Új hozzászólás Aktív témák
-
Persze, ezzel én is tisztában vagyok. Az érem másik oldala viszont azt mutatja, hogy igenis elvárható, hogy a jogszabályi lehetőségeket, sőt, előírásokat kövessék.
Magyarországon sajnos elképesztő a hivatalok digitális analfabetizmusa. Nem ritkán büszkén vállaltan.
Még 1997-ben volt szerencsém bíróknak, közjegyzőknek és ügyészeknek tartani előadásokat az elektronikus aláírásról mint a közeljövő várható technológiájáról. Több helyen is felháborodott lecseszést kaptam, hogy a jogászi szakma árulója vagyok.
Szinte napra pontosan egy éve egy informatikai szakmai napon egy nemzetközi ügyvédi iroda vezetője egy teljes előadást tartott arról, hogy ő lebeszélné a kartársakat erről az úri huncutságról, maradjunk csak szépen a papíralapú megoldásoknál, mert az elektronikus iratok nem megbízhatóak, nem biztonságosak, rosszul kezelhetőek, drágák.
Nem régen egy informatikai tárgyú büntető ügyben a bíró közölte, hogy ő nem érti az egészet, de nem bízik az informatikusokban, mert a volt férje is informatikus volt -- aztán egy az egyben felülbírálta az informatikai szakvéleményt, amelyik alapján fel kellett volna menteni a vádlottat.
Szóval nagyon nagy bajok vannak itt a képzéssel és a mentalitással. Miközben lassan negyed százada van törvényi szabályozás az elektronikus aláírásról.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest