Hirdetés
Aktív témák
-
MoKiLoK
csendes tag
Nos, én pozitívabban tudok hozzászólni a témához, bár én hatvani vagyok és nem fővárosi.
Március elején cseréltem le a netet t-fosról ADSL-ről hdsnetre, mindkettő 2 megás (volt).
Árak, összehasonlításképp: a t-fos volt kötelező telefonvonallal együtt: 15500.-
Hdsnet, szintén telefonnal együtt (két vonal, 2000 ingyenperccel): 3500.-Asszem nem kicsi a különbség, ráadásul a hdsnet-nél a feltöltés 1 mega, míg a t-fosnál csak 256 kb volt.
Ráadásul itt betonstabilan megy a kábelnet, mióta beköttettem.
Az egyetlen szívfájdalmam, hogy kisváros lévén nincsenek nagy lakótelepek, így itt nem lesz szvsz LAN net. -
MoKiLoK
csendes tag
válasz neduddki #2008 üzenetére
Nem csak nálad, szombat este 9 óta nálam is, Hatvanban
Egyszercsak megszakadt a kapcsolatom, majd újracsatlakozás után már száguldott az összes letöltésem.
Ráadásul torrenttel elértem a 2.2 MB/sec-es sebességet huzamosabban (15Mbit/s?)
Sajnos a feltöltési sebesség nem változott. -
MoKiLoK
csendes tag
De legalább kiderült, hogy a sima koaxkábelen is képes nagysebességgel jönni az adat. Innentől kezdve erősen diszkriminatív, hogy egyes helyeken 2/1-et adnak 3500.-ért, máshol meg 15/15-öt...
-
MoKiLoK
csendes tag
Csakhogy:
Hatvanban nincsenek olyan nagy lakótelepek, amiket érdemes lenne optikai kábelezni, ergó marad a koaxkábel.
A 2/1 betonstabilan jön egy éve, mióta beköttettem, nem volt vele semmi probléma.
A szombat-vasárnap történtekből - amikor is nálam huzamosabb ideig elérte a letöltési sávszél a 20 Mbps-t (ráharaptam és rengeteget töltöttem) - arra enged következtetni, hogy simán duplázhatnának/triplázhatnának, még akkor se lenne leterhelve a hálózatuk.
Még egyszer nyomatékosan: Hatvanban! -
MoKiLoK
csendes tag
Ejjha, most jöttem haza hétvégére és mit látok?
Nálam továbbra is száguld a letöltés!!Így jön (remélem sikerül a képet beillesztenem):
[ Szerkesztve ]
-
MoKiLoK
csendes tag
Mindjárt sikerül
[ Szerkesztve ]
-
MoKiLoK
csendes tag
válasz xabolcs #2023 üzenetére
A feltöltési sebesség maradt végig 1M, az nem változott.
A letöltési sebesség nagyon hektikus, vasárnap délelőtt huzamosabb ideig elérte a 3.2MB/sec-et (egy DVD-t alig fél óra alatt letöltöttem). Este már 1.5-2MB között ingadozott, gondolom többen interneteztek akkor. Ebből arra következtetek, hogy ráengedték a teljes sávszélt a hálózatra és mindenki annyit szakít belőle, amennyit éppen tud.
Valószínűnek tartom, hogy az én csatlakozási pontomon kevés ember használja torrentezésre a netet rajtam kívülEz most már két hétvége volt (hétközben nem vagyok otthon), így remélem, hogy nem fogják visszaállítani a 2/1-et.
Ja, sebességmérő oldalon minden mérésre más értéket dobott egymás után, a 2.4-től a 18.5-ig minden volt (kb. 15 mérést csináltam 4-5 perc alatt).
-
MoKiLoK
csendes tag
Rég szóltam már hozzá a témához, de nálam - azóta, mióta februárban felvetettem a dolgot - folyamatosan 20 Mb-t felett van a letöltés.
Egy dolgot vettem észre: amennyiben visszaesik a sebesség a normál 2/1-re, csak újra kell indítanom a routert és egyből jön a már "megszokott" magas sebességgel minden cucc.
Ezért már esténként megszokott procedúra, hogy meló után otthon router újraindít és töltés ezerrel
Hogy erre mi a magyarázat? Fogalmam sincs....
Tegnap pl. este 6-tól éjfélig 8 DVD filmet töltöttem le, amíg interneteztem. -
MoKiLoK
csendes tag
Amint írtam, magyarázatot én se tudok, ráadásul én a routert indítom újra, ami a modem után van, de erre sincs mindig szükség (csak hosszabb, 1-2 napos "internetszünet" után, amikor be sincs kapcsolva a gépem) és nálam kivétel nélkül mindig használ a reboot.
Tegnap (vasárnap) délelőtt én is 3.4-el töltöttem... csak nálam az MB volt és nem Mb -
MoKiLoK
csendes tag
Hmmm, nálam úgy tűnik véget ért a féléves kánaán....
Mióta új IP címem van, azóta semmi gyorsulás, sőt, sokszor csak 2-300 kbit/s a letöltési sebesség, ami elég távol van a 2 Mbit/s-től. Gáz.
Péntek délután majd felhívom az ügyfélszolgálatot, ha ilyen lassú marad a net.Nálatok mi a helyzet a sebességgel?
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest