Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
Új hozzászólás Aktív témák
-
corlagon
senior tag
válasz
Kiralybali
üzenetére
Jól sejted! Írom a választ, csak előbb tápolok.
Na tehát:
Kaptam karácsonyra egy Panasonic NV-GS11EG típusjelű DV mini kamerát.
A hozzá adott USB kábellel és software-el csak állóképeket tudtam leszedni a számítógépemre.
A legtöbb kamera Firewire (jobbanmondva IEEE 139valahány) porton visz át mozgóképet, USB-n nem.
Némi görcsölés után beszereztem egy firewire kábelt és Windows Media maker segítségével már le is tudtam szedni a felvett anyagokat DV avi formátumba. Ezek mérete azonban mellbevágó.
A Media Maker alapból tömörítetlen DV-AVI-t (abból is asszem 2-es fajtát) hoz létre a vinyódon, vagyis egyszerűen átmásolja szalagról. Lehet tömöríteni is, a MM wmv-t is gyárt elég egyszerűen, de én hanyagolnám, a divx avi jobb.
Az alaplaphoz kaptam egy WIN DVD Creator Platinum 2 software-t. Azzal még nem próbáltam ki a letöltést a kameráról, de gondolom az is kb hasonló méretű avi-t produkálna. /Azért gondolom ezt, mert ezzel a progival összevágott filmecske is olyan hosszú, mint a movie maker-rel összebarkácsolt./
Ha nincs tömörítés, pont ugyanolyan hosszú lesz.
Ez után találtam egy számítógépes újság CD-jén egy Dr Divx progit (15 napos verziót), amivel sikerült összetömöríteni az avi-kat, és még a képminőség sem romlott.
Sosem használtam Dr.Divx-et, de mivel az is veszteséges tömörítés (bár persze maga a DV is az), romlik a minőség, de persze te választod meg, mennyire.
- Van-e ebből a Dr Divx csodából valahol ingyenes verzió?
- Van-e esetleg más olyan ingyenes progi, ami kezelésében hasonlóan egyszerű, és divx, vagy xvid formátumba tömöríti a DV avi-kat?
Tisztázzuk: a divx és xvid az codec, az .avi az formátum (kép és hang együtt). A Divx 5.2.x kereskedelmi codec, de van ingyenes (majdnem full) verziója, az Xvid 1.0.x ingyenes és kb. ugyanazt tudja. ''Keret''programnak (amin keresztül a codeceket használod, azaz tömörítesz) jó az ingyenes, félmegás VirtualDub. 1.6.2 a legújabb, ez már kezeli a DV-AVI type 2-t.
- DV avi-t milyen más formátumba érdemes még tömöríteni, milyen ingyenes progival?
Lásd előző pont, én a xvid (kép) és mp3 (hang) kombinációt szeretem.
Húh ez jó zavaros lett, meg hosszú (éhes vagyok
), ajánlom a köv. alapvető linket:
Bővebben: link
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gumi és felni topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Androidos tablet topic
- Arc Raiders
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 94% Akkumulátor
- DXRACER Prince L gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB ÚJ Zalman T4 Plus 600W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), ajánlom a köv. alapvető linket: