Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én porszemre tippelek. Csapj oda neki
(De most komolyan, egy picit ütögesd meg. Sőt, ahogy tapasztalaom amire a tulajdonos azt gondolja, hogy az már sok, na pont annyira még simán oda lehet csapni.
ÉS fontos, hogy ne rá, hanem mellé üss egy picit.)
Amugy nem égtél be. Ha tudnád mennyien vannak igy ezzel... Szinte mindenki
-
dezz
nagyúr
Nézd meg itt ezt a pontot 45 fokból: .
Eltűnik? Nem. A fekete pixelhiba is pont ilyen. (Feltéve, hogy nálad is egy pixelnyi a pont.) Ha a másik eltűnik, akkor az nem pixelhiba, hanem valamilyen szennyeződés. Mint írtam, nem csak kint lehet, nagyon ritkán előfordul belül is. De a helyedben nem csak fújdogálnám, hanem egy enyhén nedves ronggyal próbálnám eltávolítani. Sőt, akár körömmel is meg lehet próbálni, persze ésszel. (A felület keményített bevonatos.)
-
dezz
nagyúr
Nem hallottam még olyat, hogy utólag jelenjen meg pixelhiba.
Hogy érted, hogy RGB színben pompázik? Más-más irányból más színű? Mert akkor nem pixelhiba, hanem egy porszem, csak belül. Ez is igen ritka dolog, de egyszer már én is láttam ilyet. Próbáld meg nem túl erősen megkopogtatni, hátha leesik. -
dezz
nagyúr
Csak néhány napja töltöttem le a legújabb verziót, nem tudtam a DXVA támogatásról, de most átnézve nem is találtam meg benne. Hol van?
Persze, mindenki használja azt, amit akar, csak ha akadozik, ne a monitort szídja.
Bocs, a #799-est még nem olvastam, amikor a #801-est írtam.
Egyébként amit néztél, 25p-s lehetett, nem 50i-s, mert az nem lett volna jó 75 Hz-en, csak 50-en.
-
dezz
nagyúr
Pedig beállításoktól függően sok különbség lehet.
De ami az akadást illeti, ha pl. feljebb veszem a taszkprioritását, nem hogy az akadás nem szűnik meg, de akkor még az egér is akadozik. Pedig, mint írtam, a prociterhelés (1mp-es átlaga) 40% körül van. Más lejátszóknál (persze biztos van még kivétel) vehetem akár Valós Időre is, az egér sosem szaggat. Szóval, a VLC valamit nagyon rosszul csinál. Lehet persze, hogy bikább procival ez nem jelentkezik, illetve kisebb felbontású video anyagoknál sem.
Párszor már volt róla szó: a 23,976 fps-t csak nagyon spéci módon lehetne teljesen akadásmentesen lejátszani nem annak egész számú többszörösét kitevő Hz-en. Utóbbi esetben minden képkockát ugyanannyi frissítésig kell megjeleníteni, így egyenletes lesz a dolog. Pl. 60 Hz-en úgy megy a dolog, hogy az egyik képkocka 2 frissítési ideig jelenik meg, másik pedig 3, aztán megint 2, és így tovább. Ez egyenetlenné teszi a mozgásokat, ez a judder.
-
WonderCSabo
félisten
-
HUNNIA1920
őstag
Szerintem nem a VGA, mert másik VGA - val sem akart képet adni. Esetleg az belejátszhat a dologba, hogy az előző monitorom drivere fent van még és a mellé lett feltéve a Dell drivere? Mert Windows telepítés nem volt. Esetleg összeütközik a kettő vagy nem tudom.
Szerk.: WonderCSabo: nem bolygatom, csak visszaveszem, hogy kevesebbet egyen a VGA. Sajnos ez a 4870 eléggé egy éhes jószág, így viszont a fogyasztását drasztikusan csökkenteni tudom.
-
dezz
nagyúr
A nyilvánvalót arra értettem, hogy ha 1/3 a felbontás, akkor a nagyítás hatására 1 pixelből 3x3 lesz. Bár itt a nagyítás interpolációval történik, ami által nem lesz annyira élesen recés, de a rendes anti-aliasinghez többlet információ kellene, ami ugye nincs.
Mondjuk az sem mindegy, hogy az előzetes 720-ról 6xx-re kicsinyítés hogy történt. Ha vacakul, akkor itt is bejön egy kis plusz rece.
-
WonderCSabo
félisten
24fps az más tészta, ott sokkal kevésbé jelentkezik a judder 60Hz-en a szerencsésebb pulldown miatt.
Ugye 75Hz-en az amcsi filmeken is lenne ricegés, ha ez alatt az akadozgatást értjük vízszintes kameramozgásnál, de 5 év alatt soha nem tűnt fel, hogy egy amcsi videón lenne valamiféle akadás is.
Ez most a 30fps 75Hz-en? Mert az se gáz, annyira, mint a 24fps @60hz.
-
BiP
nagyúr
"A képkitöltést csak video alatt tudom (vlc), ha a kép nem 16:9-es, hanem keskenyebb, akkor "levágás 16:9-re" opció kiteszi full-ba és méretarányos marad."
Sajna ezzel nem vagyok előrébb. Nem az vonz, hogy ki legyen töltve a kép (sőt, inkább legyen kisebb, csak ne lógjon ki semmi)Engem inkább az érdekelne, hogy ha pl. 4:3-as, 5:4-es felbontást használok éppen (pl. valami régi játék/program csak ilyet támogat, és kisebb, mint a natív), akkor ne tegye ki fullscreenre, hanem 1:1 pixel mapping legyen a képernyő közepén. Vagy az is jó, ha aránytartás mellett kinagyítja (és oldalt fekete csíkok maradnak). Engem nem zavarnak a fekete csíkok, a nyújtott képarány viszont rohadtul.
Néhányan már írták, hogy Catalystban meg lehet csinálni, nekem viszont nv kártyám van, és a forceware-ben nem találok erre opciót.
-
madgie
titán
"Lehet vicces, de azon a filmek tényleg szebbek voltak."
Elismerem, hogy a szépség relatív, de gyanítom, hogy neked a szép az a túllőtt képű, mindenhóttszínes ledtévék gyári beállítása. Nekem az giccs a köbön, a valósághoz semmi köze. Egyébként a Home-ot láttam már a monitoromon, plazmán, tényleg szép képi világa van, de szép az túlhúzott színek nélkül is.
-
BiP
nagyúr
Megnyugodtam, hogy nem egyedül érzem ezt.
Tegnap sikerült beállítanom úgy-ahogy a színeket, már nem torzít annyira (emberek lilás beütésű szájszíne) de még mindig nem olyan életteli, mint gondoltam.
Én is video/nature-t találtam a legelfogadhatóbbnak.hue,sat 50, br.50, cont.70. Elég hasonló a tiédhez.
Én tegnap a Galapagos Blu-ray-t néztem (de ma meglesem a Home-ot is), szép volt szép volt, de inkább csak a felbontás meg a tartalom miatt. A színek még mindig nem.
Én 4 évig néztem a Philips P-MVA-t, de most úgy érzem, az valahogy jobban tetszett a szememnek. (mind fényerő, mind színek, mind fekete, mind betekintési szögek tekintetében)
Majd még játszom a beállításokkal, hátha. És még mindig ott van végső esetre a videókártyán keresztül variálás.Tényleg, nem tudja valaki, hogy nv kariknál (gts450) hol lehet beállítani az 1:1 pixel mappingot, vagy legalább az aspect módot? (megtartsa az aspect ratio-t, és úgy töltse ki a képet az egyik irányba)
-
dezz
nagyúr
Hát ez az, hogy 72/75 Hz mellett eleve state3-ban van. Viszont a jelenség ugyanaz, mint amikor oda átvált, tehát mégis történik valami az órajellel. Talán egy pillanatra visszavált.
(#259) Rolika82: Welcome in the club!
(#261) WonderCSabo: Tök jó! Bár a különbség csak 0,1%, azaz annyi, hogy néha-néha 3 72 Hz-es frame-idő helyett 4-ig lesz kint a kép, ami nem mondható túlzottan zavarónak.
De persze azért így a legjobb.
-
biggamer
veterán
16:9-ben játszom / sokat /, nézek filmet / sokat / de én fotózom és sok képet nézegetek / sokat /, PS-sel szerkezgetem / sokat / és egyébként is a képek " laposítva " jelennek meg így.
Az lenne a jó, ha egy gombnyomásra beugrana a 4:3 és vissza is lehetne lépni, ha nincs szükség rá.
Így értem én.
-
-
WonderCSabo
félisten
Nem.
A színprofil az színprofil, a driver az driver...
Jelen esetben a driver .inf kiterjesztésű fájl, a színprofil .icm.
Hogyan telepíted a színprofilt? Beírod a start menübe: színkezelés (color management) és onnan egyértelmű.
Egyébként most jutott eszembe:
van vkinek ehhez a monitorhoz bekalibrált színprofilja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- fűnyíró traktor
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Futás, futópályák
- Mini PC
- iPad topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell 27" P2720D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI 1 év gari - 3db elérhető!
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- Eladó Samsung G6 OLED 27" 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest