- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
saelin
veterán
válasz
bambano
üzenetére
De... csak az elég 90-es évek.

Olvasgattam picit rsync témában és arch wikin találtam ezt a commandot -persze azóta már átszabtam az én "ízlésemnek", hogy a home-ot ne másolja mán:
rsync -aAXv --exclude={"/dev/*","/home/*","/proc/*","/sys/*","/tmp/*","/run/*","/mnt/*","/media/*","/lost+found"} / /media/saelin/Debian-BuP-- a debian-bup egy 30GB-os pendrive.Ezt visszamásolva a rsync-el megmaradnak a programjaim beállításai, és úgy mindenem? Persze a a home tartalmát kivéve. Eredetileg arch linux alá próbáltam kitalálni valamilyen backup megoldást, de végül úgy döntöttem, hogy egy univerzális megoldást szeretnék. Lévén a partícióim fixek (root, swap, home), csak a rajta lévő disztró szokott változni. Gyakorlatilag egy snapshotot szeretnék a rendszerről, amit visszaállítva onnan folytathatom a dolgom, ahol azt abban a pillanatban abbahagytam.
-
saelin
veterán
Közben meg rájöttem, hogy ez így nem fog menni, mert fel van mountolva a /home, így pedig annak tartalmát is beleírja az img-be.
Ha umount-al tty-ből leválasztom a /home-ot és a kimenetet megváltoztatom erre:of=/dev/sda5/home/saelin/dev_sda1_debian_20161023s.img, akkor jó lesz?
megj: az sda5 az sda3 extended partíciója.
Szerk:
Megint zsákutca, mert tty7-en meg ott fut a rendszer. Akkor marad a live xarakodás.
-
saelin
veterán
Köszi!

Épp a dd-t tesztelem backupolásra, de nagyon idegsített, hogy debian alatt nem láthatom egy ablakban az aktuális progress-t.
A kódom így néz ki:
$ dd if=/dev/sda1 | pv | dd of=/home/saelin/dev_sda1_debian_20161023s.img bs=128K conv=noerror,syncMondjuk nem igazán értem, hogy ha az aktuálisan futó rendszerről csinálok a dd-vel mentést, akkor mit kezd a közben változó fájlokkal? Simán csak korruptan írja át az img fájlba?
-
saelin
veterán
Erm, debian alatt a dd status=progress kapcsolója nem működik, mert csak coreutils 8.24 felett került be ez a funkció. Ti mivel szoktátok nyomon követni az aktuális progresst? %-ban lenne a legjobb.
Eddig a watch pkill -usr1 dd-t haszáltam egy külön terminál ablakban. Több mint a semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- YouTube
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Akció! Csere-Beszámítás! Sony PS VR 2 Headset. Gari-2027-05-05
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi