Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chronos85
tag
válasz
lanszelot #5727 üzenetére
Ilyet még tecsőn nem találtam. Nem azért mert ez lenne a Szent Grál, bár tény hogy mint mindenben itt is erős alapok kellenek és sok gyakorlás. Sokkal inkább, mert ezek száraz témák.
2 könyvet tudok ajánlani amik sztem nagyon jók alapnak:
Scott Robertson How to Draw
Color and Light: A Guide for the Realist PainterAmiket Smc írt abból:
Proko elég jó, de itt is a részletesebbért átirányít a weboldalukra. Viszont van karikatúra is (itt megint felhívnám a figyelmet az alapok fontosságára).
Marci Bucci 10 percesei jók, de inkább haladóknak mondanám és még úgyis elég tömény többször nézős.Esetleg Kienan Lafferty, de ez nincs annyira jól összeszedve és sokat kell nézni egy kevéske infóért.
Ami a másolást illeti: persze lehet, kell és jó is. De tudd mi az ami mögötte van árnyék, perspektíva, kompozíció... Ezért szokták ajánlani úgynevezett Master Studyt válassz, ne vmi fan arton gyakorolj.
Mert különben vannak ezek a Betty Edwards féle jobb agyféltekés tanfolyamok amit elvégzel pár hét alatt. Majd azt hiszed mekkora profi vagy portréban, ami így is van amíg szó szerint másolni kell, csak ha netán egy kicsit több kellene akkor jön a nagy pofára esés.Ami a tanulási görbét és fejlődést illeti azzal is egyetértek Smcvel. Nem könnyű próbálj meg rendszeresen lehetőleg minél több időt rászánni, de nagyon fontos TUDD, hogy ezt most miért is így csinálod. Esetleg Feng videója segíthet. A többi se rossz de ez concept art nem illusztráció van különbség rendesen még ha elsőre nem is úgy tűnik.
Remélem másnak is segíteni fog, igyekeztem rövidre fogni amennyire tudtam.
Üdv.: Chronos
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest