Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Corsair tápok
- Teljesen a játékosok szolgálatában
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiralybali
tag
Sosem használtam Dr.Divx-et, de mivel az is veszteséges tömörítés (bár persze maga a DV is az), romlik a minőség, de persze te választod meg, mennyire.
A leszedett DV avi-ból 3 lépésben csinál divx-es avit, szinte 0 szakértelem kell hozzá. Hogy mennyire veszteséges a tömörítés azt nem tudom. Úgy emlékszem lehet beállítani, hogy a kép tömörítése során low - medium vagy high quality-t akar az ember. Egy pár perces 1.1G-ás DV aviból high quality mellett (2 pass után) 90 Mega körüli avi készült. Nekem monitoron nézve nem okozott olyan érzetet, hogy romlott volna a minőség.
De azért is kérdeztem rá az alternatívákra, hogy okosodjam.
''Keret''programnak (amin keresztül a codeceket használod, azaz tömörítesz) jó az ingyenes, félmegás VirtualDub. 1.6.2 a legújabb, ez már kezeli a DV-AVI type 2-t.
Letöltöttem ezt, de még haza kell vinnem és fel kel tennem.
Más fórumtémában láttam olyat, hogy VirtualDubMod. Ezt is letöltötem valami 1.5.10.1 verziót. Mi ez a két progi? Ugyanarra valók?
Ha jól értem, akkor átszedem valamivel a kamerából a cuccot DV avi formátumba, majd valahogy (még nem tudom hogy) ráengedem ezt a VirtualDub-ot, ami szépen összetömöríti nekem. Kell-e ennek során valami mágikus paraméterezést megadnom (pl. bitráta, stb.), amihez érteni is kellene, vagy a pórnép számára is érthető quality megnevezésekkel operálhatok, mint a DrDivX-nél?
xvid (kép) és mp3 (hang) kombinációt szeretem
Eszerint gondolom az is megadható a proginak, hogy melyik codec-eket használja?
Üdv. és köszi az eddigi segítséget is -
corlagon
senior tag
Módosítok, ez totál zavaros lett, kérdezz, ha valami nem jön át.
Profik meg persze javítsanak ki nyugodtan ezerrel.
1. mod:
Ha VirtualDubot használsz, az nem tud szalagról DV-t közvetlen capture-olni, ezért kell a másolás előbb DV-avi-ba. Komolyabb (drágább) szoftverek, Ulead Moviestudio, Adobe Premiere meg hasonlók biztos tudják ezt egyből is.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660 SUPER 6GB Zalman T4 Plus 450W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB telefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő