Hirdetés
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnnyX
őstag
A kovetkezot szeretnem megvalositani.
Adott 13 gep egy tanteremben, fix cimkiosztassal, 10.0.0.201-tol 10.0.0.213
Squidban hogyan tudom korlatozni csak ezeknek az ip cimeknek, hogy pl az iwiw oldalt ne erhessek el?
A 201 elotti cimek, es a 214-tol kezdodoek viszont igen?
Most jelenleg egy fajlba gyujtom a bizonyos tiltott oldalakat, de most ugye egyik gep sem eri el azokat. Tehat egy ip tartomanyra szeretnem leszukiteni, hogy csak azok ne erjek el, a tobbi viszont igen.
Debian a szerver.
Johet a valasz privatba is.
Elore is koszonom a segitseget.
-
JohnnyX
őstag
Tok lamanak erzem magam, hogy 2.4.x-es kerneles debianokat futtatok melohelyen 5 szerveren is, es semmi bajom veluk, raadasul nem is forgattam oket.

-
JohnnyX
őstag
A horde levelezo klienst nem a 64megas gepre raknam, hanem a xeonra.
A squirrelmail is a xeonon van most, es a 64megas geprol latja a leveleket.
(a 64 megas gep az imap, pop3, es smtp szerver is.)
Azert kerdeztem elozo hsz-emben a kerdest, hogy nem fog-e a horde osszeveszni a mokuspostaval.
[Szerkesztve] -
JohnnyX
őstag
Van egy Pentium Pro 200Mhz-es gep 64 Mega rammal, 4Gb scsi vinyoval (Debian 3.0r2). Intezmenyi mail szerverkent uzemel (postfix-amavis-clamav), kb 35 usernek. Van rajta pop3 es imap eleres is. Squirrelmail-en keresztul erik el a leveleiket a userek. Viszont iszonyu lassunak talaltam igy az apache-ot.
A webszerverunk-nek beallitottam egy Xeon 3Ghz 1gb ram gepet (szinten Debian 3.0r2). Felraktam ra a squirrelmail-t, es a beallitasainal atiranyitom a mail szerverre. Tehat az apache a gyorsabbik gepen szepen fut, a leveleikhez gyorsabban fernek igy hozza imapon keresztul.
A kerdesem a kovetkezo. A webszerveren lehet a mokuspostan kivul masik web feluletu levelezorendszer is egyszerre (pl Horde), amit szinten be tudok igy allitani hogy imapon keresztul a mailszerverrol lassa a leveleket?
Tehat hogy amelyik rendszer jobban tetszik, azt hasznalna a felhasznalo.
A valaszokat elore is koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen alaplapot vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Torrent meghívó kunyeráló
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Acer Predator Rift Essential gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi