- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Olyan diktafont keresek, ami legalább 1 hetes ( 168 órás ) folyamatos működésre alkalmas.
Létezik egyáltalán ilyen?Köszi.
-
peter0117
tag
Hello! Valaki nézi még ezt a topicot? OlympusVN 2100pc diktafonhoz keresek adatkábelt. hol lehet ilye venni?
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Erről mik a vélemények? Olympus WS-650S
-
gothalexa
csendes tag
Sziasztok,
olyan diktafont keresnék amely alkalmas arra, hogy akár egy 100 fős teremben is felvenné úgy a hangot, ha az oktató a terem egyik végében van a diktafon pedig a másik legtávolabbi ponton. Olyat szeretnék ami nem több 5000-nél, használt is megfelelne...Valamint fontos lenne, hogy ne adjon ki pittyegő hangot amivel lebukhatnék...... -
1010
őstag
nekem még orsós magnó van arra énekelek
[Szerkesztve] -
xeri
tag
Még1x kösz a segítséget. A sok érv után végülis ránézésre beleszeretett a párom egy grundigba, úgyhogy hiába is próbáltam volna technikai paraméterekkel meggyőzni
Szerencsére viszonylag használható felvételeket csinál, ha nem a leghátsó sorba ülnek vele, úgyhogy egyelőre marad. Elég halkan rögzíti a hangot, szintet nem lehet rajta állítani, viszont meglepően tiszta, így könnyen fel tudom hangosítani utólag. Érdekessége még, hogy a menüjében 48kbit a legalacsonyabb érték, amit voice-hoz meg lehet adni, a felvétel viszont 32kbites lesz
-
bwoay
nagyúr
a minőségére. pontosabban a mikrofon érzékenységére.
miközben az iRiver érthetően rögzítette a TV hangját,
addig az iAudio felvételén nem hallani semmit. Kicsit játaszadoztam utána a beállításokkal,
valamit javult, de messze az iRiver szintje alatt maradt.
(utóbbi viszont elég zajos felvételt csinált, szóval egyik sem az igazi)
[Szerkesztve] -
xeri
tag
-
xeri
tag
Csak most olvastam a szerkesztett #20-at, jó a tv-híradó is vagy akármi, csak ne legyen túl hangos a tv és viszonylag távolról kéne rögzíteni. 22kHz- 40-48kbit/s körül.
u.i.: a 999-es ára elég húzós (ami azt illeti, az összes iRiver rohadt drága). Meizu ME-ről vagy Meizu E5-ről pl. tud valaki valamit?
-
xeri
tag
Pont az a bajom nekem is, hogy a diktafon által nyújtott extra szolgáltatások helyett sokkal használhatóbbak számomra az mp3-asok által nyújtottak, miközben az utóbbiak olcsóbbak és/vagy jóval több memóriával rendelkeznek.
Nem akarok pofátlan lenni, de tudnál csinálni esetleg egy próbafelvételt? Szoba egyik sarkába a kütyü, másikba te, közepes hangerővel 1-2 mondat (alacsony bitrátával rögzítve), aztán visszafejteni? Eddig is rengeteget segítettél, ez lenne a hub a tortán -
bwoay
nagyúr
én nem szoktam ilyesmire használni,
ez az egy eset volt, igaz, akkor nagyon örültem, hogy tud ilyet.
szerintem a diktafonok jobbak, bár erről még nem volt alkalmam meggyőződni.
azt láttam, hogy amik már rendelkeznek USB csatlakozóval,
azok kb olyan árban vannak, mint egy 256-512-es mp3 lejátszó.
az olcsóbbaknak meg nemigen látom értelmét,
ha nem lehet gépre kötni, akkor nagyon leszűkül a használati kör. -
bwoay
nagyúr
infopatika.hu, itt érdemes nézelődni és vásárolni is egyaránt.
nekem egy iRiver iFP-590-el vannak tapasztalataim,
illetve most egy iFP-999 van (de a kettő ilyen téren tök ugyanaz):
mint. frek. (kHz): 11.025, 12, 16, 22.05, 24, 32, 44.1
bitáta (kbps): 8, 16, 24, 32, 40, 48, 56, 64, 80, 96, 112, 128, 144, 160
(a magasabb bitráták a diktafonra vonatkozó beállítások között nem érhetőek el,
viszont a line-in/external mic-nál megy tovább: 192, 224, 256, 320)
Diktafonnál van még ki/bekapcsolható AGC (automatic gain control),
ami a jelerősítés automatikus szabályozása, pl ha a felvétel alanya mászkál,
akkor az észlelt hangerő függvényében változtatja a ''kivezérlést'', kompenzál.
Van még rajta VAD (voice auto detection).
Itt 10 lépésben állítható a ''küszöb'', vagyis hogy mi legyen az a hangszint,
amit már csendként kezel, és felfüggeszti a felvételt,
illetve az, hogy milyen hosszan függessze fel (mp-ben állítható, 1-10-ig).
Lejátszásnál állítható a sebesség +/- 9 fokozat van,
illetve van egy ún. study mód, aminél be lehet állítani léptetési (m)értéket,
10 és 60 mp között, ilyenkor a számléptetés funkció helyett a tananyagban
tudunk ugrálni a beállított érték szerinti lépésekben.
hozzá kell tennem, hogy az iRiver némileg kakukktojás, mert
itt látszik, hogy nagyon komoly figyelmet fordítottak a diktafon funkcióra,
ezért ilyen sokrétűek a beállítások.
ellenpéldaként felhoznám az iAudio U3-at,
ami mp3 lejátszóként komolyabb, viszont diktafonként használva
csupán a következő beállítások érhetőek el:
voice bps: 32, 64, 80, 96, 128 k
mic volume: Auto, 1, 2, 3, 4
voice activate (ez ugyanaz, mint a VAD): on/off
illetve itt még bekapcsolható, hogy a line-in mikrofonszintű bemenetként funkcionáljon,
ez nem rossz.
a lejátszási sebesség itt is állítható, lassítani 2, gyorsítani 10 fokozatban lehet,
meg asszem van lehetőség bookmark elhelyezésére,
de tudtommal track-enként csak egyet lehet elhelyezni.
én a korábban említett iFP-590-el készítettem egy közel 100 perces felvételt,
meg voltam elégedve az eredménnyel
(kis terem, csendes körülmények, beállításokra nem emlékszem,
a bitráta 128 volt, ami ugye bőven-bőven sok).
ha gondolod, csinálhatok tesztfelvételt mindkettővel, pl TV-ből
(a saját hangom nem adom hozzá)
viszonyítási alap:
beállítottam az iRivert 32 kHz-re és 64 kb/s-ra,
így 6 óra 37 perc-hez elegendő helyet ír a 186 MB-nyi szabad helyre.
[Szerkesztve] -
xeri
tag
Kösz a gyors választ
Esetleg tudsz konkrét típust mondani, amivel van tapasztalatod? Milyen minőségű lehet a beépített mikrofonjuk?
Milyen lépésekben lehet vajon a bitrátát állítani? Gondolom, ez is típusfüggő. 512MB-osban gondolkodom, és ha eléggé le lehet butítani, nem lenne baj, ha ráférne 40-50 óra.
Ha tud valaki konkrét linket egy-egy típusról, ahol ilyen részletek is vannak, azt is megköszönném. -
bwoay
nagyúr
általában mp3-ban, 128 kb/s-ig tudnak rögzíteni (44100 Hz),
de van, ahol mind a mintavételezési freki, mind a bitráta széles skálán állítható
(utóbbi akár 320-ig). Van, hogy wma-ban rögzít, wav a legritkább.
sok lejátszón csak a beépített mikrofon használható,
de amiken van line-in, azokra köthetsz külsőt is.
hogy mennyit képesek rögzíteni, az nyilván a beállított minőségtől
és a kapacitástól függ, de ugye egy 256 MB-osra is felfér 4 óra kiváló minőségű mp3,
tehát beszédhangból ennek többszörösét tudja tárolni. -
xeri
tag
válasz
morfondőr #16 üzenetére
Szerintem beszédhanghoz bőven elég, 1-2khz-nél magasabb hangot ritkán ütünk meg
Nekem is kéne egy hangrögzítő cucc, előadásokra, de én máshonnan közelítenék. Az MP3-as lejátszók jó részében van mikrofon és tudnak is felvenni, emellett másra is jók, ráadásul kisebbek és szebbek a diktafonoknál (a beépített hangszóró, a felvételek csoportosítása/rendezése/szerkesztése és a többi diktafonos funkció nem kell, gépre fogom tölteni az anyagot). Sajnos nemigen találok infót arról, hogy milyen formátumban, minőségben és mennyit tudnak ezek rögzíteni, nyilván nem ez a fő paramétere egy mp3-lejátszónak. Ezért megköszönnék minden infót ezzel kapcsolatban - olyanoktól, akik láttak már valakit, aki erre (is) használ egy ilyet.
Remélem, kicsit felpörög a topic, mert sürgős lenne a beszerzés -
morfondőr
addikt
UP!
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Diktafont készülök venni, már ki is néztem itt egyet a PH!-n, de kérnék egy kis segítséget a hozzáértőbbektől! Egy Philips Voice Tracer 7780-ról lenne szó, néztem a specifikációit, és megfelelőnek tűnik, de egy vmiről nem tudom, hogy jó-e vagy sem.
Frequency response up to: 300-7500Hz. Kicsit kevésnek tűnik nekem a 7500Hz! Elég ekkora frekvenciatartomány egy olyan diktafonnál, amit főleg interjúk készítésére használnak, tehát fontos, hogy később pontosan értsem, amit felveszek?
Előre is köszi a segítséget! -
Peetry
senior tag
up!
-
Peetry
senior tag
Sziasztok!
Hozzáértők segítségét kérném. Anyámnak kellene diktafon, munkához. Hogy pontosan minek azt én sem értem, nagyrészt tárgyalásokat kellene felvenni vele. Aránylag jó hangminőségben. Milyem márkákat érdemes nézni, mire kell odafigyelni? pluszok, minuszok? természetesen megint nekem kellene keresni vmit, mint technikához ''értő'', csak nemtom mit nézzek. pls help! thnx előre is -
perempe
veterán
Koncertre melyik lenne jó? Próbáltátok már?
-
Astra
tag
Kösz!
-
klepto
addikt
4: ez egy jó kérdés, de sajnos nem találtam a neten szaksajtót róla
A kompakt kazettát:egy Philips nevű emberke találta ki. A célja egy kicsi, hordozható (kompakt) jelrögzító rendszer megalkotása volt, ami a korábban már ismert, és elterjedt magnószallag:
leváltására szolgált. A szalag méretét 0.5 colról, 1/4 colra csökkentette, a sebességet pedig 4.25 m/s-ben határozta meg, az addigi szabvány 9.5 m/s, ill. professzionális 19.x/38.x m/s szallagsebességet tovább felezve. Azóta a kompakt kazetta már történelem, a mai naig használjuk valkmanban, autó rádióba éppúgy, mint az asztali hifiberendezésekben. A kompakt kazetta a házi felhasználásra teljesen átvette a piacot, a magnószallagot kiszorítva, és meghagyva a professzionális felhasználási területnek:
-
Astra
tag
Kedves Simonzé!
Bocs, de csak most kerültem gépközelbe...
Tegnap megvolt az első előadás, és elképzelhető, hogy nem is lesz szükségem diktafonra. Úgy hogy nagyon köszönöm a segítségedet, de egyelőre napoljuk el a témát! Ha majd újra aktuális lesz, és még mindig állni fog az ajánlatod, beszélünk majd róla.
Szia: Astra12 -
simonzé
addikt
Két ceruzaelem megy bele, méretre akkora mint egy walkman.
A távolságról annyit, hogy ugyebár a reményhal, meg az utóljára.
Ha a posta nem lenne olyan nagyon modern, akkor még ma is egy nap alatt megkapnád a cuccot rajtuk keresztül mint régen. De mivel fejlesztettek, ma már akár 5-7 nap alatt is odaér egy küldemény.
Van viszont pár ismerősöm, ha érdekel akkor már vasárnap a kezedben lehet a cucc elméletileg. Ehhez az kell, hogy gyorsan reagálj, akkor körbetelefonálok egy-két ingázó haveromat, hátha valamelyikük el tudná vinni magával a cuccot Bp Keleti pu-ig. De ebben az esetben hamarabb kapod meg a készülékeket (vasárnap este), mit a képeket. Drága nejem ugyanis elvitte magával az összes memóriakártyámat, úgyhogy most nem tok fotózni.
A további részletekről is csak később tudok nyilatkozni, mert azokat meg otthon kell megnéznem. A legjobb ha adsz egy telefonszámot ahol elérlek a hétvégén. Így hamarabb kaphatsz infót.
A döntésedhez annyi támogatást, hogy egy majdnem vadiúj, karcmentes, bejáratós, elegáns, korrekt kis készüléket kaphatsz a piaci ár alatt. Nyugodj meg, nem vállalsz vele rizikót. -
Astra
tag
Kedves Simonzé!
Várom a képeket!
Hány elemmel megy? Van hozzá leírás?
Ha nyélbe ütjük az üzletet, elég gyorsan kellene cselekednünk, mert szerda délután már használnom kellene...
Húha!Most látom, hogy debreceni vagy. Jaj-jaj...
Én budapesti....
Lehet, hogy akkor erről ennyit...?
Astra12 -
simonzé
addikt
Csak egy rövid erdei séta során teszteltem, főleg a mikrofonra voltam kiváncsi. A beépített mikrofon - mint szinte mindegyik kazettás diktafonnál - halkan felveszi a motor hangját is, de a külső mikrofonnal szép tisztán hallható a madarak hangja. Na ha ezt kivetítem egy előadóterem méreteire, akkor azt mondom, hogy mittomén. Szerintem simán érthető lesz a felvétel, de persze a puding próbája az evés.
A számláló létére nem esküdnék meg, de mintha lenne rajta. Hétfőn megírom, addigra előkeresem a szekrényemből a magnót. Az viszont biztos hogy van rajta egy funkciót visszajelző LED, és hogy csak egy irányban működik, nem fordítja meg a lejátszás irányát.
A hangszóró szintén rejtély, mintha lenne rajta, de ezt is meg kell néznem. Egyébként a kütyü ezüstszínű, és max. két éves. Fülhallgató jár hozzá, természetesen megvan a csatlakozója is.Ja, beugrott a márkája: Tamashi.
Utolsó kérdésedre a válasz: én simán megvenném, ha nem szeretnék jegyzetelni.
Az ára legyen mondjuk 6e, erre te mondod majd hogy 5,5e, én meg azt válaszolom majd, hogy 5e. És mindenki örülni fog.Hétfőn linkelek majd képeket.
-
Astra
tag
Kedves Simonzé!
Köszönöm a válaszod. Szeretném megkérdezni, hogy mégis milyen ez a diktafon?
Milyen minőségben vesz fel egy távolabbi hangot (előadás)?
Van-e rajta számláló és pillanatleállító? (Nem azért kérdezem, mert ezek követelmények lennének, csak mégis tudni szeretném, hogy milyen.)
A szalag végén magától visszafordul-e vagy kézzel kell megfordtani a kazettát?
Van-e benne hangszóró, illetve fejhallgató csatlakoztatható-e hozzá?
És nem utolsósorban mennyiért kínálod? (Te megvennéd mástól, ha szükséged lenne rá?)
Üdvözlettel: Astra -
simonzé
addikt
Mekkora mázlista vagy! Pont van egy eladó normál kazettás diktafonom. Valami nóném, de van beépített monó, és külső sztereó mikrofonja is, és gyakorlatilag 5 percig használtam. Vagy két éve kaptam, de nincs rá szükségem.
Ha érdekel, meg tudunk egyezni...
Nyilván nincs egy súlycsoportban a Kalandor által ajánlottal, de csak a töredékébe kerül. -
Astra
tag
Köszönöm!
-
Astra
tag
Kedves Hozzáértők!
Szeretnék venni egy diktafont, amellyel (akár több kazettára) 4 órás előadásokat kellene felvenni, nem feltétlenül az első sorból. Kb. max. 20000 Ft-ot tudok rászánni. Kérdéseim a következők lennének:
1. A mikrokazettás csak méretben különbözik-e, vagy minőségileg is jobb/rosszabb a normál kazettástól?
2. Egy mikrokazettára hány percnyi hanganyag fér rá?
3. Egy normál kazetta max. 90 perces vagy van hosszabb is (amit még elbír a diktafon)?
4. Mi az a kompakt kazetta?
5. Szükséges-e külső mikrofon, vagy elég jó minőséget produkál a beépített is?
6. Milyen szempontokat kell legjobban figyelembe venni a választásnál?
Esetleg konkrét típusmegnevezéseket is szívesen vennék, vagy hogy melyiket NE?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- E-roller topik
- ASUS routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Politikai mémek
- Milyen légkondit a lakásba?
- GTA V
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest