Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztosz89
csendes tag
válasz capafog23 #5494 üzenetére
Még egy ötletem támadt időközben, csak megvalósítani nem volt időm.
Mikor elsőre beüzemeltem a NAS-t akkor is produkálta ezt a villogó LED-es hibát, akkor az oldotta meg, hogy a 80-as HDD-t (akkor még csak az volt benne) átraktam az asztalimba, leformáztam, és úgy tettem vissza.
Ezt majd még eljátszom, hogy leformázom a 80-ast, és csak azt teszem bele, majd úgy indítom el.
A terráson már van párszág Gb adat, azt egyelőre félrerakom...Visszajövök majd a fejleményekkel, hátha másnak is hasznos lehet.
-
-
bulek
tag
válasz capafog23 #5443 üzenetére
Érdekes, hogy nem olvassa fel az azonos film-felirat kombót. A régebbi minidlna nekem is okozott ilyet, azt legtöbbször fájl encode hiba volt. UTF8<->ANSI közti konverzió notepad++-szal megoldotta. A legfrissebb, ffp-ből (barmalej2 repo) felrakott 1.20 is simán viszi, pedig egy 2010-s Samsung TV-m van.
A felirattámogatást meg egyszerűen le tudod tesztelni, felteszel pc-re egy dlna szervert (servioo) és kiderül. -
gabika1969
aktív tag
válasz capafog23 #5432 üzenetére
Semmi gond...ez (RO vagy RW a Status ablakban) csak jogosultsagi problema, ami a puttyban adott paranccsal azonnal orvosolhato...du. beteszem ide...ez egyebkent minden ujrainditaskor elojohet, a puttyban egyszeruen javithato. Nekem ez az FW nagyon megfelel es profi, mar a keszulek lehetosegeihez merten...probalgassatok, izles kerdese...
[ Szerkesztve ]
Üdv Mindenkinek!
-
Multibit
nagyúr
válasz capafog23 #5368 üzenetére
Igen. Telefon a Diginek, hogy adjanak publikus IP-címet!
A DIGI Net (LAN, PPPoE) topikban ez rendszeresen visszatérő téma. -
agyhalal
aktív tag
válasz capafog23 #5342 üzenetére
Én Revoltec AirGuard 40x40x10 mm hűtő ventilátor-t raktam bele 3 évvel ezelőtt. Azóta is hiba nélkül megy benne.
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
scansat
tag
válasz capafog23 #5228 üzenetére
Ez jó kérdés? Ez konkrétan engem is érdekelne. Nálam meg az van, hogy kinőttem a merevlemezt és cserélném nagyobbra. A főkönyvtár "csomagok" mappában ezek vannak:
Akkor ha kidobom az 1 Terást és teszek új merevlemezt, ezeket elég lenne esetleg csak átmásolni és konfigurálni? Végül is tök jól működik, csak kevés a hely...
-
-
csikimara
csendes tag
válasz capafog23 #4759 üzenetére
Elég bosszantó a dolog...végre fut a transmission,fut a minidlna, de a minidlna nem lát semmit. Üres a vinyó,egy sorozat 1 részét másoltam át,azt pakolgatom más-más helyre,hogy hátha egyszer csak megpillantom a tv-n keresztül. Reménykedem,hogy lesz erre is a fórumon megoldás.
-
szaszab
aktív tag
válasz capafog23 #4649 üzenetére
Nekem LG tv-m van, és néha elfelejti alapból megjeleníteni a feliratot, külön be kell kapcsolni, miután elindítottam a filmet. Egyébként csak az srt-t ismeri fel, és csak akkor, ha a film és a felirat neve megegyezik (a kiterjesztést leszámítva)...
Minidlna-val osztom én is a tartalmat. -
gabika1969
aktív tag
válasz capafog23 #4645 üzenetére
Nálam korábban ez a beállítás volt. Ehhez a NAS-on kell csinálj egy Media könyvtárat, majd benne egy Music, Pictures, Videos mappákat és az anyagokat ezek szerint szelektálva betenni.
Értelemszerűen más mappákat is csinálhatsz, de a lenti elvet b e kell tartani:
Ez a minidlan.conf szerkesztése:Üdv Mindenkinek!
-
capafog23
őstag
válasz capafog23 #4643 üzenetére
Azt már meg oldottam mostmár csak azt írja ki hogy "No MAC addresses found!"
de a google nem a barátom, elakadtam.Szerk: Látszik a tv-n a "pingvin" csak nincs meg az a mappa amit meg akarok osztani csak az "opt" mappa ami alapból benne van a megosztásban.
[ Szerkesztve ]
-
gabika1969
aktív tag
válasz capafog23 #4640 üzenetére
Biztos, hogy nem! Szerintem nem indítottad el. Ha Putty-al belépsz és üt egy "ps"-t a listában láthatod, hogy mi fut. Ha nem megy a dlna, akkor indítsd el vagy a szerkeszd a a minidlna.conf fájlt, a megfelelő mappák miatt.
A szkennelés néhány perc alatt le kell fusson.Üdv Mindenkinek!
-
-
Vieron
tag
válasz capafog23 #694 üzenetére
Nekem jelenleg az alap 20/10 digi van, lekorlátozva 10/5-re, hogy azért tudjak netezni is mellette, nincs vele gond, bírja memóriával, olyan 50 körüli torrent van bent.
Viszont ennél a sebességnél már nekem is állandóan üvölt a ventilátor, előtte 8/512 volt, csak néha kapcsolt be... -
Thusor
őstag
válasz capafog23 #692 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Csak azért kérdeztem mert nekem 30Mbit le- és 3Mbit feltöltési sebességű netem van. Nem tudom, hogy ezt mennyire bírná.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
hgabesz86
csendes tag
válasz capafog23 #602 üzenetére
Meglepő. Nálam 49C-nál már maxra kapcsol a venti a vinyók 38-39 fokosak. Szoba 21-22 fok.
2db Samsung 1 TB 7200rpm dolgozik benne. Azt még megértem, hogy itt már bekapcsol, de hogy fényéveket kell várni, hogy üresjáratban lehűljön... Na mind1, most felraktam a padlásra így a proci nem megy 25C fölé és a winyók is 6C-osak, itt már pöröghet amennyit akar
Üdv. -
glugi
tag
válasz capafog23 #521 üzenetére
Szia!
1. Routeren a kívánt portot (azt hiszem transmissionnél 51413 az alapértelmezett) forwardolni a nas ip-címére.
2. Transmission settings-ben (settings.json vagy pl a remote programban remote settings) beállítani az incoming port-nak azt, amit forwardoltál.Aztán pl a remote programban klikk a test portra, opennek kell lennie, meg persze máshol is meg tudod nézni. Nálam az upnp is engedélyezve van a routeren és a transmissionben is, de ez nem feltétele egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
teleguru
csendes tag
válasz capafog23 #450 üzenetére
Szerintem greent vegyél. Picivel fogyaszt kevesebbet a WD viszont a SAM-mal tuti nem lesz gar vesztésed. Hosszú távon sztem inkább a gar a fontosabb. Jahh és a WD gyorsabb is viszont ezzel a nassal nem tudod kiaknázni a plafonokat mondjuk úgy 120Mbyte/sec-et A lényeg h green legyen alacsony fogy alacsony pörgés csendesebb is mint a 7200asak.
Új gyári Apple kijelzők, érintők. HÍVJ bátran
-
teleguru
csendes tag
válasz capafog23 #447 üzenetére
Így van. Az intelli sync számálót túlpörgeti a nas ami gar vesztéssel jár. DE láttam már rá megoldást a neten. egy sort kell SSH-n parancssorból kiadni és helyesen működik utánna.
Én pont tegnap vettem bele Seagate 1TB os vinyót 7e ért alkalmilag Tökéletesen működik. Most úgy egy évig el leszek vele aztán jöhet a WD vagy SAM 2Tb os majd egy picit drágábban.
Nyáron néztem bele 2Tb os SAMSUNG-ot 10.500,- volt most uaz 16.000,- várakozunk a gazdaságuk csak úgy robog...Új gyári Apple kijelzők, érintők. HÍVJ bátran
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elemlámpa, zseblámpa
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Windows 11
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!