Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiMedia lejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autóhifi
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
válasz
Yodafon #1723 üzenetére
Azt hiszem hogy egy kis hibát vétettem, ezt korrigálom:
mezo[1].OnSelectCell:=Sajat_SelectCell; // paraméterek NÉLKÜL
mezo[2].OnSelectCell:=Sajat_SelectCell; // paraméterek NÉLKÜLHelyesen tehát "OnSelectCell" kell ide ahogy Fire példáján is látszik, ezt tévesztettem el. Ha az értékadás jobb oldalaira azonos eljárás nevet írsz be akkor szerintem megvalósul amit szeretnél, tehát közös OnSelectCell eljárása lesz minden példánynak.
Egyébként ez is belerakható ám a ciklusba, így lesz biztosítva a legegyszerűbben a közös OnSelectCell, tehát:
mezo[i].OnSelectCell:=Sajat_SelectCell; // paraméterek NÉLKÜLA többi rész viszont változatlan, tehát a Sajat_SelectCell eljárást szigorúan a definiálandó eljárás paraméterlistájával (OnSelectCell) deklarálni és definiálni (kifejteni) kell.
procedure TForm1.Sajat_SelectCell(Sender: TObject; ACol,
ARow: Integer; var CanSelect: Boolean);Meghíváskor át kell adni a paramétereket is!
Pl. mezo[1].OnSelectCell(Sender,1,1,bValtozo);
Figyelj rá hogy a 4. paraméternek logikai változónak kell lennie a "VAR" miatt!
Ez át fog irányítódni a form Sajat_SelectCell eljárásába és továbbadja a paramétereket is. Viszont a Sajat_SelectCell-t meg kell írni !!! Tehát le kell reagálni a cella kiválasztódás eseményét, ha nem írsz bele semmit akkor ilyenkor nem fog történni semmi. Legalábbis úgy gondolom, mert ezt sem próbáltam ki. -
válasz
Yodafon #1723 üzenetére
Hali!
Oks, akkor figyu. Írd le légyszives, hogy mit szeretnél megvalósítani, de sima hétköznapi nyelven. pl
"Ha rákattintok a stringgrid1-re, akkor formázza le a HDD-t, ha meg a stringgrid2-re, akkor elötte kérdezze is meg, hogy leformázhatja-e...."Szívesen segítek, de most elvesztettem a fonalat pl ezért:
"Pont azt szeretném elkerülni hogy minden mezönek saját SelectCell-je legyen."
A TStringGrid objektunak nincs ilyen tulajdonsága, függvénye, procedúrája, stb
onSelectCell eseménye(event) az van, na ezt meg nem a programozó dönti el, hogy az objektummal létrejöjjön-e vagy sem. Csak azt, hogy felprogramozod vagy sem.Szóval hétköznapi nyelven írd le, hogy mit szeretnél, abból majd rájövök(remélem)
Fire.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Xbox Series X|S
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32" ívelt Monitor 32MR50C-B
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i7-3720QM I 16GB I 250GB I Nvidia I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2227
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest