Hirdetés
- CES 2026: új Ryzenekkel viszi be az AI-t az autóiparba az AMD
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Pánik a memóriapiacon
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andie
őstag
Üdv a topicnak és a kezdeményezésnek.
Ez elég különleges téma, igencsak megosztja az embereket tapasztalataim szerint. Elég ha példaként jómagam és kedvesem emlitem. Én még soha nem adtam vért, még ha lehetöség volt rá, akár itt cégen belül, akkorsem. Lehet kövezni. Párom, de főleg a huga meg hakell, hanem mennek. Ha lehetne, minden nap adnának. Nem érdekli öket se az, hogy utánna órákig szédelegnek, se a véraláfutásos kar, se a fertözésveszély (tudom, áá, nincs), se semmi. Párom egyértelmüen kinyilatkoztatta, hogy ha ö feldobja a talpát, nyugodtan szedjék szét, adják a szemét ennek, a fülét annak, stb.
Én már a gondolattól is borzongok. Nem, nem félelem ez, mint ahogy T. moderátorunk itt irta alant, jóltüröm a tüt, vettek már tölem vizsgálathoz vért nem egyszer, meg kaptam injekciót is párszor. Egyszeren attól berzenkedek, hogy halálom után feltrancsirozzanak, és egy halom húsként feküjdek a kukacok közé. Tudom, akkormár nemmindegy? Hát, igy élőként nem. Nekem.
Még mielött máglyán megégettek, az érem másik oldala : viszont a családomért, netán barátaimért mindent. Ha öcsémnek, páromnak, szüleimnek szüksége volna pl fél vesémre, stb, akkor gondolkodás nélkül feküdnék a kés alá. Vérröl nemis szólva.
De csak úgy, önszántamból bemenjek, alávessem magam egy ilyen veszélyes procedúrának, hogy kiszippantsák a csontvelömet, jókora fertözésveszélyt - és még nemtudjuk miket - elöidézve... hát elnézést, nem.
Már a vérrel kapcs is az az álláspontom, hogy nem véletlen van az bennünk, és nincs felkészülve a szervezet erre a folyamatos veszteségre. Oké, az ösember is meg-meg sérült, de sztem nem 3-4 decit havonta (vagy milyen rendszeresen csapolják manapság). De ez még oké. A vér újratermelödik relative gyorsan, bár higul ugye. Hogy aztán ez jóe nekünk, nemtudni, neme késöbb magas vérnyomás (a szervezet felkészül az újabb csapolásra) lesz a vége, stb. De hogy a csontvelö??? Természetes módon ugye az ember soha nem veszit csontvelöt - szóljatok, ha tévedek. Oké, hogy úgy terveztek meg minket, hogy szinte mindenünk reprodukálódik, hála a tervezőnknek, bárki is volt, de félek, a csontvelőveszteség - és pótlás még nem teljesen feltérképezett dolog...
Hangsúlyozom : ez az én véleményem, semmiféle tudományos vagy nemtudományos munka nemáll a háttérben, és abszolute nem rombolni akarom a topic morálját - sőt, emberileg kizárólag támogatni tudom! És elismerésem a bátraknak!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ CORE I5 14400F GAMER MAX PC 16-32GB RAM 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 2ÉV GAR!
- Új (kibontott) Sage Express Impress SES876BSS
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 5 5600X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ RTX 5060 8GB DDR7 2ÉV GAR
- Laptop hűtőpad 15' laptopokhoz
- ÚJ 4K CORE I5 14400F Gamer MAX PC 32Gb RAM 512GB NVME SSD ÚJ GAINWARD RTX 5060 8Gb DDR7 2ÉV GAR!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest