Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Nem vagyok egy nagy mester, de tegyél fel egy alap, X nélküli sima alaptelepítést, csak konzol legyen. Aztán fogod, és eltávolítol minden ACPI szolgáltatást belőle, és talán nem fog elaludni... Remélhetőleg. De lehet van rá külön kernel paraméter, hogy az ACPI kikapcsolva legyen ,vagy mi.

Igen, acpi=off. A tippet köszi.

törölt tag

Kedves szakik !

Felfejlesztettem, kitakarítottam és beállítottam itthon router-nek anyám régi kis Toshiba Satellite Pro 4600 laptopját.

Az egy dolog, hogy az X a legújabb Debianon bugos (totál kifagy az egész gép, a probléma világszerte ismert, a Trident CyberBladeXP integrált VGA vezérlő driver hibás a Jessie-ben, míg Wheezy-ben tökjó, ergo, több nap szenvedés után rátettem egy wheezy-t).

1. Aki esetleg tudja, hogyan tudok Jessie-re átállni úgy, hogy a VGA drivert megőrizzem... Sok okosat nem találtam a neten ebből. xorg.conf környékén találtam n+1 leírást, útmutatást azoktól, akik szintén ezzel szívnak, de igencsak driver bug és nem nagyon akarja senki se javítani.

Szóval: wheezy. Ami nem is gond, 512 max RAM mellett az i386-os disztró gyönyörűen megy. Youtube már kicsit akad, de amúgy egyszerűbb oldalak mennek Iceweasel alatt. Na de nem erre lett kitalálva... Feltettem egy bind9-et, dhcpd-t, alap dolgokat, aztán kézi tűzfal (legegyszerűbb, direkt) egy iptables script-tel, routing, stb. és kész is.

2. A net gyönyörűen megy, de fél-1 nap után elszáll. Laptop él, minden rendben. Bemegyek, ifconfig, látom, él a ppp0-ás DSL kapcsolat, interfész up, van ip. Csak épp nem tud pingelni semmit, semerre.
    poff dsl-provider - eltűnik ppp0 ...
    pon dsl-provider - visszajön ppp0 ...
    ... de ping továbbra sincs sehova.

reboot - gyönyörűen helyreáll minden, gyakorlatilag indul a routing és él ismét az egész rendszer.

Kérdem én: WTF :F

A routing száll el ? De a default gw és minden tökjól van beállítva poff és pon után is, tehát szépen szabályozzák a gyári scriptek a DSL kapcsolatot.

Arra gyanakszom, hogy bealszik a laptop és mikor visszajön sleep-ből, valami nemoké.

Kérdés: hogyan gátolom meg ezt a hülye laptopot, hogy ne aludjon ? Nem a lid csukás érdekel (akkor nem alszik be azonnal hálistennek, mivel nem is érzékeli a LID csukást, mindig open-t jelez), hanem egyáltalán, valami acpi parancs lesz ez, de széjjelgugliztam magam és mindenhol csak kendácsolást látok. Nincs erre egy értelmes parancs ebben a csodalinuxban, hogy "acpid sleep off" és kész, jónapot ??? :( :( :(

Terminálból dolgozom, tehát X-es, GUI-s megoldásokat mellőznék.
    :R

törölt tag

Sziasztok,

a /var/auth.log -om tele van ilyenekkel:

Feb 8 20:17:01 kukacka CRON[17677]: pam_unix(cron:session): session opened for user root by (uid=0)
    Feb 8 20:17:01 kukacka CRON[17677]: pam_unix(cron:session): session closed for user root
    Feb 8 21:17:01 kukacka CRON[17716]: pam_unix(cron:session): session opened for user root by (uid=0)
    Feb 8 21:17:01 kukacka CRON[17716]: pam_unix(cron:session): session closed for user root
    Feb 8 22:17:01 kukacka CRON[17753]: pam_unix(cron:session): session opened for user root by (uid=0)
    Feb 8 22:17:01 kukacka CRON[17753]: pam_unix(cron:session): session closed for user root

Mi erre a megoldás, hogy ne szemetelje a cron tele az auth.log- ot ? A logrotate ugyan elintézi a dolgot, de engem kb. "optikailag" iszonyatosan zavar.

Szerk.: guglin már találtam mind Debilre, mind Redhat-re egy megoldást, de a Debian verzió nem hatott nálam, továbbra is ezt produkálja.

Új hozzászólás Aktív témák