Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golden9
veterán
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Heroes fan
üzenetére
Ha az egy valós szám, akkor azért játszhatatlan, mindegy milyen gép van alatta. Engine megnyekken alatta.
--------------------------------------------------
Közérdekű közlemény

Ide is bedobom, hátha egyesek még random meg-megnyitják a totyikot néhanapján, csak nem írnak, mert nincs mit/nincs kinek:
Ha valaki még játszik vagy érdeklődik a téma iránt, nézzen be a DOOM Eternal topikba, mert az relatíve aktív, és szoktam róla gondoskodni, hogy a sok bumpmaplensflare mellett legyen némi classic content is.

-
Heroes fan
őstag
Megnéztem csak a 3-dik pálya játszhatatlan.
Normal doom 2 wadot megnéztétek nálam nem műkszik 233018 ellenfél van az első pályán. -
Heroes fan
őstag
ESP.wad ezt a wadot kipróbáljátok?, a 3-dik pályája játszhatatlan nincs fps-em benne, pedig ki lett javítva a gépem szaladnia kéne.
-
JetiRulez
őstag
Nem tudtok róla, hogy a Doom 2 is fönt lenne-e a neten valahol flash formában, mint a Doom Triple Pack?
-
iNfAntRy
senior tag
Üdv! Tudja valaki esetleg, hogy lehet videót csinálni arról ahogy játszom? Láttam már pár speedrun videot, én is szeretnék egy saját videot csinalni, csak nem tudom hogy kell felvenni a saját játékom. Probalkoztam mar kulonbozo leirasok alapjan, de egyikkel sem ment. Aki tud segitsen, köszi.
-
JetiRulez
őstag
Ez a ZDaemon nevű online/LAN multiplayer kiegészítő (konkurens: Skulltag, bár ezt nem kedvelem annyira).
A telepítés egyszerű, csak letöltöd a progit (ha vírust jelez a vírusírtó, nem kell megijedni, nincs benne semmi), bemásolod a mappájába az eredeti doom2.wad fájlt (rád bízom honnan szerzed be), majd indítod. Berakhatod még: heretic.wad, doom.wad, plutonia.wad, tnt.wad fájlokat is, ha szeretnél ezekkel is multiban nyomulni. A Settings vagy Options (fejből nem tudom) menüben add meg a Wads mappa helyét, majd frissíts és listázza is a szervereket. Ha olyan szerverre akarsz csatlakozni, ami kiegészítővel fut, egy OK-zás után automatikusan megkeresi a weben és letölti, majd lehet csatlakozni. Egyes szerverekben lehet ugrani is, azt is érdemes beállítani, meg más egyéb hülyeséget is.
Ja és nézz be a magyar szerverekre, főleg hétvégente van ott élet (HWC klán szerverei, természetesen HWC néven).
Jó szórakozást!
Singleplayerhez pedig a ZDoom kell, oda is csak a wad fájlokat kell bemásolni. -
JetiRulez
őstag
-
alien_
őstag
-
JetiRulez
őstag
Csatlakozzatok a Pimp my Ride klánba! Foglalkozunk ZDaemonnal (azon belül az összes régi Doom résszel), SoF2-vel és CS1.6-tal.
-
gasMask!
tag
Hálásan köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Majd szépen végigpróbálgatom az összeset. 
Amúgy úgy néz ki meglesz mindkét Doom könyv (mármint a regény, nem a játék készítéséről szóló). És már nagyon várom.
-
JetiRulez
őstag
válasz
gasMask!
üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezeket: ZDoom[link], Doomsday[link], Classic Doom for Doom 3[link] (a módot telepíteni kell, megkeresi a doom3-at a gépen és hozzá kell adni a régi doom fájlokat), ZDaemon[link] (multiplayer mod a régi doom-okhoz), ezutóbbihoz van is topic itt[link]. Ezekbe mind benne van gyárilag az egér és az ugrásm nameg célkereszt.
Jó játékot!
[Szerkesztve] -
gasMask!
tag
Van olyan doom i-ii mod ahol egérrel lehet célozni?
Próbáltam guglin rákeresni de semmit sem találtam.
Régi nagy kedvencem a Doom I-II, és igazán jó lenne ha volna hozzá olyan mod ahol egérrel lehet célozni. Van ilyen? Ha valaki tud róla valamit kérem szóljon!
Előre is nagyon köszönöm!
-
piadex2
senior tag
Hello!
Meg tudná valaki mondani, ogy honnan lehet a doom2-t letölteni???
üdv,
p. -
joccadoki
senior tag
válasz
Yeti910331
üzenetére
AZ HOGY???
-
Yeti910331
aktív tag
válasz
Yeti910331
üzenetére
UP!
És a ZDooM meg szaggat.
Vennem kéne DooM 3-at, hogy kipróbálhassam a Classic Doom patch-et a Doom1-hez. -
Stalker-2572
veterán
Személyszerint Doom1-et jobban szeretem, de a 2 sem rossz. 3-ból csak az alfa volt érdekes, amíg nem jelent meg
QuakeWars sem tetszik, lassan írok egy e-mail Carmacknek 
-
Yeti910331
aktív tag
Nektek is homályos (mosott) képe van a játéknak Doomsday-ben? Én sehogy se tudom beállítani rendesen. Most akkor vagy a progi, vagy a videókari szar.
-
joccadoki
senior tag
válasz
Yeti910331
üzenetére
simán kipörgetem
-
nem_tom
őstag
Nem tudná valaki megmondani, hogy miért nem megy nekem a görgő a Doom Builder -nél??? Már azt is kipróbáltam, hogy letöröltem és újra felpakoltam
, de nem vált be, meg még át is böngésztem a beállításokat, de nem találtam semmit.
Előre is nagyon Köszönöm a segítséget!
-
Djuree
félisten
ÁÁÁ, a nagy klasszikus, a JÁTÉK!
Jó hogy van egy ilyen totyik
-
mr.bullet
tag
A Nightmare csak abban különbözik az Ultre-Violence-tól, hogy ott a szörnyek újraélednek...
ui.: Nekem is sikerült végig vinnem a Doom-ban pár pályát köztük a Plutonia-át is...
[Szerkesztve] -
válasz
Yeti910331
üzenetére
Hahó!
Ma már nem vagyok akkora spíler, mint régen, de én az összes DOS-os DOOM motorra épülő játékot végigvittem a legnehezebb fokozaton csalás nélkül.
Doom1, 2, Hexen, Heretic, stb. Az összes Mission Pack-el együtt, amik közül sok, csak a Windows-os keretprogival működött.
Ha jól emlékszem, minden pályának volt valami trükkje NIGHTMARE fokozaton. Csak úgy erőből nem lehetett megcsinálni. Nekem is csak sokadszorra ment, de ha egyszer rájöttem a lényegre, akkor más sima ügy volt később is. Ha jól emlékszem, volt pár Mission PAck, ami nem is engedte a NIGHTmare fokozatot, de azt is a legnehezebben csináltam meg.
Régi szép idők, amikor még volt erre időm...
[Szerkesztve] -
nem_tom
őstag
válasz
Yeti910331
üzenetére
Amikor utoljára nyomtam, még a közepes is nagy gondot jelentett nekem, de biztos sokat fejlőttem azóta, hisz az már majdnem 1 éve volt.

-
Yeti910331
aktív tag
válasz
Yeti910331
üzenetére
UP!
A Plutoniát végigvitte valaki Nightmareben? Nehezen elképzelhető, mivel már Easy-ben is nagyon nehéz.
[Szerkesztve] -
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
Yeti910331
üzenetére
Nem hiszem hogy eredményes lenne!
De attól függetlenül biztos érdekes!
-
nem_tom
őstag
válasz
Yeti910331
üzenetére
húúú... hát az nagyon érdekes lenne.

ÍZI RÁJDER ÖCSÉM!!!!
-
Yeti910331
aktív tag
válasz
Yeti910331
üzenetére
UP!
És eszembe jutott valami állati ötlet. Kormánnyal irányítani a Doom -ot. Rally Feeling
-
nem_tom
őstag
Én vagyok az ''paaa'', csak nevet váltottam, mert nem tetszett!

Próbáltam Nightmare -ba nyomni a doom 2 -t, de csak a 2 -es mapig jutottam.
-
Yeti910331
aktív tag
Hogyan tudnám előcsikarni a játék eredeti zenéit? Az 5.1-es hangkari minden játékban ilyen extra hangszerhangokkal játsza le az összes midit.
-
paaa
csendes tag
-
mr.bullet
tag
De az utolsó pályán csak teremnek a szörnyek, és te a legmagasabb helyen vagy. És le kell menned, hogy a szörnyeked kiírtsadd... Ott az IDDQD, IDCLIP, IDKFA cheatokat érdemes használlni egyszerre, mert fel kell menned egy magas ''oszlopra'', és azután pedig előre menned. És mivel a falon át tudsz menni, ezért ''belemész'' a falba. Ott van egy fej azt szét kell nyírni. és győztél. Az készíti a szörnyeket! De az a fej egy karóra van feltűzve. (És szerintem az a játék készítőjének a fejfe lehet...)
(Ultra Volence-on jó a játék és azon is vittem végig egy cheat használata nélkül! Kivéve az utolsó pályát...
) De csak IDCLIP <---!!! 
(Jó kis cheat-ok mi?
)
[Szerkesztve] -
paaa
csendes tag
(Nem felvágásbol mondom!)
Most játszottam ki a DooM2 -t Ultra-Violance -ben és szerintem, nem olyan nehéz (de nem túl könnyű), pár óra alatt végig vittem.
De sokat sz@rakodtam a map30 -on. -
Yeti910331
aktív tag
válasz
Janoska26
üzenetére
Doom a suliban??? Az melyik suli??? Elsős koromban (1.sulimban) csak ilyen béna szarok voltak, hogy: Alcatraz, Spiderman, Mario. A második sulimban meg 1 fokkal jobbak voltak, de akkor se volt Doom és a 3. sulimban meg egyáltalán nem volt játék szám.techen.
Hogy miből maradtam ki. 
-
mr.bullet
tag
Sziasztok!
A Doom 2 -ben próbáljátok meg:
Ezeket: fhhall -Az összes ellenség megölése azon a pályán, ahol beírod.
iddt -TABULÁTOR GOMBOT MEG KELL NYOMNI, és aztán IDDT,IDDT.
idchoppers -Kapsz egy láncfűrészt.
idclip -Át tudsz menni a falakon.
idbeholdl -Látsz a sötétben is.
idbeholdr - Belemész valami radioaktív anyagba akkor nem lesz bajod ideiglenes.
idkfa -Összes fegyver.
idfa -Minden fegyvernél újratöltés.
iddqd -Halhatatlan vagy.
idbeholdv -Ideiglenes halhatatlanság.
idbeholdi -Ideiglenes láthatatlanság.
idbeholda -''Full automap''.
idmypos - ''Display coordinates and heading''.
Jó sok cheat mi?

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Doom forever, mennyi számtech órát végignyomtunk lanban az osztálytársaimmal anno

-
Yeti910331
aktív tag
Működik a cheat és király, kösz bullet.
És sorolom a Doom nehézségi szintjeit:
I'm Too Young To Die.
Hey, Not Too Rough.
Hurt Me Plenty.
Ultra-Violence.
NIGHTMARE! -
paaa
csendes tag
válasz
mr.bullet
üzenetére
Jól tudom mi az a ''TAB'' de azt mondta, hogy a cheat után kell tabot nyomni! Most akkor így próbálom ki.

Szerk.: Én még azért nem vittem végig Ultra-Violace (nehéz) fokozatban, mert asszem meguntam 1 kicsit a Doom -ot és mással kesztem játszani, de mikor megismertem a Z Daemon -t (multi player progi), akkor kezdem újra nyomni és utána már nem single -öztem, de most a nightmare -ra akarok gyúrni.
[Szerkesztve] -
mr.bullet
tag
Redbull:
Paaa:
Tudjátok melyik az a tabulátor gomb? (TAB) Először nyomjátok meg azt a gombot egyszer, és aztán meg írjátok be, hogy IDDT-t 2x! Ha nem írod be akkor a térképen csak a pálya kis részét fogod látni, ha pedig beírod egyszer, akkor a pálya összes részét. És ha még egyszer beírod akkor azt is látod, hogy hol vannak a szörnyek, merre mozognak és néznek... (Ha pedig még egyszer beírod akkor az egész kezdődik előröl...)
Sok szerencsét!
[Szerkesztve] -
Yeti910331
aktív tag
Helló!
Gyertek Doom1, 2, TNT és Plutonia Multiplayer-ezni! Csak a ZDaemon[link] nevű program kell hozzá meg a Doom-ok eredeti WAD fájlja, amit a ZDaemon\wads mappába másolsz. Belépsz a progiba készítesz 1 felhasználónevet (!!!30000pont eléréséig nem lehet nevet változtatni!!!). Higgyétek el megéri, hiszen rengeteg extra van benne, de lehet extrák nélkül is játszani pár helyen. -
rlazol
veterán
sziasztok,
Tudnátok segíteni? ehhez [link] hasonló screenshotokra lenne szükségem a DOOM-ból vagy bármelyik FPS-ből. A lényeg, h zárt térben legyen, lehetőleg sok vérrel, világosan. 800*600 vagy nagyobb felbontásban.
És szóükségem lenne a vezérlőpultra is...
Nagyon fontos lenne... előre is köszönöm! -
DarkSmile
tag
IDDQD ( o , o )

-
paaa
csendes tag
Hy all!
Imádom a Doom -ot, de még a 3 -at nem próbáltam.
Nem is tudtam, hogy készítenek Doom4 -et is.
-
mr.bullet
tag
válasz
davidboy
üzenetére
Szerintem mindegyik egyhangú:
-Doom
-Doom: Hell on Earth
-Doom 95'
-Doom 3
-Doom 3: Resurrection of Evil
De azért elég jók!
Mellesleg én is így vagyok vele, ahogy te: ''Nekem még mindig a Doom 1 és a 2 a kedvecem, mostanában is játszok vele.''
Doom:[link]
[link]
Doom: Hell on Earth: [link]
[link]
Doom 3: [link]
[link]
[link]
Doom 4: [link]
[link]
A Doom 4-gyel kapcsolatban: Nem tudom, hogy mikor fog kijönni.

De lehet, hogy már ez is készülődik!

Hát, ha ki fog jönni ezekről a képekről ítélve (szerintem) nagy teljesítményű Videó kártya kell majd...
[Szerkesztve] -
davidboy
csendes tag
Nekem még mindig a Doom 1 és a 2 a kedvecem, mostanában is játszok vele. A Doom 3 is elmegy de nekem egy kicsit egyhangu.
-
cslala
csendes tag
válasz
UnConnecteD
üzenetére
Akkor ti már vagy ezerszer végigtoltátok mi?
-
cslala
csendes tag
Szerintem jó játék a doom3 is meg a quake 4 is.
-
Bencus88
nagyúr
válasz
PH! Rajongó
üzenetére
Az elején nekem tetszett de rájöttem utánna már elnézést, hogy egy nagy fos.Így állok a Quake 4-el is.De mindenkinek megvan a saját stílusa.
-
Bencus88
nagyúr
Sose hülyéznék le senkit, csak azt akartam ezzel írni, hogy nem lehet hasonló a game mert akkor senki nem venné meg.A doom 3-at sokan vették meg mert egy nagy elörrelépésen ment át és sok ember kiváncsi volt 2D után hogy oldják meg a 3D-s verziót.És akkor abban az időben a doom 3 nagy game volt.Szóval csak a fejlesztést akartam.Csak enyi.

-
T_Csávó
csendes tag
Üdv!
Én is nagyon csípem a Doom -ot (kivéve a 3-at) mint ti (már amennyien vagytok), jól ellehet ütni vele az időt és nagyon nehezen unható meg.
Nekem a Doom 3 -al az a bajom, hogy nem olyan mint az eredeti doom, mert hamár a Doom folytatása, akkor legyen olyan mint eddig volt!
Nem? -
Yeti910331
aktív tag
Figyelem! Figyelem!
Megjelent a ZDaemon 1.08.01!!!
[link]
(Ez egy internetes multiplayer mód a Doom-hoz.)
Aki akar jöjjön, először is írjatok, aztán megbeszéljük, hogy mikor nyomjuk.

-
Yeti910331
aktív tag
Szerintetek miért van az, hogy a gépenen a Doom 95 640X480-ban szaggat?

-
KaBuTo0
csendes tag
válasz
UnConnecteD
üzenetére
Grat hozzá

én 31.9 perc alatt nyomtam végig
-
UnConnecteD
senior tag
azert doom2 -t vegignyomni nightmare-en 31.5 perc alatt az nem kispalya

-
KaBuTo0
csendes tag
Áhhh DOOM RULZZ!!
Imádom a doom játékot,minden fajtája megvan,és még a könyv meg a doom társasjáték is

Doom legacy meg doom day után még a doom skulltag is van,a skulttag a legjobb
Multiplayerbe nyomom a Skulltagot,nagyon de nagyon jóó

-
Yeti910331
aktív tag
válasz
UnConnecteD
üzenetére
hát ettől nagyon okos lettem ugyanis itt semmit nem ír a multiról..........ja bocs (ez a nightmare-ra vonatkozott)

-
UnConnecteD
senior tag
válasz
Yeti910331
üzenetére
akkor nezd meg [link] ezt

V.ki - Te is
[Szerkesztve] -
Yeti910331
aktív tag
és létezik olyan ember aki végigvitte már valaha NiGhTmArE!-ben valamelyik doom-ot? szerintem lehetetlenség.
-
P.Dude
őstag
Nem rosz de kissé idegesítő!
végig nemvittem de egy darabig kb de már sosem lesz vége.Az 1 valamennyivel könyebb volt de azis kóddal -
Yeti910331
aktív tag
Helló!
Nekem Megvan a 'Doom Colletor's Edition', ami tartalmaz 2 cd-t. Az 1-es a 'Doom 1, Doom 2, Final Doom, Ultimate Doom' van, a 2-esen pedig információk a 'Doom 3'-ról (amikor vettem a cd-t, még nem volt magyarországon a 3. rész). Tehát akinek még nincs, aljánlom, hogy szerezze be mert, 640X480-ban is lehet jáccani. Akinek van attól pedig kérdeznék valamit. Mégpedig csak hálózatban vagy interneten keresztül is lehet-e multizni benne és ha lehet akkor hogyan kell beállítani? Előre köszönöm a segítséget. -
V.ki
aktív tag
most(pár hete) sikerült hozzájutnom ehhez a gamehez,és lenne 1 kérdésem:
A mittudoménhanyadik(asszem 30.) pályán a liftben nemtok továbbmenni.
Vmelyik fegyverrel bele kell lőni párszor a kapcsolóba,de nemtom melyikkel és hányszor.Please help!
-
Komolyan kérdeztem.
-
up
-
Mitől van az,hogy Doomsday-nél ha felrakom a 200Mb textura javítást kb egy óra játék után elkezd szakadozni,először csak kicsit majd minél tovább játszom annál rosszabb.
S a legutoljára feltett egér belövési kérdés az engem is érdekelne,mert tényleg se a collectornál se a sima doom95-ös verziónál nem lehet életre kelteni az egeret.
Irjáka readme-ben,hogy szedjünk le valami javítást meg is kerestem,de azzal sem megy.
Hogy lehet megcsinálni? -
Viktor77
titán
Segítség!
Megszereztem a Collector's Editiont. El is indul mind a 3 game, de az istennek nem tudom alájuk belőni az egeret (MX500). Van valami trükkje? -
Sensut
őstag
Ha valakit még érdekel, kijavítottam az oldalamról letölthető Doomsday motort, valamint letölthető hozza a magyarítás is.
[Szerkesztve] -
PsyhoApu
csendes tag
Final doom az megvan még ps-re

A zenéi nagyon ütősek voltak, sookal parásabbak voltak mint a mostani doom efektjei
-
nincs meg nektek a final doom és az unlimited doom?
-
Sensut
őstag
Nos, az a helyzet, hogy tényleg sz@rrá mentek a 180 MB-os oldalak. Én anno leszedtem és meg van, de csak beleszőve a Doomsdaybe, mivel az eredeti .zip-et nem tartottam meg. A Doomsday pontosan 652 MB-os telepítővel rendelkezik (hagy ne részletezzem a tartalmát). Na most, bizonyos okokból kifolyólag a gépemet nem oszthatom meg. De ha valaki küld nekem egy FTP címet, szívesen feltöltöm a telepítőt, ami cool. Aztán azt tesztek vele, amit akartok. Vagy bármi egyéb ötlet jól jön, miként küldhetem el nektek.

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Jogász topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ford topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Majd szépen végigpróbálgatom az összeset. 

) De csak IDCLIP <---!!!