-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
jerry311 #8762 üzenetére
Intel CPU+IGP páros remekül üzemel Debianon.
Bár a legújabb generációval nincs tapasztalatom, valószínűleg az is menni fog rendben.Ha esetleg mégis lenne diszkrét VGA, akkor az nvidia az ajánlottabb, AMD kevésbé, a linuxos driverek miatt.
A gép többi részével kapcsolatban meg lutri a dolog. Tehát 3G/4G modem, wifi etc... Wifi mondjuk működni szokott, hacsak nem valami extra új és uniqe cucc.
Thinkpad-del biztos nem mennél mellé, csak abból meg nem kapsz 15 colosat 300K-ért újonnan...
-
Capricornus
aktív tag
válasz
jerry311 #8762 üzenetére
Hello!
Decemberben kaptam új dolgozós laptopot, egy HP Probook 430 G5-öt (2SY16EA#AKC). FullHD kijelzővel, 8th gen core i5 procival, 12 GB ram, SSD. Van rajta 2 hagyományos usb, egy usb-c csatlakozó, VGA, HDMI kimenet, SD kártya olvasó, jack kimenet hangnak, illetve klasszikus madzagos internetnek lyuk.
9-es debiant raktam rá usb stickről, minden gond nélkül felment. Igazából minden működik benne, ami kell, nem is emlékszem rá, hogy valamit komolyan hegeszteni kellett volna. Van egy bluetooth-os egerem, azzal használom, azt is sikerült pár perc alatt összepárosítani vele. Van rajta ujjlenyomat olvasó, de bevallom őszintén, hogy azt soha nem is próbáltam beüzemelni debian alatt.
Átlagos használat mellett simán megy 4-5 órát akksiról. Könnyű, kicsi, én nagyon szeretem.
-
válasz
jerry311 #8762 üzenetére
Business class Dellek és Thinkpadek körül nézelődj. Ha Debian stable a terv, akkor Skylake-nél ne nézelődj feljebb (újabb platform esetén talán a backports segíthet), ha pedig a wifis szívást is el akarod kerülni, akkor intel wifit ajánlott használni.
Dellekkel személyes tapasztalatom nincs, cimborám használta Ubuntuval, nem volt vele gondja. Nekem T sorozatú TP volt, felraktam és ment.
Most egy HP consumer classom van, ezen is megy, miután kicseréltem a wifi kártyát (jelezte a kapcsolatot, de meg sem moccant). Ettől függetlenül NEM ajánlom a consumer classt: akksiidő tré, szerelhetőség csapnivaló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bittorrent topik
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest