- Az AVX és AVX2 emulálásával kedvez az ARM-os gépeknek a Windows 11 frissítése
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában...
- Fájlformátumok a gyakorlatban: ProRes, H.265, AV1
- "3D-s" hővezető csövekkel jön a Cooler Master legfrissebb CPU-hűtője
- Olcsóbb fajtájúnak ígérkező Team Group SSD a PCI Express 5.0-s halmazban
- eGPU tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában...
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Köszi!
Közben megtaláltam a megoldást: setsebool -P httpd_can_network_connect 1 is kellett. Ez hiányzott a telepítés leírásából
Ha jól értettem, akkor alapból az SElinux nem engedte meg az apache2-nek, hogy hálózati kapcsolatokat hozzon létre(pl. más szerverekről letöltsön nyelvi fájlokat). Ez később is, pl. a frissítések keresésekor is hasonló problémát okozott volna. -
klimokrisz
tag
Sajnos én ebben nem tudok segíteni neked mert test környezetnek a XAMPP-ot használom.
https://www.apachefriends.org/hu/index.html -
Ablakos
addikt
Az űrlapmező felirat oszlopot hiányolod. Az előző fülön, a mezők kezelése. Ott hozod létre ezeket a mezőket, itt lehet a feliratát is változtatni. Elképzelhető egy ilyen változtatás. Én 8.5 betat próbálgatom.
A tartalomtípusra úgy kell tekinteni, mint egy logikailag összetartozó dolgokat tároló tábla (háttérben sok összekapcsolt tábla ) sablonja. pl: kollégák tartalomtípus (név, beosztás, telefonszám stb). Az entitás olyan drupalos fogalmazás. (ehhez nem vagyok elég mívelt) Számomra ugyan azt jelenti, mint az egyed a relációs adatbázis elméletben. Tehát egy tartalomtípus alapján létrehozott tartalom egyetlen eleme. (pl Kiss Miska, lakatos, 062222222)
-
Ablakos
addikt
Ha a "kollégák" egy tartalomtípus, abban nyilvántartható a kilépés dátuma. (null egyébként kilépéskor aktuális dátumra frissül ) Így az "élő" kollégákat (egy listázó nézet alapján, kollégák tartalomtípust listázó nézet kilépési dátum < mai nap) entitásként lehet tárolni. A régi kapcsolatok sem tünnek el, az új kapcsolatok kiválasztásába,
-ahol akarod használni ezt a kollégák tartalomtípust- nem zavarnak be a kilépett kollégák. Ebből a tartalomtípusból nem szabad egyedeket törölni. -
Ablakos
addikt
Szerintem csak nem érted a fogalmakat, illetve kevered. A modulok, témák telepítéséről kérdeztél. Ahhoz nem feltétlen kell ftp
Az alaprendszer telepítése/frissítése, amit be is linkeltél nem megy egy kattintással! Sajnos
Nem tudom mikor oldják meg, mint pl a wordpressben.
Ha windowson vagy, akkor letöltöd a zip-el tömörített verziót. (nem a gzip-est) Kibontod és abban van egy README. Leírja hogy kell frissíteni az alaprendszert. -
Ablakos
addikt
Semmiféle ftp-t nem kell telepíteni, ha a web felületen kezeled a modulokat. (kezdésnek ez a javallott). Tehát az ~/admin/reports/updates/ helyen ha felajánl frissítést, akkor az egy kattintás és letölti az internetről és kész. (Még a nyelvi fordítást is lefrissíti. Nem kell .po fájlokat importálgatni )
Az alaprendszer frissítése már komolyabb odafigyelés. Oda valóban kellhet ftp. (Bár a windows LAMP telepítést nem ismerem)
-
klimokrisz
tag
Ha webformal készítetted az űrlapot akkor:
Webform Layout
https://www.drupal.org/project/webform_layoutvagy
Webform Panels
https://www.drupal.org/project/webform_panels
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- eGPU tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- MUNKAGÉP Dell Precision 7520 / 16gb ram / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / MAGYAR Bill
- Gamer pc eladó! 2070 Super/i5-10600KF/16GB RAM/Be Quiet
- új iPhone 17 Pro 512GB cosmic orange kozmosznarancs független Apple 1 év garancia
- iPhone 16 Pro 128GB white titanium fehér titán független Apple 1 hét garancia
- Audioquest kábelek RCA, LAN, Optikai
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" i5-1035G7 8GB 256GB 1 év garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha jól értettem, akkor alapból az SElinux nem engedte meg az apache2-nek, hogy hálózati kapcsolatokat hozzon létre(pl. más szerverekről letöltsön nyelvi fájlokat). Ez később is, pl. a frissítések keresésekor is hasonló problémát okozott volna.
szerintem is a DS (display suite) modul kell neked.