Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- ASUS ROG Ally
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem máshol kellene keresni a lassúság okát. Sokszor szokott az adatbázisszerver sebességével is gond lenni. Ha van hozzáférésetek, vagy tudtok ilyen kérést intézni a rendszergazda felé (és teljesíti is), a query cache-t pl. MySQL esetén szerintem mindenképp érdemes bekapcsolni. Meg van még egy-két trükk, amivel lehet gyorsítani. Pl. a Boost modult tudom ajánlani még, ez a statikus tartalmak megjelenítését jelentősen gyorsítja megfelelő beállítások esetén, mert készít egy helyi példányt, emiatt meg nem kell minden alkalommal adatbázishoz nyúlkálni, lekérni a nem kis méretű tartalmakat, és utána PHP-vel összeállítani a teljes oldalt.
Aztán Siriusb ajánlott még egy tippet korábban a másik topicban, ezt nem próbáltam, így nem tudok róla érdemben nyilatkozni, de azt mondja, nála látványos változást hozott: innodb_flush_log_at_trx_commit = 0.
Meg persze mindenképp érdemes bekapcsolni a JS- és CSS-fájlok tömörítését is (itt a fájlok tartalmának változtatása esetén oda kell figyelni, hogy a cache-elt változatot frissítsétek manuálisan).
Még annyi, hogy az ember sokszor rak fel eszetlenül rengeteg modult (én is néha így teszek, ha próbálgatok, bár tanultam a korábbi hibáimból, én ezt már először csak tesztváltozaton próbálom), amit aztán ki sem használ - ezeket mindenképp érdemes kikapcsolni; minél több modul, annál lassabb lehet az egész. Na meg olyan is elképzelhető, hogy valamelyik modul még fejlesztői stádiumban van, így maradhattak benne feleslegesen lassító tényezők (persze ugyanez a véglegesnél sem kizárt, sőt). -
Sk8erPeter
nagyúr
Ez mondjuk tudtommal csak egy figyelmeztetés, hogy bizonyos esetekben nem feltétlenül működik, nem biztos, hogy ez rád is igaz, amennyiben nem használsz ilyen jellegű modulokat.
Az eredeti duma: "Note that block caching is inactive when modules defining content access restrictions are enabled."
Erre rákeresve találtam pl. ezt, itt azt írják erre:"For example, if organic groups, content access, taxonomy access modules or other modules that restrict access to certain kinds of content are turned on, block caching will be turned off."
Aztán van még ilyen: Menu Access, Nodeaccess, és még itt megtalálod az összes "Content Access Control" kategóriába tartozó modult.
Szerk.:
A lényeg, hogy amennyiben korlátozod az elérést pl. bizonyos szerepkörökre az egyes blokkokra vonatkozóan, akkor nem a cache-elt tartalmat veszi elő, mert ez szereptől függően dinamikusan változhat.
Viszont ezt ajánlom figyelmedbe, ha blokkok cache-elésével kapcsolatos problémád van, hátha megoldja (nem próbáltam).
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sorozatok
- Battlefield 6
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DELL Thunderbolt TB16 dokkoló
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i7-4GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest