb
veterán
Felraktam még a search_page_api modult, így már sikerült összekalapálni. Elvileg a fuzzy telepítésekor létre kellett volna jönnie szervernek és indexnek, nálam csak index volt, azt is be kellett állítani egy szerver hozzáadása után.
Viszont most a user_alert modullal kínlódok, drupal 6-ban pikk-pakk működött, 7-esben meg nem jeleníti meg a tartalmat. Valahogy kezd az az érzésem lenni, hogy két irányba változott a drupal 7. Bizonyos téren sokkal jobban kezelhető, azonban vannak olyan területek (modulok), ahol bonyolultabb lett. Tudom, modul != core. De akkor is.
Szóval a a user alerttel kapcsolatban van ötlet, hallgatom. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #364 üzenetére
Lehet hogy jó, csak én nem csinálok valamit megfelelően.
-
Siriusb
veterán
Drupal 7 alatt fuzzy search-öt, vagy valamit, amivel szótöredékre lehet keresni, sikerült már valakinek beizzítani?
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #358 üzenetére
Ezt már régebben megSASSoltam, amikor valamelyik topikban feldobták. Nem tűnt rossznak. Majd egyszer bevesszük a repertoárba.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #356 üzenetére
Épp ez az, hogy a drush-sal nem tudtam megcsinálni, csak manuálisan.
Pedig milyen szép lett volna...
Mondjuk arra jó volt a drush, hogy amikor elszúrtam valamit, pillanatok alatt visszaállítottam.Még nem mertem belenézni a sminkbe.
Már nem emlékszem rá, miket csináltam, de valószínűleg a legegyszerűbb megoldások irányába mentem, mert ez a jelenlegi kb a 3-4. téma volt, ami végre megfelelt. Szóval majd akkor állok neki, ha kellően ellazult állapotban leszek.
Jaja, más lett a zen a 7-es verzióhoz, pl a farigcsálások az IE-hez más módszerrel történnek. -
Siriusb
veterán
A jó öreg módon egy helyi másolaton megcsináltam a 6-ról 7-re frissítést. Eljátszottam vele egy darabig, pedig elég egyszerű, kevés modullal. Egyelőre működni látszik, bár nem igazán tesztelgettem. Nem mertem még belevágni a zen subtheme átültetésébe, remélem nem nagy szivató...
Örülnék, ha valaki itt azt mondaná, neki pikkpakk ment. -
Siriusb
veterán
Sikerült valakinek drush site-upgrade-et végrehajtania? Valaha?
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #351 üzenetére
Mi vagyok én, ragasztó, hogy belém köss?!
Nem a szupertitkos adatok elküldése miatt, hanem az esetleges hibák elkerülése végett. Mondjuk nem én írtam a scriptet, szóval olyan rossz nem lehet.
Általában szeretem, ha van némi manuális kontroll.
Az az igazság, már kifejlesztettem egy következő generációs CMS-t, de még várnom kell, hogy a technológia fejlettsége is eljusson idáig
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #349 üzenetére
Általában annyira nem szeretem, ha túl automatikusan megy valami. A kódját meg nem fogom átnézni, hogy megnyugodjak.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #347 üzenetére
Ja, drush-t már használatba vettem, jó hogy említetted régebben. Persze, biztonsági frissítések felmennek.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #345 üzenetére
Már nem bonyolult, nagyjából minden ki lett belőle szedve, csak cikkek maradtak, nem emlékszem, hogy lenne benne bármi "egzotikus".
Azonban: ami működik, ahhoz ne nyúljunk hozzá, tapasztalja ezt az ember a gyakorlatban.
És a lustaság sem elhanyagolható faktor.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #343 üzenetére
Én annak is örülnék, ha a Drupal 8 megjelenésével a fontos (vagy legalább az általam használt modulokat
) is elérhetővé tennék.
És még mindig nem tettem át az egyik weboldalt 6-ról 7-reLehet meg kellene várni a 8-at?
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #296 üzenetére
Én már nem tudom követni.
Kicsire átméretezett képeknél nem láttam különbséget, legalábbis nem tűnt fel. -
Siriusb
veterán
válasz
SureStudio #285 üzenetére
Ez nem drupal probléma.
Azon kívül, hogy valami (tűzfal) blokkolja a kommunikációt, nem jut eszembe semmi.
A hitelesítési folyamat gondolom nem jelzett hibát. -
Siriusb
veterán
válasz
SureStudio #283 üzenetére
Megpingeltem az ftp szervert, az oké, igaz a port blokkolva van.
Próbáld meg kikapcsolni a tűzfaladat. Vagy nézd meg, nem kaptál-e értesítést tőlük, hogy változtattak az ftp porton.
Melyik portot használod most, 21-est?Szerk: a weboldalukon nem írják, hogy más portot használnának, szóval a default 21-es az jó.
-
Siriusb
veterán
válasz
SureStudio #281 üzenetére
Úgy érted, nem tudsz FTP-vel csatlakozni a weboldalad tárhelyére? Próbáld meg esetleg a neobase kezelőfelületén feltölteni, valószínűleg biztosítanak valamilyen fájlkezelőt, de én már nagyon régen használtam az ő szolgáltatásukat.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #272 üzenetére
És valóban, hook-kal sokkal értelmesebb a megoldás. Hiába, ezért tartunk egy nagyágyút a topikban
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #265 üzenetére
Sortörés akkor is kell, ahogy mondtad.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #263 üzenetére
Ja, én azt hittem, csak szemléltetés céljából vannak felsorolva az értékek így. Ha ebben a formában adta meg, abból nemhogy link, de érték sem lesz.
Egyébként ha csak a key van megadva, drupal hét bátyó generál kulcsokat, kipróbáltam régebben. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #259 üzenetére
Hmm, nekem custom content type van, multilingual site, és max 10 kép és van custom image style is.
Ha lesz időm, valamikor kísérletezem vele, hogy is működik. Kösz, hogy megnézted. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #256 üzenetére
Ezzel én is találkoztam.
Azért valahol ez egy komoly bug, ha kis tárhely és nagy képek szerepelnek az egyenletben. -
Siriusb
veterán
Keresztkérdés: adott drupal 7 és image field-ek egy node-ban Amennyiben képet kitörlöm és újat töltök fel helyette, a régi kép a szerveren marad. Mi a legjobb / legegyszerűbb megoldás a törölt képek eltávolítására?
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #233 üzenetére
Az tagadhatatlan, hogy a win7-et jól összerakták, ha az XP-vel vetjük össze, a Vistáról nem is beszélve. Mondjuk azt talán jobb elfelejteni is.
Múltkoriban kerültem össze egy office 2010 (?) -zel (ribbon-os volt), de kiakadtam, hogy a search/replace-nél nincs regex. Sejtheted, mint mondtam.Azt a kattingatós webszerveredet egyszer ki kellene próbálnom, csak hogy lássak olyat is.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #231 üzenetére
Szerinted miért raktam off-ba?
Egyébként szerintem ő az easyphp-re válaszolt.(off)(off)(off)(off)(off)
Minden lélek számít, akit kimentünk a M$ ördögi csapdájából.
(/off)(/off)(/off)(/off)(/off)Vetted?
-
Siriusb
veterán
Használod a Flag Abuse modult?
Ha igen, próbáld meg anélkül.(#224) Sk8erPeter
Akkor valószínűleg tényleg nem ez lesz a gond, ha köll hozzá alapból.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #220 üzenetére
el volt "nyomva"
A fején ültem.Szegény Kunta Kinte.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #195 üzenetére
Kihagytad a leírásból a function zenTest_links($variables) -t, ami azért a pastebin-es kódban benne van.
Ami furcsa, hogy a $node->nid sorra hibát dob, pl. egy /contact oldalon:Notice: Trying to get property of non-object
Még furcsább, hogy idáig html_head_alter()-ben ugyanezt használtam nem volt gond. A Te kódod beírása után ez is szórakozik.
Akkor is, ha eltávolítom a kódod. Lehet utánad kellene egy széles spektrumú antibiotikum?
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #210 üzenetére
Nem tudom, miért nem működött, 1 pillanatot sem szántam rá, hogy kiderítsem.
Amikor pl. csak a key neve kell, jó az a var_dump, kattingatni sem szükséges, egyből ott fekszik előtted kiterítve. S erre az egy alkalomra nem érdekel, mennyire töri szét az oldalt. Elég rendesen rombol, az biztos.
Jobb napokon még a <pre> -t is hozzácsapom.
Ki kell próbálnom a Drush-t. Ezért szeretem az Arch Linux-t, valaki már készített is hozzá PKGBUILD-et, szóval pikkpakk felrakom.
Ez az UUID miért jó? A leírásból hirtelen nem jöttem rá. Ha esetleg *röviden* leírnád.
Csak viccelek.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #208 üzenetére
Ha jól emlékszem drupal 6-nál a dpm-et használtam, viszont a 7-esben hibával elszállt. Lusta voltam utánajárni, mert a kpr működik.
Néha meg bekandikál a var_dump(), ha rá kell keresni valamireAnnak örülök nagyon, hogy régebben javasoltad, nézzem meg a zen-t. Némi használat után nagyon bejött.
Most már azt sem sajnálom, hogy áttértem d 6-ról a 7-re, amire szintén te "beszéltél rá".
Várom a beszámolód a 8-ról is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elite: Dangerous
- Napelem
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest