- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
törölt tag
Előfordul, hogy egy-egy cella kiesik 1 hónapra.
A cellmapperen látod, hogy a lehetséges cellákat mikor látta legutóbb valaki.
Nálam is volt olyan, hogy a rendszeresen használt cella kiesett, és egy másik toronyról volt gyengébb jel. jelentettem, és kb.1 hónap múlva válaszoltak, hogy jogos volt, és javították a cellát. -
gabe_
őstag
Olyan lehet, hogy ahol eddig volt a diginek térerő, ott egyszer csak már alig van? Kikapcsolhattak egy tornyot?
Sajnos eddig nem használtam cellmappert, most tettem fel.
Egy tornyot lát a közelben... -
dchard
veterán
Így van. De a 256/64QAM-hoz elkepesztoen jo lefedettseg kell. A kapcsolatoknak jo ha a 10-15%-a kepes ezt elerni (nem digi specifikus). A 6 szektoros kiepites javitja a lefedettseget, de rontja az interferencia-viszonyokat, mivel dupla annyi cella határ keletkezik, mintha csak 3 szektor lenne.
-
dchard
veterán
A János kórháznál megy a 256QAM DL, 64QAM UL.
-
törölt tag
Nincs egyidejűleg két fiókom. A másikat fél évvel ezelőtt megszüntettem, és csak olvastam a fórumot. Csak sokszor olyan sületlenségeket lehet itt olvasni....amivel kiborítanak, az: ismerősöm ismerőse aki szerelő azt mondta, hogy....típusú hsz-ek.... vagy a: van egy ismerősöm vodánál/telenornál/telekomnál és ő az hallotta a folyosón ....Most jött az ötlet az új regre, de már látom: tévedés volt.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
dethroner #22183 üzenetére
Én őszintén mondom részemről nem megvádolás -impeachment
- az amit elkövettem merthogy nekem fogalmam sincs hogy PH! Törvények illegitimnek deklarálják-e ha egy ember -a hét hozzászólásos "111" nick már jelen lenne más nick-en is a PH-n.
Hanem csakis bagatell tudatlan töprengésem
Mea culpa
-
p2pp
őstag
válasz
Lajosnagy17 #22078 üzenetére
Kiváncsi lennék #dchard véleményére, mert szerintem a cellmapper
jóval kevesebb bázisállomást mutat, mint amennyi valójában van.
Itt a környékben kb. a felét mutatja csak, mint amennyi valójában van.
Remélem a pletyka igaz lesz és lesz új árverés amin indulhat a Digi!
Hajrá Digi! -
törölt tag
válasz
forgat #22185 üzenetére
De, de. Ez klasszikusan atiranyitas. Ki kell kapcsolni, h elerhetetlenseg eseten atiranyitson.
Tudtommal a Digi is ezt a modszert alkalmazza, nem is hallottam meg mas modszerrel, de ezek szt nem is probaltad meg kikapcsolni.
Ha az atiranyitas kikapcsolasa utan jelentkezne az sms, akkor jelentkezz. -
törölt tag
-
-
forgat
tag
Sikerült valakinek az SMS-ben érkező elmulasztott hívás értesítés szolgáltatást kikapcsolnia?
-
ÁrPi2
senior tag
-
törölt tag
Nem tudtam, hogy a regisztráció óta eltelt idő, illetve a hozzászólások száma tesz valakit többé. Mondd kérlek: van valami számtani képlet arra, hogy hány hsz. után lehet nagyot mondani ahhoz, hogy "hiteles információként" kezeljenek a fórumtársak egy pletykát?
Ha ideírom, hogy ismerem a digi vezetőséget hiteles leszek? Aztán írhatok nagyokat? Vagy 5 hsz-szel ne próbálkozzak? -
ÁrPi2
senior tag
válasz
#28717568 #22174 üzenetére
A metaforikusan szólva "nagy rádiócsöndben" történik hogy már itt két forrásból (fórumtársak "locsifecsi" "infó" - jából) két egymással is konkurensNek tekinthető versenytársból is a DIGI számára kedvező frekvenciapályázathistóriai fordulat pletykája hallható.
"40 nap van a télből."
Neked pedig, öregmester, 5 hozzászólásod van mert újonc nickként szólottál.
És a pletykákban tender "időpontnak" behatárolt évszak a tavasz pedig cca 90 nap hosszú. Naés. -
törölt tag
Sziasztok!
DIGI Mobilos lettem,tetszik is,de a Facebookon nem tudom beállítani a kétlépcsős azonosítást mert az SMS-t nem kapom meg. Erre van valami megoldás? -
bociusz
aktív tag
válasz
#28717568 #22146 üzenetére
Tudtommal eddig nem volt publikus információ, hogy új eljárás indul, amin lesz esélye a Diginek is részt venni - ahogy ezt n00n fórumtárs egy másik forrása is megerősítette - hiszen eddig mindenki a bíróságra várt, hogy felfüggeszti-e az eljárást.
(Egyébiránt tisztában vagyok vele, hogy 40 nap múlva tavasz, de köszönöm az észrevételt.)
-
dchard
veterán
válasz
DevKiller #22161 üzenetére
Ez a fránya "mindig" meg "soha"... A valóságban ehhez képest több tornyon is "osztokodnak", legfeljebb te még nem láttál ilyet.
Meg ez a konteó, hogy "nem engedik be". Ezzel szemben az igazság az, hogy a co-lokációban működő tornyok jelentős része statikailag nem bír el több cuccot, sok helyre már a voda is csak úgy fért be, hogy az RRU-k a földön vannak, máshol az antenna rendszer optimalizálásával lehet nyerni 50-100kilókat, de ehhez át kell építen az állomást. A másik meg, hogy a "beengedések" egy jelentős része kölcsönös alapon történik: az egyik beengedi a másikat cserébe azért, hogy ő is betelepüléhessen olyan helyen ott ahol neki nincs tornya, és nem éri meg építeni (főleg vidéken). Ahhoz, hogy a Digi-t "beengedjék", fel kell tudnia ajánlani valamit, node mit tud felajánlani a 20-as 30-as tornyaival, amik csak a saját cuccukat bírják el? A vodával is ez volt évekig, mire lett olyan saját torony infrája, ami alku alapként tudott működni.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Kronos3000 #22139 üzenetére
Pedig vessző és pont után mindig kellett helyet hagyni. Régi könyvekbe lapozz bele, azokban is volt hely, 40-50-100 éve is.
-
n00n
őstag
válasz
radio100jozs #22158 üzenetére
Nem hiteles forrás, de jelenleg nincs jobb szerintem. Vagy te tudsz? Mindkettőhöz számítja, ha mindkettő sugároz. Egyébként én még nem láttam olyan Digi sugárzót, ami más cég tornyán lenne fent, persze ez nem jelent semmit.
-
Lacarr1
csendes tag
Nyugati részt most támadják be, már nagy a mozgolódás raktárszinten.
-
radio100jozs
őstag
válasz
somnia #22156 üzenetére
Ez nem hiteles forrás, meg tisztázzuk, hogy egy torony, amin mindegyik cég fent van, azt kihez számítja? De akkor ez tény forrása, hogy csak itt szűk körzetemben Monornál az alábbi a Voda/Digi helyzet:
Monor 2/1
Gomba 1/0
Monorierdő 1/1
Csévharaszt 1/0
Nyáregyháza 1/0
Üllő 2/2
Péteri 1/0
Pánd 1/0
Dánszentmiklós 1/0
Újlengyel 1/0Azaz Vodának van 12, a Diginek 4
A Voda pedig nem csak 1800 MHz-en megy, hanem 800-900-on is. -
n00n
őstag
Ezt miből gondolod? Honnét tudod, hogy a Diginek hány tornya van kész, ami még nincs bekapcsolva? Tippelni én is tudnék. Egyébként írtam, ha ismerős hülyeséget beszélt, akkor én is azt írtam ide. Mindegy is, majd meglátjuk.
Más: Az http://nmhh.hu/-ra miért nem kerül fel minden új toronyhoz köthető határozat? Nem régiben építettek egyet, ami biztosan nem volt eddig meg, és már be is üzemelték, de nem került fel róla semmit dokumentum. Érdekes. -
somnia
senior tag
válasz
radio100jozs #22155 üzenetére
22078?
-
radio100jozs
őstag
-
n00n
őstag
válasz
DevKiller #22148 üzenetére
Nekem egy Telenoros ismerős csicseregte pár napja, hogy úgy tudja nem sokára új tender lesz, és ott lesz a Digi is. Illetve, rengete meeting volt/van a felső vezetésben, hogy mit kezdjenek ezzel a helyzettel. Mert, ha Digi frekvenciához jut, az hatalmasat fog robbanni a piacon. Állítólag lassan ugyanannyi tornya lesz, mint a Vodafone-nak (jelenleg 400-zal ír kevesebbet a Cellmapper, szóval akár ez még valós is lehet), és ha be tud rajta kapcsolni egy kedvezőbb frekvenciát, akkor durva lefedettsége lesz. Aztán, hogy ebből mi az igazság, arról fogalmam nincs. De az egyértelmű, hogy jelenleg minden előfizetőnek ez lehet az érdeke, még, ha hidegen is hagyva a Digi, mert le fogja nyomni az árakat rendesen ...
-
fuwiradis
aktív tag
digi simhez van valami ajanlott mifi? nem ertek hozzajuk, de ez tan olyan mint egy router, amibe a sim be, aztan csinal belole wifi-t amire telefonnal, laptopptal vagy akarmivel kapcsolodok es lesz net.
-
dethroner
veterán
válasz
anglergab #22147 üzenetére
2 Xiaomi teló van. És hát igen, elég sokat van nyomkodva. Szóval akkor érdemes a mobilnetet kikapcsolni és wifit használni inkább? A mobilsugárzó a házunk tetején van, wifi hálózatból meg tengernyi sok látható, egyenlőre még csak 2,4GHz-es routerem van. Néha a lakáson belül is csak 2-3 wifi csík van, és van a lakásnak olyan pontja ahol a szomszédos wifik erősebben terjednek. Ezért gondoltam én naivan hogy a betonstabil LTE jel kevesebbet fogyaszt mint a változó erősségű wifi, meg hogy ha a wifi modult bekapcsolva csak egy plusz fogyasztót aktiválok, mert a VoLTE miatt amúgy is 4G-n lóg a teló.
-
DevKiller
senior tag
válasz
#28717568 #22146 üzenetére
Akkor ez alapján a bíróság felfüggeszti a jelenlegi tendert, ahogy a DIGI kérte.
Én már csak annak tudok hinni, ami megtörtént..
De remélem igaza van mert ez egyben azt is jelenti, hogy egy teljesen új kiírás szerint fog lezajlani a tender, amibe gondolom már a DIGI-t is felveszik mint jelentkezőt. -
törölt tag
válasz
bociusz #22142 üzenetére
40 nap van a télből. Minden hivatalos eljárást 30 nappal korábban illik meghirdetni (Ha holnap mozgolódnának az nmhh-nál, akkor ez a dátum leghamarabb február 20. lehetne)
Szóval mennyi "hírértéke" van annak, hogy tavasszal (tehát nem télen és nem nyáron) lesz az új tender?Másik:
Amúgy az elmondása alapján tényleg tartanak a Digitől.
A digi hosszútávon elvihet 10-20% közötti ügyfélkört. De ami ennél is fájóbb a többieknek: ugyanaz lesz nálunk, mint a románoknál-be fognak zuhanni a szolgáltatások díjazásai (a profit nagy részétől fognak elesni).Mindenki által ismert evidenciákat írtál, nem "információt".
-
csacsi67
addikt
válasz
domper2015 #22141 üzenetére
Mit kapcsol ki mivel nem lehet kikapcsolni ha 4G van. Max áttállitja ,hogy 2G legyen a hálozat ezen kivül más lehetöség a Diginél nincs.
-
dethroner
veterán
-
bociusz
aktív tag
Egy, a magenta szolgáltatónál dolgozó madár azt csicseregte, hogy tavasszal új eljárást indítanak az 5G frekitenderre. Pár hét és meglátjuk, mennyire pontos az információforrás.
Amúgy az elmondása alapján tényleg tartanak a Digitől. -
-
dchard
veterán
válasz
anglergab #22136 üzenetére
Egyrészt a fogyasztás nem csak az adásból vagy önmagában az adási szintből következik. Ugye wifi-nél (az AX-et leszámítva) a teljes csatorna sávszélességet modulálnod kell. Ez DSP terhelésben sokkal több számítás. Ugyanez fordítva is igaz: hiába kicsi a forgalom, a teljes csatorna sávszélességet figyelnie kell vételnél is, ami ugyancsak növeli a terhelést. Ráadásul az esetek legnagyobb részében - ahogyan helyesen írtad is - valójában nem vagy-vagy, hanem és kapcsolatról van szó, mivel nem csak az LTE rádió vagy csak a WIFI megy, hanem mindkettő. Sok múlik egyébként a gyártói implementáción is, de ez már tényleg messzire vezet. Fajlagosan az LTE hatékonyabb, de számottevő forgalomnál (különösen ha a wifi kapcsolat jó minőségű, az LTE pedig közepes vagy gyenge) mindezeket kompenzálja, hogy a wifinél számottevően alacsonyabb a szakasz csillapítás.
-
anglergab
addikt
válasz
dchard #22133 üzenetére
A Tx oldalról a tapasztalatom: a wifi forgalomnál szinte folyamatosan 22 mW körül ad, az LTE valós használat során nagyon gyakran 200 mW-on ad, inkább burst jelleggel (még jó RSRP + SINR esetén is).
Ezeket kell ugye integrálni. Elég nagy a szórás a használat és a körülmények (cellaváltás, band, interferencia, stb.) függvényében. -
4Grider
félisten
válasz
dchard #22133 üzenetére
Én csak a saját készülékeimből tudok kiindulni. Ha bekapcsolt VoLTE mellett háttértv-zem a mobillal és mobilnetet használok, akkor kb. 20 perccel/fél órával korábban töltőre kell tegyem, mint ha wlant (és VoLTE-t) használok. Mivel naponta 6-8 órát megy a háttérben a tv, így elég nagy mintám van...
-
törölt tag
válasz
Kronos3000 #22121 üzenetére
Értem, tehát olyan, mint a vessző után a szóköz.
-
csacsi67
addikt
válasz
domper2015 #22110 üzenetére
Mutasd már meg ,hogy hol légyszives.Köszi. Max ha átkapcsolod 2G -re.
-
törölt tag
Valaki elmagyarázná, hogy miért olyan kurva fontos a VoLTE kikapcsolása?
-
válasz
domper2015 #22110 üzenetére
Ha átkapcsolod, kikapcsolod valóban nincs Volte? Illetve ez esetben lehet telefonálni?
-
válasz
sfdrakex #22108 üzenetére
Igen, én is kételkedtem abban amit írt Domper. Viszont ő csak azt írta, hogy a Volte kapcsolható. Így nem állított butaságot. Viszont arról volt szó, hogy a Digi esetében nem kapcsolható a Volte és ezek szerint nem csak a Samu, hanem a Huawei esetében sincs kapcsoló Volte-ra.
Másik szolgáltatóra viszont van. Nálam Telekomra van (Samu), nálad Telenorra van (Huawei). -
sfdrakex
nagyúr
válasz
domper2015 #22103 üzenetére
Huawei P30 és P30 Pron Digis SIMnél nem lehet VoLTE-t kapcsolni, csak a VoWifit, a Telenoros kártyánál van VoLTE kapcsoló.
-
DevKiller
senior tag
válasz
Kronos3000 #22105 üzenetére
De teljesen mérvadó...
Nálam sajnos nincs DIGI térerő ezért VoWIFI van.
Valahogy nem tudnám kikapcsolni, hogy ne keresse a hálózatot és csak a VoWIFI menjen?
Kint van max 2 csíkocska annyira bőven elég, hogy a telefonom egésznap le fel mászkáljon róla, és merítse vele az akksit. Ha valaki tud rá valamit akkor azt megköszönném ha leírná -
Kronos3000
senior tag
Tavaly több napon át teszteltem ezt a fogyasztás kérdést,mivel csak a saját szememnek hiszek.Az alany telefon a saját Redmi 6-om volt.minden szolgáltatótól van sim itthon,a hely az író asztalom sarka.Minden szolgáltató sim kártyáját benn hagytam a telefonba 3x24 órára,kivétel a digi mert ott nincs 3g. Nyugalmi állapotban 2g-n ,3g-n,4g-n,eltöltöttek teljes feltöltés után 24 órát,a digi ugye 2x24 órát,és kivétel nélkül a 4g nyert,ott csökkent százalékosan legkevesebbet az akku.Pontosan már nem emlékszem de 2-3%ot minden szolgáltatónál nyert akku időben a 4g,a 2g-hez képest.Mondjuk nálam full térerőn van minden szolgáltató még a Digi is.Tudom hogy nem mérvadó egy általános használathoz képest,de engem meggyőzött,a 4g fogyasztásáról.
-
válasz
domper2015 #22103 üzenetére
Más szolgáltatók SIM kártyájával, a Samsung telefonokon is adott a kapcsoló, ha azok támogatottak.
-
válasz
anglergab #22093 üzenetére
A Digi esetében Samu telefonon nincs lehetőség a Volte kikapcsolására. Telekomra van kapcsolóm. De Digire nincs. Szóval hacsak nincs valami rejtett megoldás rá, ha most ki akarnám kapcsolni, de 4g-n szeretnék maradni, nem tudnám mit tegyek. A Vowifi más tészta, az kikapcsolható mindkét sim esetében.
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged