Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• adika4444

addikt

Hali!

Adott egy Latitude 5290-es laptop. Ezen combo jack aljzat van, az alaplapon egy Realtek kártya. Van nekem egy Latitude 5490-esem, ez a két gép elég erősen hasonlít egymásra:

Mindkét gépen elég rosszul működik a Dell Waves Maxx Audio, azaz a gyári driver, elég dobozszerű hangzást okoz fülesen. A problémát megoldja, ha Realtek Uad Generic driver-t kap a gép.

A problémám itt következik. Az én 5490-esemen az Uad driver telepítése után a gép egyetlen hangszórók nevű audioeszközt lát. HA ki van húzva a füles, szól a hangszóró. Ha bedugom a fülest, akkor nem szól a hangszóró, de nem is lehet megszólaltatni. Ez lenne az elvárt működés.

Az 5290-en viszont nem tudom a fent leírt működést előidézni. Ugyanaz az Uad driver, de itt ha bedugok egy fülest, külön eszközként mutatja a hangszórót és a fejhallgatót, kvázi mint ha külön hangkártyák lennének. A probléma, hogy egynémely szoftver ezt igen rosszul kezeli le, tehát, ha bedugom a fülest, de azt külön eszköznek érzékeli, sok alkalmazás futásidőben nem vált kimenetet.

A konkrét kérdésem, hogy a BIOS-ban lehet ezt esetleg szabályozni, hogy alapértelmezésben hogy lássa a Windows? Mi okozhatja ezt a viselkedésbeli eltérést a két gép közt? Sajnos a Realtek UAD Generic-ben, révén UAD driver, nem lehet szabályozni a Dell-branded kártya miatt a jack viselkedését, tehát mindenképp valami más megoldás kéne. Azért gondolok a BIOS-ra, mert oprendszer szinten teljesen azonosan van telepítve az én 5490-emmel. Van erre esetleg valakinek ötlete? ÉN még nem találtam rá a megfelelő beállításra :(

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák