Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szada85
aktív tag
Sziasztok!
A következö két kérdésben kérném a véleményetek, segítségeteket.
1. Párom Dell Inspiron laptopját bekapcsolt állapotban szerettük volna összedugni a TV-vel HDMI kábellel, és mielött a kábelt bedugtuk volna a laptopba (ahogy hozzáért a csatlakozó sarka a laptop csatijához), azonnal kikapcsolt a laptop, kb. mintha "hard reset" lett volna. Eddig kétszer volt ilyen, az elsö eset után újbóli bekapcsolásra ment minden tovább.
Tapasztalt már ilyet más is?2. Ez a pont érzésem szerint az elsövel lehet összefüggésben, a legutóbbi ilyen eset óta ha bekapcsoljuk a laptopot, akkor bejön a Dell Logó, valamint alatta a pöttyök futnak körbe, de nem lép tovább a Windows bootolásba. Hard reset után újbóli bekapcsolásra ugyaneddig jut el, pluszban a "felkészülés az automatikus javításra" felirat jelenik meg, de 20 perc után sem történik semmi.
Biosból lefuttattam a gyári diagnosztikát, de az eredmény szerint minden komponens rendben, nem talált semmilyen hibát.
Ha bárki tud bármilyen használható ötletet, azt nagyon megköszönném.
-
Szada85
aktív tag
Üdv újra.
Volt még pici vajúdás, böngészés, aztán a Black Friday környékén a német MM lökött még egyet az áron lefelé, így végül az Inspiron 13 7373 lett a kiválasztott, (i7-8550U 8Mb Cache, 16Gb Ram, 256 GB SSD, UHD 620 konfiggal).
Elégedett vagyok nagyon a géppel, kompakt, a tömege hajszállal talán a "könnyed" felett van (~1,6Kg), de egy kézzel kinyitva is tartható, inkább a Macbook Air ~1,25Kg-jához hasonlítva érezni pusztán a többletet.
Sebessége számomra kifogástalan, a boot is villámgyors, SSD-vel persze nem meglepö, az oldala betöltése is pikk-pakk megy. Az IPS kijelzö képe tetszik, a hangtól nagy dolgokat persze nem várok, videónézésre böven jó.
Elején kicsit megtréfált, az alap BIOS-szal úgy merült, mint egy betonkocka, 3-4 órát sikerült kihozni belöle "energiatakarékos" módban, neten keresve ez többeknél volt gond, kapott egy BIOS frissítést, egyelöre tesztelem, de az utóbbi ciklusokban már 7-8 óra környékét tud a frissítés után.
Ami kérdésem van, hogy a gyárilag specifikált 38Wh-s akksit a rendszerteszt inkább 33Wh-snak írja teljes töltöttségen, ez csak szerintem nagy eltérés vagy ez normálisnak mondható szerintetek?
-
Szada85
aktív tag
Sziasztok!
A Dell Inspiron 2in1 szériáról van valakinek a csoportban tapasztalata?
Amik elsö nekifutásra fennakadtak a rostán:
[Dell Inspiron 14-5482 i5-tel], vagy esetleg érdemes kicsit nyújtani a takarót, és:
[Dell Inspiron 7373 i7-tel], vagy az elsönek linkelt [tesója i7-tel]?Vagy nyújtsak mégegyet, és a 350 ezer Ft körüli XPS-ekböl érdemes nézni?
Árban mindhárom belefér, alapvetöen hétköznapi használatra (net, Office, videózás/filmezés, esetleg alap/hobbi szintü képszerkesztés ) keresnék ilyet. Eddig a Lenovo Yoga szériáját néztem, viszont elég sok negatív kritikát olvastam róla, így fordultam a Dell felé, egyelöre csak tanulmányozom a lehetöségeket, és hátha használ valaki ilyet.
Elöre is köszönöm a válaszaitokat.

Új hozzászólás Aktív témák
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest