Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- VR topik
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
gasMask!
üzenetére
Teljesen egyetértek. Még nem igazán láttam olyan játékadaptációs filmet, ami jól sikerült volna. Nem is az a baj a Doom filmmel, hogy Rock játssza a főszerepet, mert igazából elmenne szódával, ha a story vinne magával. De tudva azt, hogy teljesen eltértek az eredetileg megálmodott történettől és megint láthatunk egy elcseszett génhistóriás szappanhorrort, lehet meg se nézem.
Az én elméletem szerint minden korszaknak megvannak a maga misztikumai, rejtett félelmei, amik rányomják a bélyegüket az adott kor Hollywood-i produkcióira: természeti katasztrófák, légi szerencsétlenségek, terrorista-támadások, a számítógép uralja majd a világot stb. már mind előfordultak az elmúlt 50 évben. Az utóbbi években a géntechnológia van soron, és már számos mozifilm esett ennek áldozatul, hogy mást ne mondjak pl. az Alien-sorozat negyedik része és most a Doom is ezt szenvedi el. Két kezemen se tudnám összeszámolni, hogy az utóbbi 5 évben hány ilyen horrornak nevezett szarság született, amik többségének köze sincs a horror-műfajhoz. Most minek kellett a sokak által nagyon várt Doom-ból is egy ilyen csapnivaló szart csinálni.
Alapvetően nem hálás feladat játéksoftware-ből filmet csinálni, mert nyilván ahányan játsszuk a játékot, annyi féle forgatókönyv születik a fejünkben és mind másmilyen filmet készítenénk. Az én Doom-omban például nem volna szakasz, hanem a játékhoz hűen (a pokolmotívummal együtt) egyes-egyedül vergődné magát végig az a szerencsétlen katona a komplexumon, járná be a poklot és térne vissza, mégha az is lenne az ára, hogy egy dialógusokban szűkölködő film születik. Meg lehetne spékelni a főhős pszichikai kikészülésével és pánikreakcióival. Szerintem pont azok az elemek adták a játék hangulatát is, amiket kihagynak a filmből: a karakter magára utaltsága; Dr. Betruger sátáni röhögései; az egyenest a pokolból fölteleportáló rémek; maga a pokol, mint hely, amit mindenki csak elképzel valahogy, de igazából sose szeretné látni.
Tele lett volna lehetőségekkel a story, amik felhasználásával nemcsak egy látványos, de egy maradandó filmet is lehetett volna csinálni. De amik az eddig olvasott kritikákből nekem lejöttek a filmről, hát... az alkotók nagyon nem tettek ki magukért.
Half-Life filmet én is megnéznék, de abból kiindulva, hogy egy ilyen egyszerű story-t, mint a Doom-é is el tudnak cseszni, akkor a Half-Life filmből kb. valami komédia lenne. Az a story még sok rajongónak is homályos itt-ott, nemhogy valami hügye forgatókönyvírónak, aki nem is játszott a játékkal soha.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- Gumi és felni topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest