- Akciókamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple asztali gépek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
Elolvastam, erre írtam, hogy ha nem jó a gép a Windows 11-hez, vagy a buherált Windows 11 aktiválásokat megszüntetik, akkor nem újat kell venni, hanem op.rendszert váltani, pl. Linux-ra...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Cs1csó
félisten
Nyilván lesz akit ez motiválni/kényszeríteni fog az új hardver vásárlására de sokakat tuti nem.
Egy példa: az i7-7700K proci 2026 év eljén lesz 9 éves, hogy forgalomba került.
Ki az aki emiatt ezt kukázza? Sőt gyakorlatilag ilyebkor az egész konfigot kell majd új lap, ram stb.Egy ilyen "vörös vonal" esetén elvárható lenne hogy minimum 10 év (még az sincs meg mert a legrissebb de még nem kompatibilis proci is csak 8 éve jelent meg és a 9 évet tölti mikor kukázni kellene.)
De inkább 15, és az annál régebbi kuka. Ma de egy 8-9 éve megjelent procit (amit lehet valaki nem a megjelenésekor (2017 Q1) vette meg hanem mondjuk 2017 végén vagy 2018 elején így már mondhatni 7 éves prociját kukázza (mert elvileg el yem tudja adni, ki venné meg max valami Linux fan)[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
Nem is, de egyre több esetben elég. Ahol csak böngészés, némi otthoni adminisztráció Sheets-ben, egy-két levél Docs-ban, pdf olvasás... pl. egy nagyi laptopon, ott simán el lehet vele lenni...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
Vektast
aktív tag
Nekem egy RX 480 8gb van a gépemben amit újonnan vettem anno 69ezer forintért 2016-ban szinte kereken 8 éve és még mindig elég nekem pedig fél évet bányászott is alulfeszelve. Helldivers 2 (2024) 1080p FSR Low 60fps, Forza Motorsport (2023) Med-High 1080p 60fps. A legtöbb game mindig még elfut rajta low-on 60al de ha csak 30 az se baj. Egyedül az Alan Wake 2 volt eddig ami felejtős mod nélkül.
Ezzel én is csak alá akarom húzni azt hogy elmúlt a gyors technológia ugrások kora grafikában, a Crysis 3 (2013) óta szinte csak stagnálás van ami miatt nem érdemes már lassan 10 éve új hardverre beruházni ha nem muszáj.A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
-
Vektast
aktív tag
Hát Igen az FSR mégtovább nyújtja ezeknek az őskövületeknek használhatóságát.
2014ben raktam össze a gépem egy i5-4460 meg egy 750Ti kombóval. Egyszer cseréltem kártyát RX 480ra aztán elromlott a vinyó és ki kellett cserélni tavaj egy hűtő ventit. Ez minden 10 év alatt. Most akkor ki lehet számolni hogy konzolon mennyibe került volna csak a PS Plus havi 2990 forintosávalA nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
-
Vektast
aktív tag
Sztem az utóbbi 4 év egyik talán legjobb ár-érték arányú kártyája az RX 6600 mellett az RTX 3060 12GB volt. Fasza kis kártya. Jó lesz az még ebben a konzol generációban.
Amúgy persze hogy a PC a masterrace . Nem kell fizetni a multiért, van emulátor, moddolás és warez meg egy pc amúgyis kell. A konzolra olcsóbb a belépő, de hosszútávon drágább. Már nem 2005 van, hogy folyton upgradelni kell a gépet.A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
-
ddaydome
senior tag
3 év alatt kicsit sokat romlott a pénz. Neked meg a jelenlegi igényeid mellett nem kell költened, de ettől mêg senki se várja el azt, hogy a végtelenségig támogassanak egy közel 10 éves rendszert. Természetesen lehet régi játékokkal játszani és jó is, de ettől még az új rendszer egy 6 évvel ezelőtti minimumot kér, ami miatt megy a sírás-rívás. Szánalom.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
ddaydome
senior tag
Azt vedd még figyelembe, hogy egy mostani i3 vagy ryzen3 egy akkori i5/ryzen5-t leköröz. Egy mostani i3/ ryzen3-at alaplappal kihozol kb 75e ft-ból. Ha meg nagyon alap filmezős/irodai konfigot meg 50-55eből. Itt most persze csak alaplap+ cpu+ram amiről beszélek!
Amúgy én is tolom a heroes3-at ryzen5-el!
Felső kategóriás gépet szerintem sosem érte meg megvenni otthoni célra, már csak azért sem, mert arra is 3 év a garancia."Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
Dragon3000
veterán
Sokat romlott a forint is az évek alatt, mert ha jobban megnézed i5 xx400f esetében a 10. generáció óta 40 dollárt emelt az intel, ami jelenlegi szar forint mellett is áfával együtt nincs 20e különbség, az igp-vel rendelkező megoldás meg csak 20 dollárt emelkedett, így ott még 10e különbségnek sem kellene lennie. Ez mellett árukereső szerint 3 éve a 10400f inkább 50-60e volt és nem 40.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest