Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- RAM topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Steam Deck
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
zengoe
csendes tag
válasz
SimonMágus #88 üzenetére
Lehet, hogy valami apróságot ügyetlenkedek el. Pl. apróság, de a sterescopic-nál nem állítottam a próbálkozásoknál teljes képernyőre a képet. Reménykedem, hogy a blu-ray 3d-nél is valami ilyen hasonló pici dolog okozza a hibát.
-
zengoe
csendes tag
válasz
SimonMágus #88 üzenetére
Sikerült!!!
A leírt stereoscopic-s beállítások, 1024x768 felbontás 32bit színmélység 120 Hz mellett működik a 3d. Bár a letölthető filmek csak tesztnek jók, de a 3 gyerekem is nagy élvezettel nézte. Köszönöm.
Már csak a 3d blu-ray-t kellene életre kelteni (az sem zavar már, ha a natív felbontást nem tudom használni 3d-ben).
Nem tudom, hogy nem egyszerűen frissítenem kellene-e valami driver-t?A CyberLink Blu-ray Disc and 3D Advisor (v2.O.3226.O) tesztjének eredménye a gépemen:
Scan for 3D Content Playback Result:
Unknown
Blu-ray 3DCPU: AMD Athlon(tm) II X3 445 Processor - Pass
Hardware DuaI-Video Decoding Capability for MVC: - Unknown
System Memory: 4096 MB- Pass
Operating System Windows 7 - Pass
Graphics Card: ASUS EAH5450 Series - Unknown
Grafics Card Driver 8.680.0.0 - Pass
Blu-rayDisc Drive: H-DT-ST BDDVDRW CH10LS20 - Pass
Software Player: PowerDVD 10 10.0.2325.51 - Pass
Video Connection Type: Digital (with HDCP) - Pass
3D Display: ACER P1303W - PassKét helyen ismeretlen az eredmény. A kártyám rendben van, szerintem. Ugyanakkor a powerDVD programban bizonytalan számomra, hogy melyik típusú képernyő (projektor nincs) lenne a megfelelő. Igaz egyiknél sem működött. Van-e ötletetek a teszt eredménye alapján, hogy mi is a probléma oka? Nagyon köszönöm az eddigi sok segítséget. Örülök, hogy már ma láthattam 3d-ben kis filmeket. (A blu-ray 3d film karácsonyi ajándék lenne a családnak is, ha sikerülne megnézni.
)
(A szemüvegek: Acer E1b DLP 3D fekete)
-
domi007
őstag
válasz
SimonMágus #88 üzenetére
Azt hiszem ATI kártyát használ ehhez nem kell az iz3D driver cucc?
-
priti
addikt
válasz
SimonMágus #83 üzenetére
A legnagyobb jóindulattal azt feltételeztem, hogy a DMD vezérlő egyforma, képes 120 Hz-es képfrissítéssel operálni a vonatkozó típusokban, de valami egyéb elektronika is van mindegyikben, ami viszont csak az 1024x768-as adatsűrűséggel boldogul. Szóval gondoltam mi van ha az elektronikának ez a része nem aktív abban az esetben ha a bemenetre adott jel natív felbontású? Ez megmagyarázná, hogy az 5360 vagy a V700 miért tudja a 120Hz-et HD-ban is, mert ezeknek pont a 16:9-es HD felbontás a natív így nem jön elő a "gyenge pont", emiatt gondoltam rá, hogy 1280x800-ban lehet hogy tudja a 120Hz-et attól függetlenül, hogy ez jóval nagyobb adatsűrűség, mint az 1024x768, mert ennek meg ez a natívja, de ez csak feltételezés volt persze és könnyen lehet hogy igazad lesz és átverték, csak nem nagyon értem miért. Ha egy eldó mondta volna neki, aki jutalékot kap ha rásózza a cuccot, akkor érteném, de így... fura, hogy nem ajánlottak neki másik típust.
-
priti
addikt
válasz
SimonMágus #79 üzenetére
Azt a manual-t én is néztem, de az ilyen kötegelt kézikönyv. Ezt a könyvet adják százféle típushoz, füle mögé teheti. Az itt a gixer, hogy az övé nem 16:9-es natívban, hanem 16:10-es. Ezek az elektronikák meg szarok. Csak egy olyan aktív eszközt tettünk be próba erejéig, ami úgy néz ki, hogy egy kis adapter asszem 9V DC de tökmindegy hozzá a kis dobozka ami úgy néz ki, hogy van egy DVI meg egy optikai bemenet elöl és a két bemeneten ami jön kép meg hang azt a fenekén ki tudja dobni egy HDMI-re és már ettől vége volt a fullHD-nek, egyszerűen nem engedte át ez a szar csak az 1024x768-at, pedig hát ez mi, ez egy semmi. Ahogy nő az adatsűrűség a felbontás emelésével ezek a "régi" tervezésű nyákok tök alkalmatlanok ez világos, csak nekem az nem jött le a hsz-éből hogy a PC-n a VGA driver feldobja e neki választható felbontásként a 16:10-es natívját a projinak vagy nem, mert az 1280x800 nincs benne a táblázatban a specifikációban
Az Acer meg állítja, hogy natívban tudja a 120Hz-et a vasa.
Amúgy részvétem zengoe, ez qrva dühítő
gondolom pipa vagy.
-
balazs_t
tag
válasz
SimonMágus #76 üzenetére
Lassan kezd tisztulni a kép, bár még mindig nem értem én sem pontonsan, ezt a DLP linkes varázslást. A 3D vision teljesen tiszta, csak azt nem tudom, hogy akkor most a DLP link működését külön be kell kapcsolni a projektoron vagy neki is van valami software telepítve a gépre, esetleg pl. a filmlejátszónál kell beállítani? Illetve azt nem értem, hogy ha a v700-hoz nem vették meg a 3D Vision licencet akkor hogy van a menüjében 3D Vision mód?
Az eladás dologról pedig privátban értekezzünk, mert elég komoly kezd lenni az elhatározásom.
-
zengoe
csendes tag
válasz
SimonMágus #75 üzenetére
Az Acer-t e-mail-ben megkerestem még vétel előtt. A válaszuk az volt, hogy mindegy milyen kábel, mindegy melyik csatlakozó, csak a natív felbontásban küldjem a jelet. (A kézikönyv szerint nem így van. Legalábbis én nagyon nem így értem.)
A vga kártyám elvileg sokkal nagyobb felbontás mellett is támogatja a 120 Hz-t. A projektor esetében pont ott nem tudom a natív felbontásra beállítani, ahol a kézikönyv szerint a projektor nem támogatja azt vga jel esetén.
Ki fogom próbálni hdmi kábellel is. Illetve minden próbálkozásomat majd leírom. Sajnos egyelőre időhiány miatt (munka) nem tudok kísérletezni.
-
SimonMágus
senior tag
válasz
SimonMágus #75 üzenetére
Már nem tudom szerkeszteni, sajnos ez egy ilyen műfaj, ha komolyan gondolod, akkor ki kell fizetni a megfelelő licenszdíjakat. Sajnos egyelőre sem a Total Media Theatre sem a Power DVD nem támogatja megfelelően a dlp technológiát, de mindkettőnél dolgoznak a megoldáson külföldi fórumok szerint.
-
D.Va
őstag
válasz
SimonMágus #38 üzenetére
Hát nekem marad végül a piros-kék szutyok mert végül nem 3D-s projit veszek hanem normál FullHD-set... De így legalább nem kell lecserélnem a 4870-emet.
-
zengoe
csendes tag
válasz
SimonMágus #39 üzenetére
Köszönöm a választ. Kezdem érteni.
-
domi007
őstag
válasz
SimonMágus #39 üzenetére
Kösz, ez megvilágította a technológiát mögötte, nem voltam biztos még ebben sem
-
domi007
őstag
válasz
SimonMágus #14 üzenetére
Értem, de akkor az alapban nem tévedtem - 3D vision cuccok nélkül nem lesz DLP 3D nVidia úton
-
domi007
őstag
válasz
SimonMágus #3 üzenetére
Kösz szépen a reakciót, nagyon sok mindenre választ adtál.
Az én kérdésem mindössze annyi, hogy az nVidia honlapja szerint a 9xxx széria is alkalmas a 3D mozik megjelenítésére, ezért én arra gondolok, hogy elméletileg akkor lehetőség van egy Ion-os Atom procis géppel is 3D-t nézni, mondjuk egy Viewsonic PJD6531W-vel, nem igaz?Várom majd a kész rendszerről a tapasztalatokat, és még egyszer kösz
DOMy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Autós topik
- További aktív témák...
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest