- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Tőzsdére lépés miatt egyezkedik az OpenAI és a Microsoft
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Bár még nem mértem, de az általad felsoroltak 1-2W-t ehetnek. Hacsak nincs belőlük akkora mennyiség szvsz a kiiktatásukkal párszáz forintot lehet spórolni. Ha sok a fizetnivaló inkább a nagyfogyasztók között érdemes szétnézni (hűtő, fagyasztó, bojler, állandóan bekapcsolt 50"-os plazma TV, 7/24-ben járatott "nagy PC" stb.). Persze a telefontöltőt azért illik kihúzni (vagy legalább egy kapcsolót elé rakni).
Mivel a távrángatókra azt írják rádiójel vezérlésűek gondolom nem kell nekik a közvetlen rálátás. De ez csak paraszti logika, várjuk meg egy szaki mit mond, mert erre én is kíváncsi lennék.
-
sbazsi
veterán
nem találtam megfelelő topicot kérdésemre, de azt hiszem ide is megteszi.
szóval mennyit fogyasztanak a telefon töltők, ha nincs rajtuk telefon?
mennyit fogyaszt egy ilyesmi időkapcsoló konnektor?
mennyit fogyaszt egy ilyen távirányítós konnektor?soknak tűnik a villanyszámla, és próbálom feltérképezni a lehetőségeket
lehetőleg úgy, hogy az ne menjen a kényelem rovására.nameg pl tv, házimozi, meg dvd ott van kb egy kupacban. mi van, ha veszek egy olyan időkapcsolót / távirányítós kapcsolót, ami éjszakára lelövi őket, vagy a távirányítóssal csak akkor megy, ha bekapcsolom.
ezek a távirányítós cuccoknak kell a közveteln rálátás, vagy mennek anélkül is? 1-2 konnektor/elosztó a szekrény mögött van, ezért is fontos a kényelem, macera lenne bemászni mögé minden nap.
-
kpal
nagyúr
Van valakinek tapasztalata milyen a most kapható mérő ami az Aldi-ban van 2700k?
-
user137
őstag
sziasztok! LIDL-ben kerestem, de nem találtam sehol ilyen árammérőt (mi is vettünk egyet, de elpukkant sajnos
). Ha valakinek lenne fölös, eredeti áron átvenném, esetleg tudtok olyan helyet, ahol a 2-3k Ft-os kategóriában van ilyen eszköz?
-
McLaca
őstag
Van az effektív teljesítmény, ami átmegy a dróton, és a hatásos, ami konkrét munkát végez. Elvileg a hatásos = effektív × cos fi (utóbbi a fázisszög koszinusza, tehát <=1), de ez sokak szerint árnyalt megfogalmazás.
5-10W-ot a villanyóra is lemér, induló teljesítmény valahol 1,5-2W, ez alatti fogyasztást nem mér. Persze nem kell órákat várni, elég ismerni a mérőállandót (rajta van minden mérőn r/kWh mértékegységgel), kell egy stopper, és a korong forgását kell figyelni, idejét mérni, aztán számolni picit.
Üdv!
-
x123456
aktív tag
Ez nekem kínai. Mi az, hogy effektív teljesítmény?
Sajnos az 5-10W-okat nem tudom a villanyórán mérni, én meg ezeket szerettem volna tettenérni.Amit végképp nem értek: van két PC-m, az egyik kb. két-két és fél éves Chieftec táppal, a másik egy kb. 6-8 éves Enermax(?) táppal. Ha a tápon lévő kapcsolóval kapcsoltam ki a gépet, az ELMÜ-s mérő akkor is 20W-ot mért mindkét gépen.
És ugyanezt a 20W-ot mérte akkor is, amikor az újabbik ugyan le volt kapcsolva, de a táp nem volt áramtalanítva. (ez nem is standby, mert csak a hálókártyája megy a wake on lan miatt) -
x123456
aktív tag
Volt nálam kölcsönbe az ELMÜ-től egy mérő. Érdekes eredményeket produkált: mosógép kikapcsolt állapotban 10W fogyasztás. A két asztali PC-m lekapcsolt táppal(! nem standby mód, hanem ismereteim szerint fizikailag kikapcsolt állapotban!) 20W...
Ma vettem egy olyan mérőt, ami a nyitó hozzászólásban a 2. képen látható. Érdekes: ezzel mérve a kikapcsolt gépemet 0W a fogyasztás, a standby állapotban pedig kb.3-5W...No akkor most melyiknek hihetek?
-
McLaca
őstag
Ezek nem hatásos teljesítmények elvileg. Vagy ha mégis, akkor vagy rosszul mér a mérő, vagy iszonyat fogyasztásaid vannak.
Nálam Delta beles Chieftec táppal szerelt ős PC 1Wh-t fogyaszt készenlétben, SFX méretű (nem Delta beles) szintén Chieftec társával szerelt masina meg 3Wh-t. Ezek a hatásos értékek. A VA-ben mért látszólagos teljesítmény itt is magasabb, de nem azt kell kifizetni az áramszolgáltatónak.
Üdv!
-
€uro
őstag
Fogyasztások:
Légbefűvós, grillezős, digitális De'Longhi mikrosütő készenléti állapotban: 10 Watt
PC 250-es noname táppal kikapcsolva: 15 Watt
PC 450-es Corsair táppal kikapcsolva: 12 Watt -
Rider74
tag
Üdv!
Pár hónapja itt vettem én is fogyasztásmérőt, kissé másképp néz ki, de a célnak megfelel. Pontos, és precízen mér, bár Kínai gyártmányú.
Lidl akciós áron 1999-ért: [link]
-
14adam
addikt
[link] köszi a segítséget
-
wwenigma
Jómunkásember
Ezek azok amiket behoznak az orszagba... amugy valoszinuleg LED téren előrelépés lesz nemsokára, az eddigi színszűrős megoldás helyett fizikailag képesek lesznek kibocsatani hamarosan a "normalis" fényt.
Nalunk a cégnél most lecseréltek néhány 500W-os halogén lampat csarnokvilagitasban, szerencsére jó színhőmérséklettel - de nem is hibazhattak, mert egy multinacionalis bérgyártónak vagyunk a globál kirakatcége, minden létező technológiával, audittal és tanúsítvánnyal.
-
McLaca
őstag
válasz
wwenigma #331 üzenetére
Na, aztán a LED-nél vannak ám csak igazán bajok a színhőmérséklettel! Tól-ig tartományban adják meg, és azon belül lehet bármi, még azonos lámpákon belül is. De az a "bármi" véletlenül sem meleg és az üzemórák növekedésével változik is. A LED-ek a kék helyett a zöldes irányba húznak. A fényszögük pedig túl kicsi. A halogénnek még a mai napig nem készült normális alternatívája semmilyen szempontból.
Meg a linkelt lámpatest nem spot izzót igényel, G9-es foglalat van benne.
Üdv!
-
wwenigma
Jómunkásember
A 23W-os Philips Tornado a nagyszobaban szépen szolgál jó ideje, fénye bőven jó színhőmérsékletű és 80-100W körül megvan. Kevesebb mint egy ezres. A fürdőben a 11W-os GE Mini Eco bőven elég és szép fényt ad. A konyhában egy 25W-os kínai van, 100W feletti fényerővel, de valahol a meleg és a hideg között, pont jó oda.
Lehet jót venni olcsó...
-
canniball
nagyúr
Azt mondják hogy nálunk csak a hagyományos telefon és a Sat TV ami elérhető, ezekből meg köszönöm nem kérek. Utóbbin még elgondolkodnék ha ez is PVR-s/visszatekerhetős lenne, de nem az és úgy tűnik ilyen jellegű terveik nincsenek is (szüleim most köttették, megkérdeztük, annyi volt a válasz hogy majd ha lesz IPTV akkor lesz ilyen lehetőség).
Én is láttam 30%-kal kisebb fogyasztásról szóló reklámanyagot, de az arról szólt hogy akár 30%-kal kevesebb is lehet mint a régi gépé, nem kevered ezzel?
-
McLaca
őstag
válasz
canniball #326 üzenetére
Tányéros "kábel"tv, ADSL-t kérhetsz invitel területen is t-home-tól, telefont meg IP alapon szintén. Csak nem biztos, hogy megéri. Én a digi előfizetésemet 8% áramdíj kedvezményért sem cserélném T-sre.
Egyébként még nem sok helyen érhető el, Bp. XVIII., Miskolc, Szeged, Székesfehérvár és Szombathely, ill. vonzáskörzetei, ahol kérhető.Apropó, valahol azt olvastam, hogy egy A és B energiakategóriás gép fogyasztása közt 30% különbség van. Ez baromság. Eleve van egy tól-ig határ minden energiaosztályban, és -80Wh fogyasztás elég ahhoz, hogy egy mosógép ne B, hanem A legyen. Még 100Wh, és máris A+. És a B osztály a példánkban A+-nak a 123%-a, tehát két osztályt ugrottunk 23% különbséggel... (le is mértem persze a fogymérőmmel
).
Üdv!
-
canniball
nagyúr
"Paktálj le a T-home-mal, és vedd tőlük az áramot! 5-8%-kal kedvezőbb áron adják. Csakhogy ehhez kábeltv-t, telefont, internetet is tőlük kell venni."
És ez nálunk (Invitel területen) miként oldható meg...?"...aztán a sok olcsó gagyi csővel..."
Sajnos így van, szopatják a népet ahogy kell...Tapasztalat szerint Ikea és Philips bevált, máshoz nem szívesen nyúlok, noname szóba sem jöhet (volt amelyik pár óra után beadta a kulcsot).
-
McLaca
őstag
Egészen tavalyig ugyanaz volt az egész országban az egyetemes szolgáltatói áramdíj. Aztán tavaly a vezérelt mérők és a KÁT miatt lettek eltérő árak, de 3 Ft körüli az eltérés mindössze. Szóval ha az E-ON borzalom, akkor a többi is.
Paktálj le a T-home-mal, és vedd tőlük az áramot! 5-8%-kal kedvezőbb áron adják. Csakhogy ehhez kábeltv-t, telefont, internetet is tőlük kell venni. Tök jó, mert ha szerződést kötnék velük, egy ezressel se csökkenne a villanyszámlánk, de kb. 5-8 ronggyal emelkedne a telkó számlánk.
Apropó 150W-os izzó: elhiszem én az energiatakarékos világítás létjogosultságát, csak alig kapni normális melegfényűt belőlük (régen csak az volt, aztán a sok olcsó gagyi csővel bekígyóztak a nagyon durván hideg, kékes fényűek, most meg már szinte csak az kapható, vadászni kell a melegfényűeket), és alig lehet beapplikálni normális világítótestbe. Úgyhogy nálunk hagyományos+halogén a "nagy" világítás, egyik szobában 120W "hagyományos" izzó van, a másikban 240W halogén. És az energiatakarékost cseréltük le erre! Egyrészt azóta normális színekben pompázik a lakás, másrészt annyira keveset használjuk őket, hogy az ET fénycső ráfizetés lenne, főleg, hogy egyáltalán nem igaz a több ezer óra élettartam, hullanak, mint a legyek, még a minőségi darabok is. Persze hosszútávú "szemkímélő háttér", vagy hangulatvilágításhoz (gépezéshez asztali lámpa, tv-nézéshez állólámpa) energiatakarékost használunk (11W a gép mellett, 7W a tv mellett), mégpedig normális fényszínűt, ezek naponta több órát mennek, de "nagytotálra" továbbra is a halogénre szavazok.
Üdv!
-
Tényleg a táp hatásfoka!!
Így már érthető! Izzónál nincs gond ott a 60W az 60W és a 40W az 40W
-
14adam
addikt
-
14adam!
Figyu már, ez szerint abszulut maximum 500W-ot (stabil 490-495W) vesz fel a gépem (Q6600 OC - 8800Ultra nagyon nagyon OC, 2db HDD stb) full load alatt. Prime95 + furmark minden maxon. 550W-os csifi tápom van. Lehetséges ez? Szoszo kb 2 perc és a táp ventije elkezd visítani és tolja a meleget.
-
Éppen olyan széles mint a hangfalam!
Egyedül azt kell szépen megoldanom, hogy a villásdugót hogyan dugom be az elejébe. Majd veszek valami szép esztétikusat 3X1.5-es kábellel aminek nem túl vastag a szigetelése. JÓ lesz ez!
Amúgy szerinted mennyire számít h ez a cucc a már meglévő mérő elé vagy mögé kerül? Elvben nem befolyásol semmit. Max annyit h ha utána kötöm akkor méri azt az 1.8W-ot (leírás szerint) is ami a mérő saját fogyasztása. -
14adam
addikt
válasz
Kolondrum #303 üzenetére
A gond az vele,hogy nem lehet tekergetni a villát és a dugaját se
De az alsó része jól kivan alakítva,mert megtud álni mint ahogy a képek is mutatják,így.Tehát nem lesz vele szerintem esztétikailag probléma,mert kinézetre is nagyon brutális,szép és nagyon jó anyagminősége van -
Nekem az is jó lenne, de ha már fogtad a kezedben mond már meg h hátulról milyen. Megmondom miért! Én látni akarom amit mutat, a 230v meg nem épp a hangfalon tetején csücsül. Szerinted meg lehet oldani h ezt esztétikusan a hangfalam tetejére rakom? Félkész átépítés alatt
Egy kép hátulról jobb lenne onnantól megoldom. -
Namármost én ehhez nem értek(azaz h mennyire megbízhatóak ezek, csak analog mérőkkel találkozom meló alatt). Rendes mérőm van a klasszikus óra, de az sem jó arra amire akarom. Van egy méregdrága mérő a gép hosszabbítójára kötve, de az csak az elfogyasztottat méri, nekem real time mérő kell, csúcs átlag, stb. Conradba nézelődtem, kettő jöhet szóba, szerintetek mennyire megbízható?
"A" csúcs conradnál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest